Beauty Review | Essence: the Gel Nailpolish + swatches!

Beauty Review | Essence: the Gel Nailpolish + swatches!

Het is zomer dus we willen met mooie handen en voetjes naar het strand! Essence heeft nagellak op de markt gebracht die volgens hen langer meegaat dan een gewone nagellak en een gel-finish heeft. “Een liefde die duurt” noemen ze het en je hebt er geen UV- of ledlamp voor nodig in tegenstelling tot gellak. Ik heb dat getest en ik laat je uit die lijn 3 verschillende kleurtjes zien! Ik kan alvast een tipje van de sluier oplichten: long-lasting nagellak hoeft echt niet duur te zijn!


Hoe te gebruiken?

Je kunt de gel nailpolish op twee manieren gebruiken:
1. de nailpolish van Essence samen met een base- en topcoat van Essence – dit wordt door Essence ook wel the gel nailpolish system genoemd. Ik zal hier ook een keer een blog aan wijden!
2. de nailpolish van Essence samen met een base- en topcoat van een ander merk

In deze review kies ik voor optie 2 omdat ik nog een goede base-en topcoat van een ander merk (<- zie dit blog) in huis heb.

 

“Deze kleuren spraken mij het meeste aan bij het shoppen
van Essence nagellak”

 

De drie kleuren die ik getest heb

Deze kleuren spraken mij het meeste aan bij het shoppen van Essence nagellak:

#12 mandarine bay

#14 do you speak love?

#16 fame fatal

Collage Essence the gel nailpolish
Ik heb bij alledrie 1 laagje basecoat, 2 lagen lak en 1 laagje topcoat gebruikt.

#12 mandarine bay

Ik begin met Mandarine Bay. Deze kleur is werkelijk prachtig, zeker na 2 lagen. Het is een wat felle, maar toch ook warme en vrolijke koraalkleur die past bij zee, zon en strand. Erg mooi, vooral door die glans-finish! Mijn favoriet van deze drie!

 

 

Essence mandarine bay

 

Essence mandarine bay


#14 do you speak love?

Essence do you speak love?

 

Essence do you speak love?

Dit is van de twee rode kleuren die ik voor deze review heb gekozen de meest intense kleur en is kersenrood. De glans maakt het geheel ook bij deze kleur heel mooi af!

 

#16 fame fatal

Essence fame fatal

 

IMG_1209

Dit is een hele mooie sexy, classy kleur. Echt het rood waar ik van hou! Het heet dan ook niet voor niets fame fatal! Naast mandarine bay zal ik ook deze op mijn lijstje zetten. Love this!


“Maar neem ik dat voor lief?

Ja!!!”


Op ons I’m Feeling Good-lijstje?

Deze lijn nagellak werkt voor mij ook prima met een base-en topcoat van een ander merk. De kwast is breed, wat heel prettig lakken is, maar let wel op bij bijvoorbeeld je pinknagels, vegen over je vingertop zijn snel gemaakt. De lak is eerst fijn vloeibaar bij het aanbrengen en dekt goed, maar wordt daarna toch al snel dik en heel stroperig. De eerste laag gaat dus goed, maar omdat je toch die intense kleur wilt hebben ga je ook voor een tweede. Dat wordt dan lastiger, de eerste laag laten drogen laat lang op zich wachten. De tweede laag glijdt niet fijn over de eerste (het lijkt de eerste laag toch mee te nemen in stroopvorm, neeeeee!) en daardoor wordt het lakken wat onhandelbaar. Het inschatten van “hoeveel lak nog?” bij laagje 2 is lastig, want doe je te weinig, dan krijg je die prachtige diepe kleur niet en doe je te veel dan wordt het dus stropie-stropie!

 

Een prachtig eindresultaat

Maar neem ik dat voor lief? Ja!!! De pigmenten in deze nagellakjes zijn echt heel goed en je hebt keuze uit 46 kleuren. Bij de tweede laag zie je pas goed hoe mooi het wordt. Warme en diepe kleuren. Door het gebruik van een base- en topcoat glanst de boel ook nog eens heel mooi. Neem wel de tijd voor dit klusje, door de stroperigheid van de lak duurt het van start to finish wat langer. Maar ga ik daarover zeuren voor €1,69 per lakje? Natuurlijk niet! Door met wat geduld en precisie te werken, krijg je een prachtig eindresultaat, waardoor ik deze nagellak zelfs als een must have beschouw. Wanneer the gel nailpolish eenmaal goed is gedroogd (nagellak heel goed laten drogen duurt bij mij altijd lllllll-ang!) zit het er langer op dan een gewone nagellak. Eenmaal goed gedroogd voelt de lak goed hard aan. The gel nailpolish is goed en makkelijk te verwijderen met een nagellak remover.


Wat?
Essence the gel nailpolish
Waar? Kruidvat en Trekpleister
Prijs? €1,69
Op ons I’m Feeling Good-lijstje? YEP!

Collage nailpolish

De ingrediënten

ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, ISOBUTYL ACETATE, STEARALKONIUM BENTONITE, SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, ALUMINUM HYDROXIDE, BARIUM SULFATE, CI 15850 (RED 6 LAKE), CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Alle foto’s zijn door
I’m Feeling Good gemaakt.


Klik hier voor meer budget-beauty!

XOXO
Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’Instagram
PinterestTwitterYoutube

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *