5 Beauty geheimen van wereldberoemde modellen – waar jij heel blij mee gaat zijn

5 Beauty geheimen van wereldberoemde modellen – waar jij heel blij mee gaat zijn

Een quote die ik altijd onthouden heb en ontzettend grappig vind, is die van Cindy Crawford:

“Even I don’t wake up looking like Cindy Crawford”.

Cindy was een wereldberoemd model in de jaren ’90. Zelfs zij werd natuurlijk net als iedereen, wel eens wakker met een bad everything day.  En tuurlijk moeten we tegenwoordig onze natuurlijke schoonheid omarmen en en ‘dankbaar’ zijn voor hoe we eruit zien, maar zo werkt het in de praktijk niet altijd en elke dag. Iedereen baalt wel eens. En dat is ook menselijk. We kunnen Moeder Natuur ook een beetje helpen en die dagen iets draaglijker maken. Deze 5 beauty geheimen van wereldberoemde modellen geven je een duwtje in de goede richting. En ze laten ons zien hoe belangrijk skin- en selfcare voor de huid zijn!

Beauty geheimen van wereldberoemde modellen

De koude maanden komen er weer aan. Met harde wind, de thermostaat flink hoog en een groot gebrek aan vitamine D. Onze huid is ook een orgaan, die de komende maanden flink kan uitdrogen als we er niet goed voor zorgen. Daarom deze goed bewaarde beauty geheimen van 5 wereldberoemde modellen:

Beauty geheim 1: Sara Sampaio

Sara vertelt dat voldoende slaap en water hét geheim zijn van een mooie huid. Bij zeer droog weer gebruikt ze een hydraterende crème voor haar gezicht. Exfoliëren doet ze niet echt, maar ze verwijdert wel elke avond haar make-up.

Beauty geheim 2: Kendall Jenner

Kendall wast vanwege meerdere fotoshoot klussen op 1 dag, ook meerdere keren per dag haar gezicht. Dé tip van haar is: “Never touch your face”. Het idee is dat je buiten de deur heel veel vieze dingen aanraakt. Een boodschappenkarretje in een supermarkt, liftknoppen, stoplichtknoppen, het stuur van je auto…want laten we eerlijk zijn, hoe vaak maken we die nou schoon? Die bacteriën wil je gewoon niet op je gezicht hebben. Was daarom thuis eerst je handen voordat je je gezicht of huid weer aanraakt.

Beauty geheim 3 : Sofía Vergara

Deze wereldberoemde actrice én fotomodel heeft het ultieme beauty geheim: bescherm je huid heel goed tegen de zon. De zon heeft allerlei vervelende effecten op de lange termijn. Bescherming met een hoge factor is key. Dus even ‘kort in de zon zitten om een beginkleurtje te krijgen’ zonder zonnebrandcrème in mei? Niet doen. Je huid wordt er ouder van en je krijgt veel meer rimpels. Je kunt er zelfs huidkanker van krijgen.

Beauty geheim 4 : Miranda Kerr

Miranda Kerr heeft haar eigen skincare lijn ontwikkeld. De skincare stap die zij nooit overslaat is het gebruik van een cleanser. Ze gebruikt dit ’s morgens én ’s avonds. Je haalt daarmee het vuil van de nacht en de dag weg. Zo begint je huid de dag lekker fris en ga je ook de nacht in met een schone huid.

Beauty geheim 5: Naomi Campbell

Deze vrouw. Wat een icoon. Wat een schoonheid. Haar botstructuur is niet normaal meer. Zo mooi! En wat een huid! Haar geheim? Ze heeft er meerdere. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld een zink-spray voordat ze haar make-up aanbrengt. Ze gebruikt ook niet elke dag make-up. “Wanneer ik vrij ben, probeer ik GEEN make-up te dragen. Als ze make-up opdoet, is haar huid lekker dewy en glimmend. Ze gebruikt heel weinig poeder. Want “een droge en matte huid maakt ouder.” Ze heeft een hekel aan ‘poedermaskers’, een huid die vol gecaked is met een dikke laag poeder.

5 Beauty geheimen van wereldberoemde modellen – waar jij heel blij mee gaat zijn

Ik hoop dat ik je met deze blog heb mogen inspireren met 5 beauty geheimen van wereldberoemde modellen – waar jij heel blij mee gaat zijn en waar je hopelijk ook echt wat aan hebt. Laat je me weten wat je van deze tips vindt?

 

Foto: Michael Dam via Unsplash

 

Liefs, Amina

Logo I'm Feeling Good DM Sans Serif

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

10 Reacties

 1. 8 oktober 2023 / 17:42

  Ik zweer bij goede reiniging, goede voeding + voldoende water (je huid van binnenuit helpen) en ik zag ooit eens een tip voor een egale huid van Salma Hayek; je huid goed reinigen voor het slapen gaan en dan je huid zijn werk laten doen, want je huid creëert zelf oliën en vetten om het te verzorgen. Je huid weet precies wat het nodig heeft. Zij had dit van haar moeder.

  • Amina
   Auteur
   9 oktober 2023 / 17:20

   En we weten allebei hoe Salma eruit ziet! Ze is prachtig! Goede reiniging, voeding en voldoende water zijn zo belangrijk inderdaad.

 2. Linda schrijft 't op
  9 oktober 2023 / 07:13

  Een goede gezichtcreme vind ik erg belangrijk, of ik er dan als een model uit ga zien, dat is vraag twee ;-)

 3. 10 oktober 2023 / 14:44

  Interessant, maar ik ben precies wel goed bezig :) Zonnebescherming is voor mij het allerbelangrijkste!

 4. 10 oktober 2023 / 18:24

  Wat een fijne tips. Wist je dat er volgend jaar in het V&A in London een tentoonstelling komt over Naomi? Ik ga er waarschijnlijk heen

  • Amina
   Auteur
   10 oktober 2023 / 19:53

   Dank je wel! Wat leuk, dat wist ik niet! Ik hoop dat ‘ie ook naar Nederland komt?

 5. 11 oktober 2023 / 07:45

  Wat een leuke uitspraak van Cindy Crawford inderdaad. Heel relativerend. De tip van Kendall Jenner doet me nadenken over de vraag of ik vaak aan mijn gezicht zit!

 6. 11 oktober 2023 / 17:35

  Ik gebruik altijd dagcrème die mijn gezicht beschermt tegen de zon. Dat zijn er helaas niet veel, maar daar houd ik altijd rekening mee. Make-up draag ik altijd, ook al ben ik vrij. Behalve op vakantie in Italië afgelopen keer. Eigenlijk heel fijn en zeker ook goed voor de huid. Leuke deze beauty geheimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *