Wonen | 5 tips om je woning mooi te stylen voor de herfst

Wonen 5 tips om je woning mooi te stylen voor de herfst

Het is ruim een maandje herfst en de wintertijd is vannacht ook alweer in gegaan. Toch wil ik je deze ideeën om je woning mooi voor de herfst te stylen, niet onthouden, want ik zie bij veel mensen nog steeds heel veel zomer decoratie in huis. Begrijpelijk natuurlijk, het is ook moeilijk om de zomer los te laten. Maar toch maak je het thuis een stuk gezelliger en herfstproof, wanneer je met deze 5 tips aan de slag gaat!

Wonen | 5 tips om je woning mooi te stylen voor de herfst

Op dit moment zie je in de woonwinkels zoveel moois liggen om je huis mee te stylen voor het najaar. En ik word daar dan weer zó hebberig van. Ik heb me nog in kunnen houden, maar ook het herfstige servies lonkte bijvoorbeeld naar me. Die mooie kommen en mokken! In zo’n donker kleurtje…ahhh, love it. Maar dat heb ik The Boyfriend maar niet aangedaan, hahaha! Die ziet me al aankomen met mok nummer 100…

Tip 1. Decoreren met warme kleuren

Voor een herfst make-over kun je het beste warme kleuren gebruiken. In de woonkamer kun je de vrolijke zomerse accessoires vervangen door woondecoratie in herfsttinten zoals beige, donkerbruin, grijs en donkergroen. Kussenhoezen, plaids, dekentjes, decoratieschalen op tafel en decoratie op de vensterbank lenen zich hier goed voor. In de hal kun je bijvoorbeeld een mooie macramé muurknoping ophangen of een prachtige bohemian handgemaakte spiegel.

Maak het herfstproof door te decoreren met warme kleuren

Tip 2. Herfstsfeer creëren met andere en dikkere stoffen

Waar je in de zomer vaak de tafel stofvrij laat, zou je nu een tafelkleed kunnen gebruiken van katoen of gewassen en geweven linnen. Je kunt dan denken aan de kleuren donkerbruin, beige, (donker)grijs of saffraangeel.

In de zomer willen we graag lichte en zo luchtig mogelijke stoffen om ons heen hebben, maar dat mag in de herfst best donkerder en zwaarder. Vervang bijvoorbeeld linnen of doorzichtige gordijnen en vitrages in de woon- en slaapkamer naar mooie velours, fluwelen of velvet gordijnen. Ook hier kun je herfstige tinten gebruiken zoals bordeauxrood, ecru, okergeel, zand, taupe, bruin of zwart.

Op bed kun je ook een dikkere stof en meer donkere kleuren gebruiken. Grof gebreide wollen plaids en kussentjes staan ontzettend gezellig in de slaap- én woonkamer. Vervang in de slaapkamer bijvoorbeeld je zomerdekbed door een lekker warm wollen winterdekbed. Zo fijn! Tip: is wol jou toch iets té warm? Ga dan voor een exemplaar van zijde. Die heb je ook speciaal voor de frisse en koude maanden. En wanneer je die samen met je hoofdkussen een mooie donkere kleur geeft, en je nachtkastje leuk styled door middel van de items hieronder, is jouw slaapkamer ook helemaal herfst-ready!

Herfstsfeer creëren met andere stoffen

Tip 3. Sfeerverlichting

Gebruik licht om die fijne warme en gezellige sfeer te creëren. Met lampjes en kaarsen heb je dat hygge gevoel zo te pakken! Die aanpassingen staan trouwens niet alleen prachtig in de grotere ruimten, maar ook in de keuken en/of hal.  Hou daarbij de details in gedachten. Een velvet lampenkap of een kandelaar/kaarshouder/waxinelichthouder in een donkere kleur geeft een chic en mooi najaarseffect.

Als ik aan de herfst denk, denk ik ook aan stoere en natuurlijke materialen. Zoals een waxinelichthouder met decoratie touw erom heen. Zo’n woonaccessoire geeft je interieur een stoere look.

Sfeerverlichting

Tip 4. Maak het warmer met hout & dessins

Het interieur van de badkamer kun je herfstig en gezellig maken, door er een hoogpolige badmat neer te leggen of bijvoorbeeld een houten tafelspiegel neer te zetten. Ook badlakens met (drukke) dessins in donkergrijs, donkerturqoise, okergeel en donkerpaars kun je daar nu heel mooi aan de muur hangen.

Gedroogde pampaspluimen en boeketten

Tip 5. Gedroogde pampas pluimen en boeketten

Helemaal trendy deze herfst zijn vazen met gedroogde pampas pluimen en gedroogde boeketten. Binnenkort zal ik een foto op Instagram plaatsen hoe ik dit in ons interieur heb gebruikt om de woonkamer en keuken herfstproof te maken. En je hoeft ze niet eens water te geven, woohoo! Mooie gedroogde boeketten bevatten bijvoorbeeld gerst, haver, tarwe, kogeldistel, hazenstaart en strobloemen.

Wat ook mooi is, is om een ingelijste poster van een gedroogd boeket neer te zetten of op te hangen. Doet het nu ook goed in je interieur.

De basis hoef je niet te veranderen

Ik hoop dat ik je met deze 5 restyling tips om de herfst in huis te halen, heb kunnen inspireren. Zonder de basis van je huis helemaal te veranderen, heb je met deze tips een heerlijk herfstig interieur gecreëerd. Mijn favoriete woonwinkels voor de herfstlook op dit moment zijn H&M Home, Bries aan Zee, Bol, Deugniet en Co, Green Bubble, Leen Bakker en Voordeelgordijnen.

 

 

Wat vind je van
deze herfstige styling tips?

 

 

*Dit is een inspirerende samenwerking met Weids Wonen & Slapen.
Door samen te werken en mooie artikelen met fijne merken
te creëeren, kan I’m Feeling Good blijven bestaan. Thanks voor de support!

Delen:

19 Reacties

 1. 31 oktober 2019 / 10:03

  Ik ben met de koudere dagen echt gek op kussentjes en kaarsen!

 2. Kristof
  31 oktober 2019 / 10:05

  Hier is het ook één en al kaarsen vanaf de herfst begint. Op dit ogenblik ook best veel Halloween versiering maar die mag vanaf morgen terug weg.

 3. 31 oktober 2019 / 10:21

  Wat een fijne tips. Ik ben gek op dit soort stijlen

 4. 31 oktober 2019 / 21:42

  Wat een heerlijke plaatjes! En kaarsen, i love it. Zeker deze dagen.

 5. Frederique
  31 oktober 2019 / 22:48

  Ja erg leuk allemaal. Je kunt je woning helemaal veranderen door accessoires en details te veranderen.

 6. 1 november 2019 / 15:25

  Dank voor de tips! Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de herfstkleuren, maar ik vind het qua interieur wel mooi bij anderen :-).

 7. 2 november 2019 / 09:17

  Ik houd juist alles graag licht in huis. Als het te donker wordt maakt het mij somber. Maar ik hou van vrolijk en kleurrijk en planten.

 8. Bregtje
  2 november 2019 / 10:48

  Inderdaad, verlichting doet een hoop. Ben gek op geurkaarsen. Vooral die van Yankee Candle <3 Goed idee trouwens van die gedroogde boeketten!

 9. 2 november 2019 / 17:47

  Zeker in deze tijd van het jaar vind ik sfeer erg belangrijk in huis en branden er elke avond wel wat kaarsjes. Ook hout, kleden en kussens vind ik juist erg gezellig en sfeervol in de herfst en winter terwijl ze in de zomer mij juist een onrustig gevoel geven.

 10. 2 november 2019 / 18:34

  Wauw wat een mooie plaatjes. Goede tips meid. Als ik mijn eigen woning heb ga ik mijn huis decoreren met warme kleuren.

 11. Jouvence
  2 november 2019 / 18:57

  Wat een leuke styling tips allemaal! Ik hou van kaarsjes aan en een deken op de bank.

 12. 2 november 2019 / 19:43

  Fijne tips! En wat is het grappig dat je als tip geeft om je gordijnen te veranderen. Dat heb ik toevallig vanmiddag gedaan. Ik hou van een licht interieur, dus in de zomer heb ik heel dunne, witte katoenen vouwgordijnen. Maar in de winter wil ik de kou buiten houden en hang ik dik geweven linnen-mix en bovendien gevoerde bruin-grijze gordijnen.

 13. Emie
  3 november 2019 / 17:02

  Leuke tips. Hele mooie sfeerbeelden. Lekker de kaarsjes aan, plaid op de bank of dik vest aan. Cocoonen ??
  Bedankt voor de mooie inspiratie.

 14. Mandy
  3 november 2019 / 17:54

  Wat een leuke blog! Als ik een eigen plekje heb, ga ik me ook met zulke dingen bezig houden maar nu in mn slaapkamer boeit t me niet zoveel haha!

 15. 3 november 2019 / 20:30

  Je komt als geroepen ;) Ik kreeg vandaag nog een opmerking van ons mam, Linn, hoe kan ik de woonkamer nou gezelliger maken. Ik vind het leuk om voor vrienden en familie dingen in te richten maar dit bericht paas ik even door naar ons mam. Thanks!

 16. 4 november 2019 / 07:53

  Ik vind ze leuk! Ik verander bij elk seizoen ook altijd kleine dingen in huis om de sfeer van het nieuwe seizoen te weerspiegelen.

 17. 18 november 2019 / 21:19

  Gebreide dikke stoffen vind ik erg mooi en sfeervol. Wat een mooie herfststijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *