10 redenen waarom ik naar de sauna ga!

10 Redenen waarom ik naar de sauna ga!

Over een paar weekjes is het weer zo ver: ME-TIME! Een moment voor mezelf zodat ik lekker kan opladen, ontspannen en genieten van de luxe om me heen. Een van mijn favoriete plekken om me-time te creëren is de sauna! Wanneer ik die wereld binnenstap kan ik alles om me heen even vergeten en mijn verstand weer echt op 0 zetten. Love it! Dus 10 redenen waarom ik naar de sauna ga! Ik ben benieuwd of jij het ook zo ervaart!

10 redenen waarom ik naar de sauna ga!

1. Diepe Ontspanning

De warmte in een sauna zorgt voor een diepe ontspanning en opent de poriën. Er zijn geen prikkels, er is geen mobiele telefoon binnen handbereik…je kunt alles makkelijker loslaten in een omgeving als deze. Daardoor maak je weer endorfinen aan en voel je je gelukkiger. Het is dan ook niet voor niets dat je na de sauna vaak heel rustig, voldaan en met een lekker moe gevoel weer naar huis gaat.

 

Ontspanning


2. Sprookjesachtig

Sauna’s zijn vaak onderdeel van een wellness resort, waardoor je op de meest prachtige plekken bent. Het ziet er vaak ontzettend luxe en sprookjesachtig uit. Als er van die kleine gangetjes en trappetjes zijn…zo leuk! Word ik heel blij van!

3. De hot tubs

In de winter vind ik de hot tubs die buiten staan zó fantastisch! Waarin het water bubbelt met een heerlijk warme temperatuur! Dat je in de vrieskou buiten aan het strompelen bent om bij zo’n hot tub te komen…gauw die badjas uitgooien en dan: OPWARMEN! Zo fijn! Die houten hot tubs vind ik het mooiste en zou ik thuis ook wel willen. Zoals deze hot tub! Wat een beauty!

Fonteyn Hottub Grand Royal 160 cm

 


4. De muziek

Ohhh die muziek in zo’n wellness resort! Love it. Zo lekker rustig en kalmerend. Kom maar door met die wind- en Chinese fluitgeluiden, gaaaaaaap!

5. De treatments

Ik neem vaak een massage wanneer ik naar de sauna ga. Ik ben van nature wel een stresskipje en een absolute controlfreak, dus mijn spieren zitten vaak vast. Heerlijk om alles weer los te maken en bij een massage in slaap te vallen :-)

 

Ontspanning in de sauna afbeelding


6. Het naakt zijn

Sinds kort heb ik besloten dat ik niet meer naar gemengde dagen wil. Dus niet meer naakt rondlopen met vrouwen én mannen erbij. Dat voelt voor mij niet meer prettig. Ik ga dus alleen nog maar naar damesdagen. Wel vind ik het naakt zijn écht geweldig! Naakt zwemmen zou iedereen eigenlijk een keertje ‘moeten’ ervaren. Dat voelt zo fijn en vrij, love it!

Op een gegeven moment weet ik nadat ik een sauna of Turks stoombad uitloop ook niet meer waar mijn badjas hangt en m’n slippers zijn, omdat ik er onbewust eigenlijk geen zin meer in heb om die steeds weer aan te moeten doen. FREEDOM!!!

7. Turks stoombad

Ik ben meer een liefhebber van stoombaden dan van die hete sauna’s. Sauna’s vind ik lekker om op te warmen in de winter, maar ik hou dat maar 3 minuten max vol. Merk ik ook in de zomer, ik kan niet tegen te heet. Een Turks stoombad is meer aan mij besteed. Wat een heerlijkheid. En die eucalytusgeur, yasssssssss!

8. Op een luxe ligbed met een boekje en een drankje…in slaap vallen

Ja. Hou ik ook van. Soms heb ik er geen behoefte aan om faciliteit in, faciliteit uit te gaan en gaat het mij die dag meer om de experience. Gewoon genieten. En als dat betekent dat ik op een luxe ligbed met een boekje in mijn hand na het nuttigen van een cappuccino in slaap val…dan is dat helemaal goed! :-)

9. Het restaurant

In het restaurant is het allemaal wat drukker en gezellig en voelt het alsof je op vakantie bent. Sommige restaurants in wellness resorts hebben een lounge-achtige en hippe uitstraling en voelen New-Yorkish aan. Het eten is er vaak heel goed. Hou ik van!

Massages in de sauna image


10. Het scrubzout

Jaja! Hier thuis moet ik mezelf er vaak aan herinneren, maar in de sauna vind ik het ineens allemaal zo interessant en heerlijk: scrubzout! Weg met die dode huidcellen! Verzorg je huid en scrub away! Scrubzout kun je in SPA Resorts vaak in de doucheruimten vinden.

 

 

HAPPY WEEK!

Ga jij ook
wel
eens naar
de sauna?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 


Dit artikel is in samenwerking met
Fonteyn en Fonteyn Spa’s en is een advertorial.
H
ierdoor blijft deze blog actief en werkend.
Bedankt voor je support!

Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Delen:

15 Reacties

 1. 1 november 2017 / 18:23

  Toevallig ben ik vorige week voor het eerst een dagje naar de spa geweest en er ging een wereld voor mij open, haha. Hoewel het dan wel een bikinidag was aangezien ik preuts ben wat dat betreft was het wel ontzettend fijn. En dan stiekem was het offline zijn en niks hoeven doen het allerlekkerste!

  • Amina
   Auteur
   1 november 2017 / 19:45

   Hi Fleur! Wat heerlijk! Als jij je daar prettiger bij voelt, gewoon doen. En het gaat om die ervaring, fijn hè! Offline zijn daar is ook geweldig! Ik kijk er ook weer naar uit :-) Liefs!

 2. 1 november 2017 / 21:54

  Ik vind zo’n wellness resort ook altijd geweldig. Doe het eigenlijk veel te weinig. En dan alleen op badkledingdagen, want veels te preuts haha.

  • Amina
   Auteur
   1 november 2017 / 22:16

   Gaan we een keer samen op een badkledingdag! Gezellig! xxx

 3. 3 november 2017 / 01:00

  Ik vind sauna’s echt zo fijn! Eerst durfde ik niet, door preutsheid, maar het is zo fijn. Een heel dagje lekker relaxen, beetje zwemmen en wat eten in het restaurant.

  • Amina
   Auteur
   3 november 2017 / 16:12

   Ja fijn hè! Goed dat je nu gaat! :-)

 4. 9 maart 2018 / 15:10

  We zijn ook helemaal gek van een dagje sauna, hebben er zelf thuis ook eentje geplaatst.

  • Amina
   Auteur
   9 maart 2018 / 15:43

   Dat is echt wel heel vet hoor, om er eentje thuis te hebben staan! Thanks voor stopping by! :-)

 5. 28 februari 2019 / 15:55

  Heerlijk he echt even helemaal niets moeten… ennu offline zijn. Ik denk dat ik persoonlijk het turks stoombad het lekkers vind. Ik ben zo iemand die altijd bij de spoeikop zit om af te koelen;) Sinds kort hebben we zelf een hottub en wat een genot. Wat warmte toch niet met de mens kan doen!

  • Amina
   Auteur
   28 februari 2019 / 19:08

   Hebben we hard nodig in de winter :-) xxx

 6. 12 maart 2019 / 15:59

  Sinds ik een bubbelbad heb gekocht ben ik in de zevende hemel! Daar ontspan ik zo van. En niet alleen ik, maar ook mijn vriendinnen. 1x per week zitten we met z’n allen in het bubbelbad met een Hugootje;) Heerlijk, alleen vergt het wel wat onderhoudt en dat heb je natuurlijk niet wanneer je naar de sauna of thermen gaat.

  • Amina
   Auteur
   12 maart 2019 / 19:18

   Ja, dat het onderhoud kost geloof ik graag! Maar die ontspanning, zo lekker!

 7. 16 april 2020 / 13:39

  In het dagelijks leven hebben we allemaal een druk agenda en zijn we allemaal hard aan het werk. De sauna is de ideale plek om tot rust te komen!

 8. 2 december 2020 / 10:05

  Ik sluit me helemaal bij je artikel aan, een bezoek aan de sauna is heerlijk!

 9. 9 december 2020 / 16:08

  Heerlijk om te lezen. Ik zou er zo graag weer even tussen uit willen en een bezoekje brengen aan een sauna.

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *