Nieuwe series en films op TV, Netflix en Videoland

Nieuwe series en films op TV, Netflix en Videoland

Het is september en dat betekent dat er van komkommertijd en herhalingen op tv, plots vol gas weer van alles te zien is. Om je een beetje te helpen in die brei van nieuwe (reality)series en films op (Internet en) TV, Netflix en Videoland, heb ik een handig overzicht gemaakt. Met een klein eerbetoon aan Chadwick Wakanda Forever! Boseman.

Nieuwe series en films op TV, Netflix en Videoland

Er is weer van alles te beleven op Internet en TV de komende tijd. Hieronder een beknopt overzicht:

TV

– Chateau Meiland (maandag en donderdag om 20.30u op SBS6)

We kunnen weer volop meegenieten van alle heisa, drukte en de “Wat goéééééd!”-s van de familie Meiland. In dit seizoen zien we hoe de Meilandjes terugkeren naar Nederland en het chateau een laatste make-over geven voor de verkoop. Ik heb echt een zwak voor Martien trouwens. Dat vind ik zo’n lieve man! “Zeg, moet je luisteren, moet jij wat drinken?” Hahahahahahaha!

– Ranking The Stars (woensdag om 20.30u op RTL5 te zien)

Jaaaaa, heerlijk! Ik heb ook een groot zwak voor Paul de Leeuw. Volgens mij was hij vroeger te zien op Nederland 3 met zijn eerste show, toen volgde ik hem al. Met Annie & Bob de Rooij. Gelukkig presenteert hij dit programma want hij en zijn gasten zijn hilarisch. Vind het trouwens wel jammer dat hij niet meer uit foute boeken voorleest tussen de rondes door. Toen met dat boek van Gordon, whahahaha! Zo erg!

– The Masked Singer (vanaf vrijdag 25 september om 20u op RTL 4 te zien)

Dit programma ken ik dus nog niet. Heb het vorige seizoen niet gekeken. Maar ik wil dit wel gaan volgen, omdat ik er aardig veel mensen positief over gehoord heb. Alleen moeten de maskers en vermommingen niet te gek zijn, want ik denk dat ik dan af ga haken. Ik weet niet hoe lang ik een zingende giraffe ga trekken…

– Wie is de Mol? (vanaf zaterdag 5 september om 20.30u op NPO1 te zien)

Ja, ja, ja, vorig seizoen wist ik wie de Mol was, woohoo! Rob! Vanaf morgen weer te zien. Een extra jubileumseizoen! Als ik naar de trailer kijk zie ik dat er ‘Nog één keer een tweede kans om de Mol te vinden’ is. Oehhh. Spannend. Denk dat misschien oud-finalisten mee doen? De nummers 2? Ik zie ook Toscaanse cipressen en een afbeelding van een werk van Leonardo Da Vinci…en het woord Renaissance. En de kandidaten worden pas morgen bekend gemaakt in de eerste aflevering. Oeh…love it already!

Videoland

Voor wie net als ik ook gék is op fashion, beauty én reality:

Reality

– Summer de Snoo (vanaf 8 september te zien)

Een meisje van 11 dat nu al vergeleken wordt met Doutzen Kroes: topmodel Summer de Snoo. Wil ze dit echt, hoe gaat ze om met alle kritiek en wat is de rol van haar ouders? Dat zie je in deze driedelige documentaire.

Ik vind 11 jaar wel heel erg jong om in de modellenwereld te toeven trouwens. Wat vind jij? Laat het me weten in de comments!

– Life of Kylie (vanaf 9 september te zien)

Ze is de jongste telg van het beroemde gezin Kardashian/Jenner. De 19-jarige Kylie Jenner groeit ondertussen in sneltreinvaart uit tot een van ’s werelds meest invloedrijke beroemdheden. De reality-tv-ster heeft miljoenen volgers op social media, is eigenaresse van een trendy cosmeticalijn en heeft veel succesvolle samenwerkingen met celebs. In deze serie geeft Kylie een nog intiemer inkijkje in haar leven.

Ik ben heel benieuwd of we de ware Kylie gaan zien. Of het masker af gaat zeg maar…

– En de serie waar ik echt op zit te WACHTEN: Drag Race Holland (vanaf vrijdag 18 september te zien)

Niemand minder dan Fred van Leer is door RuPaul herself gevraagd om de Nederlandse versie van de populaire Drag Race te presenteren. Vanaf vrijdag 18 september presenteert Fred acht weken (veeeel te weinig afleveringen vind ik nu al ;-) lang Drag Race Holland waar tien van de meest glamoureuze Nederlandse drag queens met elkaar de strijd aangaan om te bepalen wie gekroond wordt tot de eerste Nederlandse Drag Race Superstar.

Ik heb onder de post van Fred van Leer waar hij dit aankondigde, de broer van Monica, Matthijs Geuze getagd met zoiets als “Jij moet echt meedoen”. Hij likete dat. Dus hopelijk doet ‘ie mee. Vind hem zó grappig!

Film

– Snowden (vanaf 10 september te zien)

Film die het ongelooflijke en persoonlijke verhaal van Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt) onthult, een voormalig NSA medewerker die duizenden geclassificeerde documenten aan de pers lekt en daarmee een van de meest gezochte personen ter wereld wordt.

Internet en TV

Netflix

Voordat ik begin aan al het nieuws op Netflix wil ik een klein eerbetoon geven in dit blog aan Chadwick Boseman. Vorige week vrijdag werd bekend dat hij overleden is aan darmkanker. Ik deelde dit ook op mijn Instagram, omdat Black Panther serieus een van de mooiste Marvel films is die ik ooit gezien heb. Vooral de rol die hij speelde van T’Challa/Black Panther vond ik zeer indrukwekkend. Wakanda Forever!

En nu verder met nieuwe films en series:

Film

– Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (release op 25 september)

Grindelwald is ontsnapt uit de gevangenis. Hij heeft meer volgelingen vergaard voor zijn doel – het verheffen van tovenaars boven alle niet-magische wezens. De enige die hem zou kunnen stoppen is de tovenaar die hij ooit tot zijn beste vrienden rekende, Albus Dumbledore.

Johnny Depp, Zoë Kravitz en Jude Law spelen erin. Ja. Love it!

– Charlie’s Angels (vanaf 29 september te zien)

Sabina Wilson is een enorm feestbeest, maar beschikt ook over een aantal goede vaardigheden. Jane Kano is een voormalig lid van een inlichtingendienst en Elena Houghlin is een getraind wetenschapper. Het trio wordt samengebracht binnen de geheime Townsend Agency waar ze bijgestaan worden door Bosley. Ik heb een eerdere remake van de serie verfilmd gezien met Lucy Liu, Drew Barrymore en Cameron Diaz. Die was wel ok. Wat wel goed was, was het Destiny’s Child nummer dat erin zat. Question! Ik hoop dat deze film iets beter is!

Nice to know: mooie Kristen Stewart (die samen met hieronder genoemde Robert Pattinson te zien was in ‘Twilight’) speelt in deze film.

Reality

– Rupaul’s Dragrace seizoen 12

Inmiddels al een klein weekje te zien en wat is het weer genieten. Wel vind ik dit seizoen een beetje ’tainted’ omdat Sherry Pie een #metoo-dader is. Echt balen. Ik mocht hem al niet zo toen ‘ie de WERK-room binnenliep en ik nog niet wist wie het was. Echt een mega-campy dragqueen en ik hou van campy (Trixie Mattel, hoor je mij?), maar deze man is wayyyy too much camp plus bitch. Ja. Hij is helaas ook nog eens erg aanwezig in de groep. Blegh. Nou ja. Proberen te genieten van de anderen dan maar. Can I get an Amen?

Serie

– Away (vanaf vandaag 4 september te zien)

In Away zien we astronaut Emma Green, die een internationale bemanning klaar moet stomen voor de allereerste missie ever made naar Mars. Green heeft voor aanvang van de missie zelf afscheid genomen van haar man en dochter, en ook de overige astronauten krijgen tijdens de reis steeds meer moeite met het gemis van hun families op aarde. Emma wordt gespeeld door Hilary Swank.

Nice to know: gemaakt door schrijver Andrew Hinderaker en de regisseur van de nieuwe Batman (met Robert Pattinson), Matt Reeves. Gisteren is wel bekend geworden dat Pattinson is besmet met Covid-19, dus het filmen is na 51/2 maand pauze (door het virus) weer stilgelegd. Beterschap Robert!

Documentaire

La línea: Shadow of Narco (vanaf 9 september te zien)

Netflix heeft voor de minidocumentaire La Línea: La Sombra del Narco (of, in het Engels: La Línea: Shadow of Narco) 81 interviews gehouden, met in totaal 336 uur aan opnames, om het verhaal van het Mexicaanse drugskartel La Línea rechtvaardig te kunnen vertellen. Maar volgens de mening van de bewoners van het stadje is dat echter niet gelukt: zij proberen afstand te nemen van de reputatie van hun stad als drugs-nest. Dat hebben ze onder andere geprobeerd door een petitie te houden om de documentaire niet te releasen. Dat gebeurt tóch, want La Línea: Shadow of Narco staat vanaf 9 september op Netflix.

Nieuwe series en films op TV, Netflix en Videoland

Ik hoop dat ik je met deze blog een eindje op weg heb geholpen. Er is nu echt veel te zien op Internet en TV. Maar vergeet niet: daglicht is ook belangrijk hè! ;-)

 

Welke film, serie of docu
uit dit rijtje is jouw fave?

 

Photos by Vlada Karpovich from Pexels

Delen:

2 Reacties

  1. 16 september 2020 / 07:41

    Ik kijk enorm uit naar de masked singer dat vond ik echt heel erg leuk! Daarnaast heb ik de docu van summer gekeken. Deze vond ik ook erg mooi om te zien.

  2. 16 september 2020 / 17:46

    Naar Wie is de mol en the Masked Singer kijk ik echt uit! Heerlijk! Ik vind Paul de Leeuw trouwens ook erg leuk. Ik heb een keer gezongen in één van zijn programma’s. Leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *