Thuis zelf je gelnagels doen: Pink Gellac LE Manicure Set Neutral Sense

Thuis zelf je gelnagels doen: Pink Gellac LE Manicure Set Neutral Sense

De zin “Once you go gellac, you never go bac” (hahaha, net verzonnen) gaat voor mij he-le-maal op! Het resultaat van gellac vergeleken met mijn eigen doorsnee nagellak-‘kunsten’, is stunning en totaaaaal niet met elkaar te vergelijken zeg maar. En ik hou er ook van om elke keer weer een nieuw kleurtje te proberen en er lang van te kunnen genieten. Tijdens die heftige Coronaperiode kon ik niet naar mijn nagelstyliste, dus ik was ontzettend blij toen ik een mooi pakketje van Pink Gellac ontving. Een complete manicure set wanneer je zelf thuis je gelnagels wil doen.

Beauty | Pink Gellac Limited Edition Manicure Set Neutral Sense

Met de Pink Gellac Gel Polish Limited Edtion Sustainable LED Manicure set Neutral Sense, kun je thuis snel en eenvoudig gellak aanbrengen. Wat ik erg belangrijk vind om te vermelden is dat de producten niet getest zijn op dieren en dus cruelty-free zijn. Yay! Én de verpakking van deze set is gemaakt van 100% recyclebaar papier! Love it! De set is inclusief 1 mooi lakje.

Verpakking & inhoud Manicure Set

De verpakking is een mooi langwerpig doosje dat mooi in nude kleuren is vorm gegeven. Aan de zijkanten van de doos zie je hoge beoordelingen, een snelle uitleg en wat er allemaal inzit. No worries, er is een starter set instructieboekje aan toegevoegd waar alles helder en duidelijk in wordt uitgelegd. De set heeft een goed gevulde inhoud (en is op dit moment in de aanbieding!) en bestaat uit:

1 x Primer
1 x kleur 251 Nude Pink
4 x gratis online cursus
1 x Pink Gellac LED Lamp (hard de lakjes uit)
1 x adapter voor de lamp (yay! heel fijn!)
1 x Pink Gellac Base Extend
1 x Pink Gellac Ultra Shine
1 x Nagelvijl 180-240
1 x Orange Woodsticks
10 x Remover pockets
10 x Cleaner pockets

Nude Pink

Er zijn drie uitvoeringen van deze handige at home gellac manicure sets:

– Colour Splash (met kleur 161 Ibiza Pink)
– Dashing Glaze (met kleur 109 Lipstick Red) en degene die ik heb getest
– Neutral Sense (met kleur 251 Nude Pink).

Nude Pink is een mooie oudroze kleur met een warme ondertoon. Nude tinten passen overal bij en dit was voor mij dus een ‘veilige’ kleur om te testen.

Pink Gellac Limited Edition Manicure Set Neutral Sense

De gellac aanbrengen

In het instructieboekje staat een helder stappenplan: eerst bereid je de nagels voor met de Orange Woodstick, erna vijl je ze met het supergoede vijltje dat erbij zit (loved it) en daarna kun je ze ontvetten met de Cleaner Pockets.

Vervolgens bracht ik de primer aan, daarna de base extend, toen de kleur en tot slot de Ultra Shine. De primer werkt makkelijk, is flinterdun en lakt fijn. Die voorkomt chippen. De Base extend is veel dikker maar dien je dun aan te brengen, dus die zou ik steeds goed afstrijken aan de rand van het potje. Met deze basecoat ga je dan echt heel lang doen. Deze base extend is een belangrijke laag die voor een glad oppervlakte, goede hechting van de kleur en bescherming van je nagel eronder zorgt.

Dan komt de kleur. De kleur, in mijn geval Nude Pink, breng je ook dunnetjes aan. Ik was weer eigenwijs en dacht “Jaaa, maar één keer dun aanbrengen, dat zal wel”. Dus ik bracht ‘m niet één maar twee keer aan. Totaaaal niet nodig. Het is nu dag 2 en ik kan je vertellen: de hand die ik 2 keer van kleur heb voorzien ziet er veel minder mooi uit dan de andere. Veel chunkier gelakt zeg maar. Nog steeds wel glad, maar ligt dikker op de nagel. Dat was wel een aangename verrassing, dat je maar heel weinig hoeft te gebruiken. Ook met de kleur ga je dus lang doen.

Tot slot breng je de Ultra Shine aan. En ik kan je zeggen: die topcoat is ook echt een coat. Het is niet effe een dun miezerig lakje, maar een dikke verzorgende lak. Ook heel dun aanbrengen, dus goed afstrijken. Zorgt voor een ontzettend mooie glans en een zo lang mogelijke bescherming van de gelakte nagels.

Pink Gellac Neutral Sense Nude Pink

Thuis zelf je gelnagels doen: het resultaat

Ik ben heel erg tevreden met het resultaat! Ik vind de kleur mooi, het zit er goed en strak op en de kwastjes van de lakjes zijn lekker breed waar ik ook dol op ben. Is heel erg prettig werken. Geen gepruts met een te smal kwastje. Hup, en gaan met die kwast. Love it! Het enige is dat de Base Extend en de Ultra Shine erg dik zijn. Maar het afstrijken aan de rand van het potje werkt goed en ik snap ook dat dit nu eenmaal zo dik van structuur moet zijn voor een optimaal resultaat. Wat we willen is dat de lak lang blijft zitten natuurlijk. Lak dus lichtjes zou ik aanraden. De set werkt duidelijk en snel. In een half uurtje of korter (het was voor mij de eerste keer gellak aanbrengen thuis met een LED lamp) ben je wel klaar en heb je mooie gelnagels. Ik zou er niet meteen aanzitten.

Pink Gellac Manicure Set Neutral Sense Nude Pink

 Ook al laat ik mijn gelnagels normaal gesproken doen, ik ben toch superblij met deze manicure set omdat:

– het resultaat goed is
– het in een duurzame verpakking zit. Heel mooi dat Pink Gellac ecologisch ook een steentje bijdraagt. Sustainability wordt steeds belangrijker in een wereld met teveel afval
– de instructies heel duidelijk en helder zijn, hou ik van
– de LED lamp z’n werk goed doet en razendsnel is
– de lakjes van hoge kwaliteit zijn
– niet alleen de verpakking duurzaam is, maar alle vier de lakjes ook heel zuinig werken. Je kunt hier lang mee gaan doen
– het vijltje heel fijn werkt en van goede kwaliteit is.

Ik zou deze manicure set voor gelnagels die je thuis kunt aanbrengen, er zeker bijpakken wanneer het me niet lukt om zelf naar de nagelstyliste te gaan.

Hoe lang gaat het mee

Volgens Pink Gellac zit de lak er 14 dagen op. Het is nu dag 2 en het zit er heel mooi op. Ik zal hier over twee weken even een update bij zetten hoe het gegaan is. Maar ik verwacht wel dat het er goed op blijft zitten.

Dag 9: het zit er nog steeds vrij goed op. Het is bij mij nog niet gaan chippen. Wel wordt links de lak wat doorzichtig aan de top van mijn nagels, terwijl op rechts door het dik aanbrengen de lak er goed uitziet.

Dag 14: ja, nu is het wel echt hoog tijd voor een nieuwe manicure. Rond dag 12 merkte ik dat de lak aan de bovenkant nagels van mijn linkerhand heel doorzichtig is geworden. De lak op mijn hand rechts is goed gebleven aan de toppen, dus het te dik lakken heeft ook een klein voordeel. Aan de onderkant van alle nagels is de lak ongeveer een halve cm opgeschoven, omdat mijn nagels natuurlijk gegroeid zijn. Ik heb in die 14 dagen geen last gehad van chippen!

Extra tips:

– in plaats van steeds 60 seconden onder de lamp zoals in het boekje staat, ga ik de volgende keer 120 seconden per lak onder de lamp. Dan is de hechting nog beter heb ik van Instagram-vriendinnen begrepen. Linkerhand is nu (dag 9) doorzichtig aan het worden aan de bovenkant, rechts ziet er wel goed uit maar je ziet ook wel dat de lak er te dik opzit. De gulden middenweg vinden dus next time…

Verkrijgbaarheid

De Pink Gellac Gel Polish Limited Edtion Sustainable LED Manicure set Neutral Sense is online verkrijgbaar en kost normaal €122, maar is nu in de aanbieding voor maar €79!

Lees meer over nagels.

Wat is jouw favoriete kleur (gel)lak?

 

 

*De producten in deze review heb ik gekregen

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

12 Reacties

 1. 3 juli 2020 / 10:12

  Fijn artikel! Ik twijfelde of ik wel of niet voor gel lak moest gaan. Maar ik ga het nu toch doen!

  • Amina
   Auteur
   3 juli 2020 / 13:27

   Dank je wel Sanja! Dat vind ik een mooi compliment om te horen. Ik hoop dat je er net zo blij mee bent als ik <3

 2. 7 juli 2020 / 09:15

  ik lak mijn nagels alleen en ook met een gellak maar zonder lamp. jaren geleden zette ik acryl nagels maar ik kan niet meer tegen die lucht dus ik houd het gewoon bij lakken :D

 3. 7 juli 2020 / 09:51

  Die heb ik eigenlijk niet, omdat ik nooit nagellak gebruik. Maar handig dat je dit gewoon thuis kunt doen zeg!

 4. Felice
  7 juli 2020 / 10:11

  hahaha net op de dag dat ik een blog over nagellak schrijf, toeval bestaat niet! Voor mij is dit vrees ik niet weggelegd…

 5. 7 juli 2020 / 13:58

  Het lijkt me heel ingewikkeld om zelf te doen. Ik ben niet zo precies ervoor denk ik.

 6. 7 juli 2020 / 16:34

  Super mooi resultaat! Ik ben zelf dol op nude kleurtjes voor op mijn nagels, maar af en toe iets van een dusty roze of taupe ofzo vind ik ook mooi. Ik gebruik thuis ook gellakjes en stap daar ook niet zo 1,2,3 meer vanaf, op een leuk kleurtje voor een keertje na dan!

 7. Mandy
  8 juli 2020 / 06:07

  Ik heb ook heel veel van pink in huis! Ben er ook stiekem wel verslaafd aan haha, vind het echt leuk om mijn nagels te doen. Het eraf halen vind ik dan weer minder maar ik heb nu voor het eerst de peel off op. Ben benieuwd

 8. 8 juli 2020 / 08:45

  Ik gebruik eigenlijk nooit nagellak maar ik vind deze gellak er wel prachtig uit zien.

 9. 8 juli 2020 / 16:40

  Ik heb nog nooit gelnagels gehad. Wel fijn dat deze producten niet op dieren getest zijn.

 10. 16 augustus 2020 / 09:20

  Ik draag zelf bijna altijd rode nagellak, dat vind ik heel mooi en het past ook overal bij. Ik heb zelf ook wel eens gel nagellak gehad, maar ik vond het verwijderen van de lak echt een drama. Dat is dan ook de reden dat ik toch liever voor ‘gewone’ nagellak ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *