Het belang van goede SEO voor je webshop: 5 tips!

Het belang van goede SEO voor je webshop 5 tips! image

SEO is een belangrijke tool om hoger in Google te komen. Als webshop eigenaar wil je dat klanten (en het liefst jouw ideale klant) je business snel kunnen vinden. Maar hoe werkt dat? Hoe creëer je goede SEO voor je webshop? In dit artikel leg ik het je haarfijn uit door middel van 5 tips!

Het belang van goede SEO voor je webshop: 5 tips!

Wat is SEO voor je webshop?

SEO betekent Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Voor je webshop houdt dit in, dat je een aantal factoren toe kunt passen die ervoor zorgen dat je meer verkeer naar je webshop krijgt en daardoor meer verkoop kunt realiseren.

1. Zoekwoord research

Een zoekwoord wordt ook wel een keyword genoemd. Ga er eens even goed voor zitten en bedenk allerlei woorden die bij jou opkomen als je aan je product denkt. Denk vervolgens eens vanuit jouw doelgroep. Wat tikken zij in op Google wanneer ze op zoek gaan naar jouw product? Je kunt ook je product al intikken op Google, om te zien waarop dan het meest gezocht wordt:

Keyword onderzoek webshop

Gebruik deze woorden vervolgens in de beschrijving. Als je een blog toevoegt aan je webshop, kun je in een artikel over het product ook die zoekwoorden gebruiken.

2. Vraag een SSL certificate aan voor
je website

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. Een SSL certificate zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Firefox). Je krijgt dan een https-domeinnaam in plaats van een http in de browser te zien en een groen slotje. De s staat voor secure (veilig). Je kunt dit via je hosting provider aanvragen.

3. Maak reviews achterlaten mogelijk

Zorg ervoor dat mensen bij het product reviews achter kunnen laten. User generated content betekent dat de bezoeker zelf een review tekst kan invoeren waardoor je pagina unieke content bevat. Dit wordt door Google zeer gewaardeerd. Ga als je WooCommerce gebruikt in WordPress naar > Instellingen > Producten > scroll naar Beoordelingen > Productbeoordelingen inschakelen.

4. Laat jouw relevante pagina’s via links
zien op de homepage

Laat op je homepage links zien naar belangrijke pagina’s waarop je gevonden wilt worden. Google snapt dan snel welke pagina’s op je site belangrijk zijn en ziet deze als waardevol om te vermelden in de zoekresultaten.

5. UX: ook belangrijk!

UX staat voor User Experience oftewel de gebruikerservaring. Je kunt nog zo’n fantastische webshop hebben en de meest fantastische spullen verkopen: als de website niet lekker werkt en geen goed gevoel geeft is je klant ook zo weer weg. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de klant je voorraad kan zien. Ik vind het zelf bijvoorbeeld heel vervelend als ik in webshop op het product klik en dan pas zie dat het uitverkocht is of er gewoon geen product staat.

Check ook of je binnen 3 klikken vanaf je homepage bij het gewenste product kan komen. Houdt de klant ook van!

Is mijn webshop eigenlijk al SEO proof?

Ja, ik heb alle bovenstaande stappen genomen. Een webshop SEO proof maken gaat net even wat anders dan bij een blogpost. De teksten zijn voor nu ok. Maar ik settle nooit voor ‘ok’ dus daar wil ik me meer in gaan verdiepen – perfectionisme alert! De rest heb ik allemaal geregeld! Het hoger komen met mijn webshop in Google is wel, net als met een website, work in progress. Het kost tijd.

Wil je het nou niet allemaal zelf doen en zoek je een bedrijf die dit allemaal voor jou uit handen kan nemen, denk dan eens aan de Blauwe Monsters! Buiten die ontzettend leuke naam, hebben zij veel expertise opgebouwd en volgen ze de ontwikkelingen met betrekking tot hoger komen in Google op de voet. Ze kunnen je ook helpen met Search Engine Advertising (SEA) en een goede social media strategie. Wat ik echt super vind is dat ze zelf ook een webshop beheren! Ze weten dus echt waar jij het als webshop eigenaar over hebt. Een aanrader!

 

 

HAPPY WEEK!

Heb jij ook
een webshop?

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

 

 

Dit artikel is in samenwerking met
 Blauwe Monsters en is een editorial.
Hierdoor blijft deze blog actief en werkend.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Delen:

9 Reacties

 1. 14 november 2017 / 16:40

  Yep, heb ik. Ik ben met niets anders dan SEO bezig. Deze tips zijn goed!!

 2. 19 november 2017 / 12:54

  Ik dacht juist laatst ook weer gehoord te hebben dat SEO niet meer zo ‘belangrijk’ is als vroeger, en dat Google nu met name kijkt naar de ‘activiteit’ op je website. Maar ik ben nog redelijk nooby hierin hoor hihi!
  Hoe loopt het trouwens met je webshp?? Erg benieuwd naar, vind het zo stoer van je !!!

  • Amina
   Auteur
   20 november 2017 / 00:51

   Ik denk inderdaad ook niet dat alleen SEO helpt…je kunt bijvoorbeeld hoog in Google staan, maar als je website er onaantrekkelijk uitziet of een vaag menu heeft haken mensen ook af…ik denk dat het een combi is van alles :-) En de webshop gaat lekker! Super dankbaar voor! :-)

   • 20 november 2017 / 21:24

    Aahh fijn dat de webshop goed gaat!

 3. 20 november 2017 / 14:54

  Ik heb (nog) geen webshop, maar dit zijn hele handige tips! Voor mijn blog probeer ik in ieder geval al zoveel mogelijk tips toe te passen!

  • Amina
   Auteur
   20 november 2017 / 15:50

   Ahhh goed zo Anna, keep it up! Ga je misschien ook een webshop beginnen? Superleuk! Ik ga nu snel even een kijkje bij jou nemen xxx

 4. 15 februari 2018 / 23:19

  Wat een leuk en hulpzaam artikel! Deze tips ga ik zeker meenemen voor in de toekomst als ik een webshop wil beginnen! Thanks! :)

  • Amina
   Auteur
   20 februari 2018 / 12:40

   Dank je wel Bryn! Heel graag gedaan! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *