Yay, ik word slank! #4

Yay, ik word slank! #4 imfeelinggood.nl

Zo, daar ben ik weer met mijn volgende deel van de ‘Yay, ik word slank!’-serie. Het tikken van de woorden op mijn laptop gaat me normaal gesproken heel goed af met deze serie verhalen…vandaag niet…vandaag gaat het tergend langzaam…ik schaam me een beetje…na ja…nogal eigenlijk. Ik vertelde jullie vol trots hoe ik af heb kunnen vallen op de I’m-Feeling-Good-maniermaar deze week gaat het afvallen echt heel slecht! Ik heb me in ieder geval kunnen inhouden met lekkers kopen tot mijn salarisdag…zoals ik dat normaal doe…dat dan weer wel…maar het kopen van lekker eten voor 1 dag is nogal uit de hand gelopen…kopen werd inslaan…voor…nouuuu…ik denk toch wel 3 dagen! Ik zit me nu serieus af te vragen hoe ik dit deel moet gaan posten…maar ik weet dat hierover eerlijk zijn beter is dan net doen alsof het allemaal goed gaat…daar gaat-ie…

Ik heb een off week deze week. Maar een echte off week. Varierend van rugklachten hebben waar ik al een tijdje mee rondloop en waar ik helemaal niet goed van word, tot een voedselvergiftiging krijgen met ineens 39,3 graden koorts binnen het uur waarbij ik ook ging ijlen…tel daar mega-ongesteld zijn bij op inclusief mijn Lief die heel plotseling onverwacht voor 2 weken echt naar het buitenland moest…het werd me allemaal even teveel. Mijn vriend liep naar beneden de trap af en ik keek hem na…en daarna kon ik alleen maar huilen…die pijn van binnen die mensen niet te veel en niet te vaak moeten hebben…hup, zo uit je comfort zone geslingerd worden door gebeurtenissen…nou ja die pijn dus…die triggerde iets…

 

“En nou zit ik hier met een
berg ETEN…waar je niet goed van
wordt…man-man-man…what the hell happened????”

In overleg met mezelf:

Ik: ik voel me zooooo ontzettend rot…blegh!!!

Stemmetje: ja meid, vreselijk, maar het is bijna salarisdag, kunnen
we gelukkig weer eten! ♫♫ En we gaan dan lekker los, yes yes yessssss ♪

Ik: Ho ho ho…niks los, alleen voor 1 dag ja!

Stemmetje: *blijft verdacht stil*

En nou zit ik hier…met een berg ETEN…waar je niet goed van wordt…man-man-man…what the hell happened????

– 1 pak chocolademuffins, 4 stuks
– 1 Carrot cake
– 1 bus naturel Pringles
– 1 zak Doritos met een pot milde salsasaus
– 1 zakje aarbeiensnoepjes
– 1 Milka melkchocoladereep
– 1 pak croissants
– ingrediënten voor een vette lasagne…met een belachelijk dik pak met geraspte kaas…lasagne is niet erg…maar wat wel erg is, is dat ik dit eergisteren ook al heb gegeten bij mijn vriendin Angela…en ik probeer normaal gesproken niet meteen 2 dagen erna wéér comfort food te eten…in die hoeveelheden…ken je dat? Dat je eten aan het opscheppen bent bij vrienden…terwijl je denkt “OMG…Mien…doe effe RUSTIG!”
– aardappelsalade…lekker een paar hapjes tussen eetmomenten door…met meer mayo dan aardappel…díe salades…

 

“En het slechte nieuws? Ik ga
vanavond naar de
McDonald’s…#FAIL…

 

Ja. Dat dus. Dit ga ik dus allemaal niet opkrijgen in die ene dag. Dus wordt het eten uitgesmeerd over waarschijnlijk 3 of 4 dagen…En het slechte nieuws? Ik ga vanavond naar de McDonald’s…#FAIL…en daarna naar de bioscoop…en het is een Pathé bioscoop…daar hebben ze ook nachos met die lekkere rotsaus en van die snoepbars…echt serieus… snoepjes met vrolijke kleurtjes vol met E-nummertjes…

Maar weet je…ik kan erom gaan treuren en balen en mezelf he-le-maal de grond instampen of ik kan dit gewoon accepteren en over een paar dagen weer verder gaan…wel met weer een paar kilo erbij…misschien wel meer…maar dit soort momenten zijn er dus…momenten die je overvallen en waarbij je gewoon niet sterk WILT zijn wat afvallen betreft. En dat moet ook gewoon een enkel keertje kunnen…

Wat ik in deel 3 beloofd heb ga ik in dit deel niet vertellen.Ik ga het niet hebben over de voor- en nadelen van mijn afvalrace… Niet dit keer. Niet in dit deel. Want ik kan het nu gewoon even niet serieus over afvallen hebben. Volgende keer weer. Beloofd!!! Dan gaan we gewoon weer lekker verder!

 

 

Happy Week!

XOXO Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube


Misschien wil je dit ook lezen?

Yay, ik word slank! #1
Yay, ik word slank! #2
Yay, ik word slank! #3

Delen:

8 Reacties

 1. 29 mei 2016 / 16:38

  Geniet gewoon lekker van het eten dat je hebt gekocht en pak de draad dan gewoon weer op. Wat daar zit uiteindelijk de kracht in, het weer kunnen oppakken. Een terugval of cheatdag zal er altijd wel zijn, maar daarna weer kunnen doorgaan is goed, stoer en slim. Succes!

  • Amina
   Auteur
   29 mei 2016 / 22:06

   Precies Anne-Marie…gewoon even niet! Dank je wel voor je support! xxx

 2. 30 mei 2016 / 22:50

  That`s life! Even stil staan is heus niet erg en heel menselijk zelfs. Daarna je motivatie weer naar boven halen en gewoon op je gemak verder. Je hebt al veel bereikt, dat is echt niet zomaar weg.

 3. 31 mei 2016 / 11:50

  juist harstikke goed dat je dit verhaal deelt, want zo gaat het ook gewoon als je wilt afvallen. de boog kan niet altijd gespannen staan.

 4. 1 juni 2016 / 08:07

  Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt. Natuurlijk lukt het niet altijd even goed om elke dag op te letten.
  Bij mij werkte het goed om het aantal calorieën in te voeren in Myfitnesspal voordat ik het opeet. Als ik dan schrik van het hoge aantal calorieën dan kan ik het gemakkelijker laten staan en ga ik op zoek naar een gezonder alternatief. Of ik eet de helft.

  De helft van alles maakt een wereld van verschil. En als ik jou was en je voelt je al schuldig over je Binch inkopen, je hebt het nog niet opgegeten? Geef het, of gooi het dan gewoon weg. Zonde van het geld, dat klopt, maar dan weet je zeker dat je het niet op gaat eten. Zo lang je het maar niet in huis hebt gaat het namelijk goed. Ik ga nooit meer boodschappen doen zonder eerst gegeten te hebben, want anders is de verleiding ook voor mij soms te groot.

  • Amina
   Auteur
   9 juni 2016 / 13:24

   Ja! Het niet in huis hebben helpt enorm! Maar na het kopen weggeven of weggooien…hmmm…dat gaat ‘m niet worden denk! Hahaha, ik moet daarvoor inderdaad al goed nadenken wat ik precies ga nemen en niet mijn karretje volgooien ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *