Nieuwe doelen | Yay, ik word slank! #10

Nieuwe Doelen - Yay, ik word slank! #10

Het knaagt de hele tijd aan me. Een nieuwe “Yay, ik word slank” schrijven…maar op de een of andere manier komt het er niet van. Andere prioriteiten…blijkbaar…net als het afvallen…Maar toch is dit voor mij een serie persoonlijke artikelen waarin jullie een stukje van mijn leven zien en dat vind ik erg belangrijk. Ik wil met jullie blijven connecten op die manier. Niet alleen maar Hiiiiiiiii, ik heb dit gekocht en ben leuk daar en daar geweest en toen bla bla bla…maar ook de minder mooie dingen. Zoals iedereen die 2 kanten van een medaille heeft! Hoe staat het er met mijn afval-avontuur voor? Welke nieuwe doelen heb ik gesteld?

Nieuwe doelen | Yay, ik word slank! #10

Ik begin eerst met het goede nieuws: ik heb de afval-draad dus weer opgepakt!!! Ja, groot applaus, bring it on, want it was hard as hell. Het lijkt iets kleins, maar voor mij is dat dus weer beginnen met een frisse start en kiezen voor mijzelf en mijn gezondheid. Yayyyy! Victory!

WONDER WOMAN

Ik voel me nog nèt geen Gal Gadot uit Wonder Woman, maar het komt in de buurt. Ik word wakker en voel me lekkerder in mijn vel zitten door het sporten en het gezonder eten. De lege chips- en snoepzakken liggen in de prullenbak. Naast de lege chocolade wikkels. Ik sleep me iets minder moe uit bed. Sporten, doe ik ook weer 3 x per week. Ik ga er nooit aan wennen maar dat heb ik geaccepteerd. Zolang ik bijvoorbeeld geen griep heb of zo, sta ik er gewoon weer 3 x per week. Er is wel iets veranderd. Ik doe de apparaten die ik het minst vervelend vind om te doen. Om het voor mezelf wat leuker te houden!

GEEN KETTLEBELL

Mijn kettlebell laat ik voorlopig dus thuis liggen. Ermee zwaaien moet nog even wachten. Squatten doe ik ook voorlopig niet. Eerst wil ik aangenaam trainen. Dat mijn lichaam weer went en ik het niet midden in de nacht uitschreeuw van de kramp in mijn kuit. By the way, ken je die pijn? Ok dan…hel! Ik wil ook niet te snel er te hard tegenaan gaan dat ik na de krachttraining helemaal duizelig wordt…iets met naar je lichaam luisteren geloof ik. Minder goede nieuws is dat ik dus niet all the way kan. De allerzwaarste oefening die ik van mijn fysio meekreeg waren backward lunges vanaf een step. Draaierig, duizelig, getver. Die doe ik wel weer wanneer ik de oefeningen die ik nu doe met 2 vingers in mijn neus op een hoge stand vol kan houden.

WELKE OEFENINGEN DOE IK NU DAN WEL?

Mijn rondje van een uur bestaat nu uit 15 minuten crosstrainen, 15 minuten fietsen, 3 x 10 arm pulls van voor naar achteren, 3 x 10 arm pulls van boven naar beneden en 20 minuten op de loopband. Dat 3 x per week. Dat vind ik ook ok om te doen. Leuker. Ik ben meer een Cardio Chick denk ik. Zie ik trouwens ook sneller mijn buik van krimpen!

NIEUWE DOELEN

Wat heel fijn is, is dat je steeds voor jezelf weer nieuwe doelen kunt stellen. Wanneer jíj maar wilt. Dat hoeft echt niet alleen maar te zijn wanneer je in een quarter- of midlife crisis zit. Een andere weg inslaan kan op ieder moment! Wanneer jij (langdurig) teveel eet, kun jij morgen nog kiezen om het anders te gaan doen. Ik zat bijvoorbeeld vaak in de situatie, die ik hieronder in een schema verduidelijkt heb:

NIeuwe doelen Yay, ik word slank #10

 

Met Je gaat eten bedoel ik natuurlijk niet die gezonde salade of een groene smoothie. Ik bedoel daar the works mee, binge food, een prop-fest…dat je de laatste hap neemt en denkt Fuck my life…dat je weet dat (áls je überhaupt zou overwegen om te stoppen met dit soort eten) je lijf zéker 5 dagen nodig heeft om hier weer een béétje van bij te komen…waar je je vies door voelt…nou, ik denk dat ik mijn punt wel gemaakt heb. Dat soort eten dus. Ik wil dit om gaan zetten naar:

Yay, ik word slank! # 10

Mijn nieuwe doelen voor de komende periode

 • Ik heb er weer voor gekozen om gezond(er) te leven, te sporten en mezelf vol te proppen met de natuurlijke feel good drug endorfine ;-)
 • Afvallen zodat ik een mooie trouwjurk aan kan (no worries, er is nog geen datum en verloven moet ook nog)
 • Iets heel nieuws & spannends waar ik op dit moment mee bezig ben en dat ik eind deze maand met jullie ga delen!

 

Delen:

15 Reacties

 1. 1 juli 2017 / 21:31

  Yes, you go girl! En het is inderdaad beter een uur die dingen te doen in de sportschool die je wel leuk vindt dan voortijdig af te haken en helemaal niet te gaan. Heerlijk geschreven weer.

 2. 1 juli 2017 / 21:36

  Succes meid! Het is zo razend moeilijk, ik weet er alles van. Gelukkig hoe ik niet meer in een trouwjurk ?

  • Amina
   Auteur
   2 juli 2017 / 20:46

   Dank je wel Esther! Wat leuk je hier te zien ! xxx

  • 4 juli 2017 / 05:47

   Ik vrees dat ik niet eens meer in onze twinnie nachtpon pas van ons weekendje Noord Holland.

    • Amina
     Auteur
     4 juli 2017 / 10:38

     Ja, ik zie het ook niet onder Esther’s reactie staan op de website, maar hier achter de schermen wel: “In antwoord op Esther”. Is dus goed gegaan! Liefs!

   • 4 juli 2017 / 14:27

    Hahaha! Ik al jaaaaaren niet meer. Ik heb het opgegeven ook en ben gezellig verticaal doorgegroeid. Maar jij past er echt nog (of weer?!) wel in! Jij bent net als die irritante klasgenoten van vroeger die hun proefwerk zooooo slecht gemaakt hadden en dan een 8 scoorden.

 3. 2 juli 2017 / 10:52

  Uhm.. Zeker! Of eigenlijk héb ik deze al behaald en wil ik het zo houden. Ik ben een aantal maanden geleden weer begonnen met mijn (voorheen) levenslange leefstijl en ik pas mijn oude maat weer. Ik had twee jaar niet zo gezond geleefd zeg maar.. Goed dat je zo lekker bezig bent. Keep it up.

  • Amina
   Auteur
   2 juli 2017 / 20:47

   Yessss, wat goed Cynthia! Dank je wel! En nu nog volhouden ;-) xxx

 4. 4 juli 2017 / 05:46

  Goed bezig jij! Ik heb de draad ook weer opgepakt nadat ik het een paar maanden heb laten verslonzen. Maar de motivatie is er weer. En bij jou ook! Wij kunnen dit!

  • Amina
   Auteur
   4 juli 2017 / 10:34

   Thanks Hennie! Goed dat jij ‘m ook weer terug hebt! Ik las het over de truffels op Twitter ja, hehehehe! Moet ook een keer kunnen. Maar nu weer oppakken inderdaad! Vanmiddag weer sporten :-) Liefs!

 5. 4 juli 2017 / 16:22

  Supergoed dat je weer begonnen bent met je afvalreis. Ik snap heel goed dat binge food soms zó aantrekkeliijk lijkt maar je je achteraf gewoon echt bleh voelt (en dan maar nog eer gaat vreten om dat gevoel weg te krijgen). K probeer sinds een maand ook eindelijk af te vallen. Miijn doel is om over een maand (nou ja, drie weken inmiddels) vijf keer per week 25 minuten op de crosstraner te kunnen volhouden. Het lukt me nu meestal wel 20 minuten maar ik moet nog de motivatie vinden om net nog wat door te gaan.

  • Amina
   Auteur
   7 juli 2017 / 13:12

   Bedankt voor je berichtje! En wat goed Astrid dat je crosstraint! Ik heb vaker gelezen dat je na 20 minuten bewegen pas echt vet begint te verbranden. Dus als het lukt even iets langer vol houden inderdaad! Misschien helpt een muziekje of je favoriete serie erbij? xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *