Beauty review | Vegan en plasticvrij mijn krullen wassen met HappySoaps

Krullen wassen met Happy Soaps

Once upon a Time…waren er twee mannen, Marcel en Marco, die zich verbaasden over al dat plastic wat je er ‘gratis’ bij krijgt als je verzorgingsproducten koopt. Dat kan toch anders en beter?, bedachten ze. En dat kan inderdaad, want sinds 2019 bestormen ze de haar- en skincaremarkt en zie ik hun merk vaak langs komen op social media. Ze bieden een plasticvrij, vegan en 100% natuurlijk alternatief en dat is natuurlijk geweldig. Ik mocht 2 shampoo bars en 1 conditioner bar uitkiezen en testen. Maar: ik ben heel kritisch, want ik heb niet het makkelijkste haar. Hoe is het om vegan en plasticvrij mijn krullen te wassen met HappySoaps?

Beauty review | Vegan en plasticvrij mijn krullen wassen met HappySoaps

Ben ik bewust bezig met het milieu en duurzaamheid? Ja, ik vind van wel. Ik scheid afval, breng papier netjes naar een papierbak en plastic naar een container die voor plastic bedoeld is, koop zo min mogelijk plastic tasjes in de supermarkt, heb een superzuinige auto, eet max. 3 keer per week vlees enz. enz. Maar al dat plastic waar mijn verzorgingsproducten in zitten? Lette ik daar ook op? Nope, niet echt.

Happy Soaps

Wat heb ik gekregen

Dus toen ik gevraagd werd om HappySoaps te testen was ik heel blij, want ik wilde dit al een tijdje proberen. Maar ik ben niet de makkelijkste met mijn haar. Daarover zo meer. Ik heb van HappySoaps 2 x een shampoo bar uitgekozen in de geuren meloen en groene thee, omdat ik daar helemaal cray-cray op ben:

 • You’re One in a Melon shampoo bar (dagelijks gebruik voor alle haartypes) en de
 • Tea-Riffic shampoo bar (voor droog, slap en beschadigd haar).

Neem eens een kijkje op de site, want ze hebben op dit moment wel 9 verschillende voor verschillende soorten haartype.

Ook heb ik een conditioner bar uitgezocht, de

 • Green Tea Happiness conditioner bar (voor alle haartypes).

De conditioner bars zijn in 6 soorten verkrijgbaar en zijn voor alle haartypes.

De verpakking van de bars

We zijn de laatste jaren qua lifestyle wat meer richting eenvoud en duurzaamheid gegaan. Het is niet voor niets dat Scandinavisch wonen nu heel populair is. Veel mensen gaan voor eenvoudig, minimalistisch en back to basics. Less is more. Ik hou daarvan. HappySoaps past dus goed in deze (hopelijk blijvende) trend met hun verpakking in plasticvrij kraftpapier. Door de uitsnede kun je een mooi stukje van de zeepbar zien én het is meteen de ‘lach’ van de ‘happy HappySoap’. Ik vind ze heel leuk en zie dit ook helemaal voor me als lief verjaardagscadeautje voor mijn vriendinnen. Ja hoor, love it.

Look & feel + eigenschappen

De bars komen in een mooi formaat en liggen goed in de hand. En dat is natuurlijk weer handig voor onder de douche! In de verpakking zit ook een schattig klein boekje van karton hoe je de shampoo/conditioner gebruikt. Eén shampoo bar staat gelijk aan vier shampooflessen. De look van de bars vind ik ook nog eens echt heel mooi in al hun eenvoud. Het merk staat mooi in de zeep gedrukt bij de shampoos en de conditioner heeft een glad oppervlak. Dus mocht je het onder de douche even kwijt zijn, dan kun je ze zo nog uit elkaar halen. Look & feel + eigenschappen:

 • de You’re One in a Melon shampoo bar is een mooi roze exemplaar dat 100% plasticvrij en dierproefvrij (!) is, 90 – 110 wasbeurten meegaat, natuurlijke ingrediënten bevat, vrij is van palmolie en meloen, natuurlijke shea butter, quinoa en olijfolie bevat. Voelt kwalitatief goed aan. Handgemaakt in Nederland en 100% vegan. SLS- en SLES vrij. Anti roos. Gewicht: 70 gram. Omschrijving op de site: De woorden energiek, fit, zoet, blij, optimistisch en speels beschrijven onze You´re One in a Melon Shampoo Bar op een goede manier. De Shampoo Bar ruikt heerlijk naar meloen en kersenbloem. Gegarandeerd een geurexplosie van heerlijk zoete elementen. Voor een sweet start of the day! Prijs: €8,75.
 • de Tea-Riffic shampoo bar is écht een donkergroene beauty, met aan de onderkant echte groene theeblaadjes. Zo leuk. Ik hou altijd van die zeepjes met dat beetje extra.  Deze Shampoo Bar versterkt de haarwortels en verzorgt de droge hoofdhuid. 100% plasticvrij en dierproefvrij (!). Gaat 90 – 110 wasbeurten mee en bevat natuurlijke ingrediënten. Is vrij van palmolie en bevat extracten van verse groene thee en ginseng. Voelt kwalitatief goed aan. Handgemaakt in Nederland en 100% vegan. SLS- en SLES vrij. Anti roos. Gewicht: 70 gram. Omschrijving op de site: Ultieme serene rust. Zo kun je de geur van onze Tea-Riffic Shampoo Bar treffend omschrijven. De geur van verse groene thee en extracten van ginseng hebben een kalmerende werking. Prijs: €8,75.
 • de Green Tea Happiness conditioner bar is een lichtgroene en eenvoudige bar die lekker zacht aanvoelt. 100% plasticvrij en dierproefvrij (!) is, 90 – 110 wasbeurten meegaat, natuurlijke ingrediënten bevat, vrij is van palmolie en natuurlijke shea butter, cacao butter, argan- en olijfolie bevat. Voelt kwalitatief goed aan. Handgemaakt in Nederland en 100% vegan. SLS- en SLES vrij. Anti roos. Gewicht: 65 gram. Omschrijving op de site: Je wordt met de lach leuker! Met deze vrolijke Bar kun je gelukkig alleen maar lachen. Vrolijk, sprankelend en fris in een groen jasje. De heerlijk zoete geur en samenstelling van natuurlijke ingrediënten toveren automatisch een grote glimlach op je gezicht. De Conditioner Bar maakt je haar heerlijk zacht en zorgt dat het goed valt. Voor een optimale hairday, iedere dag weer! Prijs: €9,75.

Beauty review Vegan en plasticvrij mijn krullen wassen met Happy Soaps

De geuren als ik ze uit de verpakking haal

 

 • You’re One in a Melon: vind ik gek genoeg niet naar meloen ruiken. Maar het heeft een geur die ik écht heel lekker vind, maar moeilijk kan omschrijven. Niet echt zeperig, maar wel een zoete, warme schone-lakens-geur. Zoiets. Ik zou deze op basis van de geur zeker nog een keer kopen.
 • Tea-Riffic: is beter herkenbaar qua geur, ruikt lekker naar groene thee. Echt zo’n ‘gezonde’ natuurlijke geur. Qua geur zou ik deze absoluut nog een keer kopen.

 • Green Tea Happiness: ruikt het minst lekker. Maar ja, het is natuurlijk ook groene thee. Ik ruik er niet echt groene thee in, maar het ruikt wel natuurlijk. Ik weet niet zo goed of ik deze nog een keer zou kopen op basis van de geur uit de verpakking.

Wat verwacht ik ervan

Veel! Want ik heb heel dik krullend haar, waar niet makkelijk doorheen te komen is onder de douche. De laatste maand (omdat ik niet naar de kapper heb kunnen gaan vanwege de lockdown) moest ik het zelfs met een borstel onder de douche uitkammen. Dat heb ik normaal niet. Het is dus heel stug en niet in de beste conditie op het moment. Ik gebruik normaal de Curvaceous lijn van Redken voor mijn haar. Dat is speciaal voor krullen. Sterk reinigend zonder het benodigde vocht weg te halen. Ik heb hier de shampoo, conditioner, haarmasker en krullencrème van. Ik ben heel kritisch. Kunnen een shampoo- en conditioner bar mijn dikke, stugge en krullende haar handelen?

Het gebruik

Ik ben echt heel benieuwd! Ik besluit vooraf wel, dat ik na de shampoo bars het haarmasker van Redken ga gebruiken (verdeel ik onder de douche over mijn haar als ik het gewassen heb, laat het 5 minuten intrekken en borstel het dan onder het water uit) en als het weer handdoekdroog is, ook de krullencrème van Redken. Dit is ook mijn vaste haarroutine naast de Redken shampoo en Redken conditioner. Shampoos en conditioners zijn wat meer de schoonmakers plus voeding en de haarmaskers en crèmes meer de verzachters plus gladmakers. Dat heb ik met mijn dikke en stugge haar wel echt nodig. Dus die blijven erin.

You're in a Melon HappySoaps

De geuren onder de douche

 • You’re One in a Melon: onder de douche rook ik de bedoelde geur eigenlijk nog minder dan toen ‘ie net uit de verpakking kwam. Dus hij was bijna geurloos. Maar toch wel aangenaam.
 • Tea-Riffic: ruikt heerlijk en ik herken de geur van groene thee heel duidelijk. Lekker!

 • Green Tea Happiness: ruikt onder de douche heel anders! Heerlijk naar groene thee.

Op basis van de geuren onder de douche, zou ik ze alledrie weer een keer kopen.

Het resultaat onder de douche

Ik ben aangenaam verrast! Ik ben zelfs echt heel erg aangenaam verrast. Ik heb het nu twee keer gebruikt (ik was mijn haar 1 x per week).
Shampoo bars:
 • You’re One in a Melon: mijn haar voelt onder de douche na het wassen al veel rustiger aan en is niet meer stug. Veel minder droog. Ik heb erna zelfs geen haarmasker (!) gebruikt omdat ik het al zacht genoeg vond aanvoelen. Product komt makkelijk in je haar. Schuimt heel goed. Daar stond ik echt van te kijken. Je voelt dat je haar schoon is maar ontzettend zacht. En dat met mijn haar! Het lijkt erop alsof het vuil wordt weggehaald en de goede vetten blijven.
 • Tea-Riffic: exact hetzelfde resultaat als de meloen variant. Mijn haar voelt na het wassen veel rustiger aan en is niet meer stug. Veel minder droog. Ik heb ook hierna geen haarmasker (!) gebruikt omdat ik het al zacht genoeg vond aanvoelen. En dat is echt HALLELUJAH hoor! Product komt makkelijk in mijn haar. Schuimt heel goed. Voelt schoon en heel zacht. Maar nog wel ‘vettig’ en glad op een goede manier. Dat niet heel je haar naar z’n grootjes is omdat het chemisch ultraschoon is gemaakt. Ook bij deze lijkt het erop alsof het vuil wordt weggehaald en de goede vetten blijven.

 • Green Tea Happiness: het is niet een ‘gewone’ conditioner. Niet crèmig, maar verzorgend en voedend. Dat heeft me trouwens niet gestoord. Met veel en dik krullend haar moest ik wel mijn best doen om het product in al mijn haar te krijgen. Want het schuimt een stuk minder dan de shampoo bars. Na het uitspoelen voelde mijn haar nog steeds heel goed aan. Lekker zacht.

Uitkammen

Ja. Het uitkammen van dik krullend haar na het wassen. Altijd een dingetje. De ladies met curls weten wat ik bedoel. We kammen ons haar niet veel tussen de wasbeurten, ik eigenlijk helemaal nooit. Als ik het in model breng, doe ik dat met mijn vingers en haarlak. Voor die babykrulletjes aan de voorkant. Meer doe ik niet in die week. Krullen uitkammen is ook geen goed idee tussen wasbeurten in omdat het dan gaat pluizen en je weer product in je haar moet doen om het in model te krijgen.

Maar na het wassen is het uitkammen normaal gesproken altijd de hel. Ja, zelfs met die dure Redken producten. Hoe is dat dan wel niet gegaan met stukken zeep???, hoor ik je vragen. Nou, dat valt dus reuze mee. Het haar komt iets stugger van onder de handdoek vandaag, maar is nog steeds zacht. Sterker nog: zachter dan anders. Het valt mooi losjes uit elkaar op mijn rug. Niiiiice…hoe is het mogelijk hè…ja, ik vind dat voor stukken zeep heel knap! Terwijl het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, omdat het 100 % natuurlijk is! Maar omdat het stukken goedkoper is, langer meegaat en het merk nog niet zo lang bestaat verwachtte ik het gewoon niet. Zoals altijd doe ik er een paar pompjes krullencrème in en borstel ik het uit met een Tangle Teezer. Dat kost net als anders tijd, maar véél minder tijd! Woohoo! Ik kan de achterkant van mijn haar niet goed uitkammen omdat het lang is. Dat doet mijn man altijd voor mij. Die vond het ook makkelijker en sneller gaan dan gebruikelijk.

Na een paar dagen

Voelt aan: krullen lijken meer definitie te hebben en mijn haar is zachter dan anders. En dat zonder haarmasker wil ik nog even benadrukken. Douze points hoor HappySoaps!

Geur: die is er niet. Maar het ruikt gewoon wel schoon. En dat is ook lekker!

Overall resultaat

Ik ben fan hoor! Wat een mooi merk! #TeamPlasticVrij! Ik zou deze drie producten zeker weer opnieuw bestellen. Hieronder nog wat meer cijfertjes:

Conditie haar na wassen: 9/10
Conditie haar na aantal dagen: 8/10
Geur bars uit de verpakking: 7/10
Geur bars onder douche: 8/10
Prijs/kwaliteit verhouding: 10/10
Verpakking bars: 10/10
Look & feel bars uit verpakking: 9/10
Look & feel bezorgpakket: 10/10 (leuk ingepakt met informatiefolder erbij)
Keuzemogelijkheden op website 10/10
Mijn weg vinden op de website: 10/10

Bewaren

De zeep bewaar ik in tinnen doosjes van Dille en Kamille, want die waren in december allemaal uitverkocht bij HappySoaps. Maar HappySoaps heeft zelf dus ook leuke hangzakjes, bewaarblikjes en mooie houten zeephouders.

Meer in het assortiment?

 

Ja! HappySoaps heeft ook body bars, gezichtsreiniger bars (kunnen ze mijn holy grails facewashes van Neutral en Kiehl’s overtreffen?), lip balms (oehhhh die verpakking, looooove it), home care en handzeep waar ik heel erg benieuwd naar ben. Ik wil trouwens ook nog hier even mijn complimenten geven voor de website van HappySoaps. Mooie minimalistische en vrolijke vormgeving met duidelijke foto’s en heldere omschrijvingen. Precíes wat bij dit merk past.

Krullen wassen met HappySoaps

 

Ik hoop dat ik je met deze review heb kunnen inspireren om verder te kijken dan de plastic verpakkingen waar we allemaal zo aan gewend zijn. En als je dik, stug haar en krullen hebt is HappySoaps een merk dat niet onderdoet voor de bekende krullen-shampoos-in-plastic-flessen-merken.

 

Heb jij wel eens een HappySoap geprobeerd?

Dit artikel is een samenwerking.

 

Delen:

18 Reacties

 1. 13 januari 2021 / 18:44

  Dat klinkt goed. Ik heb vaak ook stug haar na het wassen. En gebruik dus eenhaarmasker, waar ik wel erg tevreden over ben. Maar het is duur.

 2. 13 januari 2021 / 19:04

  Ik gebruik al een tijdje zeepblokken ipv vloeibare douche gel en sinds kort heb ik ook een shampoobar (van Holland en Barrett), maar ben er niet helemaal weg van. Het gebruik is top, maar mijn haar reageert er vreemd op en de geur verdwijnt hij het uitspoelen.
  Ik ga deze maar eens proberen. Ook omdat ik stiekem erg benieuwd ben naar de geuren, die je op een soort mysterieuze manier weet te omschrijven. 😁

 3. Jouvence
  13 januari 2021 / 19:11

  Ja! Deze shampoobars zijn zo ontzettend fijn, ik wil niks anders meer.

 4. Tania
  14 januari 2021 / 17:05

  ik heb net enkele shampoobars van Lush gekocht. Deze van Happy soaps klinken ook goed. Ga ik onthouden.

 5. 14 januari 2021 / 19:37

  Ik zou deze zeker graag willen proberen. Het ziet er goed ik.

 6. 14 januari 2021 / 19:37

  Ik zou deze zeker graag willen proberen. Het ziet er goed uit.

 7. 14 januari 2021 / 19:50

  Wat een mooie producten. Ik heb verschillende shampoobars gebruikt en ben van de een meer enthousiast dan van de ander. Er zit wel veel verschil in. Dit merk ken ik nog niet.

 8. 14 januari 2021 / 19:59

  het klinkt in ieder geval goed maar ik zou het voor erbij doen want afstand nemen van mijn eigen producten blijft een dingetje hier haha

 9. Frederique
  14 januari 2021 / 21:43

  Haha nou als het douze point oplevert! Ik ben een paar maanden geleden op bars overgegaan, moest eerst erg wennen maar ben inmiddels helemaal om. Voelt goed, ook qua je steentje bijdragen. Wat een leuke namen hebben de shampoo trouwens, You’re One in a Melon, love it!

 10. Felice Veenman
  15 januari 2021 / 09:56

  het klinkt als hele mooie producten, ik ga ze zeker eens proberen, want ik wil mijn schoonheidsproducten ook graag plastik vrij!

 11. 15 januari 2021 / 10:29

  Als mijn huidige voorraad shampoo op is, dan ga ik zeker voor een shampoo bar!

 12. 15 januari 2021 / 10:59

  Dat klinkt heel goed. Ik twijfelde zo over bars voor mijn haar, maar ga deze zeker een keer proberen.

 13. 15 januari 2021 / 13:40

  Ik heb ook krullen en tot hiertoe hebben shampoobars me nog niet kunnen overtuigen. Misschien toch deze nog eens proberen…

 14. Corrina
  17 januari 2021 / 18:37

  Ik heb ze dit weekend bij de plus zien staan
  Nu deze blog gelezen en ik denk maar eens te proberen

 15. 18 januari 2021 / 14:02

  Ik heb de shampoo bars ook mogen uitproberen. Zoals jij heb ik dik, krullend haar en ik was ontzettend verrast. Ik gebruik ze nu al maanden en mijn haar is er super blij mee. Zelf heb ik de houtskool gekozen en die bevalt erg goed!

 16. 30 januari 2021 / 19:08

  Dit klinkt er goed. Ik ga deze zeker een keer kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *