Blog onzichtbaar maken op je homepage

Blog onzichtbaar maken op je homepage

Soms wil je niet dat een blogpost te zien is op de voorpagina van je blog, in de blogfeed. Dit kan meerdere redenen hebben. Een reden die ik zelf heb om blogposts liever niet op mijn voorpagina te zetten, is dat ze niet geheel representatief zijn voor mijn blog. Dit zijn bijvoorbeeld de ‘Blogging Tips’ posts. Ik heb een Beauty, Fashion, Food & Drinks en Lifestyle blog, maar wil daarnaast ook (beginnende) bloggers helpen met hun WordPress blog. Alleen past dat nou niet helemaal in “het plaatje”. Hoe verberg je nou zo’n blogpost op je voorpagina in de blogfeed?

 

Anderen helpen
Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om een “Blogging Tips“-onderdeel op mijn blog te plaatsen, dit ontstond toevallig. Ik heb in de beginfase van het bloggen op WordPress heel veel artikelen gelezen en Youtube filmpjes gezien om dingen te leren. Ik heb mijn eerste artikel over Starbucks meteen online gegooid en was daar supertrots op! Zo! En Amina blogt! Yay! Totdat ik me iets meer ging verdiepen in andere blogs en zag dat die er zoooo ontzettend mooi uitzagen. En JA, dat wilde ik dan ook! Bloggen betekent voor mij dan ook steeds weer ontdekken en inspiratie opdoen. En dromen waarmaken! En daar hoort ontwikkeling ook bij! Daarom heb ik terwijl ik deze handige dingetjes ontdekte over het WP-bloggen, meteen snel aantekeningen gemaakt. Zo kan ik anderen helpen, zoals de artikelen en Youtube filmpjes míj in het begin hebben geholpen!

How to…
Dus hoe krijg je nou die iets minder passende blogpost uit je blogfeed, maar wel binnen je website? Heel simpel! Gebruik hiervoor de gratis WP plug-in “WP Hide Post”. That’s it! Na het activeren van de plug-in, zie je onder: dashboard → alle berichten → klik op een willekeurig bericht dat je hebt gepubliceerd of een concept → rechts bovenin op “scherminstellingen” → “op het scherm tonen” → daar is nu “Post Visibility” verschenen! Alle berichten staan standaard op zichtbaar, maar wanneer je deze optie aanvinkt, verschijnt er in je scherm rechts onderin onder “Tags” nu het vakje “Post Visibility”. Daar kun je meerdere opties aanvinken, waaronder dus de optie “Hide on the Front Page”. Klik die aan, klik op “bijwerken” et voilá: het blog is uit je blogfeed op de voorpagina verdwenen. Wat ik wel heb gemerkt (ik gebruik het thema “Hemingway”, misschien dat dit bij andere thema’s wel werkt) is dat de post niet alleen op de voorpagina is verborgen, maar ook in het menu onder “Blogging Tips”. Ik heb daarom onder mijn Blogging Tips wel verschillende categorieën aangemaakt, zodat je mijn blogs daaronder goed kunt blijven vinden.

Je blog op andere plekken verbergen
Mocht je je blog niet in de search results willen hebben of niet op de pagina van een bepaalde categorie, dan kun je die opties aanvinken in het “Post Visibility”-vakje.

Zo bepaal jij of een blog in de blogfeed zichtbaar is of niet!

Have fun blogging!

 

Foto: Jess Bailey Designs via Pexels

 

Liefs, Amina

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *