Tips voor een minimalistische badkamer

Tips voor een minimalistische badkamer

Tegenwoordig gebruiken we onze badkamer niet meer alleen om snel even te douchen en onze tanden te poetsen, maar ook om te ontspannen. Een badkamer moet daarom vooral veel rust uitstralen, zodat je optimaal van een rustgevende sfeer geniet. Er zijn tegenwoordig veel verschillende trends om je badkamer in te richten. Ben je een fan van een strak en modern interieur? Dan is de minimalistische badkamer echt iets voor jou! Hoe je dit creëert lees je in dit artikel.

Tips voor een minimalistische badkamer

Minimalisme betekent niet: alles moet wit

Een minimalistische inrichting wordt vaak gelinkt aan kaal, sober en vooral veel wit. Standaard wit gebruiken past ook heel goed in een minimalistische badkamer en maakt vooral kleine badkamers ruimer. Een minimalistische badkamer kan echter ook hele andere kleuren hebben (zie foto hieronder voor een donkere look), zodat je badkamer toch een pittige touch krijgt. De stijl is namelijk niet enkel afhankelijk van de kleur. Het gaat om het geheel. Kies overigens niet voor bonte kleuren, maar voor bijvoorbeeld stijlvol grijs, bruin of andere monotone kleuren. Ben je zelf handig, dan kun je je badkamer schilderen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een professionele schilder. De binnenschilder kosten hoeven helemaal niet hoog te zijn, zodat je het ook nog eens betaalbaar houdt.

 

imfeelinggood.nl - Tips voor een minimalistische badkamer

 

Badkamermeubels

Kenmerkend voor de badkamermeubels in een minimalistische badkamer zijn de strakke vormen. Gebruik daarom geen ronde, sierlijke en romantisch vormen, maar kies badkamermeubels die gevormd zijn met rechte hoeken. Zorg dat kastdeurtjes en lades vrij zijn van decoratie. Kies er dus bijvoorbeeld voor om alles greeploos te houden, want ‘less is more’. Een mooie hoogglans badkamermeubel staat hier juist heel goed, maar je kunt ook voor stijlvol notenhout kiezen. Gebruik in de gehele badkamer één enkele, maar grote spiegel. Ook kranen hebben in een minimalistische inrichting geen ronde vormen en dienen zo strak mogelijk te zijn.

Accessoires

Wees niet bang dat je badkamer er te steriel uit komt te zien, want juist met accessoires maak je een minimalistische badkamer helemaal af. Uiteraard moet je het hier ook zo strak mogelijk houden. Zet bijvoorbeeld een grote koperen vaas of een prachtige grote plant in je badkamer die als blikvanger dient. Vind je dit niks? Kies dan voor een functionele accessoire, zoals een hypermoderne radiator aan de wand of een mooi plankje aan de muur voor je verzorgingsproducten. Ook een simpel houten krukje naast je bad of mooi opgerolde handdoekjes in een open badmeubel, zijn functioneel maar geven toch die sfeervolle en stylish look.

 

Dit gastblog is geschreven door
Rosemarije Visser voor Homedeal.
Dank je wel Rosemarije!

 

HAPPY WEEK!

Hou jij
ook van een
minimalistische
badkamer?

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

3 Reacties

  1. 30 juli 2018 / 18:44

    Wat heerlijk die minimalistische stijl! In de nieuwe badkamer van mijn vriend en mij komt een douchecabine, een wasbak en een spiegel. Ik wil verder een douchemat en een kast onder de wasbak, zodat daar het meeste kan staan. Anders wordt het zo snel een rommeltje in de badkamer!

    Liefs xxx

  2. 2 augustus 2018 / 18:15

    Super mooi… op een ander haha! Ik ben wat meer van het “rommelige” interieur hihi.
    Wel vind ik zo een losstaand bad op pootjes echt prachtig. Dat staat echt op mijn bucket-list voor in mijn volgende huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *