8 x Waarom het zo belangrijk is om je blogs/content te delen op social media

Waarom het zo belangrijk is om je blogs/content te delen op social media

Je hebt een goed blog geschreven en/of mooie content gemaakt. Dan wil je ook wel dat het gezien en opgepikt wordt. Maar hoe doe je dat? Door content te delen op social media. Maar behalve het opgemerkt worden zijn er nog een paar redenen. Daarom dit artikel met 8 x waarom het zo belangrijk is om je blogs/content te delen op social media!

Het is belangrijk om je blogs/content te delen op social media

Hier de 8 redenen waarom het belangrijk is om je blogs/content te delen:

1. Social media zorgt voor meer verkeer naar je kanaal

Het delen van je content op diverse social media, kan ervoor zorgen dat je meer verkeer naar je kanaal krijgt. Meer bezoekers betekent meer groei en dat is een leuke bijkomstigheid natuurlijk. Aan welke social media moeten we dan denken? De meest populaire op dit moment zijn Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, X (voormalig Twitter), Pinterest en LinkedIn.

 

Op je eigen Facebook pagina kun je content delen, maar ook in Facebook groepen! Zoek onder ‘Groepen’ op het woord ‘Blogger’, ‘Bloggers’ of ‘Blog’ en je vindt ze vanzelf. Ik heb zelf ook een bloggergroep (Feelgood Bloggers) waar je je blog gewoon los in mag posten. Bloggers die posten in FB groepen, zien ook andere blogs voorbij komen. Als het topic interessant voor ze is, klikken ze meteen op je post. Zo heb je er snel en zonder al te veel moeite weer extra lezers en misschien wel nieuwe fans bij!

2. Hogere ranking in zoekmachines

Door consequent waardevolle content te delen op social mediakanalen, vergroot je de kans dat je gezien wordt. Met blogs helpt het zeker mee als ze SEO proof zijn. Dit leidt tot meer bezoekers en verbeterde zichtbaarheid. Google vindt consequent delen en SEO proof-content fijn en kan dit waarderen met een hogere ranking. En het helpt ook zeker als je onder iedere social media post je website URL plaatst.

3. Waarom het zo belangrijk is om je content te delen op social media: je maakt je volgers blij

Niet iedereen vindt elke vorm van social media even fijn. De een houdt van TikTok, maar zul je nooit vinden op Facebook. De ander zweert bij X. Daarom is het belangrijk dat je je content elke keer weer consequent deelt op de belangrijkste kanalen, genoemd onder 1. Je maakt je volgers hier heel blij mee, want ze weten je op deze manier altijd en snel te vinden. Niet iedereen komt telkens terug naar je website of kanaal om te checken of er iets nieuws staat. Door te posten op socials, hou je je volgers op de hoogte.

4. Mogelijkheid tot meer interactie met je volgers

Wanneer je blogs, content, producten of diensten deelt op je socials, kun je sneller en op je eigen authentieke manier reageren op vragen en comments. Mensen kunnen dus al binnen enkele minuten de informatie ontvangen waarnaar ze op zoek zijn. Op die manier kun je zelfs een community opbouwen.

5. Kans op doordelen wordt groter

Wanneer je content deelt dat goed aansluit op de soort social media en uniek is, is de kans op doordelen groter. Dat doordelen zorgt voor nog meer zichtbaarheid. Deel bijvoorbeeld niet op FB een Instagram post door, maar maak echt een nieuwe FB post. Upload dus ook je foto’s op dat kanaal opnieuw. Het ziet er op die manier authentieker uit en je maakt content op maat. Je volgers kunnen dat enorm waarderen.

6. Betrouwbaarheid

Wanneer je waardevolle informatie en inzichten via content met je publiek deelt, stijgt de betrouwbaarheid van jouw merk. Door een persoonlijke band met je publiek te creëren (bijvoorbeeld door eigen ervaringen en/of door ‘real’ te zijn), kun je een sterke vertrouwensband en loyaliteit met elkaar opbouwen.

7. Hoger aantal vaste bezoekers per maand

Door op social media content door te delen, kun je iedere maand een hoger aantal vaste bezoekers krijgen. Dit is fijn als je bijvoorbeeld samenwerkingen wil gaan doen met merken. Zij zien je dan als een betrouwbaar kanaal om hun producten op te kunnen promoten.

8. Bereik echt iedereen

Het fijne van social media is dat je echt íedereen kunt bereiken. Als je rekening houdt met de verschillende tijdzones in de wereld, is je bereik nóg groter. Deel bijvoorbeeld overdag je foto in je Instagram feed en op een later tijdstip (wanneer het land van je keuze het meest online is) pas in je stories. Je hebt dan een nog grotere groep Instagram gebruikers te pakken.

Waarom het zo belangrijk is om je content te delen op social media

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren. En vergeet niet lid te worden van mijn FB groep! See you there :-)

 

Welk social media kanaal is als
content creator jouw fave en waarom?

 

 

 

 

Foto + video door SHVETS production via Pexels

 

Liefs, Amina

Logo I'm Feeling Good Content Creator

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

5 Reacties

 1. Tania
  20 oktober 2023 / 13:26

  Handige tips. Ik doe een instapost elke keer een nieuwe blog online komt. Ik vergeet dit wel telkens de delen in mijn stories. Ga ik vanaf nu toch proberen te doen. Zal volgens mij meer bezoekers opleveren

 2. 20 oktober 2023 / 14:10

  Wat een handige tips! zelf gebruik ik graag Instagram, Facebook en Pinterest. Al merk ik ook op Facebook bijvoorbeeld dat van degenen die je post voorbij zien komen maar een heel klein percentage daadwerkelijk doorklikt.

 3. Linda schrijft 't op
  20 oktober 2023 / 18:39

  Als blogger ben je niet alleen bezig met tekst schrijven maar ook social media bijhouden. Dat laatste doe ik, maar er gaat veel tijd inzitten.

 4. Claire
  21 oktober 2023 / 15:30

  Wat een fijne tips! Ik deel mijn blog artikelen ook op Facebook, Twitter en soms ook op LinkedIn en Insta stories.

 5. 26 oktober 2023 / 09:51

  Goed dat je dit uitlicht, dit is altijd het eerste wat ik oversla als ik een drukke periode heb. Dat ga ik nu dus niet meer doen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *