Voor Content Creators | Waarom ik mijn e-commerce webshop heb losgekoppeld van mijn blog

Waarom ik mijn e-commerce webshop heb losgekoppeld van mijn blog

Nu het steeds beter gaat met mijn webshop de Feel Good Store en ik bijna dagelijks bestellingen heb, begin ik me af te vragen of het wel handig is om de winkel aan I’m Feeling Good te hebben hangen. Ik heb daarom online research gedaan en een aantal waarom-wel/waarom-niet artikelen gelezen. Voor mij is het een wel geworden en ik werk achter de schermen inmiddels aan een aparte website, waar je binnenkort mooie trendy en betaalbare sieraden kunt shoppen. Tot die tijd kun je gewoon nog via deze website shoppen. Maar ik vind het voor mijn blog en webshop beter om ze los te koppelen van elkaar. Ik leg je in dit artikel graag uit waarom!

E-commerce webshop loskoppelen van mijn blog

Ik moet zeggen dat er niet heel veel online te vinden is over dit onderwerp. Blijkbaar is het te specifiek en dat verbaast me wel een beetje. Want ik ken een hoop content creators die op een gegeven online gaan verkopen. Wat ik hier vooral online over vind zijn artikelen die uitleggen waarom bloggen voor je online winkel zo belangrijk is. Ja, dát snap ik wel! Maar ik heb het over een omgekeerde situatie: beginnen als blogger en daar later een winkel aan hangen. Ik heb ondanks de weinige informatie online, tóch besloten mijn online winkel te gaan scheiden van mijn blog.

Waarom ik mijn E-commerce webshop de Feel Good Store loskoppel van mijn blog

Reden 1. De doelen zijn compleet anders

I’m Feeling Good (IFG) heeft een ander doel dan de Feel Good Store (FGS). Zo heeft IFG een hoog feelgood gehalte, schrijf en maak ik hier content over beauty, wonen en lifestyle, geef ik tips aan content creators en ga ik samenwerkingen aan met feelgood/wonen/beauty- en lifestyle-merken. De FGS heeft een totaal ander doel. Dat doel is e-commerce. Ik wil mensen helpen om van de kleine momentjes in het leven extra fijne, cozy en mooie momenten te maken, door het verkopen van mooie & betaalbare trendy sieraden in mijn webshop. Ik vind dat die twee niet matchen. Het wordt zo rommelig of zo. En daarom wil ik ze uit elkaar hebben.

Reden 2. De aesthetics verschillen van elkaar

IFG heeft een bepaalde lay out, een bepaalde look, gericht op blogposts. De FGS moet zich daar hier op deze website ook een beetje aan houden om het enigszins overzichtelijk te houden. Met de FGS wil ik eigenlijk dat alles sieraden ademt. En dat kan hier niet. Mijn blogthema van Pipdig creëert ook nog eens een eigen Woocommerce look (de winkel plugin van WordPress) die ik niet wil.

Health: 10 x Ontstressen in de winter

Reden 3. Beter voor SEO

Over de derde reden verschillen de meningen. Maar als ik logisch nadenk denk ik dat het in mijn geval ook beter zal zijn voor de SEO van beide websites. En dat mijn winkel nog beter gevonden wordt dan nu het geval is. Hier schrijf ik ook artikelen over wonen, bijvoorbeeld over een leuke plantenbak op je balkon. En wat daar allemaal voor nodig is. Dat heeft met de FGS natuurlijk helemaal níets te maken, hahaha! Dus dat moet anders.

Reden 4. Verwarrend op social media

Op mijn social media kanalen is het verwarrend om het de ene dag in een post over tips voor het lente proof maken van je balkonnetje te hebben (met een tag naar het merk en het pr bureau waar ik mee samenwerk) om een andere dag te posten over de nieuwe ringen met een linkje naar mijn shop. Daardoor kunnen posts en stories soms compleet haaks op elkaar staan. Ik heb dit een beetje kunnen vermijden door het vooral alleen in mijn stories over de shop te hebben, maar daarmee doe ik de FGS veel tekort. En een apart Insta-account voor de FGS, met zo’n prachtige feed van vooral sieraden, is toch ook prachtig?

Alleen beter?

Natuurlijk zijn er naast redenen vóór, ook echt wel redenen tegen te bedenken:

– zo zal ik er langer over gaan doen om met de FGS gevonden te worden in Google, want ik moet met mijn winkel-SEO helemaal opnieuw beginnen. IFG bestaat al bijna 8 jaar, dus daar kan de FGS niet meer van profiteren
– mensen die IFG goed kennen en vaste klant zijn, zijn inmiddels gewend dat de FGS aan IFG hangt. Misschien dat dit te ingewikkeld gaat zijn voor mensen…
– het kost natuurlijk ook een hoop tijd én geld om alles opnieuw voor de FGS op te zetten. Zo heb ik vorige week een nieuw hostingpakket afgesloten voor mijn tweede website bij mijn (waar ik nu al bijna 8 jaar tevreden klant ben) hosting provider.

Of het echt alleen maar beter is, zal de tijd moeten leren. Maar ik heb er alle vertrouwen in! In ieder geval ga ik er natuurlijk weer vol voor en zie je binnenkort een doorverwijzing op deze site naar de winkel en de nieuwe social media kanalen.

Lees ook

Starbucks review - blog 1Starbucks review

 

 

 

Wat zou jij hebben gedaan?

 

Foto door: Nati Melnychuk via Unsplash
Dit artikel bevat een affiliate linkje.

Delen:

8 Reacties

 1. Linda schrijft 't op
  8 maart 2023 / 16:57

  Ik zou ze ook loskoppelen, zo kan je op beide een goede tekst schrijven gericht op de doelgroep. Ik had hetzelfde met mijn blog, schrijf ik het ene moment wat over de tuin de andere keer over het huishouden, waar mijn volgers helemaal niet geïnteresseerd in zijn. Dus tweede blogsite erbij puur voor huis, interieur en tuin.

 2. nicole orriens
  9 maart 2023 / 10:22

  Ik vind het een intrigerend vraagstuk! Op je blog zie je natuurlijk heel erg wie jij bent, en dat kan ervoor zorgen dat mensen graag bij je kopen. Anderzijds is het misschien verwarrend een webshop in een blog.

  Ik vind het een lastige.

 3. Claire
  11 maart 2023 / 14:45

  Super interessant! Ik begrijp waarom je zo in dubio was! Ik had het waarschijnlijk verbonden gelaten aan elkaar. Maar ik snap ook waarom je er juist voor hebt gekozen om 2 aparte websites te maken.

 4. 11 maart 2023 / 19:04

  Spannend. Heel veel succes met deze stap in je carriere. Ben benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen

 5. 13 maart 2023 / 13:40

  Inderdaad een lastige keuze, ik denk dat het vooral ook afhankelijk is wat je doel is met je webshop. Is het slechts bedoeld als leuke aanvulling, dan kan het denk ik net zo goed gekoppeld zijn aan je blog, maar wil je er meer mee bereiken dan is een samenvoeging minder handig omdat het dan te verwarrend kan werken. Succes in ieder geval.

 6. 15 maart 2023 / 17:58

  Ik zou het persoonlijk ook loskoppelen van je blog, zeker na het lezen van deze post.

 7. Karel
  19 maart 2023 / 11:54

  Goede keuze die je maakt om beide apart te doen.

  Wel een tip: het lettertype op je blog is lastig leesbaar.

  • Amina
   Auteur
   20 maart 2023 / 14:48

   Dank je wel Karel! En bedankt voor de tip, ik heb het zojuist aangepast :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *