Woontrend | Gedroogde pampas pluimen in je interieur

Woontrend Gedroogde Pampas Pluimen in je Interieur

In mijn blog van vorige week heb ik 5 tips gegeven om je woning mooi te stylen voor de herfst. Hotter dan hot deze herfst zijn vazen met gedroogde pampas pluimen. Ik laat je nu graag zien hoe ik deze mooie woondecoratie in ons interieur heb gebruikt om het huis gezellig en mooi te maken voor de herfst.

Woontrend | Gedroogde pampas pluimen in je interieur

Pampas pluimen of pampas gras zijn de trend van dit moment. Ze hebben geen water nodig (yay, want ik ben niet zo goed met planten…wil ik wel veranderen trouwens) en geven daarnaast een stijlvolle en gezelige sfeer in je interieur.

Pampas pluimen

Mooi in een vaas

Zet minimaal drie pampas pluimen bij elkaar in een vaas. Ik heb gekozen voor een doorzichtige vaas, omdat ik het heel leuk vind om de stengels ook te zien. Maar ze staan mooi in elke hoge vaas. Ik heb ze in van die retro vazen voorbij zien komen, heel gaaf ook!

Stelen pampas pluimen

Stylen

De pluimen draaien eerst nog wat in de rondte wanneer je ze in de vaas zet. Door een stevig ‘frame’ te creëren – door de stelen schuin en gekruist neer te zetten – staan ze stabiel. Geef ze een mooi plekje in huis. Ik heb ze op een kast gezet in onze woonkamer, met een mooie poster in een lijst ernaast. Eén pluim is heel mooi fluffy, die heb ik in het midden gezet als eyecatcher. Pampas pluimen staan trouwens mooi in ieder interieur, maar vooral in Scandinavische en interieurs met een Bohemian look en feel. Je kunt ze ook mooi samen in een vaas zetten met andere droogbloemen.

Gedroogde pampas pluimen

 

Online bestellen

Deze drie pluimen heb ik lekker makkelijk online gekocht bij Green Bubble. De lengte per pluim is 90 cm en ze hebben alledrie een mooie zandkleur. Ze worden snel geleverd in een langwerpige, smalle en stevige doos. De pluimen zijn vers, hierdoor kunnen de stelen nog wat groen zijn. Na een tijdje drogen ze mooi uit. Echt een aanrader, deze webshop. Planten online kopen vind ik echt een uitvinding, omdat ik het vervoeren van planten en potten vaak zo’n gedoe vind!

De pluimen zijn volgens mij al geruime tijd niet meer op voorraad bij Green Bubble. Hier een aantal winkels waar je ook hele mooie pampas pluimen kunt shoppen:

• bij Tuinland en bij Leen Bakker en Bol. Let goed op de lengte wanneer je ze online besteld. Die van mij zijn 90 cm lang.

Hooikoorts

Waar ik totaal niet naar heb gekeken is de waarschuwing voor hooikoorts bij deze pluimen! En ik heb ook hooikoorts, ben erg allergisch voor pollen en grassen! Ik heb er nooit over nagedacht, omdat het gedroogd is. Maar dat maakt dus niet uit, want de pluimen bestaan volledig uit pollen, oops! Ik heb er ook last van nu, merk het vooral aan mijn ogen, maar ik zet door en ik kijk het nog even aan, want ik vind ze zó moooooooiiii!

Update 11 november 2019: ik had naast de pluimen ook nog eens 2 mooie boeketten gedroogde bloemen besteld, dus ik denk dat alles een beetje teveel werd voor me. Mijn ogen en longen (heb ook astma) trekken het inmiddels veel beter. Gelukkig! Want het staat allemaal zo tof!

Closeup 1 gedroogde pampas pluim

Huisdieren & onderhoud

Alhoewel Lilly (mijn Siberische kat) er vaak nieuwsgierig naar kijkt, vindt ze ze niet interessant genoeg om ermee aan de haal te gaan. Maar dat kan natuurlijk per kat verschillen. Ik denk dat een hond er niet echt om zal geven. Wat het onderhoud betreft: weinig tot geen. Ze hebben geen water nodig en laten ook niet veel pluisjes vallen. Alleen een beetje toen ik ze uit de doos haalde en in een vaas zette, maar verder niet. Pampas pluimen blijven lang mooi.

Pampas pluimen zijn prachtig

Echt prachtig vind ik deze pampas pluimen! Ze voegen echt iets moois toe aan je interieur en ze maken ook echt wel een stijlvol statement. Love it, een feestje om naar te kijken!

 

Wat vind jij van
deze gedroogde
pampas pluimen?

Delen:

28 Reacties

 1. 4 november 2019 / 07:07

  Ik vind ze echt prachtig! Heb ook mijn eerste drie pluimpjes net besteld en deze worden vandaag bezorgd verwacht ik. Ben alleen helaas niet thuis haha. Kan niet wachten om ze een mooi plekje in huis te geven.

  • Amina
   Auteur
   4 november 2019 / 10:02

   Ahhh dank je wel Sanne! Ben nu ook benieuwd naar die van jou! Geniet ervan xxx

 2. 5 november 2019 / 15:48

  Ik heb ook drie grotes in mijn slaapkamer, maar die heb je vast wel voorbij zien kome haha.. love them!

  • Amina
   Auteur
   5 november 2019 / 18:29

   Jaaaaa, op je Insta zag ik zo’n mooie pluim voorbij komen ❤️

 3. 8 november 2019 / 15:46

  Ik heb ze ook vind ze zo mooi staan in huis;).
  X Robin

 4. 10 november 2019 / 10:26

  Waahhh zo fluffy en leuk! Ze staan erg mooi in die vaas. Een leuk detail voor in huis.

 5. 10 november 2019 / 10:45

  De pampus pluimen zijn prachtig en erg praktisch als je geen groene vingers hebt. En, groene vingers heb ik niet.?

 6. 10 november 2019 / 11:46

  Nooit over nagedacht om iets dergelijks in de woonkamer neer te zetten, maar het ziet er prachtig uit!

 7. 10 november 2019 / 19:15

  Ik vind ze echt heel tof!! Leuk detail voor in huis en ideaal voor iemand zoals ik die wel eens de plantjes vergeet water te geven.

 8. 10 november 2019 / 19:31

  Wat mooi! En gezellig ook. Ik houd van een modern interieur en deze staan ook mooi als eyecatcher.

 9. 10 november 2019 / 21:24

  Ik vind ze echt zoooo prachtig! Het heeft iets mooie en rustgevende uitstraling vind ik! Oei ik had ook nog nooit aan de pillen van deze pluim gedacht. Het is een echte eye catcher

 10. 11 november 2019 / 07:19

  Ja, leuk is deze trend hè? Maar inderdaad oppassen geblazen als je hooikoorts hebt concludeer ik uit je blog.

 11. 11 november 2019 / 08:10

  Ik zie dit ook steeds vaker voorbij komen en vind het super gaaf eruit zien, maar door je waarschuwing over pollen weet ik al dat het niets voor mij is.. helaas!

 12. 11 november 2019 / 08:16

  Nooit over nagedacht dat dit zo leuk zou staan in huis, maar erg mooi, balen dat je er zo een last van hebt.

 13. Frederique
  11 november 2019 / 09:23

  Ja, zeker leuk. Zo zie je maar dat je vaak best weinig nodig hebt om je interieur helemaal op te leuken!

 14. 11 november 2019 / 09:40

  ik vind ze gaaf en ben al weken aan het kijken hier in de buurt maar nergens meer te krijgen :(

 15. 12 november 2019 / 09:18

  Ik vind de pluimen bij jou erg mooi staan. Mijn stijl is meer industrieel met veel ijzer dus ik vind deze pluimen daar niet helemaal een match bij

 16. Jouvence
  12 november 2019 / 18:13

  Wat ontzettend mooi! Ik ben bang dat ze hier niet lang zullen staan met 5 katten die overal aan zitten.

 17. Mandy
  14 november 2019 / 08:43

  Wauw! Ziet er echt prachtig uit! Gedroogde bereklauw is ook super mooi

 18. 14 november 2019 / 12:26

  Die pluimen zijn echt prachtig! Ze geven mij gelijk inspiratie voor verschillende onderwerpen.

 19. 15 november 2019 / 18:38

  Ik vind ze heel cool! Ik ga er naar kijken. Oh wacht…mijn dochter heeft ook hooikoorts haha. Misschien toch maar niet!

 20. 29 november 2019 / 19:07

  Ze zijn erg gaaf. Net grote veren. Daar houd ik wel van

 21. 30 november 2019 / 19:55

  Ik ben denk ik een beetje klaar met deze trend. Heb het iets te vaak langs zien komen de laatste tijd. Wel vind ik het bij anderen nog steeds erg stijlvol staan :)

 22. 3 januari 2020 / 07:14

  Dat staat leuk zeg. ik zou daar zelf nooit opkomen, maar het heeft wel iets. Het doet me denken aan de zomer.

 23. 11 mei 2020 / 19:01

  Wat een prachtige kleur heeft deze pampas zeg! Het lijkt wel een beetje rose, erg leuk!

  Groetjes Marloes

 24. 7 november 2020 / 16:41

  Hoi ze zijn idd prachtig stonden super in mijn vaas heb ze juli 2020 gekocht deed de gehele dag door niezen kon aan dat pampas gras liggen ik heb ze vervangen door kunst pluimen ed staat ook super mooi en lijken ook echt gr

 25. Sylvia attia
  27 december 2020 / 19:20

  Hey!! Ik zou suuuuper graag de pampas veren willen bestellen ben namelijk heel lang opzoek naar zo een veren, woon in België maar heb geen idee hoe je het kan bestellen bij je x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *