Interieur- en kleurentrends 2022

Interieur- en kleurentrends 2022

Het is alweer december 2021! Wat gaat de tijd toch hard. Niet normaal. Ik vind het zelf soms wel moeilijk hoor om te constateren dat de tijd zo snel voorbij vliegt. Vroeger, als kind en als tiener, kon tijd juist niet snel genoeg voorbij gaan. Ik wilde heel snel ouder worden, volwassen zijn. Studeren, werken, op mezelf wonen. Maar nu denk ik echter steeds vaker: “Ho zeg, stop! Niet te snel alsjeblieft!” Dus aan de ene kant balen dat de tijd zo hard gaat. Maar aan de andere kant betekent het dan wél weer dat we dankbaar mogen zijn dat er een nieuw jaar aan komt. En dat we ook vooruit kunnen kijken. Naar een nieuw jaar. Die hopelijk wat de pandemie betreft beter zal zijn dan het vorige. Laten we er dan ook maar het beste van maken! Wij komen hier met z’n alles doorheen en ploeteren door. Maar we gaan er komen. En misschien heb je wel een huis gekocht? Of ga je je huidige woning verbouwen? Of wil je je hele inrichting omgooien omdat ’thuis’ een andere lading heeft gekregen, door thuiswerken en veel vaker thuis zijn. En om je daarbij te helpen ben ik al vanaf september druk bezig geweest met het volgen van interieur- en kleurentrends voor 2022. Zodat je, als je dingen gaat aanpassen, hier flink wat inspiratie kunt opdoen!

Interieurtrends en kleurentrends 2022

Dit interieur- en kleurentrend artikel voor het komende jaar, wil ik íets anders aanpakken. Ik heb uiteraard mijn research gedaan en naar bekende en toonaangevende Engelse high end behang- en verfmerken gekeken. Maar ik wil jullie ook mijn eigen kleurentrends en woontrends laten zien voor 2022. Die ik heel erg mooi vind en waar ik volgend jaar mee wil gaan werken. Dat vind je helemaal onderaan dit blog.

Interieurtrends Engelse high end merken

— Volgens Paint & Paper Library – Luxury Paint & Wallpaper Store:

We gaan lekker cocoonen en creëren een warm en beschut gevoel in ons huis.
Dat zien we heel goed terug in de warme kleur ‘Kigali’ voor de moderne slaapkamer hieronder.

— Volgens Little Greene:

We hebben behoefte aan een rustgevende inrichting die een gevoel van comfort in huis brengt.
De interieurfoto hieronder laat dat goed zien met een rustige en warme landelijke inrichting.

— Volgens Farrow & Ball:

We gaan weer terug naar objecten en kleuren in ons interieur, die ons doen denken aan volkskunst en vakmanschap, op zoek naar ‘de deugden van een eenvoudig leven’ in deze moderne tijd.
Op de interieurfoto’s van Farrow & Ball hieronder kun je ook goed zien dat ze daarom dus ook voor een retro ’60’s en ’70’s inrichting kiezen.

Kleurentrends Engelse high end merken

— Volgens Paint & Paper Library – Luxury Paint & Wallpaper Store:

Zien we een verschuiving naar diepe, verzadigde en donkerdere tinten die een gevoel van intimiteit en comfort creëren. Ook maken we kennis met ‘kleurdoordrenking’.

Kigali (zwart denim) op de muur


Hieronder een goed voorbeeld van kleurdoordrenking. Met het gebruik van middelsterke tinten in nauw verwante kleuren, maak je ruimtes groter en blijft de kleur het aandachtspunt.

Kleur open haard = Ice V
Kleur muur boven open haard = Kigali
Kleur hoek achter = Squid Ink

— Volgens Little Greene:

Blijven melkachtige en amandelkleurige neutrale kleuren hot! Deze subtiele tinten bieden een rustgevend alternatief voor de koelere grijs- en blauwtinten. Ze zijn warm, rustgevend en eenvoudig te combineren met stoffen en meubels.

Op de muur: Mushroom no. 142
Groene highlight op de muur: Pompeian Ash no. 293
Keukenkastjes: Flint no. 236

— Volgens Farrow & Ball:

Gaan we terug naar voor ons bekende en simpele kleuren, die een gevoel van comfort geven.

Breakfastroom green no. 81, Stone Blue no. 86 en Incarnadine no. 248 op de muren

Materialen & accessoires

Wat ik veel zie in de woonbladen (bijvoorbeeld Kwantum en Leen Bakker):

Droogbloemen en pampas pluimen

— Vazen in abstracte vormen

— Lijsten met getekende en geschilderde prints

— Warme en natuurlijke materialen

— Pluche.

Mijn voorspellingen interieur- en kleurentrends 2022

Interieurtrends 2022

Natuurlijk is het leuk om al die trends van merken online en in hun magazines te laten zien, maar ik heb zelf natuurlijk ook mijn voorkeuren. Mijn trends voor 2022 zie je op de foto hierboven. Een inrichting met een mix van Bohemian, Arabisch of landelijk (zie foto onderaan), Nordic en minimalisme. En qua kleuren beige, grijs (ook wel greige genoemd) en nude tinten.

— Minimalistische beige/crème/witte/lichtgrijze/combi beige en grijs = greige trend, met Nordic, Arabische en cozy boho accenten

— Muren en vloer in dezelfde kleur

— Dekentjes, kussens, lantaarntjes, dienblad, kaarsen, droogbloemen, kleden, lijsten in lichte houtkleuren. Alles om het zo cozy mogelijk te maken.

— Verduurzaming. Verven met duurzame verf, tweedehands woonartikelen, opletten waar het vandaan komt.

— Nog meer aandacht voor rust, positiviteit en slow living

— Accentkleuren zijn rustig en warm

— Groter wonen is niet meer het hoofddoel. De behoefte aan efficiënt ingedeelde woningen is veel belangrijker

— Ronde en abstracte vormen in woonaccessoires

— Postermuren blijven heel populair.

Kleurentrends 2022

— Naturel kleuren zoals, grijs, wit, lichtbeige

— Accentkleuren: beige, bruin en nude tinten.

Interieur- en kleurentrends in 2022

Wil je alle foto’s uit dit artikel ook op jouw moodboards pinnen op Pinterest ter inspiratie? Hier vind je ze:

Pinterestbord Interieur- en kleurentrends 2022

Wil je alle verfkleuren uit deze blog liever zelf mengen? Kies dan voor kwalitatieve high end binnenverf van Verf van Niveau en de kleuren die daar het dichtste bij komen:

— Paint & Paper Library Kigali (foto van slaapkamer en van kamer met pluche stoel) → Verf van Niveau CDS 500-202
— Paint & Paper Library Ice V (foto pluche stoel) → Verf van Niveau CDS 500-207
— Paint & Paper Library Squid Ink (foto pluche stoel) → Verf van Niveau CDS 500-203
— Little Greene Mushroom (foto keuken) → Verf van Niveau CDS 500-106
— Little Greene Pompeian Ash (foto keuken) → Verf van Niveau CDS 500-032
— Little Greene Flint (foto keuken) → Verf van Niveau CDS 500-030
— Farrow & Ball Breakfastroom Green (foto groene muur) → Verf van Niveau CDS 500-162
— Farrow & Ball Stone Blue (foto blauwe muur) → Verf van Niveau CDS 500-194
— Farrow & Ball Incarnadine (foto rode muur) → Verf van Niveau CDS 500-082.

— Foto Riviera Maison/ELLE (Lichtgrijze tinten op muur en vloer) → Verf van Niveau CDS 500-009, CDS 500-010 en CDS 500-020

— Foto Ferm Living/Elle (crème/beige kleuren op muur en plafond) → Verf van Niveau CDS 500-050 en CDS 500-140.

Je kunt online checken waar jouw dichtstbijzijnde Verf van Niveau verkoper zit, zodat je mooie en sterke verf in deze trendkleuren kunt laten mengen!

Ik hoop dat ik je met deze trends voor 2022 heb kunnen inspireren! De kleuren die bekend zijn gemaakt zijn prachtig, maar zoals je ziet ook variërend per merk. En daarom wil ik je iets meegeven: blijf altijd bij jezelf. Wat de trends ook zijn! Want wist je dat mijn favoriete kleuren en trends al hot waren in 2019? Kies daarom lekker uit wat JIJ mooi vindt en speel daarmee. Wat ik mensen ook altijd aanraad is om een moodboard te maken. Dat kan digitaal op Pinterest, maar ook fysiek. Neem je moodboard daarna mee naar een woon- of verfwinkel. Mensen in de winkel kunnen je veel beter helpen als je zelf goed helder hebt wat je wil en zij het ook voor zich kunnen zien. Geniet van de winter en het nieuwe jaar!

 

 

Welke kleuren- en interieurtrends voor 2022 vind jij het mooiste?

Delen:

12 Reacties

 1. 8 december 2021 / 13:42

  Het is moeilijk kiezen zeg! Ik vind zowel de witte tinten mooi omdat ze zo rustig zijn, als de groene en rode kleuren!

 2. Lindaschrijfthetop
  9 december 2021 / 08:56

  Ik vind een combinatie van donker en licht erg mooi met een vleugje hout er doorheen.

 3. 10 december 2021 / 18:40

  Mooie tinten zijn dit. Ik verander mijn interieur eigenlijk nooit. Ben erg blij met hoe het is

 4. 10 december 2021 / 19:49

  Ik vind de lichte tinten super mooi en zo heb ik ook mijn slaapkamer ingericht.
  Wel heb ik er 1 accentkleur bijgenomen.
  Zo zijn een aantal zaken in turquoise zoals het nachtlampje, bloemenvaas en bedsprei.

 5. Jouvence
  10 december 2021 / 20:28

  Persoonlijk houd ik van de zachte natuurtinten, maar een donkerblauwe kleur vind ik ook erg mooi.

 6. Felice Veenman
  11 december 2021 / 16:06

  ik vraag me wel eens af:als ik het geld en de energie ozu hebben, zou ik dan om de paar jaar mijn huis anders inrichten?
  Want ik vind al die stijlen wel leuk. aan de andere kant…ik hech took hele erg aan mijn spulletjes…

 7. Frederique
  11 december 2021 / 18:01

  Ik houd van ‘echte’ kleuren, geef mij maar blauwe, groene en gele muren en fuschia en rode meubilair, hoe feller hoe beter haha. Mij sprak dan ook de foto bij het stukje van Farrow & Ball het meeste aan.

 8. 13 december 2021 / 10:37

  Wat leuk om te lezen wat er in 2022 qua interieur trend gaat zijn. Zelf ben ik net verhuisd en heb ik enorm genoten van het uitzoeken van kleuren en accessoires!

 9. 13 december 2021 / 12:36

  Ooh welke ik mooi vind? Dat vind ik echt een hele lastige vraag. Ik vind nl zoveel mooi dat ik geen keus kan maken. We zijn nu opzoek naar nieuwe kleureninspiratie voor onze slaapkamer. Dat is op dit moment een allegaartje van kleuren en materialen. Maar dat cocoonen waar je het in het begin over had, dat bevalt mij wel. Ik denk dan ook dat ik de muren een donkere tint ga geven.

 10. 14 december 2021 / 12:32

  Ik vind de Luxury Paint & Wallpaper Store erg mooi. Wel donker. Dus dat zou ik alleen doen als een ruimte genoeg licht heeft.

 11. Mieke - Miek's Mind
  20 december 2021 / 08:09

  Ik ben dol op die zachte kleuren op de foto´s van Elle. Maar ik denk dat mijn vriend het iets minder mooi zou vinden haha. Combinatie met hout vind ik ook altijd tof

 12. Linda schrijft 't op
  23 februari 2022 / 09:24

  Ik vind een donkere wand gecombineerd met lichte tinten zoals een lichte vloer erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *