Lifestyle | 10 Tips om heerlijk te ontspannen onder de douche

10 Tips om heerlijk te ontspannen onder de douche

Ken je dat? Even snel onder de douche springen voordat je naar je werk gaat? Of snel op de sportschool onder de douche na die workout? Douchen wordt vaak gezien als iets dat kort moet duren, terwijl in bad liggen niet lang genoeg duren kan. In deze hypermoderne tijd hebben we helaas ook meer last van stress. We moeten altijd ‘aan’ staan en we kunnen niet ontspannen. Of we voelen ons opgejaagd. Maar dat hoeft niet. Hier kun je iets aan doen. Relax! En dat kan dus ook goed onder de douche! In dit artikel leg ik je met deze 10 tips uit, hoe jij ook heerlijk kunt ontspannen onder de douche!

Ontspannen onder de douche

Misschien heb je geen bad of heb je die niet omdat je niet van badderen houdt. En tuurlijk, elke dag een half uur eronder gaan staan is veel te kostbaar. Maar als je gespannen bent of niet lekker in je vel zit, is het een heel goed plan om eens goed gebruik te maken van je douche. Met deze 10 tips kun jij een luxe en spa-achtige ervaring creëren onder de douche :

Tip 1. Maak een relax-playlist

Maak in je favoriete muziek app een relax-playlist. Ik heb zelf een JBL speaker die ik dicht bij de douchedeur neerzet. Soms is douchen wat saai, maar ik garandeer je dat dit met fijne relax-muziek echt heerlijk en ontspannend is.

Tip 2. Regendouche en een sunshower

Ok, dus je hebt een lekker muziekje opgezet? Check √. Maar wat dacht je van een regendouche en een sunshower in de badkamer? Een regendouche creëert een heerlijke, weldadige waterstraal, waarbij je je eventjes in een zomerse regenbui waant. Echt genieten! En een sunshower straalt infrarood en/of UV-licht op je lichaam. De warmte van infrarood zorgt voor ontspanning en verlichting van pijnlijke spieren. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding. En het UV-licht zorgt voor het aanmaken van vitamine D en geeft een natuurlijke en gezonde teint. Yay! Naast een verkwikkend gevoel , zorgen deze luxe upgrades er ook voor dat je badkamer een luxe uitstraling krijgt.

Extra tip: er zijn zelfs regendouches met ingebouwde LED-verlichting. Wil je paarse regen? Dat kan gewoon :-o

Tip 3. Zet mooie planten neer

Planten creëren een soort van tof tropisch regenwoud-effect in de badkamer. Er zijn planten die heel goed kunnen leven in een badkamer omgeving. Bijvoorbeeld de Kentia palm die ik zelf ook heb. Maar een graslelie en een lepelplant kunnen ook. Wist je dat de lepelplant de lucht zuivert en ook voorkomt in de tropen? Pas wel op met katten!

Extra tip: hang een vers bosje eucalyptus of lavendel op! Heerlijk.

Tip 4. Zorg voor mooi licht

Met licht valt en staat alles in elke ruimte. Als het te donker in de douche is kun je jezelf niet goed scheren. En als er te veel licht is kun je weer niet goed ontspannen. Creëer daarom mooi warm licht die aan al je wensen voldoet en je hoofd en lichaam tot rust brengt. Vermijd fel licht, want daar wordt niemand gelukkig van onder de douche. Als ik echt wil ontspannen, een druk hoofd heb of hoofdpijn, douche ik ook wel eens in het donker. Er komt dan alleen een klein beetje licht door het doucheraampje naar binnen. Dat werkt ook rustgevend.

Tip 5. Shower bombs

Het heeft even een tijdje geduurd, maar ze zijn er hoor! Shower bombs (bruisballen) voor onder de douche. Ze geven een zacht reinigend schuim af en zorgen voor een feestje onder de douche!

Lifestyle 10 Tips om heerlijk te ontspannen onder de douche

Tip 6. Ontspannen onder de douche: met comfy & cozy landelijke douche artikelen

Lekker comfy en cozy landelijk genieten onder de douche? Gebruik dan landelijke douche artikelen en ga terug naar de tijd van rust en kalmte. Met een lekker stuk zeep, een lange rugborstel, een washandje en een douche spons. Droog jezelf daarna af met een zachte handdoek.

Tip 7. Steek een kaars aan

Je kunt hier een lekkere geurkaars voor gebruiken. Maar wat ik zelf hier heel prettig aan vind, is dat de kaars mooi licht afgeeft in je badkamer. Dat werkt zo ontspannend. Probeer het maar eens. Zet het wel veilig neer op een stevige ondergrond.

Tip 8. Investeer in goede verzorgende body producten

Creëer een rustig moment en doe aan self care! Door te scrubben bijvoorbeeld. Met scrubben haal je dode huidcellen weg, hydrateer je je huid én voorkom je ingegroeide haartjes na het scheren (niet gelijk erna, maar bijvoorbeeld de volgende dag). Je hebt naast lichaamsscrubs ook speciale scrubs voor je gezicht. Die zijn zachter en milder.

Extra tip: verzorg je lijf ook goed ná het douchen. Door het warme water kan je huid uitdrogen. Gebruik een goede body crème en drink veel water na het douchen. Ik drink zelf elke dag ook een glas water vóór het douchen.

Tip 9. Stoomtabletten

Ben je erg verkouden en heb je het koud? Vergeet dat hangen boven een stoombadje. Naast schuimende shower bombs, bestaan er nu ook stoomtabletten (shower steamers) voor onder de douche. Creëer zo een aromatische spa omgeving in je eigen douche. Gebruik bijvoorbeeld de geuren eucalyptus en pepermunt bij een neusverstopping.

Tip 10. Ontspan in een schone ruimte

Een badkamer wordt veel gebruikt en daarom is het belangrijk dat ’t er goed schoon is. Als je erg gestrest bent en snel je spieren onder warm water wil laten ontspannen, is het fijn dat dat in een schone en frisse ruimte kan. Vochtige ruimtes zijn erg schimmelgevoelig. De kunst is eigenlijk dat je elke dag een beetje schoonmaakt in je badkamer/douche/toilet. Op die manier is het er altijd netjes en schoon, wordt het geen monsterklus én kun je lekker ontspannen op elk moment van de dag wanneer je dat nodig hebt.

Lekker ontspannen onder de douche

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren. Het is fijner om onder de douche te genieten, in plaats van douchen te zien als een haastklus. Je hebt eigenlijk al een kleine spa omgeving in huis als je deze 10 tips gebruikt. Geniet ervan!

 

 

Welke van deze 10 tips is jouw fave?

 

Foto’s door Karolina Grabowska via Pexels
Delen:

6 Reacties

 1. Linda Meester
  9 april 2022 / 07:15

  Ik time tegenwoordig 2 a 3 minuten voor de douche. En probeer het goed voorbeeld aan 3 dochters te geven

 2. Linda schrijft 't op
  9 april 2022 / 09:24

  Mijn dochter gaat altijd douchen met muziek aan, zelf vind ik dat niet ontspannen . Geef mij maar een regendouche.

 3. 11 april 2022 / 12:38

  Ontspan in een schone ruimte is mijn favoriete tip. Als het om me heen rommelig en vies is, vind ik het moeilijk ontspannen namelijk.

 4. Frederique
  12 april 2022 / 11:52

  Ik ben het met al je punten eens, alleen die stoomtabletten weet ik niet want dat heb ik nooit uitgeprobeerd. Ik heb wel een speciale playlist voor in de douche :)

 5. Mieke - Miek's Mind
  25 april 2022 / 09:41

  Wat een fijne foto´s en tips. Ik ontspan het meeste als het wat donkerder is in de badkamer, kaarsje aan en uitgebreid me-time met scrub etc

 6. 3 juni 2022 / 15:39

  Ik vind douchen altijd heerlijk. Om het meer ontspannen te maken heb ik een oud Ikea krukje in de douche gezet, om op te zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *