Fashion Event | Ecco Leather Factory Petit event

ecco-leather-pop-up-factory

Mijn eerste uitnodiging voor een blogger/vlogger/influencer-event! Wat een mijlpaal! Ik kijk hier al een dikke week vol spanning naar uit! Of ik naar een DIY workshop wil komen, georganiseerd door Ecco Leather: het  Ecco Leather Factory Petit event. Na een mooie presentatie over Ecco Leather, een blik op de nieuwe collectie #Eccoshape en uitleg over hoe het DIY van een tas creëren in zijn werk gaat, mag ik mijn eigen tas designen en maken. En of ik dat wil!!!


THE TANNERY

En daar sta ik dan! In een pop-up Ecco Leather tannery (leerlooierij) in De Pijp in Amsterdam. Credits voor De Merkenwinkel, wat een leuke locatie is dit toch zeg! Ecco Leather reist de wereld rond met een pop-up factory, genaamd Factory Petit. Dit grote merk geeft ons op deze manier een kijkje in hun wereld. Hoe maak je van een stuk onbewerkt leer een compleet fashion item? Daar komt nog heel wat bij kijken. Er zijn verschillende “Stations” waar het leer bewerkt wordt tot iets prachtigs! Bij dit speciale event zijn vloggers, bloggers en influencers uitgenodigd.  Wij mogen daarna onze eigen gang gaan om onze eigen IT-bag te creëren!

artisan-assembly-zone - Ecco Leather


THE GIRLS

Ik sta tussen vloggers, bloggers en influencers met volgers-aantallen die niet mis zijn: 11K – 82K 0p Instagram bijvoorbeeld…SLIK! ZOVEEEEL! Echte PRO’S! Ik ben zo blij met mijn eerste event en geniet er echt met volle teugen van! Monique is er ook, een superleuke blogger/vlogger waar ik vriendjes mee ben op FB. Zo leuk om haar nu ook in het echt te zien! Nadeche, Gigi en Rachel, jullie ook veel dank voor de leuke gesprekken! So nice to meet you! Het mooie aan dit soort events is dat je je vakgenoten kan ontmoeten en dat is enorm inspirerend en gezellig! Ik kan je vertellen dat ik het heel leuk vind om me in de wereld van fotografen (jaaaa, dat zijn we ook!), vloggers, bloggers en influencers te begeven. Het bruist gewoon! LOVEIT!

goed-verzorgd-op-het-ecco-leather-petit-factory-event

We worden heel goed verzorgd tijdens het event! YUM! Met veel dank aan Larisse van Mooi PR!

#ECCOSHAPE

#eccoshape logo - imfeelinggood.nl

De video presentatie van Ecco Leather is helder, duidelijk, kort en zeer krachtig: de tanneries worden gerund door pro’s…Rolls Royce en Apple zijn klanten…Rolls Royce doet kennisleer op bij Ecco Leather zodat ze hun auto’s op de beste manier kunnen bekleden…De leren bandjes van de Apple watches? Van Ecco Leather gemaakt! Zo leuk, die samenwerkingen tussen grote merken!

eccoshape-collectie-ecco-leather-factory-petit-event

Voordat ik begin aan het designen en maken van mijn eigen tas, maak ik nog wat foto’s van de nieuwe #Eccoshape collectie. Prachtige heels en tassen maken onderdeel uit van deze nieuwe lijn. Echt prachtig! Kijk eens naar deze beauties!!! #CLASSY!

ecco-shape-collection-75-pointy

Dit zijn de 75 Pointy heels! Op mijn wishlist metéén!!! Christmas better come soon!!!


THE  TANNER’S BAR

alison-explains-the-different-types-of-ecco-leather

ecco-leather-intel-and-low-down-on-a-range-of-leather

difference-in-blue-saturation-of-ecco-shoes
De DIY workshop begint allemaal bij de Tanner’s Bar. Hier krijgen we allerlei informatie over de verschillende soorten leer, hoe ze bewerkt zijn, hoe er kleur saturatie is toegevoegd aan sommige soorten leer en wat dat doet, van welke diersoorten de verschillende soorten leer afkomstig zijn en wat voor soort tassen we vandaag kunnen maken. Ineens dringt het door de geur van al het leer (er ligt natuurlijk nogal wat) tot me door dat dit van echte dieren is gemaakt. Ja, dat klinkt heel raar, maar je staat er gewoon niet altijd bij stil…Er wordt uitgelegd dat er leer wordt gemaakt van koeien, kamelen, kalfjes…en ik ben ineens best dankbaar dat ik van zo;n beestje een prachtige IT bag mag maken…ik ga echt ZO zuinig zijn op deze tas! Ik bedank het beestje voor alles even razendsnel in mijn hoofd. Thuis heb ik de tas zelfs even tegen me aangedrukt! Ik heb voor kalfsleer gekozen, omdat dit soort leer een congnac kleur heeft waar ik helemaal dol op ben!

ecco-leather


WAX & COLOR CENTER

Hier kan ik het leer laten bewerken. Door het gebruik van was, olie en verf kun je het leer een prachtige finish geven. Ik sla dit over, want ik vind het leer en hengsels zonder deze finish al awesome! De potjes en sponsjes zien er zo gezellig uit. Ik bedenk me plots dat ik die sponsjes nog moet gaan halen, want je kunt er ook je poeder heel goed mee baken, hahahaha!

wax-en-color-tafel-ecco-leather


ARTISAN ASSEMBLY ZONE

ecco-leathers-paula-busy-working-in-the-artisan-assembly-zone

Hier zwaait Paula de scepter! Op deze foto werkt ze aan de belt bag voor Monique. Wanneer ik aan de beurt ben vraag ik of ik de tas in een bepaald model kan laten naaien, zodat de bag vanuit het midden een beetje in elkaar zakt, net als de Ecco Sculptured. Die tas is zooooo on fleek! Ze geeft me het advies om dit niet te doen met dit soort leer, omdat het daar minder geschikt voor is. Ik luister uiteraard naar deze Ecco Leather Pro die de naaitechniek op haar Singer naaimachines tot in de puntjes beheerst…Ik laat me gewoon verrassen!

THE DETAILING TABLE

my-very-own-ecco-leather-bag-designed-by-me

OMG daar is-ie dan hoor! Ik ben zo blij met ‘m! Ik hou enorm van deze cognac kleur en het leer is zo zacht maar heel sterk tegelijkertijd. Het naaiwerk van Paula is flawlessssss! De hengsels zijn onbewerkt en wat gerafeld aan de zijkanten, dat ik weer heel goed vind passen bij de onbewerkte bovenzijde van de tas. Op deze tafel breng ik nog wat finishing touches aan, zoals hardware waarmee ik de hengsels aan de tas bevestig. Een foto van mijn complete handgemaakte tas volgt nog op Instagram! Ik krijg bij het weggaan nog een mooie goodie bag in mijn hand gestopt, met daarin een limited edition #ECCOShape T-shirt, met een exclusief ontwerp erop van een classy high heel! Ontwerp van Sella Molenaar. Echt een beauty!!!

 

Het was echt een heerlijk event en ik heb het enorm
naar mijn zin gehad! Dank je wel
Ecco Leather en MOOI PR! Superblij met mijn mooie tas ♥

 

 Wat vind jij van mijn zelf
ontworpen tas?

 

HAPPY WEEKEND!

XOXO
Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’Instagram
PinterestTwitterYoutube

                                                                      

                                                                           || Dit artikel is in samenwerking met Mooi PR

                                                                                                                               en Ecco Leather||

Delen:

4 Reacties

 1. 16 september 2016 / 12:32

  Leuk he, dat soort events. Je leert er veel en het is heerlijk om gelijkgestemde bloggers te ontmoeten. Je tas is werkelijk prachtig geworden!

  • Amina
   Auteur
   16 september 2016 / 21:49

   Dank je wel Anne-Marie! *xxx* Ik HOU van die events! Kom maar door ;-) Weet je wat me nou zo leuk voor jou lijkt? Een Heel Holland Bakt Event! Dát lijkt me zo cool!

 2. 16 september 2016 / 16:32

  Wat leuk!!! Dat is inderdaad gelijk een geweldig evenement om mee te beginnen. Is je ook van harte gegund! En de tas is heel mooi!

  • Amina
   Auteur
   16 september 2016 / 21:47

   Dank je wel Tamara, superlief! Jaaaa, ben echt verliefd op mijn tas <3 <3 <3 Ben trouwens nog steeds heel blij met jouw clutch ook! So pretty!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *