Eventjes genieten van bloemen en bloeiende bomen

Eventjes genieten van bloemen en bloeiende bomen

Nu we worden gevraagd om zo veel mogelijk thuis te blijven, zijn de korte wandelingetjes 3 x per week die ik maak om te revalideren van mijn chronische rugpijn, een feestje! Zeker in de lente! Wanneer ik de deur uitsnap en het lentezonnetje op mijn huid voel, voel ik meteen hoe belangrijk het is om toch op veilige afstand van elkaar naar buiten te gaan. Ik neem je mee om eventjes te genieten van bloemen en bloeiende bomen, die ik in april en begin mei buiten tegenkwam. Zulke mooierds!

Eventjes genieten van bloemen en bloeiende bomen

Bloemen en bloeiende bomen

Alle foto’s in deze blog heb ik zelf gemaakt. Ik heb op internet even uitgezocht hoe de bloemen en bomen heten, maar pin me er niet op vast: ik heb niet heel veel kennis van dit alles, dus ik heb mijn best gedaan zeg maar. En er zit ook een goede fotofilter overheen, dus in het echt zien ze er qua kleur ook wel anders uit.

Even omhoog kijken

Dit heb ik mezelf aangeleerd omdat ik vroeger heel vaak in gedachten verzonken naar de grond keek en niet om me heen. Terwijl er zo veel moois te zien is buiten. Dus nu kijk ik vooral eventjes om me heen en omhoog, op zoek naar dingen die ik mooi vind. Waar ik blij van word. En vaak zijn dat bomen, planten, dieren, mooie gebouwen, wolken en de blauwe lucht. En bloemen en bloeiende bomen!

Collage prunus

Prunus of Sierkers

Ik heb echt een zwak voor Sierkersen! Hierboven een donkerroze/rode en hieronder een roze:

Bloesem roze

Sierkers

Die bloemen en die kleuren, I love it! En ik vond het fotograferen van de lichtroze Sierkers hieronder extra leuk, vanwege de zon die er mooi doorheen kwam.

Roze bloesem Sierkers collage

Sierkers

Bloemen en planten

Tenslotte de bloemen en planten. Hier een paar beauties, waaronder de Blauwe Regen die je al bovenaan deze blog zag:

Blauwe regen

Blauwe Regen

Echt zo geweldig mooi vind ik deze! En om er doorheen een foto te maken is mooi gelukt met een mooie Leidse straat erbij. In een klein winkelcentrumpje kwam ik deze Heester tegen, omringd door mooie Narcissen:

Heester en Narcissen

Heester & Narcissen

Voor bloemen binnen heb ik een zwak, maar bloemen buiten vind ik helemaal geweldig! Bijvoorbeeld die mooie rode tulpen in een pot! Vind ik veel mooier dan in een vaas. Link van de de tulpen Irissen en rechts een Allium bloem:

Irissen, Tulpen en Allium bloem

Irissen, tulpen en Allium bloem

Die korte wandelingetjes zijn me heel dierbaar, onder andere door al dit moois dat ik zie.

Eventjes genieten van bloemen en bloeiende bomen

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren om buiten lekker rond te turen naar mooie dingen. Een nadeel voor mij aan deze pracht en praal: ik heb ontzettend last van hooikoorts momentel, poehhhh! Wat dat betreft mag het bloeien van mij ook wel weer stoppen, hahaha!

 

Welke bloeiende boom of bloem
is jouw favoriet buiten?

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

Delen:

23 Reacties

 1. 7 mei 2020 / 22:53

  Wat een prachtige foto’s, Amina! Heel bijzonder hoe je de kleuren vastlegt op een andere manier dan “de meeste mensen”! Love it ?

  • Amina
   Auteur
   7 mei 2020 / 23:35

   Ahhhww dank je wel Nadeche! Superlief dat je even langskwam hier xxxx

 2. 8 mei 2020 / 11:48

  Ik heb er echt een handje aan om naar beneden te kijken, terwijl ik inderdaad zo veel meer zou zien wanneer ik omhoog kijk.. Working on it :-) Zo mooi die bloemen!

  • Amina
   Auteur
   8 mei 2020 / 21:50

   Ja, dat zijn van die dingen, die ‘moet’ je effe weten :-) Dank je wel xxx

 3. 8 mei 2020 / 20:37

  Wat heb je prachtige foto’s gemaakt zeg, looking good en die hangende druiven vind ik ook altijd zo mooi

 4. 9 mei 2020 / 16:13

  Mooie foto’s! Alliums vind ik super, die heb ik in mijn tuin ook staan. En die blauwe regen zou ik eigenlijk ook wel willen maar heb er helaas geen plek meer voor.

  • Amina
   Auteur
   9 mei 2020 / 19:14

   Wat tof dat je die in je tuin hebt staan! Ik ga ook eens uitkijken naar zaadjes, neem aan dat ze ook wel in een bak op het balkon kunnen? Wordt wel een project voor volgend jaar, seizoen is al voorbij denk ik…

 5. 9 mei 2020 / 23:04

  Ik probeer met mijn chronische pijn ook regelmatig te wandelen, de blauwe regen is favoriet hier! Ik woon in een Hanze stad en daar is naar boven kijken ook belangrijk, de gevels zijn prachtig!

 6. Frederique
  11 mei 2020 / 15:07

  Ik word er ook zo blij van wanneer ik even buiten kan lopen, prachtige bloemen, ik houd zo van de lente en zomer. Wel jammer dat je zo’n last hebt van hooikoorts, dat heb ik gelukkig niet.

 7. 11 mei 2020 / 17:56

  Oh jaaaa zo fiiijjn!! Ik gaf er noooit zoom, maar moet zeggen dat ik er dit jaar ontzettend blij van word ???

 8. 11 mei 2020 / 19:22

  Prachtige dingen staan nu in bloei! Ik kan echt genieten van een boom die tegenover mijn huis staat. Immens groot, misschien wel 40 meter hoog. Zo mooi om elk seizoen mee te maken met die boom.

 9. 14 mei 2020 / 07:12

  Mooi! Wat een lovely post ! Ik word altijd vrolijk van bloemen, planten en bomen. Hier ook een mooi blauwe regen vlakbij waar ik vaak langsloop.

 10. 14 mei 2020 / 11:50

  Wauw wat ziet dat er mooi uit. Super leuke post meid.

 11. 14 mei 2020 / 12:07

  Prachtig foto met kleurige bloemen. Vroeger maakte ik foto`s als er lente is maar nu wil ik weer te doen met zo`n prachtig bloemen op foto`s vast te leggen

 12. 14 mei 2020 / 12:09

  Dat is het mooie aan de lente, al die fijne bloemetjes en bloesem. Mooie foto’s!

 13. 14 mei 2020 / 17:37

  hele mooie fotos!! ik vind alles wat groen en in bloei staat onderweg mooi om te zien. het maakt het allemaal niet zo grauw ;)

 14. Jasmina
  16 mei 2020 / 15:19

  Wat heb je dat prachtig vastgelegd zeg

 15. 16 mei 2020 / 17:17

  Prachtige foto’s. Ik ken er ook niet zoveel van :) De blauwe regen is zo mooi!

 16. 22 april 2021 / 10:24

  Wat een schitterende foto’s allemaal. Wat is er toch veel moois te zien in de natuur, en dat allemaal gewoon maar gratis : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *