De Clutch: de kleine handtas met een zeer Grote “Très Chic”-Factor

Clutch

De benodigdheden voor een chic feestje: een prachtige jurk, glamorous make-up, een goed verzorgde hair-do, killer high heels én…een CLUTCH! De kleine handtas zonder hengsel met een zeer grote “très chic”-factor, is vaak niet groter dan je vertrouwde make up tasje! Wat maakt deze fashion accesoire dan toch zo immens populair? Waar is een clutch precies voor? Welke clutches zijn nu hip & trendy? Hoe draag je een clutch? Wat is de gemiddelde prijs van een clutch? Naar welke gelegenheden neem je dit mooie dingetje mee en bij welke kleding draag je het? En is het handig om een hele avond met dat tasje in je hand rond te lopen? Let’s find out!


Waarom is de clutch zo ontzettend populair?

De clutch is zo enorm geliefd omdat het je elegante outfit helemaal afmaakt. De clutch maakt jouw stijl compleet, vrouwelijk, chic en is tijdloos. Een waar fashion item!


Waar is een clutch precies voor?

Een clutch is bedoeld om kleine persoonlijke spulletjes in mee te nemen, zoals je sleutels (niet een dikke bos natuurlijk), je bankpas, je mobieltje en wat “bijwerk”-make up, zoals een lipstick, lipgloss, een blusher of een concealer. Niet te veel, anders kun je net zo goed je make up tasje onder je arm meeklemmen…

 

“Hoe draag je een clutch?”

 

Welke clutches zijn nu hip & trendy?

Na wat research te hebben gedaan op het internet, zie ik dat echt alles kan in verschillende soorten, maten en vormen! Met drukke prints, studs, glittertjes, franjes, stof, (lak)leer, in etui-shape, enveloppe-shape, in hartvorm, driehoeksvorm, fruitvorm (de welbekende Watermelon Clutch), langwerpig, heel smal, een clutch waar alleen je iPhone in past…alles is te vinden! Ik heb zelfs een clutch voorbij zien komen met een zeer grote ongelukkig kijkende smiley erop…Je zou ook voor color blocking kunnen gaan (een felle neongele clutch bij een koningsblauwe avondjurk bijvoorbeeld) maar kijk dan wel goed of het bij je outfit matcht en bij het thema van de avond past! Neonkleuren doen het niet in alle gezelschappen even goed…

 

Hoe draag je een clutch?

Een clutch draag je gewoon in je hand of onder je arm geklemd, tegen je zij aan. Ook zie ik vaak vrouwen de clutch onder de oksel klemmen wanneer ze even twee handen nodig hebben. Een clutch heeft geen hengsel, alhoewel ik heeeeeel veel kleine schoudertasjes online voorbij zie komen met een hengsel waar clutch bij staat.

 

 

“De duurste clutch ter wereld
kost ruim $2 miljoen
en is bezet met diamanten”

 

 

Wat is de gemiddelde prijs van een clutch?

Een mooie clutch hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik heb clutches online gespot tussen de €3 en €300. Uiteraard kun je ze nog duurder krijgen, maar heb je dat er echt voor over? Overigens kost de duurste clutch ruim $2 miljoen en die is helemaal bezet met diamanten!


Naar welke gelegenheden neem je dit mee en bij welke kleding draag je het?
 

Denk aan een avondje uit in een hippe club, een mooie bruiloft, een stijlvol gala, een chic diner of een leuke date met je vriendinnen of je lief. De clutch staat vooral hot (vind ik zelf) bij een mooi strak jasje en top, een skinny pantalon en high heels. Maar ook bij een prachtige avondjurk, een mooie rok met een coltruitje erboven (zie foto hieronder) of bij een schattig jurkje met mouwtje staat een clutch awesome! Op internet zien we trouwens steeds meer de clutch verschijnen in combinatie met een casual outfit. Een t-shirtje, korte broek, sneakers, petje en een clutch. Sporty-chic! Je moet ervan houden…


Is het nou handig om een hele avond met een tasje in je hand rond te lopen?

Nee! Praktisch is de clutch niet. Er past bijna niets in en je kunt de hele avond maar met één arm de fashionista uithangen! Maar daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat? Je ziet er prachtig uit met je gestylde outfit inclusief assecoires! En daar gaat het ons chique ladiezzzz toch om? So a clutch it is!

 

Zoek je nog een leuke clutch?

Temu heeft leuke en goedkope clutches! Klik hieronder op de link om de beauties te checken!

 

Wat? De ultra classy clutch!
Waar?
Diverse webshops, boutiques en warenhuizen.
Bij Temu hebben ze bijvoorbeeld enorm leuke!

Op ons I’m Feeling Good-lijstje? Oh yeah baby!

 

 

HAPPY SHOPPING FASHIONISTA’S!

 

Header foto door Hải Nguyễn via Pexels.

 

Liefs, Amina

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *