Dé yogales voor beginners – ook als je denkt dat je het niet kan

Dé yogales voor beginners - ook als je denkt dat je het niet kan

Sinds een paar weken ben ik bezig met yoga. Niet op een dure yogaschool, maar gewoon via YouTube. Ik ben altijd een beetje huiverig voor dat zelf-via-YouTube-sporten, maar dit bevalt me erg goed. Ik ben begonnen met een Yogales voor beginners van Milou Turpijn, die op een fijne en relaxte manier de les geeft. Ik ben fan!

Yogales voor beginners

De yogales is geschikt voor mensen die benieuwd zijn naar yoga en/of met yoga willen beginnen, maar nog niet weten of het iets voor ze is.

Yoga voor beginners

Milou Turpijn geeft yogalessen op haar YouTube kanaal. Ik heb de video een paar keer naar voren gespoeld, om te kijken hoe heftig het zou zijn. Ik kon alleen zo snel de Downward facing dog ontcijferen en de beenstretch naar voren met je neus naar je knieën toe, maar verder zag ik geen problemen in de 20 minuten durende video. Haar intro is vet grappig: “Supergoed! Jij hebt op play gedrukt. We gaan beginnen met yoga!” Vanaf het begin zittend in kleermakerszit tot aan de Namaste op het eind, is het ontspannend en spierversterkend en werk je op een rustige manier met je lichaam.

Video 20 min Yoga voor Beginners | YOGA MET MILOU

Subscribers: 31,2K
Rating: 4,3K likes
Views: 505K
Tijd: 20 minuten.

Als ik het over kon doen

Als ik het allemaal over kon doen, was ik nu misschien wel yoga instructrice geweest. Nu ik wat ouder ben, weet ik hoe belangrijk gezondheid is en yoga is een hele fijne manier voor mij om met mijn lichaam te werken. Het maakt me daarnaast ook kalm.

Toch spierpijn

Toch moet ik je waarschuwen. Ben je erg stijf (zoals ik) en ga je deze les doen? Prepare voor spierpijn! Na ongeveer 8x, merkte ik eindelijk pas dat de oefeningen makkelijker gingen en dat ik soepeler werd. Zoals alle goede dingen in het leven: het kost tijd! Ik wil dit heel graag volhouden en ermee doorgaan. Omdat ik heel benieuwd ben hoe mijn lijf aanvoelt na 1 jaar yoga. Of ik nou eindelijk eens van die stijfheid afkom.

Ik weet dat yoga ook tricky kan zijn voor je rug, als je niet goed oplet. Doe je het op de juiste manier en rustig, dan werkt het enorm versterkend. Zo niet, dan kan het voor blessures zorgen. Het is dus heel belangrijk altijd goed naar je lijf te luisteren. Want het blijft yoga, er zitten toch ook pittige stretches bij. Let dus op je gezondheid!

Wat heb je nodig

Niet veel. Alleen je lijf, lekker zittende kleding, je laptop (of je mobiele telefoon die naar je tv cast) een flesje water en een goede yogamat. Ik heb deze mooie dikke van Love Generation in de kleur zwart. Hij is na een aantal keren gebruiken lekker ‘sticky’ zodat je er bijvoorbeeld goed de Downward Facing Dog op kunt doen (zie de afbeelding hierboven).

Zwarte 6 mm yogamat Love Generation

Sterk worden met deze yogales voor beginners

Voorlopig ga ik dus even verder met yoga. En ik hoop echt dat ik er sterk van ga worden. Zo fijn ook dat je hiervoor niet naar de sportschool hoeft en overal waar je maar wil je matje kunt uitrollen. Namaste!

 

Heb jij wel eens yoga gedaan?

 

 

Dit is geen samenwerking.
Let op: raadpleeg voor de zekerheid
eerst een arts voordat
je aan yoga begint.
Dit artikel bevat een affiliate linkje.

Delen:

12 Reacties

 1. 13 augustus 2021 / 09:31

  Ik vind yoga altijd zo enorm saai moet ik bekennen. Ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar het wil bij mij niet echt aanslaan helaas.

  • 13 augustus 2021 / 09:54

   Nee, maar lees en hoor er steeds vaker over! Lijkt mij eigenlijk wel heel relaxed en om zoiets te doen via YouTube lijkt me ideaal!

 2. Jouvence
  13 augustus 2021 / 15:17

  Ik vind yoga ook echt heerlijk om te doen, maar moet eerlijk bekennen dat ik het te weinig goed. Goede reminder om het wat vaker te gaan doen.

 3. Felice Veenman
  14 augustus 2021 / 05:59

  yog ais wel fijn, maar na een tijdje begin ik er dan toch weer genoeg van te krijgen, maar nu volg ik al anderhalf jaar work outs van Lucy wynhman R en dat vind ik toch lekker!

 4. Lindaschrijftop
  14 augustus 2021 / 07:29

  Voor mij is het niet echt 2at maar ik houd wel van meditatie. Dat doe ik re.

 5. 14 augustus 2021 / 09:02

  Het klinkt echt interessant. Ik heb het een keer tien minuten gedaan. Nooit echt helemaal. Ik ga het echt deze keer doen.

 6. 14 augustus 2021 / 09:04

  Het klinkt echt interessant. Ik heb het een keer tien minuten gedaan. Nooit echt helemaal. Ik ga het echt deze keer doen.
  bedankt voor je mooie artikel.

  • Amina
   Auteur
   16 augustus 2021 / 13:52

   Graag gedaan, superlief van jou xxx

 7. 15 augustus 2021 / 15:01

  Doe je dan steeds hetzelfde filmpje of heeft ze ook andere routines voor beginnende mensen? Goed bezig!

  • Amina
   Auteur
   16 augustus 2021 / 13:51

   Ja, dit is inderdaad de enige voor beginners van haar. Ik doe het niet elke dag, vind ik ook te zwaar met mijn rug- en bekkenklachten. Dus ik wissel het af met fietsen + krachtoefeningen voor rug en bekken en dan is het heel goed te doen en vol te houden :-)

 8. 17 augustus 2021 / 09:29

  Wat een leuke blog! Ik vind Yoga heerlijk maar moet wel enorm opletten dat ik mij niet overstrek met mijn HMS

 9. Lindaschrijftop
  18 oktober 2021 / 19:32

  Ik volg yoga nidra, dat zijn oefeningtn geestelijk in plaats van lichamelijk. De meditatie doe ik voordat ik ga slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *