10 Instagram tips die jou helpen écht te connecten

10 Instagram hacks die je snel op je mobiel kunt doen in 2020

Wie mij persoonlijk kent weet dat ik dol ben op mijn mobiele telefoon en dat Instagram mijn favoriete social is. Ja, ik ben die vriendin die tijdens een high tea met vriendinnen in het restaurant eerst foto’s gaat staan maken. En de etenswaren op tafel gaat stylen voordat ik de foto neem. En “Nee! Nog niet!” roept naar de vriendin die al een stuk taart wil pakken. Maar ik vind vooral de fotografie-inspiratie die ik er opdoe en het connecten met mensen ontzettend leuk. Voor al die Instagrammers en content creators die dit lastig vinden, heb ik 10 Instagram tips die jou helpen écht te connecten!

10 Instagram tips die jou helpen écht te connecten

De allerbelangrijkste hack die niet in het lijstje hoeft, is natuurlijk dat een Instagrammer een goed toestel moet hebben met keigoede camera’s. De telefonie gaat snel en inmiddels zijn quad camera’s heel normaal (4 camera’s aan de achterkant). Het nieuwe en mooie Chinese merk OPPO bijvoorbeeld, heeft die functie waar ik razend benieuwd naar ben! Ik maak namelijk mijn Instagram én mijn blogfoto’s met mijn smartphone. De Oneplus 7t die ik nu heb is nice, maar heeft ‘maar’ drie camera’s! OPPO heeft een mooie visie die mij erg aanspreekt: het moeiteloos creëren en verbinden van mooie kunst en cultuur, met techniek. Hun telefoontjes zijn prachtig om te zien en er is veel keuze. Vorig jaar waren zij sponsor van het prestigieuze Franse Grand Slam tennistoernooi Roland-Garros in Parijs. Het merk mag ons dus misschien nieuw in de oren klinken, maar OPPO was in 2019 ook nog ‘ns het best verkochte smartphone merk in China en stond qua marktaandeel op nummer 5 in de wereld!

Wat Instagram ontzettend belangrijk vindt en wat een belangrijke factor is van deze app, is ervoor te zorgen dat je moeite steekt en écht connect met mensen. Dat zorgt voor verbinding maar heeft natuurlijk ook een zakelijke en financiële reden: Instagram vindt het maar wat fijn als jij er aan bijdraagt om mensen langer op de Insta-app te houden. En dit zakelijke aspectje bereik je gek genoeg door: precies! Mooie, authentieke en interessante content te creëren en oprechte connecties met je volgers te maken. Daarvoor hier mijn 10 tips:

1. Schrijf langere en persoonlijke captions

Alleen het woordje Mood onder je mirrorselfie zetten gaat echt niet meer werken. Vertel wat je bezig houdt en hoe je je echt voelt. Je hoeft natuurlijk niet alles te vertellen, alleen waar jij je goed bij voelt. Maar zorg dan wel dat datgene dát je vertelt, real en persoonlijk is.

2. Besef dat mensen tijd in je steken

Instagram is niet bedoeld om alleen maar te zenden en dan lekker te ontvangen. Je zult ook echt moeten investeren in je volgers. Ze hebben de moeite en tijd genomen om je foto te liken en misschien wel een comment te plaatsen. Goed om dat te beseffen en hun comments en foto’s terug te liken. Als je je volgers als waardevol ziet, krijg je dat terug.

3. Gebruik de voicenote functie (spraakbericht)

Ik gebruik deze functie sinds kort en ik vind het echt heel leuk om te doen. Een goede vriend van mij en ik zijn een van de weinigen die de voiceapp functie op Whatsapp gebruiken. Gewoon omdat we dat over en weer typen soms zo zat zijn. Dus dan gaan we onze berichten naar elkaar inspreken. Vinden we ook veel gezelliger. Dat kan nu ook op Insta!

Ga naar home → papieren vliegtuigje rechts bovenin (DM’s) → ga naar het berichtje dat je ontvangen hebt of start zelf een gesprek via de search knop → onderin de Messagebox heb je de optie met de microfoon. Hou die ingedrukt om je spraakbericht in te spreken (net als bij Whatsapp) en laat los wanneer je klaar bent. Je kunt max. een minuutje inspreken, dan word je afgekapt en kun je een nieuwe inspreken. Als je bijvoorbeeld een nieuwe volger hebt, kun je die verrassen met een spraakbericht. Mensen verwachten dit niet en het zorgt dat je volgers meer verbinding krijgen met de persoon achter het account.

4. Gebruik de videofunctie

Hetzelfde als hierboven, maar dan met beeld erbij. Ik heb één keertje een leuke en persoonlijke boomerang ontvangen van iemand die ik ging volgen en dat vond ik toch zo tof! Tips nummer 3 en 4 worden door Instagram gezien als ‘rijke content in DM’s’ en zijn op dit moment dan ook super waardevol voor het algoritme. Je maakt volgens Instagram een echte connectie met iemand als je de tijd neemt om een video of voicenote in de DM te sturen. Deze tips zorgen voor een waardevolle verbinding met de ontvanger en helpen jou dan ook weer om meer in de picture (lees: home feed) van de ontvanger te komen.

5. De pollfunctie

Door in je Instastories vragen te stellen via de pollfunctie: home → camera links bovenin → creëer content of zoek de foto op die je wil gebruiken → smiley icoon bovenin → poll, zorg je voor meer betrokkenheid, interactie en krijg je ook inzichten in jouw doelgroep/volgers! In mijn geval zou ik bij een volgende winactie met een poll kunnen vragen waar meer behoefte aan is: een leuk boek of een sieraad. Maar ook op een bloggerevent kan ik bij een story een poll maken, bijvoorbeeld: “Check dit interieur!” En laat je volgers kiezen tussen bijvoorbeeld “Love it!” of “Meh!” Vergeet niet daarna de uitslag van de poll te delen.

6. Gebruik de muziekfunctie

Een persoonlijke muzieksmaak aan je Instastory toevoegen, zorgt ervoor dat volgers je beter leren kennen: home → camera links bovenin → creëer content of zoek de foto op die je wil gebruiken → smiley icoon bovenin → music. Het geeft zo af en toe lekker iets meer oompf aan je stories.

7. Stel vragen via de vragen sticker

Met deze functie kun je heel fijn open vragen stellen aan je volgers. Bijvoorbeeld:

Vragen sticker voor Instagram stories

Ga naar home → camera links bovenin → creëer content of zoek de foto op die je wil gebruiken → smiley icoon bovenin → questions. Je zorgt hiermee voor veel meer betrokkenheid en interactie met je volgers. En een goede connectie. Het is niet alleen maar zenden. zij kunnen ook invloed uitoefenen op jouw nieuwe content.

8. Gebruik meerdere functies in één story

Ga af en toe lekker los met functies in één story:

– Gebruik de hashtag functie (voor meer bereik)
– Gebruik de locatie tag (om in het storyoverzicht van die locatie te komen)
– Tag mensen in de story (voor meer bereik. Zij kunnen jouw story dan ook delen als ze willen)
– Gebruik GIFjes (maakt het stijlvoller)
– Gebruik storytemplate apps zoals Unfold om een vaste Story-stijl te ontwikkelen
– Emoji-drag sticker gebruiken (mensen kunnen een emoji verschuiven, meer interactie).

In mijn Instasory hieronder over mijn chocoladeproeverijtje, heb ik gebruik gemaakt van de muziek-, de GIF-, de tijd-, de hashtag-, en de mentionfunctie. Zo maak je op een creatieve manier van iets gezelligs iets bijzonders. Het is niet heel scherp, want ik moest snel een screenshot ervan maken terwijl de GIF en de muziektekst bewoog ;-)

Gebruik meerdere functies in één Instastory

9. Je bio

Je online visitekaartje is nog steeds heel belangrijk! Als je een heldere bio hebt, geef je mensen:

– een eerste indruk (gebruik als profielfoto bijvoorbeeld een mooie foto van jezelf)
– een reden om je te volgen
– je iets beter te leren kennen
– wat je belangrijk vindt, eigenschappen van jezelf bijvoorbeeld.

10. Gebruik editing apps voor je stories en maak mooie highlight covers in je bio

Ik noemde de editing story template apps al in tip nummer 8. Je hebt bijvoorbeeld Unfold, Canva of StoryArt. Ook maken mooie highlight covers in je bio het aantrekkelijk voor mensen om zich qua stijl in je te herkennen.

Ik hoop dat ik je met deze tips geholpen en geïnspireerd heb!

 

Welke tip is handig voor jou en waarom?

*Header photo by Aaron Wu on Unsplash
** Dit artikel betreft een samenwerking

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

13 Reacties

 1. VerKlaproos
  26 juni 2020 / 14:56

  Goeie tips! Inspireert me meteen! Thanks! ❤️?☺️

 2. 26 juni 2020 / 17:38

  Alle tips zijn heel herkenbaar . Interactie is zo belangrijk en veel leuker dan alleen zenden.

 3. Hilde Janbroers-Stolk
  26 juni 2020 / 20:21

  Handige tips! Ik ben altijd slecht in lange captions, kost zoveel tijd op mijn mobiel. Maar is wel beter idd.

 4. 27 juni 2020 / 06:34

  Dankjewel voor de handige tips. Ik ben niet zo goed met Instagram dus tips zijn altijd welkom.

 5. 27 juni 2020 / 12:25

  Ik ben zelf echt een kluns met instagram, dus bedankt, ik kan ze wel gebruiken

 6. 27 juni 2020 / 15:30

  Goede tips. Helaas is de muziekfunctie op mysterieuze wijze weer even hard verdwenen als ie kwam. Bij mij. Echt balen!

 7. Caroline
  27 juni 2020 / 15:59

  Dit zijn goede tips, de meeste pas ik wel toe en ik zou meer tijd moeten inplannen om alles nog beter te posten.

 8. jasmina
  27 juni 2020 / 16:46

  Super leuke tips…heb al jaren insta,maar kan er nog steeds mn draai niet helemaal in vinden.

 9. 28 juni 2020 / 09:27

  Interessante info. Ik besef dat ik nog veel meer uit Instagram kan halen.

 10. 29 juni 2020 / 08:49

  Wat een handige tips!

  Die memo’s in dm zijn ideaal! Vooral als je een lang stuk kwijt moet is het zoveel handiger dan typen!

 11. 30 juni 2020 / 14:31

  handige tips en je kan zoveel meer eruit halen dan men denkt je moet alleen weten hoe

 12. 4 juli 2020 / 14:08

  Super toffe ideetjes! Bij sommige punten had ik zelf echt totaal nog niet stil gestaan. Ik doe Instagram zelf vooral voor de leuk, maar groeien kan zeker geen kwaad.

 13. 19 juli 2020 / 13:01

  Thanks a lot for sharing these tips. The voting tip really works for me I don’t know about this earlier. Thanks a lot for sharing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *