Wonen | Ontdek de herfst muurverf kleurentrends 2021: dit zijn de mooiste kleuren die je straks overal gaat zien

Wonen | Ontdek de herfst kleurentrends 2021: dit zijn de mooiste kleuren die je straks overal gaat zien

De herfst en de lente zijn mijn favoriete jaargetijden. De winter ook wel een klein beetje, vanwege kerst. Ik ben over het algemeen een huismus en die jaargetijden zijn gemaakt voor mensen zoals ik. Cosy onder een dekentje genieten en thuis blijven vanwege kouder en guur weer. En de kaarsjes aan, hoera! En ook al zijn we mega verwend met een prachtige nazomer, tóch ben ik research gaan doen om te kijken wat de muurverf kleurentrends 2021 voor deze herfst zijn voor je interieur. Dit zijn de mooiste muurverf kleuren die je straks overal gaat zien!

Ontdek de herfst muurverf kleurentrends 2021 voor je interieur

Ik heb de afgelopen weken heel veel gekeken naar Instastories, blogs gelezen en websites afgestruind. Vooral de wat duurdere en bekende Engelse verfmerken weten goed waar ze het over hebben en lopen voor. Zoals bijvoorbeeld het verfmerk Farrow & Ball. Tip: hun Instastories zijn echt geweldig. Als je kleurenschema’s zoekt voor een muur in huis, kun je daar de beste inspiratie opdoen. Verder heb ik ook gekeken bij Little Greene en Painting the Past.

Farrow & Ball: maakt Engelse verf op traditionele en authentieke wijze. Zachte en met een ultiem diepe uitstraling. Hebben een volledig assortiment van traditionele en moderne krijtverven. Hun kwalitatief hoogstaande verven staan wereldwijd bekend om hun ongeëvenaarde kleurdiepte. Als het licht op deze verf schijnt: magic!

Little Greene: Engelse verf met prachtige kleurdiepte en hoge dekkracht. Heeft door hun mengmachine de mogelijkheid om verf met diepe kleur en rustige uitstraling in ontzettend veel kleuren te maken.

Painting the Past:

Unieke krijtemulsies in de kleuren van vroeger. Dit is een trendy verfmerk dat bekend staat om zijn uiteenlopende kleuren met matte uitstraling (krijtverf). De authentieke verf van Painting the Past bevat emulsies met veel krijt. Dat maakt de verf veel matter dan normaal en heeft daardoor een zachtere uitstraling en geeft meer rust in huis.

herfstkleur kleurenwaaier 2021 van verf van niveau

Dit zijn de mooiste kleuren die je straks overal gaat zien

Naar deze drie merken heb ik dus gekeken en ik heb een kleine selectie gemaakt. Dit zijn de 6 mooiste kleuren die je straks overal gaat zien:

Kleur 1. Zwart

Ik heb het al vaker gezegd, zwart lijkt eng in huis, maar is het echt niet. Hoe donkerder een kleur, hoe stijlvoller het eigenlijk wordt. Kijk maar eens naar boutique hotels. Zelfs de plafonds worden donker mee geverfd en dat creëert juist ruimte. Donker staat voor chic, warm, klassiek en rustgevend. Hout, leer en warm-gouden accessoires gaan heel goed met zwart. Maar ik kan me voorstellen dat een gitzwarte muur misschien net een beetje te veel van het goede voor je is. Denk dan aan een zwart geverfde trap als accentkleur bij zwarte stalen deuren + zwart geverfde voordeur in combinatie met een lichtere vloer en overige muren. Of geef je (bak)stenen open haard een make-over door ‘m van onder tot aan het plafond zwart te verven. Check voor meer  inspiratie mijn moodboard op Pinterest over zwarte muren in huis. De trendkleur is Lamp Black van Little Greene.

herfstkleur-zwart-2021-van-verf-van-niveau

Kleur 2. Betonlook grijs

Als je zwart veel te heftig vindt, is grijs altijd een goede tweede donkere kleur om mee te beginnen. En wat fijn om te zien dat betonlook grijs muurverf ook dit jaar weer terugkomt, bijvoorbeeld bij Little Greene met de kleur Juniper Ash. Grijs zorgt voor een warme en classy look en is vaak net het goede donker voor veel mensen. Dit is goed te combineren met een grijze bank (ton sur ton effect), zwart, crème wit en roze. Ook kun je grijs gebruiken als accentkleur, bijvoorbeeld om er een kast mee te verven. Met als muurverf kleur leisteen, een diep grijs-zwart op de achtergrond. Prachtig!

herfstkleur-betonlook-grijs-2021-van-verf-van-niveau

Kleur 3. Poederroze

Jaaaa, deze kleur is zo heerlijk en zit in de herfstcollectie van Painting the Past met Rose White. Echt jammer dat mijn man geen roze in huis wil (roze terugkomende accenten in onze posterwand koos hij dan wel weer zelf uit, yay!) anders had ik zéker één muur met deze warme contrastkleur geverfd. Zo mooi. Deze kleur maakt me altijd blij en past heel goed bij grijs, zwart, taupe, groen (zoals Military green die ik hieronder noem), goud en een natuurlijke zandkleur. Het kan daarom prima in een Bohemian, Scandinavische of moderne inrichting. Denk bijvoorbeeld aan een poederroze wand met planten in een hoek erbij. Roze en groen staan geweldig samen. Of zorg voor warmte en wat meer kleur met poederroze in een minimalistisch Scandinavisch of modern interieur.

herfstkleur-poederroze-2021-van-verf-van-niveau

Kleur 4. Natuurlijke zandkleur

Ja, deze kleur muurverf zie je ook ieder jaar eigenlijk weer terugkomen. Bijvoorbeeld bij Little Greene, in de kleur Travertine. Het is een populaire kleur, vooral in Bohemian stijl interieurs. Het maakt de ruimte sfeervol en warm, ideaal voor de herfst en de winter dus. Het is een neutrale kleur die ook veel rust geeft en minimalistisch. En dat past weer goed bij de boho wereldse stijl en de kleurrijke bohemian woonaccessoires.

herfstkleur-natuurlijke-zandkleur-2021-van-verf-van-niveau

Kleur 5. Military Green

Deze kleur vind ik verrassend en ik ben heel blij dat die er tussen zit voor dit najaar. Ik gaf bij de kleur poederroze al aan dat de combi roze met groen geweldig is. Deze kleur lijkt ook too much, maar je kunt er veel kanten mee op. Military Green staat bijvoorbeeld zo mooi in een Bohemian badkamer en slaapkamer. Deze zachtgroene natuurtint zorgt ervoor dat je rust en harmonie ervaart. Een groene muur, gecombineerd met witte plinten, deuren en muur + rotan, witte en nude woondecoratie = magical en creëert een mooie landelijke sfeer. Maar ook in een modern interieur staat groen waanzinnig mooi, met gouden, bruine, zachtroze en crème witte accentkleuren in de woondecoratie. En een mooie houten vloer bijvoorbeeld. Farrow & Ball gaat voor deze mooie kleur in Bancha.

herfstkleur-military-green-2021-van-verf-van-niveau

Kleur 6. Indigo blauw

En net zoals ik begon, eindig ik dit lijstje ook weer met een donkere kleur. Echt een hele mooie en luxe kleur: indigo blauw. Deze kleur komt heel veel voor in chique boutique hotels en eclectische interieurs. De combinatie van een Indigo kleur muur met goudkleurige gordijnen en gouden woonaccessoires is zó mooi. En groene planten staan ook weer heel goed bij deze kleur. Qua vloer zou ik niet direct gaan voor visgraat, maar eerder voor een rustige taupe kleur houten vloer. Voor wie durft! Farrow & Ball gebruikt deze kleur dit najaar met Drawing Room Blue.

herfstkleur-indigo-blauw-2021-van-verf-van-niveau

Mijn favorieten

Mijn favorieten uit dit rijtje van zes: de betonlook grijs, poederroze, de natuurlijke zandkleur en Indigo blauw. Wij hebben in onze woonkamer alle muren in crème wit en één muurtje in een donkerbruine accentkleur. Ik denk dat het waanzinnig mooi zal zijn om dat muurtje in betonlook grijs, militairy green of in een natuurlijke zandkleur te verven. Ik ga daar eens even goed over nadenken. Military green zal het mooiste staan denk ik. Vooral omdat we een Bohemian/modern interieur hebben.

Verf van Niveau herfst kleurentrends 2021 zonder filter

Verf van Niveau herfst kleurentrends 2021 zonder filter

Waar kan ik deze muurverf kleuren makkelijk bestellen?

Ja, dat is natuurlijk dé vraag: waar bestel je deze kleuren nu gemakkelijk? Want om nou bij drie verschillende merken te gaan bestellen is ook zo wat. Maar no worries! Ik heb niet alleen de trends bekeken, maar ook uitgezocht welk Nederlands merk deze kleuren voor je kan maken! Verf van Niveau mengt kwalitatief hoge muurverf in de kleur die jij wil. Ze verkopen zelf ook Engelse merken en hebben daarnaast hun eigen ‘huismerk’ Verf van Niveau muurverf voor binnen ontwikkeld.

Verf van Niveau, dat al twintig jaar geleden begon met het verfmerk Niveau, heeft een mooie collectie professionele verf. Het is een merk in het hogere segment dat goede producten levert aan ambachtelijke bedrijven (zoals het merk Farrow & Ball). Maar ook jij en ik kunnen dus online een mooie pot verf kopen in de webshop! Hun verf is fijn om mee te werken, zoals je al hebt kunnen zien in mijn palletbank diy blog.

Verf van Niveau kleurenkaart

Kleurcodes herfst muurverf kleurentrends door Verf van Niveau:

 1. Zwart: CDS 500-001
 2. Betonlook grijs: CDS 500-045
 3. Poederroze: CDS 500-096
 4. Natuurlijke zandkleur: CDS 500-125
 5. Military Green: CDS 500-151
 6. Indigo blauw: CDS 500-202

Herfst muurverf kleurentrends 2021

Dit zijn 6 kleuren die ik heb uitgekozen uit het herfst muurverf kleurentrends 2021 pallet. Ze zijn mooi, veelzijdig en passen goed bij elkaar. Elke kleur zorgt op eigen wijze voor rust, harmonie, warmte en stijl. En dat hebben we nodig in de aankomende koude periode!

 

Wat vind jij de mooiste herfstkleur uit dit lijstje?

 

Verf v. Niveau

Delen:

14 Reacties

 1. Lindaschrijftop
  21 september 2021 / 07:53

  Wat een mooie kleuren, zelf ben ik dol op roze maardat krijg ik nooit in huis.

 2. 22 september 2021 / 07:26

  Wat een mooie tinten. Zelf verander ik mijn interieur nooit: ik ben blij met hoe het is

 3. 22 september 2021 / 12:51

  Persoonlijk zou ik niet gaan voor zwart, roze of grijs maar vind het op de foto’s wel erg mooi!
  Ik ga voor de mooie kleur groen, daar houd ik van.
  Heb al weleens blauw op de muur gehad, maar vond ik achteraf een beetje tegenvallen. Deze kleur groen vind ik erg mooi, ga ik onthouden!

 4. Felice Veenman
  23 september 2021 / 06:44

  wat een mooie tinten, je kunt ze ook prachtig combineren, zelfs ik, die altijd haar muren wit verft, denkt nu: hmmmmm, beetje van dat prachtige donkerblauw….

 5. 23 september 2021 / 07:47

  Ik vind zelf die donker blauwe kleur erg mooi maar in ons huidige huis zou dat te donker zijn. Maar wie weet als we gaan verhuizen.

 6. 24 september 2021 / 13:44

  Wat een mooie kleuren! Ik vind vooral de natuurlijke zandkleuren mooi, ook voor kleding! Het staat ook zo mooi op foto’s.

 7. 26 september 2021 / 12:16

  Stuk voor stuk fantastische kleuren. Ik ben alleen geen fan van betongrijs, haha.

 8. 27 september 2021 / 08:49

  De indigo is de enige kleur in het rijtje die me aanspreekt. De rest is te flets naar mijn smaak. Ik houd ontzettend van opvallende, knallende kleuren. Wij hebben zelf twee muren in een felle magenta kleur in huis <3

 9. 26 oktober 2021 / 07:56

  Zwart is zeker niet eng in huis! Ik heb heel veel zwart in huis, maar omdat het gecombineerd is met kleur, is het toch een gezellig geheel. Maar ik denk dat dat in feite voor alles geldt in een interieur; de manier waarop je materialen, kleuren en stijlen combineert zorgt uiteindelijk voor een bepaald ‘gevoel’.

 10. 22 november 2021 / 16:06

  Heel tof. Ik houd van die warme nude kleuren die je tegenwoordig vaak ziet.

 11. Tania
  22 november 2021 / 17:00

  Wij hebben net alles opnieuw wit geverfd en twijfel toch om een accentmuur met een betonlook te doen

 12. 22 november 2021 / 17:58

  De grijze betonlook vind ik mooi en ook de zandkleur. Het lijkt me ook een leuke combinatie samen. Ik vind zwart wel een beetje eng, maar dat komt ook door de beschikbare ruimte die ik heb.

 13. 24 november 2021 / 18:53

  Ik vind dat olijfgroene ook erg mooi, maar denk dat het te donker wordt in ons huidige woning, maar ik hou het zeker in gedachten!

 14. Mandy
  24 november 2021 / 20:54

  Wat een prachtige kleuren vooral dat poeder roze en de zandkleur! Ik vind okergeel zelf heel mooi maar ik denk dat ik dat bij mn vriend niet voor elkaar krijg lol, hij zou eerder gaan voor “veilige” kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *