De beste series op Netflix om te bingen deze zomer

De beste series op Netflix om te bingen deze zomer

Natuurlijk ga je in de zomer zoveel mogelijk naar buiten, om lekker van de zon te genieten. Maar de afgelopen weken hebben we ook weer eventjes gezien wat een zeeklimaat kan doen: het leek weer eventjes herfst! Én ik heb een paar vriendinnen die nu op bed liggen met een fikse verkoudheid en griep! Yep, ook in de zomer…Voor iedereen die zich eventjes verveelt, ziek of niet in zijn of haar hum is, of in de avonduren na een drukke stranddag gewoon behoefte heeft aan flinke ontspanning, heb ik de 12 beste Netflix series om te bingen op een rijtje gezet!

De beste series op Netflix om te bingen deze zomer

Glow, Better Call Saul, Bloodline, Breaking Bad, Chef’s Table & Terrace House

GLOW

 

Glow gaat over het LA van de jaren 80, waarin een stel buitenbeentjes zichzelf opnieuw uitvindt als de Gorgeous Ladies of Wrestling. Een comedy van het team achter Orange Is the New Black. Leuke serie waarin de vrouwen in de worstelring transformeren tot hilarische types! Aantal seizoenen: 2.

 

Better Call Saul

 

Better call Saul. Advocaat Jimmy McGill, die het niet zo breed heeft, probeert zijn louche verleden achter zich te laten, maar dat blijkt lastig te zijn. Acteur Bob Odenkirk en actrice Rhea Seahorn zijn echt geniaal in deze Netflix Original. Aantal seizoenen: 3.

 

Bloodline

 

Wanneer een in ongenade gevallen zoon duistere familiegeheimen uit het verleden dreigt te onthullen, wordt de loyaliteit van z’n broers en zussen op de proef gesteld. In Bloodline beginnen de problemen als Danny Rayburn, de oudste zoon, thuiskomt voor het 45-jarig bestaan van het hotel van zijn ouders in Islamorada, in de Florida Keys. Mooie serie met prachtige natuurbeelden tussendoor. Aantal seizoenen: 3.

 

Breaking Bad

 

Voor mij de beste en mooiste serie ooit. Breaking Bad. Sommige mensen komen maar niet door die eerste vier afleveringen heen. Maar als je er eenmaal inzit, laat ie je niet meer los. Een terminaal zieke scheikundeleraar probeert samen met een oud-leerling de toekomst van zijn gezin veilig te stellen door de productie en verkoop van crystal meth. Nu je dit leest denk je misschien: “eh, wat is dit…?” Maar trust me…geniaal dit! Aantal seizoenen: 5.

 

Chef's Table

 

In Chef’s Table brengen culinaire sterren wereldwijd de gastronomie naar nieuwe hoogten met innovatieve gerechten en verleidelijke desserts. Het eten is werkelijk waar prach-tig in beeld gebracht. Foodporn I tell ya! Aantal volumes: 4.

 

 

In de reality serie Terrace House krijgen zes mannen en vrouwen  een mooi huis en een auto maar het scenario maken ze zelf. Er staan nu maar twee seizoenen op Netflix maar er zijn meerdere Terrace House edities geweest. Wat mij zo fascineert aan deze serie is dat je een kijkje krijgt in het Japanse leven. De cultuur, de gebruiken, het eten, het leven en de omgang met elkaar. Mijn Lief en ik vinden deze serie heel cool. Vooral de omgangsvormen bij de Japanners zijn heel beleefd en een verademing om naar te kijken. Aantal seizoenen: 2.

 

The Crown, Grace and Frankie, Narcos, Ozark, Suits & House of Cards

The Crown

 

Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven. Door naar The Crown te kijken besef je dat lid zijn van een koningshuis een mooi sprookje lijkt met pracht en praal, maar dat je eigenlijk beroofd wordt van een vrij en gelukkig leven…de serie is ongelooflijk mooi gemaakt en er wordt perfect in geacteerd. Aantal seizoenen: 2.

 

Grace and Frankie

 

Ahhhh, Grace and Frankie. Zo mooi. Bij het einde van ieder seizoen moest ik huilen. Het is namelijk niet alleen maar supergrappig. Mijn Lief en ik realiseerden ons goed terwijl we hiernaar keken dat onze gezondheid een heel broos iets is en dat ouder worden mooi is, maar ook heel zwaar kan zijn. De deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten op elkaar verliefd worden, begint tussen hen een hechte vriendschap. En besef even: Jane Fonda (Grace) is 80 jaar (holy shit!) en Lily Tomlin (Frankie) is 78!  Aantal seizoenen: 4.

 

Narcos
Narcos vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia. De eerste twee seizoenen gaan over over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw. Voor deze serie moet je echt een sterke maag hebben. Sommige scènes zijn zo heftig! Maar ik ben blijven kijken omdat het acteerwerk van iedere acteur hierin fenomenaal is. Aanrader! Aantal seizoenen: 3.

 

Ozark

 

Jaaaa, een van mijn favoriete acteur moet ook in het lijstje natuurlijk! Jason Bateman! Mijn favoriete film met hem is The Switch (2010) waarin hij te zien is met Jennifer Aniston. Die heb ik zeker wel 10 keer gezien. Ik vind hem zo awesome! In Ozark verhuist hij als financieel adviseur met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Aantal seizoenen: 1.

 

Suits

 

Als hij indruk maakt op een topadvocaat (Harvey) met een vlijmscherpe geest, krijgt een vroegtijdig schoolverlater (Mike) een felbegeerde baan als advocaat-stagiair, zonder diploma. Dit is eventjes in een notendop waar Suits over gaat. Maar er is natuurlijk meer. De mooie high end office omgeving, de prachtige kleding, de mooie mensen, de goede dialogen en…Louis Litt! Aantal seizoenen: 5.

 

House of Cards

 

Ja. Dit is even een lastige voor mij. Ik moet seizoen 5 van House of Cards namelijk nog zien! WTF, Mien, echt??? Ja. En dat komt door het nieuws destijds over Kevin Spacey. Ik had deze man namelijk echt ontzettend hoog zitten. Hij staat voor mij nog steeds in mijn top tien van topacteurs…in het rijtje van Al Pacino, Marlon Brando, Justin Bateman, George Clooney, Bryan Cranston, etcetera…maar ik denk dat als ik nu naar hem kijk in de rol van Frank Underwood, ik een beetje van hem moet walgen vanwege die aanrandingszaak…dat hij ook in real life zijn machtspositie in Hollywood heeft misbruikt, net zoals Frank dat in de serie continue doet. Hoe dicht kan een rol dan bij je staan? Getsie…Ohhh Kevin, waarom toch? Maar…de acteerprestaties van de gehele cast in ieder seizoen zijn gewoon niet normaal goed. LOVE IT! En Kevin is uit de serie gekickt. En daarom, om deze redenen, én omdat Robin Wright fuckin’ badass is en prachtige jurken draagt, ja daarom, natúúrlijk, komt House of Cards in deze lijst. Aantal seizoenen: 5.

 

 

HAPPY WEEKEND!

Welke van deze
series heb jij al gezien?
En naar welke ben
je benieuwd?
Heb jij nog een binge aanrader?

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

De afbeeldingen zijn met toestemming
van
Netflix verkregen.
Zie mijn disclaimer voor
meer informatie.

Delen:

2 Reacties

  1. 3 juli 2018 / 15:29

    Heel leuk dat je deze op een rijtje hebt gezet..! Een aantal kende ik nog niet. En Narcos, uff, moet ik nog steeds een keer afmaken!! Nu heb ik het erg druk, maar wie weet binnenkort dat ik wel aan een van deze series ga beginnen <3
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *