Urban Decay Naked3 – review, swatches + look

Urban Decay Eyeshadow Palette Naked3

In de review vandaag opnieuw een oogschaduw palette! Ik heb mezelf de Urban Decay Naked3 cadeau gedaan. Omdat-ie er zo mooi uitziet, jaaaa dat speelde ook wel mee, ja! En omdat het in de beautyblog-wereld gonsde van dit palette! En hij is al sinds eind 2013 op de markt. Hoe ziet het palette eruit, zijn er extraatjes, hoe is de pigmentatie? Ik heb voor jullie swatches gemaakt en een uitgaanslook gecreëerd! Oops, het is een blog van ruim 1500 woorden geworden…neem er maar een kop koffie of thee bij – met wat lekkers!!! – en let’s go!

Urban Decay Naked3

VERPAKKING, INHOUD + GEWICHT

Naked3 zit in een mooi beschermend kartonnen doosje, waarop aan de achterkant een omschrijving staat van de kleuren. Wanneer ik het uitpak komt het mooie rosé gold tinnen palette tevoorschijn die ik er echt geweldig vind uitzien! Urban Decay is geïnspireerd door ‘Art Schools’ bij het creëren van dit palette. “Naked3 Urban Decay” staat er mooi bewerkt in 3D op. Het bevat maar liefst 12 kleuren, die in geen enkel ander Urban Decay palette voorkomen.

In het palette zit een dubbelzijdige brush, die van hoge kwaliteit is. Beide kwasten zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Ik gebruik beide kanten wanneer ik het palette gebruik, samen met andere kwasten. Het penseel heeft het nummer 4130B en bestaat uit een soepele blending brush, die ideaal is om te gebruiken op je bewegend ooglid en/of in de crease en/of in de outer V te gebruiken. De andere kant heeft een meer stevige brush die je kunt gebruiken om je eyeshadow eyeliner aan te zetten op je bovenste wimperrand. Ook kun je ‘m gebruiken voor je onderste wimperrand of om een strakke crease te maken. Ook kun je hem goed in de outer V gebruiken en onder je wenkbrauw voor een highlighter. De kwasten die erbij zitten zijn dus multi-funtioneel, ideaal! Voor mijn look heb ik de blending brush gebruikt voor mijn bewegende ooglid en de outer V. Met de stevige kwast heb ik mijn eyeshadow eyeliner aangezet en de onderste wimperrand.

 

Urban Decay Naked3 Brush

 

Urban Decay Primer Potions Naked3

Wanneer je dit palette koopt krijg je er 4 grote samples bij van de verschillende eyeshadow primer potions van Urban Decay: Original, Eden, Sin en Anti-aging. Je kunt met iedere sample ongeveer een week doen.

In de 12 oogschaduw tinnetjes zit 1,3 g oogschaduw = 12 x 0.05 oz.

HOE VOELT HET PRODUCT AAN

Het palette ligt goed in de hand, niet te groot en niet te klein. Niet te breed en niet te smal. Gewoon perfect! Zowel de tinnen verpakking als het penseel voelen echt heel fijn high end aan. Het palette sluit heel fijn met een goed werkend click-systeem.

INGREDIËNTEN

Hiervoor verwijs ik je graag naar de site van Urban Decay, omdat ze daar de complete ingrediënten-lijst geven. Top!

SWATCHES

Het eerste deel van het palette is licht van kleur variërend van lichtroze naar koper. Het tweede deel is donkerder, van taupe naar warm zwart. De pigmentatie op mijn armen is soms helemaal top met een creamy textuur waar ik HEUL ERG van hou. Helaas pakken niet alle kleuren goed bij de swatches en krijg ik bij sommige het krijtjes-effect, dat afbrokkelende. Bij Nooner en Dust bijvoorbeeld. Maar de kleuren pakken over het algemeen heel goed, vooral wanneer ze heerlijk creamy zijn, zoals Buzz en Liar. Natuurlijk is het op mijn ogen anders, want op mijn armen gebruik ik natuurlijk geen oogschaduw primer :)
Blackheart heb ik nat aangebracht en die popt er mooi uit hè?!

Swatches Naked3

 

 

Swatches Naked 3

 

 

KLEUR OMSCHRIJVINGEN

Het palette is deels mat en deels shimmery. Dust, Buzz, Trick, Liar, Mugshot en Blackheart zijn shimmery. Factory vind ik een beetje shimmer hebben. De rest van de kleuren is mat.

Onder de kleurtjes staan de namen er heel handig onder!

Urban Decay Naked 3

– Strange: licht matte neutrale roze kleur, superzacht van textuur
– Dust: licht metallic shimmery roze met iriserende micro-schittering
– Burnout: lichtroze-perzik, zacht van textuur
– Limit: mat licht oudroze
– Buzz: metallic roze shimmer met zilver iriserende micro-schittering
– Trick: licht metallic shimmery roze-koperkleur, met iriserende micro-schittering
– Nooner: mat taupe / roze-bruin
– Liar: metallic shimmery mauve
– Factory: satin bronze donkerbruin
– Mugshot: metallic taupe met een lichtroze shimmer
– Darkside: donkergrijs met een metallic finish, superzacht van textuur
– Blackheart: mat warme zwarte shimmer, met roze-rode iriserende micro-schittering

 

WAT ZEGT URBAN DECAY OVER DIT PRODUCT?

Experiment with 12 NEVER-BEFORE-SEEN (and insanely beautiful) rose-hued neutrals—from pale, shimmery pink to deep black matte with rosy red micro-glitter.It’s finally here: the long-awaited follow-up Naked and Naked2 (two of the industry’s all-time bestselling palettes)! And this time around, we’re giving you a dozen NEW ways to get Naked. (Yes, we loaded this palette with 12 NEVER-BEFORE-SEEN shades.) Choose from every finish imaginable: ultra-smooth mattes, gorgeous pearls and glimmering metallics. From the palest, shimmery pink to deep, warm black, these neutrals will make you want to get Naked all over again. Every shade features our Pigment Infusion System™, the proprietary blend of ingredients that gives each shade its velvety texture, rich color, serious staying power and blendability.

 

Urban Decay Cosmetics Naked3


Naked3 includes a NEW double-ended shadow/blending brush AND an Eyeshadow Primer Potion sampler with resealable samples of all four formulas (original, Sin, Eden and Anti-Aging). Each sample holds about a week’s worth of Primer! Our art-school-inspired tin case is a gorgeous rose-gold color (a subtle hint at the shades inside). Embossed on top with a big “Naked3” and cool facets that beg to be touched, it’s sure to inspire lots of jealous stares.

WAT IS MIJN ERVARING MET DE URBAN DECAY NAKED3 + LOOK

De look die ik gemaakt heb is een echte party-look, waarbij ik voor een wat zwaardere smokey eye heb gekozen die ik niet helemaal uitgeblend heb. De foto hieronder lijkt misschien wat heftig met een donkere buitenste ooghoek, maar als je wat donkerder bent zoals ik kun je dat heel goed hebben.

Urban Decay Naked3 Palette

 

HOW TO GET THIS LOOK

Ik begin met het verzorgen en “preppen” van mijn gezicht. Een overzicht van alle andere producten kun je onderaan dit blog vinden. Na de gezichtsverzorging + gezichtsprimer, breng ik de foundation en de concealer aan. Ik poeder het geheel af en shape mijn wenkbrauwen. Ik breng ook een hele fijne eyeshadow primer aan van Urban Decay, de anti-aging primer potion nude. Die heeft een mooie champagnekleur, waardoor hij mijn oogleden ook nog eens oplicht.

Dust dep ik over mijn gehele bewegende ooglid
Limit in de crease (arcadeboog) en de outer V
Blackheart dep ik heel voorzichtig in de outer V, waarbij ik de focus leg op de buitenste ooghoek. Ik blend het geheel voorzichtig met een schone kwast totdat het niet meer al te donker is, maar wel een mooie smokey look heeft
– Blackheart ook op de onderste wimperrand tot aan het midden
met de 24/7 eyepencil stag van Urban Decay breng ik een lijntje aan op de bovenste wimperrand, over Blackheart heen en maak ik een kleine wing vanaf mijn buitenste wimper, bijna recht naar boven
met de 24/7 eyepencil stag van Urban Decay breng ik ook een lijntje aan op mijn onderste wimperrand, over Blackheart heen en blend ik dit geheel met een schuine kwast zodat het minder hard overkomt
Ik breng Strange als highlight in de ooghoeken en onder mijn wenkbrauwen aan en ook in het midden van mijn bewegende ooglid
Perversion mascara breng ik boven en onder aan op mijn wimpers

MIJN ERVARING MET HET PALETTE

Eerder reviewde ik al de Naked on the Run palette van Urban Decay, waar ik mixed feelings over had. Dit palette maakt me echt veel happier want in dit palette zitten echt mijn kleuren! Ik hou van een goede smokey eye…maar de keus om voor een softere look te gaan is er ook en dat vind ik TOP! Vaak ervaar ik bij palettes dat het of grijs-donker is of bruin-roze of licht-licht, maar weinig roze-bruin-donker. Daarom ben ik hier zo weg van, alles is er! Ik ben echt een rosé gold meisje, dus het palette uiterlijk en de kleuren die erin zitten…ja!!! De oogschaduw is goed aan te brengen en blijft gedurende de dag goed zitten. Ik heb wel wat fall out gehad, maar niet dat het me erg ging irriteren. Het penseel dat erbij zit is top. De primers die je erbij krijgt zijn een goede basis…zelfs het kartonnen doosje waar het palette in zit is van rich quality. Ja hoor, ik ben fan van dit palette van UD!

Mijn favorites in dit palette:
Dust, Limit, Trick, Factory en Blackheart! De dubbelzijdige brush en de primer potion samples zijn voor mij ook een must!

Nog even alle min- en pluspunten op een rijtje:

Urban Decay Naked3 eyeshadow palette:
– erg duur
– soms wat fall out
+ mooie verscheidenheid aan kleuren
+ goede pigmentatie
+ mooi uiterlijk product

 

Wat? Urban Decay Naked3 Eyeshadow Palette
Waar? Ik heb mijn palette online gekocht op iciparisxl.nl
Prijs: € 51,90
Op ons I’m Feeling Good-lijstje? YESSSSSSS! En standaard in mijn tas!

 

Deze producten gebruikte ik ook voor mijn totale look:

Gezichtsverzorging — Neutral face wash (review)
Biomed forget your age face cream (review)
Biomed fresh eyes (review)
Biomed lushes lashes (review)

Primer gezicht — Sisley global perfect pore minimizer (review)

Foundation — Golden Rose liquid powder mineral foundation #4

Concealer – Essence stay all day natural beige #10

Wenkbrauwen — Golden Rose Dream eyebrow pencil #303 & L’Oréal Paris brow artist genius kit #02 medium to dark en touch up met essence extra longlasting eyeliner pen black

Oogschaduw primer — Urban Decay anti-aging eyeshadow primer potion nude

 

Wat vinden jullie van dit palette?

 

Liefs, Amina

Logo I'm Feeling Good DM Sans Serif

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

13 Reacties

 1. 3 maart 2016 / 10:12

  Fijn dat je gelukkig word van dit palette van Naked on the Run palette. Ik denk ook dat ik twijfel over de tint voor mijn getinte huid.

 2. 3 maart 2016 / 21:01

  Ow wauw! gaaf zeg! Kom je mij ook een keer opmaken :) X!

  • Amina
   Auteur
   3 maart 2016 / 21:04

   Awww wat een lieve reactie Beaudine! Dat doe ik graag voor je! xxx

  • Amina
   Auteur
   3 maart 2016 / 22:06

   Hey Mariska! Nou hè! Je bent me voor, was van plan vanavond even rondje favo bloggers te doen ;-) XXX

 3. 4 maart 2016 / 09:26

  Wat een mooie en uitgebreide recensie. Ik vind het altijd prachtig om te zien, ooglooks, maar hou het zelf meestal bij alleen mascara……

 4. 4 maart 2016 / 10:42

  Wah wat een pareltje! <3 De combinatie tussen matte en shimmers is ook fijn.

  • Amina
   Auteur
   4 maart 2016 / 12:36

   Hi Shiralee! Ja, mooi hè! Leuk dat je even langs komt! xxx

  • Amina
   Auteur
   4 maart 2016 / 19:36

   Hi Demi! Dat kan ik me voorstellen, die is ook mooi! De kleur Gunmetal springt er daar voor mij echt uit! xxx

 5. 8 mei 2016 / 13:30

  Ik heb dit pallet ook!
  Ik ben er verslaafd aan!
  Ik heb NAKED 1,2 & 3 en de smoky ook ;)

  ADDICTED! <3

  Loves Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *