Yay, ik word slank! #3

imfeelinggood.nl Yay, ik word slank! #3

Dat was me het Koningsdag-weekje wel! Feestdagen zijn voor mij nog steeds een goed excuus om van alles in huis te halen. Een oranjegebakje(s) is hier traditie bij ons thuis en was ‘hard nodig’. Maar er is ook goed nieuws te vertellen, want ondanks die paar uitglijders ben ik 15 kilo kwijtgeraakt in 10 maanden! Vandaag vertel ik jullie HOE!!!

In deze Yay, ik word slank! vertel ik jullie wat dé manier voor mij is om flink af te vallen in korte tijd. Ik ben er ontzettend trots op 15 kilo te zijn kwijtgeraakt in 10 maanden! Dat zijn 3 zware zakken aardappelen…of stel je eens gewoon 15 kilo vlees voor!!! Hello! En dat zat allemaal aan mijn lijf!!!

Ik ben geen sport-meisje of een dieet-meisje. Laat mij 3 of 4 dagen per week in een sportschool staan (vooral na een dag werken) en ik word heel ongelukkig. Ik kan dat gewoonweg niet combineren met de leuke relax-dingetjes die ik wil doen. Ik had bij sportschool nummer zoveel een heel programma gekregen. Ik had wel eerlijk verteld dat op een bepaald punt de motivatie bij mij verdwijnt…poef weg! Ineens! Dan ben ik het zat. Daar had de knappe personal trainer wat op gevonden: “Zooooo Amina, als je gelijk uit je werk doorrijdt hierheen, even een half uurtje of drie kwartier knalt in combinatie met gezond eten, nouuuuu, dan moet jij eens kijken!” De sport-Billy’s in de sportschool bedoelen het altijd goed en ik was in het begin ook supergemotiveerd…en wat je uitstraalt krijg je dan ook terug denk ik want zij zagen het echt zitten met mijn wekelijkse schema en ik was READY!!! Maar dat euforische gevoel hield al snel op…

 


“Ik ben geen

sport-meisje
of een dieet-meisje”

 

Na ongeveer een maand beginnen bij mij de trubbels met sportscholen. Zo ook hier. Half verwilderd én licht in mijn hoofd door het haasten na werk en het in de file staan – want ja, ik wil ook nog een beetje tijd voor mezelf hebben thuis na het sporten – loop ik lichtelijk gefrustreerd langs de balie waar vaak van die sportbabes zitten…Ze hebben de lastige taak in mijn hoofd om tegelijkertijd motivatie én irritatie bij me op te wekken…”Ok, dus als ik hard werk krijg ik ook zo’n killerbodyyyyyyyy. WORK IT GIRL, WORK IT!” giert het door mijn hoofd!

Even later zie ik mezelf in de reflectie van het raam met mijn verwilderde haar, vetrollen én hartkloppingen een soort ijzeren bak op een ijzeren rails met mijn vermoeide benen wegschuiven…OMG…

Een paar shit-ik-ben-er-weer-ingetrapt-en-weer-een-sportabonnement-die-ik-nooit-ga-gebruiken-maanden later…Sta ik in de supermarkt…dat moment dat ik dat ongezonde eten niet meer in huis wil halen…ik heb het omslagpunt bereikt en dan schiet ook weer het Roué-Verveer-dieet door mijn hoofd. Voor degenen die hem niet kennen: Roué Verveer is een cabaretier die vaak de verschillen tussen mannen en vrouwen haarfijn uitlegt op een heerlijke manier. Ik omschrijf hem nu even een beetje kort door de bocht, maar het punt dat ik wil maken is dat hij in een van zijn shows uitlegde hoe hij zo mooi op gewicht blijft: Ik eet gezond, ik sport, ik drink voldoende water en eet geen rotzooi. Behalve 1 keer in de maand. Een dag in de maand, mag ik lekker eten! En dan ga ik ook niet helemaal los hè!

Ok, dit schoot me dus in de supermarkt te binnen. Opeens! Terwijl die voorstelling al twee jaar geleden was en ik zijn woorden altijd wel in mijn hoofd heb gehad, maar er gewoonweg niks mee deed omdat ik dik zijn ok vond. Maar nu hoorde ik die woorden weer. Wat ik heb gedaan – en dat wil ik jullie ook aanraden – is, om dit of welk dieet dan ook aan JOU aan te passen. Iedereen heeft een ander lichaam en niet alles werkt voor iedereen. Sonja Bakker werkt misschien heel goed voor persoon X, ik moest naar de dokter en kreeg te horen dat ik met mijn lengte echt meer moest eten en WEL NU METEEN! Veeel te weinig calorieën voor mij per dag…

Roué Verveer had het over sporten…ik had er toen een hekel aan dus het sporten liet ik toen weg. Sporten is naar mijn mening ook niet hét antwoord op afvallen, zeker niet als je ruim 120 kilo weegt en al niet weet hoe je al dat lekkere eten in godesnaam moet laten staan. Dan zijn 2 woorden het belangrijkste: Minder Eten. Heel simpel. Wil je afvallen? Dan zul je toch minder moeten eten. Kun jij alles eten en val je af met sporten alleen? Dan mag je je gelukkig prijzen…maar ECHT!!!

 

“Tussendoortjes? FRUIT!
FRUIT, FRUIT,
FRUIT!!!”

Hoe heb ik dit nou in de praktijk aangepakt? Ik heb met Mijn Lief een dag gekozen, eens per maand, waarop we een beetje los mogen gaan. Jaaaa, Roué zegt niet los gaan, maar ik wist dat ik dat niet zou kunnen en om eerlijk te zijn lukt me dat nog steeds niet. Er is 1 dag per maand waarop ik toch vaak wel een beetje misselijk ben van al het lekkers wat ik erin stop. Ja, I know, it’s bad, maar ik moet dat gewoon even doen. Er komt vast een betere tijd aan maar nu niet. Wij hebben gekozen voor SALARISDAG! Ja, dat is toch een soort maandelijks terugkerend feestje, niet? De rest van de maand eet ik een gezond ontbijt, een lunch en een diner. Tussendoortjes? FRUIT! FRUIT, FRUIT, FRUIT!!! Op werk een gebakje nemen wanneer iemand jarig is? NOPE! Zoutjes bij de borrel na werk? NEE! Alleen maar fruit en water tussendoor? YEP! En 2 a 3 liter water per dag hè…Ik ben daar een beetje gek in, ik drink dat NAAST mijn koffie, thee en cola-light – jaaaa, een HEUL ongezonde frisdrank, I know – maar ik ben altijd al van kleins af aan veel aan het drinken per dag.

Voor de oplettende lezers: ik heb het inderdaad niet over een gezonde lunch en een gezond diner want ik vond dit voor mezelf al heel wat…om gemiddeld 29 á 30 dagen per maand geen Chips, Snoep, Chocolade en Koekjes binnen te krijgen…Holy Sh**! Ik vind dat bikkelen! Echt! Dus daarom is een lekker belegd broodje als lunch en een Wereldgerecht van Knorr als diner voor mij nu helemaal prima. Ik ben ook van mening dat afvallen en slank worden niet te snel moet gaan. Anders krijg ik dat jojo-effect…Maar inderdaad: geen patat, geen McD, niet 1 koekje, niet 1 snoepje, niet 1 wijntje, geen afhaal-eten en geen thuisbezorg-service!!!

En dit werkt voor mij. Maar ik ga wel los die ene dag per maand. En op Feestdagen. Ja, ehhh, HALLO! ;-D

Tot de volgende Yay, ik word slank!, dan vertel ik wat de voor- en nadelen van Afvallen-I’m-Feeling-Good-Style zijn!

 

Happy Week!

XOXO Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube


Misschien wil je dit ook lezen?

Yay, ik word slank! #1
Yay, ik word slank! #2
Yay, ik word slank! #4

Delen:

16 Reacties

 1. 1 mei 2016 / 17:14

  Knap hoor! Ik vind het heel interessant wat je schrijft. Ik ben namelijk wel altijd met 100 verschillende dieeten bezig geweest en probeer nu ook gewoon op een andere manier te gaan denken. Ik vind die 1 dag per maand een heel goed idee. Ik wil me in mei echt op mijn gezondheid gaan focussen dus dit ga ik deze maand eens proberen of dat uberhaupt lukt. Ben benieuwd naar je volgende verhalen!

  • Amina
   Auteur
   1 mei 2016 / 17:24

   Hi Laura,

   Weet je, ik vind dit zoooooo geweldig dat iemand mijn blogs leest en dat ik iemand kan inspireren om dit ook te gaan proberen! Hoe tof is DAT? Dank je, dank je, dank je…hier doe ik het voor! En zet ‘m op Laura, dit “dieet” is niet makkelijk in het begin, maar het brengt je veel. Het is inderdaad anders denken! Heel veel liefs! En zet ‘m op!!! xxx

 2. 1 mei 2016 / 17:33

  Goed dat je een manier hebt gevonden die bij jou past, je hebt gelijk dat iedereen anders is. En die 15 kilo die maken een wereld van verschil. Knap hoor, heel inspirerend om te lezen.

  • Amina
   Auteur
   1 mei 2016 / 17:36

   Awww dank je wel Anne-Marie voor de mooie complimenten! ?

 3. Nelie
  1 mei 2016 / 21:08

  Hey Mientje, wat superstoer van je!
  We moeten maar eens lekker gezond lunchen samen. Hoe lang is het geleden dat wij elkaar zagen?
  Het dieet wat je beschrijft is eigenlijk precies wat ik van de dietiste heb gekregen. Ik heb veel respect voor jou, wat is het moeilijk zeg!
  Liefs en tot gauw!
  Neel

  • Amina
   Auteur
   1 mei 2016 / 21:28

   Hey Neel! Jaaaa, gezellig! Te lang geleden, echt! En ik heb respect voor jou, want jij bent ook bezig! You go Neel! Gooi je wat data op? Lekker samen gezond lunchen :) xxx

 4. 2 mei 2016 / 13:01

  Knap dat je een manier hebt gevonden die bij jóu past. Dat is veel belangrijker dan het exact nastreven van dat wat de rest van de wereld doet: crashen, aankomen, crashen, aankomen, blabla. ;-) Zelf merk ik ook dat ik echt goed op dreef ben. Lekker veel fruit- en groentesalades, af en toe een zelfgemaakte mueslireep met fruit en soms zelfs een McFlurry. Oh man, daar had ik afgelopen vrijdag zooo veel zin in, haha. Ik moet wel eerlijk zeggen dat sinds ik veel meer fruit en groente eet, ik veel dingen mierzoet vind smaken. Zo bizar. Ik moest de eerste happen van McFlurry ook echt even wennen, haha. Maar hij was goddelijk! ;-) Heel veel succes met jouw afvalproces. Go girl!!

  • Amina
   Auteur
   2 mei 2016 / 13:09

   Hi Renske, dank je wel voor je leuke reactie! Jij bent ook goed bezig en het is precies dat! Anders denken en geen crashdieten meer! Wat je zegt over het mierzoete herken ik helemaal, daar ga ik het ook in de volgende “Yay, ik word slank!” over hebben. Dat is wel een dingetje ja! Zet ‘m op meid! Op naar een gezonder en sterker leven! xxx

 5. 15 mei 2016 / 18:38

  Inderdaad, de beste manier om af te vallen is om een manier te kiezen die bij jou past, dan hou je het lang vol en ben je ook gemotiveerd. Knap hoor !

 6. 30 mei 2016 / 21:01

  Super dat je jouw manier gevonden hebt!
  Ik ben helaas nog altijd op zoek naar de mijne … ik ben sinds kort iets nieuws aan het proberen, ik ben benieuwd!

  Ik zou het trouwens echt niet kunnen zon hele maand min een dag niets van snoep en dan 1 dag alles los (dat gedeelte zal wel lukken) en dan meteen herpakken de volgende dag oeps nee ik ken mezelf dat lukt me niet

  • Amina
   Auteur
   31 mei 2016 / 00:11

   Hi Sofie! Lees mijn volgende blog maar, deel #4…het gaat ook wel eens mis ;-) xxx

 7. 30 mei 2016 / 22:45

  Wow wat goed van je en volgens mij een hartstikke goede strategie! Ik ben tien kilo afgevallen en heb daar zo ongeveer een jaar over gedaan, ook vooral bezuinigen op tussendoortjes en wat extra beweging erbij. En ja, dan eet ik wel lekker pasta pesto of gebakken aardappeltjes, want ik ben ook geen sport- en dieetmeisje. Het moet wel leuk blijven!

  • Amina
   Auteur
   31 mei 2016 / 00:10

   Netjes Maaike!!!! Tien kilo is zo veel! xxx

 8. 1 juni 2016 / 08:21

  Hej Amina,

  ik lees dat je flink bezig bent met afvallen. Good for you! Zorg ervoor dat het geen dieet wordt, maar maak gezonde(re) keuzes.
  Ik heb hetzelfde gedaan vanaf september vorig jaar en ben 12 kg afgevallen zonder te diëten. Van maat 40 naar 36!
  Ik beschreef mijn traject op mijn blog met de titel The Ugly Truth. Misschien staan daar ook wel tips in waar jij wat aan hebt. Want het gaat allemaal om inzicht en bewustwording van je eetpatroon en hoe je die op een gezonde manier kunt verbeteren.

  Tip:
  – Myfitnesspal om alle calorieën die je binnenkrijgt bij te houden
  – Eet en drink de helft! (als je een off day hebt, neem dan van alles wat je wil eten maar de helft. Scheelt ook de helft!)
  – Ga wandelen! Kost niet al teveel inspanning en kun je veel langer volhouden dan full on in de sportschool beulen. (1,5 wandelen verbruikt bij mij 350-400 calorieën!)
  – Op AH.nl vind je recepten, als je slank intypt krijg je allemaal gerechten die daarbinnen passen. Let vooral op het aantal calorieën en de vetten, niet meer dan 500 bij elke maaltijd, probeer onder de 15gr vet te blijven. Onmogelijk? nee hoor, ik vond dat er nog zoveel opties overbleven!
  – Stap af van de kant en klaar maaltijden (zoals die Wereldgerechten van Knorr. Zit barstensvol met zout en dingen die je niet nodig hebt. Een simpele pastasaus maak je ook zo zelf.)

  Heel veel succes!

  • Amina
   Auteur
   9 juni 2016 / 13:22

   Hi Marlies, dank je wel voor je uitgebreide antwoord zeg! Wat lief! Ik ga hier zeker een aantal dingen van meenemen! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *