Privacyverklaring

Privacyverklaring (AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Gegevensbescherming

I’m Feeling Good is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

E-mail: info@imfeelinggood.nl
Website: https://www.imfeelinggood.nl

Amina is de Functionaris Gegevensbescherming van I’m Feeling Good. Zij is te bereiken via info@imfeelinggood.nl.

Verwerking van persoonsgegevens

I’m Feeling Good verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan I’m Feeling Good hebt verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk:

– Naam of pseudoniem
– E-mailadres
– Geslacht
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Locatiegegevens
– Gegevens over jouw activiteiten op deze website
– Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
– Internetbrowser en apparaat type.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die I’m Feeling Good verwerkt

I’m Feeling Good heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben gekregen van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat I’m Feeling Good zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via info@imfeelinggood.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Met welke doelen en op basis van welke grondslag I’m Feeling Good jouw persoonsgegevens verwerkt

I’m Feeling Good verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

A. Het afhandelen van een betaling. Dit is alleen het geval wanneer:

B. Verzenden van I’m Feeling Good nieuwsbrief.

Toegevoegd worden aan de lijst van abonnees gebeurt altijd op je eigen verzoek (opt-in via pop up scherm die verschijnt als je I’m Feeling Good bezoekt). Je kunt je altijd zelf weer afmelden.

C. Je te kunnen e-mailen indien dit nodig is om mijn dienstverlening uit te kunnen voeren.

Dit zal enkel het geval zijn bij winacties, wanneer je zelf een mailtje naar mij hebt gestuurd, of wanneer je gebruik maakt van mijn diensten zoals in A omschreven.

D. Je te informeren over wijzigingen van mijn diensten en producten.

E. Om de goederen en diensten zoals genoemd bij A bij je af te leveren.

F. I’m Feeling Good analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Hoe verzamelt I’m Feeling Good persoonsgegevens?

I’m Feeling Good gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen om jouw persoonsgegevens te kunnen verwerken:

  1. WordPress (VS): het CMS systeem dat ik gebruik voor mijn blog
  2. Yourhosting (NL): het bedrijf dat de hosting verzorgt van I’m Feeling Good.

Hoe lang I’m Feeling Good persoonsgegevens bewaard

I’m Feeling Good bewaart je persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

  • I’m Feeling Good bewaart je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is – hooguit voor de duur van 1 jaar. Ik mail je alleen naar aanleiding van een winactie of om een reactie te geven op een mail die jij me gestuurd hebt
  • Reacties onder artikelen: blijven voor de duur van de plaatsing van het artikel online staan
  • Alerts bij een nieuw artikel en/of comment op een artikel: zul je blijven ontvangen totdat je zelf het abonnement opzegt
  • Maaandelijkse mails die je ontvangt omdat je je hebt geabonneerd op mijn nieuwsbrief: zul je blijven ontvangen totdat je zelf het abonnement opzegt. Dit kan altijd via de opt-out onderaan de nieuwsbrief.

Delen van persoonsgegevens met derden

Ik verkoop jouw persoonsgegevens niet aan derde partijen. I’m Feeling Good deelt jouw persoonsgegevens enkel met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met de bedrijven die je gegevens verwerken en hieronder opgesomd zijn, heeft I’m Feeling Good een bewerkersovereenkomst gesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. I’m Feeling Good blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Het gaar hier om de volgende bedrijven:

  1. Google (VS): de ontwikkelaar van Google Analytics, waarmee ik de bezoekersstatistieken bijhoud
  2. Automattic (VS): de service die ervoor zorgt dat mijn blog op WordPress.com kan draaien
  3. Mailchimp (VS): bedrijf dat mijn maandelijkse nieuwsbrieven verzorgt
  4. Pipdig Ltd. (UK): het bedrijf dat de theme verzorgt van mijn blog
  5. Yourhosting (NL): het bedrijf dat de hosting van mijn blog verzorgt.

Cookies

I’m Feeling Good gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. I’m Feeling Good gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatst I’m Feeling Good cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor meer informatie: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/.

Cookies door andere bedrijven

Op I’m Feeling Good worden ook analytische cookies (Google en WordPress) en trackingcookies (Social Media) geplaatst door derden. Hieronder een overzicht:
Analytische cookies slaan gegevens op over je surfgedrag op I’m Feeling Good. Het gaat dan om cookies van:
  • Google Analytics (onderdeel van Google, VS). Via dit programma kan ik mijn bezoekersstatistieken meten, bijvoorbeeld hoeveel mensen mijn website bezoeken en welke pagina’s het meest worden bekeken. Daarvoor verzamelt Google Analytics (anoniem!) gegevens van mijn bezoekers. Deze cookies worden 14 maanden bewaard. Je kunt het privacybeleid van Google hier vinden: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. Ik deel geen gegevens over het gebruik van mijn website met Google en ook je IP-adres wordt niet in zijn geheel geregistreerd
  • WordPress.com. Deze site verzamelt, net als Google Analytics, gegevens waarmee ik kan zien hoe I’m Feeling Good wordt gebruikt. WordPress.com is onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid: https://automattic.com/privacy/. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van WordPress.com

Trackingcookies zijn cookies die mijn blog gebruikt voor bijvoorbeeld het linken met social media. Het gaat dan om cookies van de volgende bedrijven:

  • Facebook, Twitter, Pinterest, Whatsapp, Google+, LinkedIn, Mail. Onderaan elk artikel op I’m Feeling Good vind je zeven knoppen waarmee je het artikel kunt delen op Facebook, Twitter, Pinterest, Whatsapp, Google+, LinkedIn of via e-mail. Om dit mogelijk te maken, verzamelen deze social-mediabedrijven gegevens van jou zodra jij gebruikmaakt van deze mogelijkheid. Hiervoor is het privacybeleid van deze social media kanalen, Google+ en je mailprovider van toepassing. Voor deze toepassing slaan zij cookies op zolang deze gegevens door hen gebruik worden of totdat jij deze cookies zelf verwijdert
  • Gravatar. Als je een account bij Gravatar hebt en hebt ingesteld dat bij iedere reactie een profielfoto van jou naast de reactie verschijnt, dan worden hiervoor cookies verwerkt. Deze cookies worden 347 dagen bewaard door Automattic Inc., waarvan Gravatar onderdeel is. Het privacybeleid dat hiervoor geldt, kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/.

Wil je de cookies verwijderen die deze bedrijven gebruiken? Dat kun je doen in je browser. Bovenstaande bedrijven zijn in de Verenigde Staten gevestigd. Daarom hebben ze niet alleen te maken met de Europese en Nederlandse wetgeving, maar ook met de Amerikaanse wet.

Gebruik van links naar andere sites

Op I’m Feeling Good staan linkjes en advertenties naar websites van derden of naar diensten die niet door I’m Feeling Good worden beheerd. Als je op zo’n link klikt, dan geldt op die website de privacyverklaring voor die site. Ik ben in zo’n geval niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Ik adviseer je om de privacyverklaring en de voorwaarden van deze websites goed te lezen.

Wanneer er sprake is van schade of verlies doordat je de inhoud, goederen of diensten op deze andere websites gebruikt of hierop vertrouwt, dan ben ik daar niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door I’m Feeling Good en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die ik van jou verwerk, in een computerbestand naar jou of een andere (door jou genoemde organisatie) te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@imfeelinggood.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je om een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy.

Ik reageer altijd zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.
I’m Feeling Good wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Hoe ik persoonsgegevens heb beveiligd

I’m Feeling Good neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en heeft daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op via info@imfeelinggood.nl.

I’m Feeling Good heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen

Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall. I’m Feeling Good wordt beschermd tegen SPAM-aanvallen of mensen/bots die die op een verdachte manier proberen in te loggen op I’m Feeling Good.
Beveiligde internetverbinding: TLS (voorheen SSL). Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 24 mei 2018. Ik kan deze verklaring op ieder moment wijzigen.