Lifestyle | Tips & Tricks: hoe overleef je de herfst en de winter?

https://imfeelinggood.nl/hoe-overleef-je-de-herfst-en-de-winter/

Ik kan denk ik wel voorzichtig stellen dat de zomer voorbij is…Er zullen vast nog wel wat lekkere nazomerdagen komen waar we van kunnen genieten, maar een hittegolf, neeeee, dat gaat ‘m niet meer worden! Ik ben daar persoonlijk niet rouwig om hoor, ik ben verzot op de lente en de herfst! Dan is het niet te koud en niet te warm, voor mij precies GOED! Maar ECHT HEEL VEEL mensen zijn down door de overgang van een cocktailtje op het strand naar de onder-de-deken-op-de-bank-gedachte. En die nare griep en verkoudheid. Begin er maar niet over! Nou ja, even dan als het mag?! Een goede voorbereiding scheelt namelijk echt de helft. No worries, ik help je door de herfst en winter heen met deze tips & tricks! Zon weg? Glimlach AAN!

Hoe overleef je de herfst en de winter?

Met deze tips & tricks weet je zeker dat het allemaal een stuk beter wordt:

1. Maak je huis ‘warmer’ met mooie accessoires

Ja, je moet er toch aan gaan geloven, dus let’s do it now! Ga lekker shoppen en maak je huis een knus paradijsje voor jou en je liefjes! Windlichten, lantaarns, een dienblad met kaarsen, een decoratieve fles, mooie planten, boeken…heerlijk! Door veel kaarsjes aan te doen wordt het letterlijk warmer en creëer je een behaaglijk stekje. Mooie accessoires fleuren de boel weer op! Vergeet dat koude nare weer buiten en verleg je aandacht naar BINNEN!

2. Verwen jezelf met een heerlijk Spa dagje

Verschillende lekkere sauna’s, sommige met een opgieting erbij, een hot stone massage, schoonheidsbehandelingen, lekker lunchen of dineren, what the hell, waarom niet allebei…alles kan en mag tijdens een spa-dagje. Het thema? JIJ! Geniet!

3. Blijf actief

Hoe verleidelijk het ook is om met die zak chips, die chocoladeletter of een pak koekjes te bankhangen onder een dekentje…probeer toch actief te blijven. Beloon jezelf met een couch-potato-sessie inclusief hartig of zoet wanneer je al gesport en gezond gegeten hebt. Zo blijf je in balans. Je lijf blij, jij blij! Teveel van dit soort ik-heb-er-de-kracht-niet-meer-voor-avondjes kost je in the long run alleen maar meer energie!

4. Sta even stil bij al die leuke feestdagen die gaan komen

Regen, wind, vriezen dat het kraakt…jajaja…DRAMA, maar denk ook even aan die leuke (feest)dagen die weer gaan komen! Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw! Samenzijn, spelletjesavonden, lichtjes, lekker eten en cadeautjes…L-O-V-E-I-T!!!

5. Smeren, smeren, smeren

Hallo! Ik heb in de zomer al zoveel gesmeerd?! Ik hoor het je denken. Toch doen! Ons lijf heeft ook in de herfst- en wintermaanden een hoop te verduren. Van de kou van buiten weer naar warme temperaturen binnen. Dus smeren, smeren, smeren. Na het douchen gebruik je daar een lekkere dikke bodycream of bodybutter voor bijvoorbeeld. En voor je lippen een vette lipbalm om de velletjes tegen te gaan. Een droge huid…? Mooi niet!!! En tijd voor jezelf nemen en jezelf goed verzorgen geeft ook nog eens een boost zelfvertrouwen!

6. Help je biologische klok met meer licht

De kou en de donkere dagen zorgen voor minder daglicht, waardoor de vermoeidheid toeneemt en je het liefst alleen maar zou willen slapen. Je biologische klok is van slag! Ga wanneer je portemonnee het toestaat lekker op vakantie naar warmere oorden zodat je die donkere maanden beter kan overbruggen. Een andere oplossing is een Wake Up Light aanschaffen. Het is bewezen dat wakker worden in daglicht je gezondheid bevordert. Van dat nare alarm dat afgaat heb je dan ook geen last meer, fijne wekgeluidjes zorgen ervoor dat het opstaan heel natuurlijk gaat. Steeds meer merken komen met goede lichtwekkers die ook niet meer heel duur zijn. En ga vooral veel naar buiten! Probeer zoveel mogelijk daglicht mee te pakken. Sta vroeg op en ga naar buiten, maak op je werk een ommetje tijdens de lunch en ga wandelen of fietsen in plaats van de auto te pakken voor de wat kortere afstanden. Grab all the light you can!!!

Leestip: 10 x Langer van daglicht genieten in de herfst en de winter

7. Geen griep! Althans…

Griep is niet te voorkomen. Maar je kunt jezelf nu al wel wat sterker maken. Blijf ondanks de kou toch gewoon lekker naar buiten gaan. Doe een dikke sjaal om en trek een dikke jas aan en trotseer die kou. In het begin is het even afzien, maar je komt vol energie en met extra opgedane weerstand weer thuis. Een goede voorbereiding scheelt echt de helft, dus houd die mooie beauty-routine van 2 liter water per dag drinken ook goed vast in de winter!!! Blijf ook je huis goed ventileren in de winter. Frisse lucht is superbelangrijk dus houd niet alles potdicht! Weg met die bacillen!

Hoe overleef je de winter

En fruit, heel veel fruit! Een strak plan is om nu al met die vitamine D en voedingssupplementen te starten. En elke dag hè…niet vandaag wel en dan 6 dagen niet…We beginnen vaak citroenen, sinaasappels en vitamine C pillen te halen wanneer de griep allllllllllang zijn werk heeft gedaan en we met 40 graden koorts op bed liggen te rillen. Doe het dit jaar anders en begin nu! Vitamineboooooost!

8. Denk alvast aan al dat December LEKKERS! #nomnomnom

Jaaaaa, blijf vooral die vitamine C goed doorslikken, want de koude decembermaand staat voor meer suiker!!! Maar is die voorpret er naartoe niet heerlijk? Chocoladeletters, marsepein met chocolade, kikkers & muizen, kruidnoten, pepernoten, warme chocolademelk met slagroom, banketstaven, strooigoed, kerststollen, oliebollen…hebben we ‘m? Verwen je zelf af en toe eens met een zoet-momentje. Man man man, wat hou ik toch van die decembermaand!

9. We hebben nog 9 maanden de tijd om slank te worden!

Zo, de slanke lijven sloegen ons weer om de oren zeg deze zomer! Gelukkig is dit weer voorbij en kan er weer gewerkt worden aan ons (100-jaren)plan om (JA! DIT keer ECHT!!!! *eyeroll*) af te vallen en er volgend jaar zomer net zo strak uit te zien! ;) Of niet natuurlijk, hehehehe!

10. Wees vooral lief voor jezelf!

Wees vooral ook lief voor jezelf de komende maanden. Wanneer je veel moeite hebt met opstaan omdat het ’s morgens donker en koud is, zet dan bijvoorbeeld de wekker iets eerder zodat je net even wat langer van die warme douche kan genieten. Heb je een keer geen zin om te sporten? Ga dan ook niet, maar neem een bad met een leuke glossy. Ben je moe in het weekend? Ga even lekker op bed liggen en doe een middagdutje. Even geen zin om de deur uit te gaan? Ga dan ook niet! Wees niet over de top hard voor jezelf, maar pak de draad gewoon morgen weer op! Maak er wat van!

 

Geniet vooral van de herfst en de winter! Welke tip spreekt jou het meeste aan?

 

* Fotografie kaarsen: Storiès via Unsplash
* Fotografie winter sfeerbeeld: Filip Bunkens via Unsplash

 

Liefs, Amina

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

2 Reacties

 1. 7 september 2015 / 19:39

  Wat een leuke tips! Ik krijg helemaal zin om mijn huisje weer nieuwe decoratie te geven :)

  • Amina
   Auteur
   7 september 2015 / 19:51

   Dank je wel Melissa! Ik ook! Weer even opfrissen de boel ;) Fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *