6 Tips om energie te besparen in de zomer | WONEN

6 Tips om energie te besparen in de zomer Wonen

Dit klinkt misschien gek, maar ik kijk sinds een aantal jaar serieus uit naar de eindafrekening van mijn energiemaatschappij. Toen mijn lief en ik vanuit het studentenhuis in dit appartement kwamen wonen, hadden we de eerste jaren steeds een fikse afrekening in december. Geen goed begin van het nieuwe jaar natuurlijk! In het studentenhuis was alles namelijk inclusief, we letten helemaal nergens op. Samen moesten we dus (milieu) bewuster gaan leven. Na een paar jaartjes hadden we het trucje door en nu krijgen we ieder jaar ruim € 100-, terug! L O V E I T! Niet alleen in de winter, ook in de zomer kun je flink wat energie in huis en tuin besparen. Ik deel daarom mijn 6 tips om energie te besparen in de zomer!


6 Tips om energie te besparen in de zomer | WONEN

Tip 1 om energie te besparen in de zomer: spaarlampen

Gebruik spaarlampen! Zeker in de zomer wanneer er vaak volop licht is, is het gebruik van bijvoorbeeld minder zuinige halogeenlampen echt niet nodig! Heb je op sommige plekken in huis gewoon snel goed licht nodig, gebruik dan spaarlampen in alle overige ruimten. Je bespaart niet alleen energie, maar ook geld!

 

6 Tips om energie te besparen in de zomer


Tip 2: Gebruik de airco minder

Wij proberen het dit jaar voor het eerst. Makkelijk is het soms niet. We wonen in een appartement op 2 hoog en alle warmte gaat naar boven. Wanneer het op de begane grond lekker aangenaam is, vallen bij ons de mussen nog van het dak. ’s Avonds laten we daarom alle ramen en balkondeur open. Zo kan de koele lucht het huis inkomen en slapen we ook nog eens een stuk beter. Op de vroege morgen doe ik dan alles weer dicht. Ik houd het zo zeker tot soms wel in de namiddag koel in huis. Wanneer het op snikhete dagen echt niet meer te harden is, gaat de airco weer aan. Als je een lagere eindafrekening wilt, is hierop besparen een must. De airco kost heel veel stroom! Een ventilator is ook een goede optie: goedkoper en koelt de omgeving iets af.

Tip 3: Romantisch lantaarntje in plaats van fancy tuinverlichting

Ook in de tuin kun je een hoop energiekosten besparen! Je zou aan zonne-energie kunnen denken in plaats van het gebruik van elektrische apparaten. Zo kun je de vijver, jacuzzi en je fancy tuinverlichting op een andere manier laten werken. En er blijft niets zo romantisch als de vertrouwde kaars in een lantaarntje!

Tip 4: Gebruik geen wasdroger

De wasdroger is ook een stroomslurper! Ik gebruik al sinds ik het ouderlijk huis uit ben geen wasdroger meer. Dit had eigenlijk meer een praktische reden destijds: mijn kleding raakte zó gekreukt in dat onding dat ik alles moest strijken. Als ik ergens een hekel aan had…dus ik hing alles nat op. Je bespaart geld, je hoeft niet meer te strijken (als je het droog heel strak opvouwt) én het is goed voor het milieu! Win-win-win! Ik hang de was in de zomer zoveel mogelijk buiten. Heerlijk!

Tip 5: Gebruik de wasmachine en vaatwasser ’s avonds en ’s nachts

Ik gebruik mijn wasmachine in de zomer meer in de avonduren. Mijn vaatwasser laat ik vaker ’s nachts draaien. Waarom? Zo voorkom ik hitte in mijn huis. Ook gebruik ik de oven alleen indien nodig en liever niet op het warmste moment van de dag. Zo voorkom ik dat de keuken en aangrenzende ruimten te heet worden.

Tip 6: Energie besparen doe je zo: zoek een goedkopere energieleverancier

Dit artikel met tips om energie en stroom te besparen, heeft natuurlijk niet veel zin wanneer je bij een veel te dure energieleverancier zit. Maar hoe weet je nou óf je te duur uit bent? Ik heb een hele handige site gevonden! Energie vergelijken en zorgeloos overstappen is nu heel simpel. Met een paar klikken kun je al zien welke leverancier het beste aanbod voor jouw verbruik heeft! Daarnaast kun je hier ook heel gemakkelijk alle energietarieven van energieleveranciers in Nederland vergelijken en meteen zien hoeveel je kunt besparen. Laat je goed informeren en stap desnoods over! Deze site werkt onafhankelijk. Teveel betalen voor stroom is zo zonde!

 

 

HAPPY WEEK!

Heb jij
nog tips om
energie te
besparen?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

|| Dit artikel is
in samenwerking
met Energieleveranciers.nl
geschreven ||

Delen:

4 Reacties

 1. 10 juli 2017 / 12:41

  Plus: de was ophangen zorgt voor een heerlijke geur in huis!

  • Amina
   Auteur
   11 juli 2017 / 09:30

   Absoluut! De geur van schone was, daar kan niets tegenop! :-)

  • Amina
   Auteur
   20 juli 2017 / 14:01

   Dank je wel Florentine! Leuk om te horen! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *