Mijn favoriete parfums

Mijn favoriete parfums

Parfum, ik ben er gek op! De juiste parfum uitkiezen is voor mij een heel belangrijk onderdeel voordat ik de deur uitga. Het hoort eigenlijk ook gewoon een beetje bij mijn outfit. Welke geur ik opdoe hangt ook van een paar dingen af. Mijn bui vooral! Waar heb ik zin in? Zwaar of licht? Romantisch, luxe of bloemig? Een lekker luchtje geeft mijn humeur trouwens ook een boost. Als ik bijvoorbeeld een beetje down ben kan de juiste parfum mij echt opvrolijken. Tijd om jullie mijn favoriete parfums van dit moment te laten zien!

Mijn drie favoriete parfums

Vaak blog ik als het over beauty gaat over make up, maar parfum is ook wel een grote liefde van mij hoor! Mijn drie favoriete parfums hebben gemeen dat ze vooral niet zwaar zijn en lief en fris ruiken. Toch zijn ze heel uniek op hun eigen manier. Alhoewel de basisnoten bij alledrie bijna hetzelfde zijn, zijn de hartnoten en de topnoten verschillend. Een korte uitleg:

  • Topnoten zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen het sterkst te ruiken zijn
  • Hartnoten zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten voor het grootste deel verdwenen zijn. Dus kijk altijd naar de hartnoten om te weten welke geur het langste om je heen zal blijven hangen. Weet je wat de hartnoten zijn van je favoriete luchtje, dan kun je nieuwe lekkere luchtjes uitzoeken op basis van die informatie!
  • Basisnoten zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten vervluchtigd zijn. Zij hebben als functie de hartnoten te versterken.

L'eau D'issey by Issey Miyake
Mijn favoriete parfum #1. Issey Miyake – L’eau D’issey

Dit is zo’n lieve en fijne geur! Ik heb deze ALTIJD in mijn parfum collectie! Al vanaf dag 1 ben ik razend verliefd op L’eau D’issey. Wanneer ik deze geur moet omschrijven komen er heel veel dingen in mij op, er gebeurt zoveel met mijn zintuigen… Het parfum is lief, mooi, fris, het ruikt gewoon naar water – de bedoeling is ook geweest om de geur van water zo dicht mogelijk te benaderen, zó knap!!!!! – en ik ruik heel veel rozen. Maar ook weer niet te veel. Het ruikt gewoon fantastisch en eigenlijk vind ik het een luchtje dat heel dicht tegen perfectie aanzit.

Topnoten: lotusbloem, freesia, cyclaam, meloen en rozenwater
Hartnoten: anjer, witte lelie en pioenroos
Basisnoten: muskus, amber, sandelhout en cederhout

Issey Miyake – L’eau D’issey Eau de Toilette 50 ml

 

Bvulgari Pour Femme Jewel Charms Collection

Mijn favoriete parfum #2. Bvlgari Jewel Charms Collection – Pour Femme

Dit is eigenlijk de welbekende Pour Femme geur, maar opnieuw uitgebracht in 2011. Bvlgari besloot alle bestaande Bvlgari-geuren te herdesignen, in de vorm van juwelen. De flesjes zijn geïnspireerd op de klassieke Cabochon ring. Toen een lieve vriendin van mij een tijdje geleden 40 werd, zocht ik een mooie geur voor haar. Maar ik wilde haar verrassen en vroeg advies aan de beauty advisor in de winkel. Zij raadde mij deze geur aan en noemde het “een parfum dat altijd goed en veilig is!” True! Ik was er meteen helemaal gek van en heb ‘m voor mezelf ook meteen meegenomen :) En ja, inderdaad een ‘veilig’ luchtje om als verrassing te kopen, want die vriendin vond ‘m heerlijk! Ik omschrijf deze mooie geur als bloemig, eerst fris, daarna zwoel en heel classy. Het doet me denken aan een chic diner bij kaarslicht.

Topnoten: anjer, viooltjes, koriander, framboos, oranjebloesem en Sichuan-peper
Hartnoten: iris, lelietje-van-dalen, Bulgaarse roos en Egyptische jasmijn
Basisnoten: amber, muskus, sandelhout, vanille, groene thee en cederhout

Inmiddels is deze lijn veranderd. Kijk hier voor alle Bvlgari geurtjes van dit moment.

DKNY Sweet Delicious Creamy Merinque

Mijn favoriete parfum #3. DKNY Sweet Delicious Collection – Creamy Meringue

Deze geur is uitgebracht als Limited Edition en maakte deel uit van de Sweet Delicious Collection. Helaas, niet meer te krijgen dus! Het flesje ziet eruit als een heel mooi lief appeltje.  De geuren in die lijn zijn geïnspireerd op recepten van romige cupcakes! Ja, hoe kun je daar nou niet blij van worden! Ik moet denken aan rennen met blote voeten door een veld met hoog gras dat nat is van de dauw…ik word hier dus ontzettend blij van! Die citroengeur die heel zoet en romig is afgetopt met een heerlijke pannekoek-achtige aroma die erop volgt. Zo lief en zo zoet en toch ook heel fris. Echt zo jammer dat deze niet meer gemaakt wordt! Hoe dan?! Ik heb dit luchtje van een lieve vriendin gekregen en ik ben er zo blij mee! Ik probeer er zuinig mee te doen zodat ik er nog heel lang van kan genieten!

Topnoten: bergamot, amalfi citroen, custard en snoep
Hartnoten: freesia en passiebloem
Basisnoten: muskus, ceder uit Virginia en amber

Alle DKNY geuren van dit moment

Mijn favoriete parfums

Dit zijn dus mijn drie favoriete parfums van dit moment. En hier in de woonkamer ruikt het enorm naar deze drie geuren en dan door elkaar heen, jeetje, UCHE UCHE…even een raampje open zetten…Pfff….Van deze drie geuren gebruik ik L’eau D’issey van Issey Miyake het meeste. Het is echt mijn signature geur en hij past het allerbeste bij me.

 

Wat is jouw favoriete geur?

 

Liefs, Amina

 

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *