10 tips om lekkerder in je vel te zitten

10 tips om lekkerder in je vel te zitten

Je voelt je een beetje somber, bent gestrest en soms zelfs een beetje verdrietig. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn en soms is het niet eens duidelijk waarom je je zo voelt. Het is belangrijk om dit gevoel niet weg te duwen en jezelf te helpen hier zo prettig mogelijk doorheen te komen. Wanneer je naar je gevoel luistert en lief bent voor jezelf, zul je hier sneller doorheen komen. Zet jezelf dan dus lekker op de eerste plek. Deze 10 tips zorgen ervoor dat je snel weer lekkerder in je vel komt te zitten!

10 tips om lekkerder in je vel te zitten

1. Luister niet naar negatieve gedachten

Het allereerste wat je keihard moet proberen te negeren wanneer je je zo voelt, zijn je eigen negatieve gedachten. Dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je je nu niet zo kan voelen, dat je niet snapt waar het vandaan komt en dat zenuwachtig op internet naar antwoorden gaat lopen zoeken! “Maar WAAROM voel ik me zo? Ik snap er niks van! Dit moet weg!” Soms weet je precies waarom je je zo voelt, maar soms ook helemaal niet. Ga bij het laatste niet naar verklaringen zoeken of in je hoofd zitten, maar ga er doorheen. Neem je gedachten niet serieus! This feeling soon shall pass…

2. Maak een feestje van je dagelijkse rituelen

Door met extra aandacht en kleine aanpassingen een feestje van je dagelijkse rituelen te maken, ga je lekkerder in je vel zitten! Zet bijvoorbeeld kaarsjes en een mooie plant neer in de badkamer en douche/badder met het licht uit. Zo creëer je meteen een fijne home spa. Kom maar op winter!

3. Mindfulness

Soms merk je dat je ademhaling heel hoog zit. Of dat je je opgejaagd voelt. Liggen stress en paniek op de loer? Beoefen dan elke dag, yep élke dag Mindfulness. Ik ben er elke dag een half uur zoet mee. Een kwartier ademhalingsoefeningen en erna een kwartier bodyscan meditatie. Door deze aandachtstraining weet ik inmiddels wanneer mijn gedachten afdwalen of wanneer ik niet meer in contact ben met mezelf*. En zo kom ik weer kalm bij mijn eigen ik.

* Door het nieuws op tv, geroddel, negativiteit en dominante mensen om me heen raak ik in disbalans. Maar dit kan ook in een drukke kantoortuin of op een festival gebeuren.

4. Praat erover

Ik ben van mening dat het een goede ontwikkeling zou zijn wanneer iedereen (of het nou goed of slecht met je gaat), eens in de zoveel tijd met een professional zou praten. Je bent als mens nou eenmaal niet altijd happy. En dat is ok. Door te praten, te huilen en te voelen verwerk je namelijk dingen. Iedereen heeft donkere dagen of perioden. Als jij behoefte hebt aan een paar sessies bij een goede psycholoog zodat je de dingen weer wat beter op een rijtje hebt, why not! Het lucht op en professionals hebben vaak simpele technieken om je goed te helpen.

5. Plastische chirurgie

Ho wacht! Voordat je haren rechtop gaan staan, let me explain! Ik heb het hier níet over je lippen laten opspuiten (vind ik persoonlijk vreselijk) of je borsten dusdanig laten vergroten dat het er niet meer uitziet. Waar ik het over heb is een borstvergroting wanneer je van nature hele kleine of ongelijke borsten hebt. Of een ooglidcorrectie wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen. Deze ongemakken kunnen namelijk psychisch een zware last zijn. Als jij weet dat je je hierdoor stukken beter in je vel gaat voelen en minder verdrietig bent? Go for it, zou ik zeggen!

6. Ga een paar dagen offline

In dit digitale tijdperk zijn we heel veel online op ons telefoontje bezig. Voor de meeste mensen is het ook het eerste waar ze ’s morgens mee bezig zijn. De wekker staat op je mobiel, dus je krijgt gelijk alle meldingen mee die zijn binnengekomen. En dat geeft onrust. Nog voordat je ontbeten hebt en gedoucht bent. Wanneer je merkt dat je in de ochtend meteen een opgejaagd gevoel ervaart, wordt het tijd om iets aan je telefoonverslaving te doen.

Lees mijn blog 6 tips die jou van je telefoonverslaving afhelpen!


7. Hou een dankbaarheidsboekje bij

Door een dankbaarheidsboekje bij te houden, wordt het glas vanzelf weer half vol. Ik hou de mijne vanaf 10 augutus dit jaar bij en ik wil nooit meer stoppen. Eerder hield ik het maar een maandje vol, maar omdat ik dit keer zo down was door de herniapijn, heb ik doorgezet. Koop een mooi notitieboekje en hou daarin bij:

 • Waar je die dag blij over bent
 • Wanneer je iemand hebt geholpen of een compliment gegeven hebt
 • Wat je gelukt is en waarom het je gelukt is
 • Wat goed voelde.

Het kost even tijd, maar na een paar maanden heeft het wel degelijk een positief effect op je mindset!

Wees een herfst- of winterdip voor

8. Wees een herfst- of winterdip voor

Wanneer je van jezelf weet dat je somber wordt door kou, de blaadjes die van de bomen vallen en het vroeg donker worden, kun je dit nu al voor zijn. In onderstaande blog kick je met 10 tips & tricks die herfst- of winterdip zo de deur uit!

Lees mijn blog Hoe overleef je de herfst en de winter?

9. Geef elke dag aandacht aan Lichaam, Mindset & Creëren Geluksgevoel

Je lichaam, geest en ziel hebben iedere dag aandacht nodig. Dat klinkt een beetje zweverig, maar is het niet. Je voelt je na een dag voldaan en gelukkig wanneer je aan al deze drie gebieden aandacht hebt besteed. Daar moet je wel tijd voor vrij maken!

Lichaam: ontspannen, sporten, lekker tutten (haar, makeup, nagels, maskertje, mooie kleding), gezonde(re) voeding, 2 liter water drinken, een powernap nemen, je huisje gezellig maken, opruimen, schoonmaken.

Mindset:  iets van je to do list doen dat je steeds maar naar voren schuift, mindfulness/mediteren (bodyscan bijvoorbeeld), een zelfhulpboek lezen, positief denken, structuur in je dag aanbrengen zodat je mind daaraan went en je niet alles hoeft te overdenken, iets nieuws proberen/uit je comfortzone stappen, je hoofd leegmaken door op te ruimen.

Creëren Geluksgevoel: tijd doorbrengen met geliefden/familie/je huisdier/vrienden, iets doen voor een ander (door iets te geven, te doneren of er voor een ander te zijn), een dankbaarheidsboekje bijhouden.

Let op: je hoeft niet van van al deze gebieden elke dag álles te doen. Maar als je elke dag iets uit elk van de drie gebieden doet, ben je al zo goed bezig en ervaar je in no time een voldaan en gelukkig gevoel!

10. Stop met roddelen en negatief praten 

Oehhhh, dit is een lastige hoor. Mensen praten van nature graag (negatief) over elkaar en veel negatief praten gebeurt vaak ook wel onbewust. Maar als je het elke dag doet wordt het vervelend. Het is helemaal naar wanneer je het zelf niet eens doorhebt. En het is helemaal genânt wanneer jij het niet doorhebt maar je omgeving wel. Dat vreet namelijk echt energie. Dus bewustwording is stap 1. En ermee stoppen stap 2. In het begin is het lastig en voelt het raar, maar na een tijdje voel je je zo licht als een veertje. Er is niets mis met af en toe negatief zijn (is ook menselijk), maar alsjeblieft niet elke dag!

Lekkerder in je vel zitten = goed voor jezelf zorgen!

De conclusie is dus eigenlijk dat goed voor jezelf zorgen ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit! Ik hoop dat je hier vandaag nog mee begint, want er is niets zo fijn als een positiever en leuker leven!

 

HAPPY WEEK!

Welke tip
spreekt jou
het meeste aan?

IFG logo

 

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

 

 


Dit artikel is een editorial &
gemaakt in samenwerking
met Kliniek Veldhoven.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Delen:

22 Reacties

 1. 12 oktober 2018 / 07:27

  Wat een fijn artikeltje! Ik was altijd heel slecht in voor mezelf zorgen en tijd maken voor mezelf, tot ik op een punt kwam dat ik niet anders kon. Dus nu, als ik tijd voor mezelf nodig heb, ga ik lekker een boekje lezen, een lange wandeling maken, lekker tekenen met een muziekje erbij, mediteren of sporten.

 2. 12 oktober 2018 / 14:09

  Wat een goede tips! Die ga ik zker gebruiken als ik iets minder goed in mijn vel zit! Dankjewel!

 3. 12 oktober 2018 / 20:22

  Goede punten! ? Vooral die dagelijkse rituelen zou ik wel iets minder mogen afraffelen…?

 4. Frederique
  12 oktober 2018 / 20:47

  Ja, een paar dagen offline gaan doet wonderen, werkelijk. En een feestje maken van de dagelijkse rituelen vind ik een hele goede. Alles gaat vaak gehaast en op automatisch piloot. Zonde natuurlijk.

 5. Sofie
  13 oktober 2018 / 07:49

  Heel goede tips! Er zitten er een paar tussen waar ik zeker iets aan heb!

 6. 13 oktober 2018 / 08:09

  Was het maar zo makkelijk niet naar negatieve gedachten te luisteren. Dat is 1 van de moeilijkste dingen die er is.

  • Amina
   Auteur
   13 oktober 2018 / 09:45

   Klopt! Wat ik beschrijf (negatieve gedachten niet serieus nemen en proberen er niet naar te luisteren) is onderdeel van 10 tips om lekkerder in je vel te zitten. Wanneer je tips die jou aanspreken maandenlang elke dag doet, merk je waarschijnlijk wel verbetering…ook met je gedachten.

 7. 13 oktober 2018 / 08:11

  Ik kreeg enorme complexen van mijn rimpels dus ben ik botox gaan gebruiken! Deze complexen zijn nu allemaal weg en nu voel ik me veel gelukkiger! kleine ingreep, groot verschil!

 8. 13 oktober 2018 / 08:13

  Loveeeeit? helemaal mee eens! In iedere dag zit iets moois, hoe je dag ook was…

 9. 13 oktober 2018 / 08:19

  Ik heb gelukkig al nooit last van een winter of herfst dip maar er zitten hele fijne tips tussen!
  Vooral positief blijven en weer mediteren oppakken ik werd daar enorm rustig van

 10. 13 oktober 2018 / 09:53

  wat een leuke tips. gelukkig schijnt t zonnetje vandaag volop dus nog geen najaarsdipje

 11. 13 oktober 2018 / 09:57

  Wat een handige tips! Er zitten zeker een heleboel tips bij waar ik aan moet gaan werken want ik merk zelf ook dat ik niet altijd lekker in mijn vel zit en deze tips zijn zo makkelijk om er zelf iets aan te doen. Bedankt hiervoor!

 12. 13 oktober 2018 / 14:34

  Dank voor alle tips. Op dit moment zit ik prima in me velletje

 13. 14 oktober 2018 / 08:51

  Fijne tips geef je! Vooral offline zijn en wat me-time inplannen (warme douche, bankhangen met manlief of lekker eten) doet het altijd wel goed.

  • Amina
   Auteur
   15 oktober 2018 / 15:55

   Dank je wel Marjolein! Goed om te weten dit! Belangrijk dat vrouwen zich altijd vooraf over de risico’s laten informeren xxx

 14. 15 oktober 2018 / 16:25

  Wat een heerlijk artikel weer. Sinds ik afgelopen maand besloot op de rem te gaan staan en wat meer balans in mijn leven aan te brengen voel ik me zoveel beter. Heb hier nog wat extra tips gelezen, thnx!

 15. 16 oktober 2018 / 16:55

  Lekkerder in je vel zitten is zeker goed voor jezelf zorgen. Ikzelf doe dit door tijd vrij te maken voor dingen die ik echt leuk vind om te doen!

 16. 2 november 2018 / 06:54

  Goede tips allemaal. Voor mij helpt het altijd om te gaan hardlopen. Daarvan voel ik me daarna altijd beter. Al is het maar omdat ik er weer klaar mee ben daarna ; )

 17. 11 november 2018 / 00:24

  Dat negatief praten en roddelen, verschrikkelijk vind ik dat. Doe dat zelf eigenlijk zelden, maar hoor dat om me heen zoveel gebeuren. Dat is inderdaad vaak een teken van ongenoegen over iets anders.

 18. 11 december 2018 / 09:52

  Fijne tips! Soms lekker lachen zonder enige reden helpt ook wel eens. of je favoriete rustige muziek hard zetten en wegdromen, helpt voor mij. Enya ofzo.
  Hugs,
  Maarten

  • Amina
   Auteur
   12 december 2018 / 15:39

   Dank je wel Maarten! Lachen en muziek helpen zeker mee! En Enya blijft echt altijd mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *