Mijn kerstliedjes top 6 van 2016!

mijn-kerstliedjes-top-6-van-2016-im-feeling-good

Had ik al gezegd dat december “the most wonderful time of the year” is? Haha, vast wel! Ik word altijd heel blij rond deze tijd. Waarom? Ook al is het nog zo koud en kil buiten en krijgen we iedere dag minder zonlicht te zien, wíj maken het met elkaar buiten en binnen heerlijk gezellig! Met de verwarming of open haard, lichtjes, kaarsjes en lekker eten. Loveit! En op m’n werk wordt er al volop kerstmuziek gedraaid, wat me op een idee bracht voor dit blog: wat zijn mijn 6 favoriete kerstliedjes van 2016? Let’s goooooooo!


Ik neem jullie mee van nummer 6 naar nummer 1! Laat me onder in de comments weten wat jouw favoriete kerstliedje is, ben ik heeeel benieuwd naar!

Op 6:  Mariah Carey – All I Want for Christmas is You

Oh mijn god, wat had ik toen dit nummer uitkwam in de jaren ’90 een gruwelijke hekel aan dat gejengel! Niet zozeer Queen M’s stem, maar al die triangel-pingeltjes! Het ‘prikkels’-gehalte torende voor mij de pan uit! Maar nu kan ik er zo van genieten! En Mariah zingt gewoon echt fantastisch in dit nummer! Zet dit nummer op na het kerstdiner en familie en vrienden gaan beslist los! Oehoeeeehooeeee Babehhhhhhh!!!!


Op 5:
  Dean Martin – Let it snow! Let it snow! Let it snow!

Jaaaa, lekker dat beginstukje….heerlijk Disney-gehalte! Sneeuw met kerst lukt bijna nooit bij ons, maar wat zijn we toch gek op dit nummer! Geschreven in 1945 (!) en uitgebracht door Dean Martin in 1959, is dit toch echt een liedje dat in het rijtje ’tijdloze kerstliedjes’ altijd hoog genoteerd staat! Let it snoooowwwwww, let it snow!!! Lijkt me zo gezellig, met kerst een sneeuwpop maken!


Op 4:
  Wham! – Last Christmas

Jaaaaaa, dit blíjft gewoon een heerlijk kerstnummer! Die clip vond ik vroeger ook heerlijk om naar te kijken maar dat einde is zo onbevredigend, vind je ook niet???? George en de brunette gaan vreemd met elkaar en ze rollebollen heel wat af in de Oostenrijkse sneeuw…en aan het eind gaan ze met z’n allen gewoon weer de skilift in naar huis alsof er niks gebeurd is! Hoppetee! En weer doooor!Op 3:  Michael Bublé (cover) – It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

Deze man kan volgens mij het lelijkste nummer ever nog mooi vertolken! Die stem is zooooo mooi! Ik vind met heel veel liedjes een originele versie vaak mooier dan een cover, maar in dit geval niet! Dit nummer staat standaard op wanneer ik de kerstboom versier onder het genot van een kopje chocolademelk!!! Ik kan niet wachten!


Op 2:  Andy Williams – It’s the Most Wonderful Time of the Year

Dit liedje begint met een hoop bombarie en die heerlijke vibe is super om nog het een en ander te regelen voordat de kerstvisite komt of om die ellendige kerstverlichting met een lach uit de knoop te halen! HEERLIJK! Wanneer ik dit nummer hoor met die prachtige heldere stem in deze tijd van het jaar is dat meteen een geluksmomentje hoor! It’s the happiest season of áááll!!!


En op 1:
  Chris Rea – Driving home for Christmas

Ja, dit nummer…zo mooi! Dit nummer betekende nooit zo heel veel voor mij totdat ik mijn eigen auto had en dit nummer op kerstavond gedraaid werd om 20u ’s avonds…ik zat toen ook in de auto naar huis omdat ik nog wat dingen wilde afmaken op werk (erg hè, doe ik ook nooit meer hoor!!!), het was hardstikke koud en ik was zo moe…en toen hoorde ik dit nummer…Driving home for Christmas…en ik heb zo zitten janken, zo mooi vond ik dit nummer omdat ik ‘m nu pas écht snapte en begreep waar meneer Rea het over heeft…sindsdien is het mijn favoriete kerstnummer!

 

Ik wil jullie alvast een ontzettend prachtige feestmaand toewensen met alle goeds en heel veel warmte en liefde! Maak mooie herinneringen met elkaar! ♥

 

Wat is jouw
favoriete
kerstliedje?

Tell me!

 XOXO
AMINA

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

5 Reacties

 1. 10 december 2016 / 19:48

  Dat is een fijn lijstje! Ik vind Do they know it’s Christmas van Band Aid, Feliz Navidad van Jose (met de achternaam die ik nooit kan onthouden), Happy Xmas van John Lennon en Wonderful Christmas time van Paul McCarthy erg leuk.

 2. 11 december 2016 / 08:53

  Goede keuzes, ze staan bij allemaal ook in mijn top 10, behalve Mariah, daar ben ik allergisch voor…. welke er zeker nog bij moet wat mij betreft is Stop the cavalry van Jona Lewis en Wonderful Christmas time van Wings.

 3. 11 december 2016 / 16:06

  Prachtige kerstliedjes. Alleen zou ik dat van Mariah op 1 zetten. Is mijn favoriete kerstliedje.

 4. 11 december 2016 / 18:56

  Wat een heerlijke top 6! Deze zou zo van mij kunnen zijn: ik vind deze 6 kerstliedjes ook stuk voor stuk geweldig :) Mijn favoriet is alleen toch wel die van Mariah Carey. Zo’n heerlijke meezinger!

 5. 18 december 2016 / 13:46

  Zo heerlijk die kerstliedjes, kom je helemaal van in de kerstsfeer. Gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *