Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk

Hoe ik mijn Instagram foto's bewerk

De feed van mijn Instagram. Ik denk dat ik nergens zó wispelturig mee ben geweest. Maandelijks veranderde ik van kleur. Ik raak nogal snel geïnspireerd en vind heel veel mooi. En dan sla ik qua feed weer een nieuwe weg in. Maar ik kom toch steeds weer terug op de stijl en look die ik eerst had en nu weer heb. En daarom wil ik je graag laten zien hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk. Ook om het een beetje vast te leggen voor mezelf, hahaha! Het bewerken is niet moeilijk en werkt heel goed bij elke foto. Ik hoop dat ik jou weer op mijn beurt kan inspireren!

Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk

Mijn favo Social Media app? Instagram!

Oplettende lezers weten van me dat Instagram echt mijn favoriete app is. Als ik geld zou krijgen voor alle keren dat ik die app open, had ik nu zeker al een goed pensioentje te pakken. Man, man, man, heerlijk vind ik het. Ik zie zoveel mooie dingen, dieren, mensen, landschappen…love it! Wat je nu veel ziet terugkomen zijn prachtige foto’s met zo’n mooie oranje gloed erover. Geweldig! Die speciale filter kun je spotten bij travelbloggers. Naast de prachtige beelden, vind ik het connecten met trouwe volgers en mensen die míj weer inspireren heel fijn. De sfeer op Instagram is zo anders dan op andere social media. Liever en gemoedelijker.

De stijl van mijn feed kan ik het beste omschrijven als licht, helder, koel, scherp en clean, met contrast. Laat je me in de comments weten wat je ervan vindt? Ben ik heel benieuwd naar!

Screenshot Instagram I'm Feeling Good

Mobiele telefoon

Alle foto’s maak ik met mijn mobiele telefoon. Ik heb een OnePlus 3t waarvan de camera al lekker verouderd is. Maar voor nu vind ik dat nog prima. Waar je op moet letten wanneer je met je mobiele telefoon fotografeert:

 • Daglicht: fotografeer bij goed licht
 • Fotografeer niet tegen de zon in. Maar het is wel mooi om bij zonlicht te fotograferen. De uitgelichte foto voor deze blog bijvoorbeeld, heb ik overdag met zon in mijn kamer tussen 12u – 13u gemaakt
 • Houd je mobiele telefoon goed stil. Een foto wordt snel wazig als je ook maar iets trilt met je mobieltje. Houd ‘m dus goed stil
 • Scherpte: tik eventjes op het scherm op de plek waar je het onderwerp het scherpst wil hebben
 • Voel je foto: Ja, dit klinkt misschien een beetje gek. Maar ik heb dit van Serena Verbon geleerd tijdens haar workshop Productfotografie- & Styling. Als je de foto gemaakt hebt en je voelt ‘m niet, maak dan een andere foto. Totdat je ‘m wel voelt. Met je foto voelen, bedoel ik dat deze je op de een of andere manier moet raken. In het geval van de uitgelichte foto voor dit blog bijvoorbeeld, betekende dat dat ik het onderwerp van de foto (mijn mobiele telefoon) schuin neer moest leggen. Want kaarsrecht voelde ik ‘m echt niet
 • Geen flits: foto’s die bij daglicht gemaakt worden en geen flits nodig hebben, zijn mooier. Een flits geeft een onnatuurlijk en vaak geler of blauwer effect. Ik wil sowieso altijd zo min mogelijk geel in mijn foto’s hebben.

Mijn foto bewerk apps

Facetune

Deze app gebruik ik niet voor mijn face of mijn selfies, maar voor twee andere functies: Details en Patch. Met de eerste kan ik het onderwerp van mijn foto er meer uit laten springen en helder en mooier maken. Het ‘popped’ zeg maar. En de Patch-functie zorgt ervoor dat ongewenste stipjes, stof of haartjes die op de foto staan, verdwijnen.

VSCO

Ik hou van snel en makkelijk. Ik steek veel moeite in mijn feed, maar ik wil ook niet een half uur met een enkele foto bezig zijn. Snel en makkelijk werken doe ik daarom met de VSCO app. Je kunt de edits van eerdere foto’s kopiëren naar elke foto die je nieuw importeert en dat is echt super. Soms moet ik de scherpte wat extra aanpassen, maar veel meer niet. De A5 filter werkt goed voor interieur- en productfotografie. Maar ook voor foto’s die buiten genomen zijn, is het resultaat erg mooi.

Voor en na VSCO

Dit zijn de stappen die ik neem:

Filter A5 +12
Exposure +1
Contrast +1.5
Straighten indien nodig
Sharpen +3
Fade +2.5

En that’s it! Makkelijk toch? Hopelijk heb je hier iets aan!  Wil je nog meer tips en tricks weten – bijvoorbeeld hoe je die leuke Instagram Highlight Covers onder je profiel krijgt – klik dan hier.

 

HAPPY WEEK!

Welke app(s)
gebruik jij
voor het bewerken
van je Instagram
foto’s?

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

Delen:

8 Reacties

 1. 4 juni 2018 / 09:25

  Je foto’s lopen mooi in elkaar over!
  wat leuk dat je dit zo laat zien :)

  Ik vind het tegenwoordig erg moeilijk om te groeien op instagram..

 2. 5 juni 2018 / 10:17

  Ah wat handig! Ik geef eerlijk toe dat mijn persoonlijke instagram echt een rommetje is. Ik ben altijd benieuwd hoe mensen er in slagen om zo’n mooie feed te krijgen, het mysterie is nu toch net iets kleiner haha. ;)

  • Amina
   Auteur
   29 augustus 2018 / 19:11

   Hi Isabel,

   Ik heb net naar je Insta gekeken en de mijne zag er in het begin erger uit hoor! Superrustig, mooie pastelkleuren en mooie poëzie, I like it! Dank je wel, fijn dat je het handig vindt! Inmiddels heb ik presets voor Adobe Lightroom gekocht, dus ziet mijn feed er weer anders uit. Ik zal kijken of ik binnenkort een update blog kan maken. Liefs!

 3. 7 juni 2018 / 12:59

  Heel fijne tips! Mijn Instagram is best rommelig, omdat ik sommige foto’s ook echt niet bij elkaar vind passen. Toch vind ik het dan zonde als ik ze niet zou posten. Ik gebruik VSCO en ToolWiz om mijn foto’s te bewerken :)

  • Amina
   Auteur
   29 augustus 2018 / 19:37

   Ik heb net naar je Insta gekeken en ik vind het echt wel een mooi geheel. De lichte kleuren zorgen ervoor dat het mooi bij elkaar past. Keep it up! Liefs!

 4. 7 juni 2018 / 18:35

  Leuk artikel! Ik kan echt waarderen hoe mooie instafeed sommige mensen hebben. Ikzelf houd me daar niet zo mee bezig, en mijn insta is dan ook een rommeltje haha. Ik bewerk mijn foto’s eigenlijk alleen met een standaard insta-gram filtertje… en gebruik de app SquareFX om een witte rand om mijn foto’s te plaatsen. Dan oogt mijn instafeed toch net iets “rustiger”. Ik blijf de stijl die je nu weer hebt het mooiste vinden van waar je afgelopen tijd tussen geswitcht bent!

  • Amina
   Auteur
   29 augustus 2018 / 19:50

   Dank je wel Ivon! Oops, inmiddels is mijn feed weer anders omdat ik nu Adobe Lightroom presets gebruik. Ik ga even kijken of ik daar een nieuw artikel over ga schrijven. Jouw insta vind ik supermooi. Het is echt een lekkere actieve feed, veel buiten. Ik vind de foto’s zonder witte kaders mooier dan met. Keep it up! Liefs!

 5. 4 december 2019 / 21:54

  Mooie foto’s en goede tips! Ik werk zelf eigenlijk meest met Canva. Een echt vast stramien heb ik niet echt. Wel probeer ik altijd een foto te maken die iets met de inhoud van het boek te maken heeft. (ik ben boekblogger ;-) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *