Shopping | ‘Even Bijkletsen’ Met Femque & Janneke van Blond Amsterdam

Blond Amsterdam

Mijn eerste Blond-mok. Ik weet nog heel goed dat ik ‘m kreeg. Mijn moeder kwam een paar dagen logeren en had twee Blond cappucino DE-zegelmokken voor ons meegenomen  als presentje. Een blauwe voor mijn vriend en de roze voor mij, waarop staat “Ik ben op m’n best als ik koffie drink…” Het is nog steeds mijn lievelingsmok en mijn koffie smaakt echt lekkerder wanneer ik uit dit kopje drink. Het is de structuur van de mok, de omvang – goed vast te pakken – en de vrolijke kleuren. Het gekke is dat ik helemaal niet van drukke teksten en drukke kleurtjes hou op mijn servies, op mijn kleding en in mijn inrichting. Maar met Blond Amsterdam maakt het me allemaal niets uit. Drukke sushi- of noodlesborden, een druk tafelkleed, een theepot en kopjes uit de serie ‘Even bijkletsen’, waar woest de woorden “bla bla bla” op staan geschreven…het maakt me niet uit. Hoe drukker hoe beter lijkt het wel! Ik hou van dit merk en ik ben niet alleen, want Blond is booming! Wie is, of beter, wie ZIJN Blond Amsterdam?

IMG_1015

Mijn eerste Blond-Amsterdam mok!

 Vriendinnen voor het Leven!

De vriendinnen Femque van Geffen en Janneke Dröge – samen Blond Amsterdam –  beginnen deze fantastische combinatie van én vriendschap én samen een onderneming runnen nadat ze elkaar hebben leren kennen op een feestje via een wederzijdse vriendin. Vanaf de eerste ontmoeting hadden ze een klik met elkaar.

De Winkel

De insteek om bekend te worden met dit merk hebben de dames nooit gehad. Samen schilderen en bezig zijn met hun hobby lag meer in de lijn van wat ze in hun hoofd hadden. Na een tijdje vonden ze in februari 2001 een atelier aan de Spuistraat in Amsterdam waar het samen schilderen van servies verder ging. Veel mensen die langsliepen toonden interesse in hun ontwerpen.  Zo ontstond het plan om een winkel/atelier midden in de Pijp in Amsterdam te beginnen. Een logo, een naam en een bordje op de deur met daarop “open” zorgde ervoor dat alles van dat moment in sneltreinvaart ging en de naamsbekendheid groter werd.

 

“Aan elke illustratie wordt
samen gewerkt.”

 

De Rolverdeling IMG_1019

Het samen ontwerpen vinden Janneke en Femque het leukste om te doen. Aan elke illustratie wordt samen gewerkt. Dan maakt de een de tekening en kleurt de ander het in, of andersom.

Meest Populair & Doel van Blond

De Even Bijkletsen-lijn waar Blond mee is begonnen, is nog steeds het meest populair. Grappige, vrolijke tekeningen van vriendinnen die met elkaar kletsen en thee drinken is de inspiratie voor dit servies.

Ik ben zelf een groot fan van de theelepeltjes en de taartvorkjes in deze lijn. Het doel van Blond is om mensen met hun producten vrolijk en blij te maken. Daarin zijn ze wat mij betreft absoluut geslaagd! Een off-day? Een dipje? Advies: zet koffie of thee en stop een van deze taartlepeltjes in je beker of mok. Dag dip en hello smile! Zoals Janneke het ook mooi verwoord heeft in het Blond magazine: “Blond doet iets met mensen.”

(null)

Thee

Na het krijgen en kopen van Blond servies ben ik eens op de website – ook daar zo’n fijn en vrolijke lay-out en op je mobiel ziet het menu er ontzettend lief uit met die tekeningetjes – gaan kijken wat er nog meer in ‘World Blond’ te vinden is. Nou, genoeg! Ik ben op zoek naar de zoveelste nieuwe mok (mag ik eigenlijk niet meer kopen van het thuisfront), wanneer ik ineens de optie ‘Thee’ voorbij zie komen. Eens even kijken naar de verschillende thee variaties die je kunt kopen. Winterblend blijkt mijn absolute favoriet te zijn; het maakt niet uit of het nou winter of zomer is, ik drink deze thee met pakken weg zo lekker! De ingrediënten van de gearomatiseerde zwarte thee met specerijen zijn: zwarte thee, kaneel, kruidnagel, sinaasappelschilletjes, vanille aroma, appel aroma en sinaasappel aroma. De zijdezachte piramide theezakjes zien er ook nog eens heel luxe uit.

Ik vraag Janneke en Femque waar de thee, die zo lekker vers smaakt, vandaan komt. “Deze thee komt uit Sri Lanka. Wij vinden het erg belangrijk dat de thee van hoge kwaliteit en niet gefermenteerd is.”

Ballen Hoog Houden

Erg knap dat deze twee moeders, ondernemers, zakenvrouwen, vriendinnen  – en noem alle rollen maar op die wij vrouwen in deze tijd allemaal kunnen hebben – alle ballen hoog houden. Maar hoe doen ze dat eigenlijk? “Door heel goed te plannen!”, leggen ze me uit, “maar wij doen het met heel veel plezier.”


“Dat ze plezier hebben in hun werk zie ik
ook terug in hun producten.”

From Asia with Love

Servies “From Asia with Love”

Servies ‘Delfts Blond’

 

Dat ze plezier hebben in hun werk zie ik ook terug in hun producten. Ooit hoop ik in een soort Blond-Amsterdam-huis wakker te worden. Ik heb dan alle collecties uiteraard helemaal compleet en het is één grote pastel-wereld waarin alles, vanaf de buitendeur tot aan zolder, vrolijk, kleurrijk, blij en heerlijk is. Ja. Vindt mijn vriend ook vast geen probleem (ahum). Dromen mag.


IMG_1006

Foto’s gemaakt door I’m Feeling Good.
Header foto door Matheo JBT via Unsplash.

 

Ben jij ook zo
gek op Blond Amsterdam?

 

Liefs, Amina

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

2 Reacties

 1. Amber
  4 augustus 2015 / 12:44

  Ohh wat leuk is het toch allemaal!! Ik blijf het maar kopen ? (en elke keer moet ik sorry zeggen tegen mijn vriend.. Die iets minder blij is met al het roze hihi)
  Je hebt het super geschreven!

  • Amina
   Auteur
   4 augustus 2015 / 13:50

   Hahahaha, ik ken het het. Mijn vriend wil dat ik liever geen Blond-bekers meer aanschaf, passen niet meer in de kast. Ik denk dat ik nu maar op borden overga! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *