Hoe ik mijn foundation aanbreng in 3 stappen & tips

Hoe ik mijn foundation aanbreng

Een foundation mooi aanbrengen kan zorgen voor een mooie en egale finish. Oogschaduw, contouring en blush doen het beter wanneer je een mooie  basis hebt. Maar hoe breng je je foundation mooi aan? En gebruik je een kwast, een Beautyblender of je vingers? En hoe kies je de juiste kleur uit? Mijn foundation-routine en tips! Happy reading!

STAP 1: VERZORGINGSPRODUCTEN AANBRENGEN

Mijn gezicht met alleen maar verzorgingsproducten

Alle producten die ik gebruik kun je onderaan dit blog terugvinden. Dit is mijn gezicht na reiniging en na het opbrengen van verzorgingsproducten, dus geen make up. Voordat je foundation aanbrengt, is het erg belangrijk dat je je huid goed verzorgt en beschermt. Meteen op een gereinigde huid foundation aanbrengen is echt een dikke no-no! Altijd een dagcrème en (een) primer(s) gebruiken, als beschermingslaag tussen je huid en de make up!

 

STAP 2: PRIMER(S) & FOUNDATION

Mijn gezicht met primers en foundation

Stap 2: Dit is mijn gezicht na het gebruik van 2 primers en foundation. Zoals je kunt zien is het een stuk egaler. De gelige kleur rond mijn ogen is minder aanwezig en de oneffenheden zijn minder zichtbaar geworden. Het is natuurlijk een basis die wordt gelegd. Met concealer werk je de oneffenheden en vlekjes veel meer weg. Op bovenstaande foto is alleen nog de foundation aangebracht.

De foundation breng ik op de volgende manier aan
– ik breng een beetje foundation op de rug van mijn hand aan
– ik breng daarna dotjes foundation aan op mijn voorhoofd, wangen, kin en neus
– ik gebruik zelf voor het aanbrengen van mijn foundation een Original Beautyblender. Dat is een eivormige spons die zich perfect aanpast aan de vorm van mijn gezicht. Ik heb ook kwasten gebruikt, maar op dit moment vind ik het met de Beautyblender het fijnste werken. Ik vind het vooral heel prettig dat ik de bolle kant kan gebruiken voor de grote oppervlakken en de punt voor rond en onder mijn ogen en de hoekjes van mijn neus. Met de punt van de Beautyblender kan ik de foundation ook fijn onder mijn ogen deppen en uitwerken van binnen naar buiten. Het deppen doe ik wanneer ik een dekkender finish wil hebben
– ik werk altijd vanuit het midden van mijn gezicht naar buiten, zodat bij mijn haargrens de minste foundation te zien is voor een natuurlijker effect.

 

STAP 3: VERDER UITWERKEN VAN DE FOUNDATION

– Hoe beter je het product uitwerkt, hoe mooier en egaler je look wordt
– Op mijn wangen werk ik de foundation naar buiten uit in circelbewegingen met de bolle kant van de Beautyblender
– Op mijn kin dep ik de foundation in mijn huid en werk ik het naar de zijkant uit in draaiende bewegingen, met de bolle kant van de Beautyblender
– Op mijn voorhoofd werk ik in kleine draaiende circelbewegingen de foundation uit naar buiten, met de bolle kant van de Beautyblender
– Bij mijn neus werk ik met de punt van de Beautyblender de foundation in de lengte en langs de zijkanten zachtjes uit, zodat mijn neus mooi egaal gedekt wordt. Vergeet vooral de hoekjes van de neusvleugels niet. Breng daar desnoods wat extra foundation aan wanneer er bijvoorbeeld rode plekjes of andere oneffenheden te zien zijn.


Nog wat tips

Gebruik na je reiniger en verzorgingsproducten een primer voordat je de foundation opbrengt
Een primer zorgt ervoor dat grove poriën en fijne lijntjes worden opgevuld. Daarnaast blijft je foundation beter en langer zitten. Ik gebruik er zelfs 2! Zorg dat de primer(s) goed indrogen.

Blend de foundation mooi over je hele gezicht en hals
Gebruik je vingers, spons of kwast om de foundation over je gezicht te verdelen. Je moet niet kunnen zien waar je foundation begint of eindigt, het moet onzichtbaar naar je hals en haarlijn doorlopen. Begin altijd in het midden van je gezicht en werk de foundation naar de zijkanten mooi uit.

Manier van aanbrengen
Deppen = dekkender aanbrengen
Vegen / uitsmeren = transparantere dekking
Foundation vochtig aanbrengen = transparantere dekking

Breng de foundation natuurlijk aan en niet als een ‘pancake’
Zo krijg je het mooiste natuurlijke effect.

Werk lastige delen in je gezicht extra bij
Zoals bij stap 3 al gezegd: wanneer er delen van je huid oneffen zijn (acne, wallen, donkere plekjes, rode vlekjes of wanneer je adertjes ziet lopen – dat laatste heb ik bij de hoekjes van mijn neus) dag mag je daar best een likje extra foundation gebruiken. Vervaag en blend de foundation op natuurlijke wijze met je huid.

Poeder na foundation?
Ja, absoluut! Poeder je foundation na het aanbrengen af met een (semi)-transparante poeder. Op die manier heb je er langer plezier van.

Welke kleur foundation?
Het testen van de foundation doe je op de kaaklijn en niet zoals zovelen denken op de rug van je hand of de onderkant van je arm. Kies altijd een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt. Blend de kleur mooi met je huid, dan heb je de juiste kleur te pakken! Zie je ‘m veel te goed op je huid liggen, dan is dat niet de juiste kleur.

Kwast, vingers of spons?
Het is maar wat je zelf het prettigste vindt. Met een kwast en spons kun je foundation vochtig aanbrengen, wat een transparanter effect geeft. Met een kwast en spons kun je ook beter deppen dan met je vingers, zodat dat een dekkender resultaat kan geven. Heel soms gebruik ik mijn vingers nog wel eens voor het aanbrengen van foundation. Het voordeel daarvan is denk ik dat je dan het meest spaarzaam met je product omgaat, omdat een spons en een kwast toch enigszins de foundation opzuigen.

Eindresultaat

En dit is het eindresultaat! Wat een verschil hè! Alle producten die ik gebruikt heb staan onderaan.

Full face make up

De foundation die ik momenteel graag gebruik is de L’Oréal Paris Infallible 24h-matte, in combinatie met de L’Oréal Paris Infallible mattifying base. Ik heb een vette huid en dankzij deze producten krijg ik toch dat matte effect. Met dank aan Paula van Faces by Coco die ik in haar make up tutorial deze foundation en primers zag gebruiken. Dank je wel Paula! They’re awesome!! xoxo


Wat?
L’Oréal Paris Infallible 24h-matte, in combinatie met de L’Oréal Paris Infallible mattifying base
Waar?
Bij bol.com kun je ze gemakkelijk online bestellen. Foundation en de Primer
Op ons I’m Feeling Good-lijstje? 
Yep!

 

Deze producten heb ik gebruikt
voor mijn look:

Gezichtsverzorging — Neutral face wash (review)
Biomed forget your age face cream (review)
Ici Paris XL Aqua hydrating eye-contour roller
Biomed lushes lashes (review)

Primers gezicht — L’Oréal Paris Infallible mattifying base
Nivea men sensitive Aftershave Balsem

Foundation — L’Oréal Paris Infallible 24h-matte #24 Golden Beige

Setting powder — Wibo semi-transparante fixing powder (unboxing)
Concealer — Essence Stay all day concealer #10 natural beige

Wenkbrauwen — Anastasia Beverly Hills Dipbrow pomade #ebony

Ogen — Essence liquid ink eyeliner #zwart
Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara
De waterlijn van mijn ogen heb ik dit keer vrij gehouden van makeup
Oogschaduw heb ik dit keer ook niet gebruikt

Highlight — Smashbox halo highlighting wand #pearl

Blush Catrice Defining blush #080 Sunrose Avenue

Lippen — Max Factor colour elixir lip liner #14 brown in nude
Victoria’s Secret rush color shine gloss #peek-a-boo


Happy Week!

XOXO
Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’Instagram
PinterestTwitterYoutube

Alle foto’s zijn van I’m Feeling Good en door I’m Feeling Good gemaakt.
Headerfoto van lachende vrouw met foundation: via Shutterstock.


Misschien wil je dit ook lezen?

Wat je echt moet doen als je af wilt vallen
Tips & tricks tegen vet haar
Schoonmaken van make up kwasten

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *