Waarom ik moeite heb met Bling Empire op Netflix

Waarom ik moeite heb met Bling Empire op Netflix

Reality tv is helemaal mijn ding. Ook al weet ik dat het nep, fake, gescript, gespeeld en slecht geacteerd is: I love it. Het is allemaal ooit begonnen met The Real World op MTV, dat te zien was van 1992-2017. Ik vond het heel raar in het begin. Was dit echt? Waarom lieten mensen zich filmen over dagelijkse dingen? Is toch niet boeiend? En toch bleef ik kijken. Inmiddels was het 1998 en keek ik nog. Het werd steeds duidelijker dat het gescript was. Allemaal al vooraf geschreven. En soms ook met acteurs.  Maar het was geen moeilijke tv en vermakelijk na school plus mijn bijbaantjes. Nu kijk ik het genre nog steeds. Ook Bling Empire. Daar heb ik alleen best veel moeite mee. In dit artikel leg ik uit waarom.

Bling Empire op Netflix

Het tweede seizoen van Bling Empire is sinds twee weken op Netflix. Gedropt in 2021 en het tweede seizoen begon op 13 mei 2022. In deze realityserie volgen we LA’s superrijke Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse elite en alle feesten en drama die zij meemaken/veroorzaken. Ook mag het niet ontbreken aan prachtige fashion en heel veel glamour. Ik hou veel van Asian reality en kijk ook graag naar Terrace House. Dat is ook op Netflix te zien, maar door Corona zit er een flinke vertraging in het opnieuw uitzenden van het nieuwe seizoen. Ook Singapore Social heb ik gezien en vond ik leuk.

Christine Chiu Bling Empire Netflix

Christine Chiu. Courtesy Of Netflix © 2022

De cast

De cast bestaat uit:

– Christine Chiu (executive producer van de show, socialite en vrouw van de bekende plastisch chirurg Dr. Gabriel Chiu)
– Kevin Kreider (model)
– Kane Lim (biljonair, zijn familie zit in vastgoed en heeft veel winkelcentra in Singapore)
– Anna Shay (socialite en erfgename van een godsvermogen dat haar rijke papa als aannemer heeft verdiend)
– Kim Lee (socialite en DJ)
– Kelly Mi Li (film producente, executive producer van de show en tech investeerder)
– Jaime Xie (voormalig paardensport kampioene en fashion influencer)
– Cherie Chan (zakenvrouw en erfgename van een denim imperium)
– Dorothy Wang (vastgoed erfgename) en
– Mimi Morris (influencer).

Verhaallijn

De verhaallijn is – zoals we van reality tv gewend zijn – zo dun als een cracker en speelt zich vooral af rond Kevin en Kim, Anna en Christine en Kane. En er is altijd drama omdat Kane zich overal tegenaan bemoeit, stookt en drama creëert.

Jaime Xie Bling Empire Netflix

Jaime Xie. Courtesy of Netflix © 2021

Komt er een derde seizoen?

Netflix moet nog officieel het nieuwe derde seizoen aankondigen, maar de cast heeft al aardig wat hints gedropt. We moeten dan denken aan eind augustus/september dit jaar. Yay!

Anna Shay Bling Empire Netflix

Anna Shay. Courtesy of Netflix © 2021

Moeite met deze serie

Maar dan nu: waarom heb ik moeite met deze serie als die alle ingrediënten van goede reality tv bevat? Waarom denk ik na iedere aflevering blegh in plaats van yay? Ik zal proberen chic te blijven:

Anna
ik-kan-haar-bloed-wel-drinken
Shay

is
VERSCHRIKKELIJK!

Wat is dat voor een figuur joh??? Sowieso is dit weer een mooi voorbeeld hoe het mis kan gaan met plastische chirurgie, maar daarnaast is haar innerlijk, haar karakter gewoon niet te doen. Als zij praat, vooral in discussies, neeee, I just can’t gewoon. Zo’n type dat mijn energie helemaal leegzuigt en zich verheven voelt boven veel mensen. De serie neigt er vooral naar te laten zien dat Christine ze niet allemaal op een rijtje heeft, maar niets is minder waar. Kane en Anna zijn vooral de twee die niet vooraan stonden bij het uitdelen van de eigenschappen ‘eerlijkheid’ en ‘vriendelijkheid’. Daarnaast is Anna iedere aflevering zo stoned als een garnaal. Te erg gewoon. De onzin die ze daardoor uitkraamt wordt daardoor ook steeds een tikkeltje erger. Ik ben benieuwd hoe ver heen ze is in seizoen 3!

Waarom ik moeite heb met Bling Empire op Netflix

De serie Bling Empire is echt een aanrader. Je krijgt een (scripted, dat wel) kijkje in de wereld van de Aziatische rich and famous in Amerika. En reality is zo fijn om naar te kijken. Zeker als onze echte reality vooral uit ellende, narigheid en oorlog blijkt te bestaan.

 

 

 

Header foto: Bling Empire.
(L to R) Kim Lee, Christine Chiu
in episode 203 of Bling Empire.
Courtesy Of Netflix © 2022. Alle afbeeldingen zijn
verkregen met toestemming van Netflix.

Delen:

15 Reacties

 1. 2 juni 2022 / 12:51

  Je maakt me wel nieuwsgierig naar deze serie. En ik vind je uitleg van een reality serie ook erg goed. Ik ga deze denk ik eens proberen : )

  • Amina
   Auteur
   2 juni 2022 / 14:08

   Wat een lieve reactie Nicole, dank je wel!

 2. 2 juni 2022 / 20:04

  Oh, ik heb de serie ook gezien en ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het ook een heerlijke serie om naar te kijken, maar vind Anna ook echt een verschrikkelijk persoon. Zo’n akelig figuur vind ik dat..

 3. Jouvence
  3 juni 2022 / 09:22

  Ik kan dus helemaal niet tegen reality tv, vooral omdat alles zo gemaakt (scripted) is. Kijk sowieso nauwelijks tv.

 4. Frederique
  3 juni 2022 / 09:42

  Die Anna Shay ziet er op de foto echt eng uit. Ik heb het niet gezien want ik kan niet zo goed tegen reality om eerlijk te zijn. Al snap ik wel waarom veel mensen het zo ontspannend vinden.

 5. Linda Meester
  3 juni 2022 / 09:45

  Ik ken de serie niet en het is ook niet het genre dat wij geregeld kijken. Op dit moment kijken we How to get away with murder

 6. Linda schrijft ' t op
  3 juni 2022 / 10:33

  Te veel ergenissen is erg vervelend om naar te kijken, dat stoort het verhaal

 7. 3 juni 2022 / 10:47

  The Real World vond ik nog wel leuk, maar alles wat daarna kwam, is een stuk minder spontaan en veel meer gescript waardoor ik ben afgehaakt bij dit soort series.

 8. 3 juni 2022 / 20:48

  Ik ben echt benieuwd naar reality series. Sommigen zijn echt leuk.

 9. 5 juni 2022 / 08:33

  O man, The Real World! Ik was fan vroeger. Maar wat ik daar vooral leuk aan vond, was dat er veel mensen uit verschillende lagen van de bevolking in één huis zaten. Dat is precies waarom ik moeite heb met Bling Empire. Mensen die eigenlijk te veel geld hebben en daar niets zinnigs mee doen in hun leven. En dat dat ook nog eens verheerlijkt wordt in de vorm van een reality serie. Ik haak daar meestal af. Het zou fijn zijn als er eens mensen in beeld kwamen die én geld verdienen én daar iets positiefs mee doen in de wereld. Maar dat is waarschijnlijk te saai.

 10. 5 juni 2022 / 12:42

  Ik heb er nog nooit naar gekeken. Denk niet dat het iets voor mij is, maar ga toch eens kijken wat het is

 11. 5 juni 2022 / 14:42

  Ik ben benieuwd naar deze serie. Ik ben soms gek op Reality.

 12. 6 juni 2022 / 08:49

  haha dit is denk ik een van de redenen waarom ik niet heel graag naar dit soort tijdverdrijf kijk. Ik sluit mij verder helemaal aan bij de reactie die Irene ook geeft. Laat ze eens iets zinnigs doen met hun geld en tijd. Maar ja daar komt geen kijker op af natuurlijk.

 13. 7 juni 2022 / 16:13

  Ik zou dit zo ie zo niet kijken. Ik hou totaal niet van reality shows. Veel te nep. geef mij maar een goede spannende serie

 14. Mieke - Miek's Mind
  15 juni 2022 / 10:55

  Ik had er nog nooit van gehoord. Ik ben er ook niet zo van. Ik kijk nu Queen of the South, erg goede serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *