Beauty | Etos Green Tea & Bamboo Showerfoam

Etos Bamboo & Green Tea Showerfoam

Zoveel soorten doucheschuim. Welke moet je kiezen? De een klinkt nog beter dan de ander. Waar moet je nou op letten? Is duurder altijd beter? Of kan een budget showerfoam ook net zo goed, dan niet beter zijn? Ik kan je vertellen dat ik mijn fave gevonden heb: de Green Tea & Bamboo Showerfoam van Etos huismerk. Ik heb veel  budget faves en dit is er een van!

Green Tea & Bamboo 2-in-1 Showerfoam

Officieel heet dit doucheschuim Etos Green Tea & Bamboo 2-in-1 Showerfoam. Waar staat die 2-in-1 precies voor? Hoe ruikt het onder de douche? Wat voor ingrediënten zitten erin? Wat doet het en hoe moet je het gebruiken? Dit en meer in deze blog!

Schuimen en scheren

Laten we beginnen bij het 2-in-1 deel. Het schuimt en is zacht en romig, dus volgens Etos kun je je er tijdens je douchebeurt ook mee scheren. En dat is zeker waar. Waar ik soms genoeg heb aan een douchegel om mee te scheren (het echte scheerschuim dat te krijgen is vind ik vaak veel te plakkerig en irriteert mijn huid ook vaak na het douchen) vind ik het ook wel eens fijn om een lekkere dikke showerfoam te gebruiken. En deze irriteert mijn huid nooit.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Helianthus Annuus Seed Oil, Butane, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Propane, Parfum, Glycerin, Sorbitol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Propylene Glycol, Limonene, Hexyl Cinnamal, Isobutane, Linalool, Benzyl Salicylate, Citronellol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Bambusa Vulgaris Sap Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate.

Etos Bamboo & Green Tea Showerfoam schuim

Productinformatie & wat het doet volgens Etos

Etos Green Tea & Bamboo 2-in-1 Showerfoam is verrijkt met groene thee extract en bamboe extract en heeft een fris parfum. De formule is dermatologisch getest en veganistisch.

Wat het doet:

 • Verrijkt met conditionerende bestanddelen
 • Dankzij de romige, zachte samenstelling van de mousse, kun je je tijdens de douchebeurt scheren
 • Je huid voelt weer schoon en zacht aan
 • Voor een ultiem verwenmoment.

Inhoud: 200 ml.

Gebruik

Goed schudden voor gebruik.

Extra gebruiksadvies Etos

Etos heeft niet alleen maar een site waar het artikelen op plempt. Het geeft ook adviezen over douchen. Zo leuk! Ik geef er hieronder in roze mijn commentaar op:

 • Wist je dat douchen als een soort meditatie kan voelen. Je gaat je er heerlijk van ontspannen en je komt even tot rust Mee eens. Het warme water doet echt goede dingen voor mij. Zo kom ik onder de douche meestal op nieuwe ideeën voor blogs, mijn Feel Good Store of nieuwe samenwerkingen. Maar het warme water doet mijn lijf ook goed. Bijvoorbeeld bij rug- of hoofdpijn kan ik er echt van opknappen.
 • Nog niet helemaal wakker ’s morgens? Eindig je douchebeurt met koud water. Je schijnt er extra alert van te worden gedurende de dag Klopt ook. Het is ook goed voor je poriën, je bloedvaten, je immuunsysteem. Het vermindert pijnlijke spieren en versterkt je immuunsysteem ook.
 • Water heeft een uitdrogend effect op de huid, dus hoe langer, vaker én heter je doucht, des te slechter dit is voor je huid. Een douche van 5 minuten is ruim voldoende True!
 • Smeer je na het douchen altijd in met een verzorgend product, zoals een bodylotion, body cream of olie. Yep. Skincare is heel belangrijk na het douchen. Ook je gezicht. Tip: Gebruik daar een aparte gezichtscrème voor, omdat de producten voor je lijf vaak niet geschikt zijn voor het gezicht. Die heeft een softere samenstelling nodig. 

Beauty Etos Bamboo & Green Tea Showerfoam

Verkrijgbaarheid & Prijs Etos Green Tea & Bamboo Showerfoam

Verkrijgbaar bij Etos en Albert Heijn voor de ongelooflijke prijs van € 2,55.

Wat vind ik ervan?

– Hele fijne en prettig ruikende showerfoam. Mijn fave op het moment
– Heerlijk ook om onder de douche te gebruiken voor het scheren. Irriteert mijn huid nooit na het scheren. Ook niet een paar uur later of een dag later
– Het schuim is zacht en heel fijn stevig tegelijkertijd. Het beste schuim ‘wat er te krijgen valt’ op het moment voor mij én goed en netjes doseerbaar is
– De geur is heerlijk. Het heeft een zachte citrusgeur die niet overheersend is. Het is groene thee+ zeg maar. Groene thee mét citroengeur. Love it!

Green Tea & Bamboo Showerfoam

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren met deze budget tip! Kies altijd een product dat goed bij jou, je lichaam en jouw lifestyle past. Laat je nooit aanpraten dat high end producten altijd beter zijn. Soms is dat zeker níet het geval. Ik zal geen namen noemen, vind ik niet chiq, maar ik ken een high end merk dat de meest vreselijke en onhandige doucheschuim doseerknoppen ever heeft. En die het voor 3 x duurder dan deze van Etos verkoopt. Zoveel geld hebben als merk en het dan gewoon niet willen aanpassen. Het schuim blijft er na gebruik namelijk doodleuk altijd uitlopen. Hoe vaak ik ook afspoel. Dan begin je je nieuwe douchebeurt met een dop opendoen waar nog ‘oud schuim’ op zit. Gewoon omdat het kan. Omdat het ze niet kan schelen. Duurzaamheid? Wasda? Dus die koop ik nooit meer. Ook al was het mijn fave geur en fave skincare en lifestyle merk ever. Ik heb meerdere malen een bericht gestuurd naar het bedrijf, maar ik hoor alleen dat het goed spul is, dat ze hoogwaardige shizzle verkopen en dat ze het zullen doorgeven aan het desbetreffende team. En het dan nooit meer terugkoppelen of een aanpassing terugzien in het product. En ik ben echt niet de enige die het vind. Als feedback kreeg ik de usual bla bla bli bloe dus. En dat dan een bedrijf als Etos het voor maar € 2,55 wél gewoon voor elkaar krijgt. Die doseerknop is AWESOME! Ik kan daar gewoon echt niet bij. Durf dus kritisch te kijken naar producten. Altijd. Omdat je het waard bent ;-)

 

Ken je deze douche- en scheerschuim van Etos al?

 

Blog 2

 

Delen:

10 Reacties

 1. Felice Veenman
  10 november 2021 / 07:19

  nou, dat ziet er heel erg goed uit, en ik hou ervan als het betaalbaar blijft!

 2. Lindaschrijfthetop
  10 november 2021 / 08:58

  Wat een goede tip, ik gebruik het scheerschuim van mijn man. Maar ik pak al snel te veel en dan zit ik met de rest.

 3. 10 november 2021 / 13:34

  Wat handig dat het ook geschikt is om mee te scheren. Ik houd van de efficiëntie van twee in een producten!

 4. 10 november 2021 / 20:31

  Ik kende deze nog niet, maar hij ziet er wel mooi uit, terwijl hij gewoon best basic is. Ik ben wel nieuwsgierig geworden!

 5. 13 november 2021 / 16:34

  Dit klinkt als een overheerlijke douche schuim! ben benieuwd of mijn gevoelige huid hier ook tegen kan

 6. 14 november 2021 / 18:39

  Groene thee vind ik altijd heel prettig qua geur. Lekker fris en niet te overheersens. Mooie vormgeving heeft Etos tegenwoordig!

 7. 14 november 2021 / 19:23

  Ik wacht tot Etos naar België komt, al lang…
  Dat heb je met vrienden die in Nederland wonen, dan weet je dat die winkel best fijn is. Dus als Etos meeleest: yes, we want Etos in Belgium!

  • Amina
   Auteur
   14 november 2021 / 23:24

   Ahww, ik hoop voor je dat Etos echt snel naar België komt! xxx

   • Jeanelle
    16 november 2021 / 08:00

    Ik ga snel kijken bij de Etos, ben erg nieuwsgierig geworden. Ook geschikt om te scheren….top!

 8. 17 november 2021 / 18:59

  Ik ken deze nog niet, maar ben wel fan van de eigen producten van Etos, dus ga zeker binnenkort even kijken voor dit product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *