100 % gerecyclede sieraden van Ana Luisa review + winactie

100 % gerecyclede sieraden van Ana Luisa review + winactie

Er is veel gaande in de wereld. Social media laat ons van alles zien. Veel fake news. Maar het heeft ons ook laten zien dat sommige mensen onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken. En dit wordt (gelukkig) steeds minder geaccepteerd. Toen ik nog Paralegal was, hadden we als Legal Team samen met het Management Team maandelijks vergaderingen hoe we als bedrijf een duurzame en milieuvriendelijke voetafdruk konden achterlaten op de wereld. Het klinkt als weer de zoveelste management term, maar tóch is het belangrijk. Iets dat elk bedrijf zich zou moeten afvragen. We putten de aarde flink uit met elkaar. Maar als iedereen nadenkt en íets doet, kunnen we het beter maken. Voor onze kinderen en de toekomst. Ana Luisa is een sieradenmerk dat hier goed over heeft nagedacht!

100 % gerecyclede sieraden van Ana Luisa review + winactie

Dit mooie merk uit New York heeft precies het soort sieraden wat ik prachtig vind. Subtiel, minimalistisch, classy en sierlijk. De twee items die ik heb mogen ontvangen zijn van hoge kwaliteit en staan supermooi. Maar in deze tijd is dat niet meer genoeg. We kijken nu verder. Waar komen de producten precies vandaan en waar worden ze van gemaakt? Veel sieradenmerken zijn niet transparant wanneer hen gevraagd wordt waar hun items, materialen en metalen vandaan komen. Ana Luisa is dat wel.

Ana Luisa gerecyclede sieraden

Verantwoordelijk

Op de website staat het volgende: “It was about time that a brand considers both the past and the future. The past, because we pay attention to where our materials come from. Our future, because we create clean, long-lasting jewelry with a conscience.” Ana Luisa produceert op vriendelijke en verantwoordelijke wijze door hun goud niet uit goudmijnen te halen, maar bestaand goud een 2e kans te geven! Geweldig vind ik dat! Het vergulden van de items gebeurt ook niet ergens achteraf, maar gewoon in-house in plaats van plekken waar eventueel dubieuze werkomstandigheden kunnen plaatsvinden.

Duurzaam

Klein maar fijn. Dit merk produceert gelimiteerde batches zodat er niets wordt verspild. Goud bijvoorbeeld, wordt 2e hands opgekocht om daar de gouden stukken mee te produceren.

Transparant

Ana Luisa is tegen exclusieve goudprijzen en wil meer transparantie bieden. Zij zeggen nee tegen te hoge marges (verschil tussen inkoop- en verkoopprijs) en willen dat iedere vrouw toegang heeft tot mooie sieraden. Door op deze niet-traditionele manier handel te drijven, besparen wij als klanten 75% op de totale prijs. Daarom zijn de goudprijzen op de site ook niet hoog.

Anna Luisa sieraden

Verpakking

Als je dan denkt dat er automatisch minder aandacht voor de verpakking moet zijn, heb je het mis. Want daar is in tegenstelling tot mijn verwachting grote zorg aan besteed. Het ziet er fantastisch uit! Je krijgt een heel mooi stevig en chiq doosje dat je uit kunt schuiven. De items zijn met aandacht apart verpakt in fluwelen zakjes met een drukknopje. En er zat een lief kaartje voor mij bij.

Gouden hoorn Ketting Brooke

Wat een prachtige ketting is dit! Met een nog meer prachtige hanger in de vorm van een hoorn. De ketting is zelf ook al een plaatje met de kleine ronde balletjes. De hoorn zelf voelt zwaar en high end aan. Als je dit in je hand houdt denk je: “Hè hè, dus dít is hoe high end sieraden zouden moeten aanvoelen. De ketting kost € 110-, maar ziet er veel duurder uit en voelt ook kostbaarder aan. Je voelt echt dat er iets moois om je nek hangt. LOVE IT!

Gouden hoorn ketting Brooke Ana Luisa

 

Gouden oorbellen Mini Abby

Deze kleine donders zijn zooooo schattig! Deze ‘oorbollen’ voelen lekker licht maar toch high end aan en er zit een mooi profiel in. Deze oorbellen zien er niet alleen van voor, maar ook van achter goed uit (niet hol van binnen maar helemaal rond). Deze bollen zitten als het ware om je oorlel heen. Ze kosten € 55-, en zien er heel subtiel, mooi en classy uit in je oor.

Ana Luisa oorbellen Mini Abby

Tweedehands

Ik draag nu dus tweedehands goud als het ware en I love it! Het geeft mij het gevoel dat ik ook iets doe aan het tegengaan van verspilling van materialen en metalen. En zie jij dat het tweedehands goud is? Ik niet! Ik vind het supermooi! Het is als nieuw!

Winactie

En dit moois hoef ik niet alleen te dragen! Ik mag van Ana Luisa namelijk een tegoedbon weggeven van € 75-,! Ga daarvoor naar mijn Instagram post en volg daar de instructies. Deze winactie duurt een week. Heel veel succes!

Mooi voor Valentijn

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren. En misschien heb ik je een idee gegeven voor Valentijnsdag? Want onthoud: jij hebt niemand nodig om goed voor jezelf te zorgen! Wees lief voor jezelf. Ook als je single bent en baalt op deze dag. Valentijnsdag is er allang niet meer alleen maar voor stelletjes bedoeld. Of je nou single, verliefd, verloofd of al járen getrouwd bent: het gaat ook om zelfliefde vind ik! Ik heb voor mijn man een Valentijnscadeau gekocht, maar hey, óók voor mezelf natuurlijk hè! * insert arm met spierbal emoji *

 

Wat vind jij
van dit duurzame
en mooie merk?

 

 

* Dit is een inspirerende samenwerking
met Ana Luisa. Door samen te werken met
merken kan I’m Feeling Good blijven
bestaan. Dank je wel voor je support!

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

18 Reacties

 1. 12 februari 2020 / 20:30

  Tweedehands goud, wat een goed idee is dat zeg! En een hele mooie manier van eerlijk recycelen. Ik ga gauw even naar je Instagram pagina! X

 2. Marian
  13 februari 2020 / 16:00

  Heel erg mooi! Helaas geen IG.

 3. 14 februari 2020 / 09:40

  Goud wordt eigenlijk standaard gerecycled. Ik heb mijn goud gebruikt om mijn moeders trouwring te repareren, zodat ze deze weer kan dragen.

 4. 14 februari 2020 / 11:05

  Wat bijzonder dat ook sieraden gerecycled en duurzaam kunnen zijn. Ze zien er prachtig uit.

 5. Felice Veenman
  14 februari 2020 / 13:25

  goud is buitengewoon goed recylebaar, dat is op zich niks bijzonders. wel aardig dat ze een deel van haar winst opgeeft, om vrouwen de mogelijkhied te geven een sierraad van goud te kunnen kopen

 6. 14 februari 2020 / 17:55

  Het ziet er erg gaaf uit. Helaas ben ik niet van de gouden sieraden, maar van zilver. Anders had ik graag meegedaan aan de winactie, want ik vind de duurzaamheid en de ontwerpen wel erg mooi.

 7. 14 februari 2020 / 21:29

  Wat een super mooie sieraden. Ik ga gauw kijken op Instagram ik wil meedoen.

 8. 15 februari 2020 / 07:35

  Wat prachtig!! En mooie gedachten hoe het goud hergebruikt wordt

 9. 16 februari 2020 / 21:34

  Oh wauw. Hier sta ik ook volledig achter. Dit is echt top!!

 10. 9 april 2020 / 09:05

  Oh my, deze blogpost is echt niet goed voor mij haha! Heb meteen oorbellen van Ana Luisa in mijn online winkelmandje gestopt. Ze zijn misschien wel prijzig (€84), maar het is ’t meer dan waard! Goud blijft superlang mooi. (:

  • Amina
   Auteur
   9 april 2020 / 10:56

   Hahahahaha, sorry! Maar wat leuk dat je oorbellen gekocht hebt Anke <3 Vind ik een groot compliment. Laat je me weten wat je van ze vindt? xxx Liefs!

 11. 27 april 2020 / 19:15

  Wat super leuk dit! Nooit geweten dat je gerecyclede sieraden zoals dit kunt kopen, maar echt super!

 12. 19 juli 2020 / 12:49

  This is really good to know some people are working on this domain. Never heard of recycled jewelry so best of luck.

 13. Julie
  18 april 2021 / 23:28

  Moest je importtarieven betalen? X

  • Amina
   Auteur
   19 april 2021 / 15:14

   Hi Julie,

   Dank je wel voor je berichtje! Nee, ik heb dat gelukkig niet hoeven te betalen. Maar volgens mij mag de Europese Commissie importheffingen wel hanteren. Lastig, ik zou je willen adviseren om hier de Belastingdienst over te bellen. Zij weten dit precies. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *