Biomed review & swatches! Ga ik Botox gebruiken?

biomed-new-products-review-and-swatches-2016

Bijna een jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Biomed. Dit merk dat in Duitsland gevestigd is maakt skincare producten op het gebied van biologische medische huidverzorging. Met de laatste R&D (Research & Development) op het gebied van actieve ingrediënten en ruime ervaring in het apotheekkanaal, zijn de producten bij veel mensen geliefd. Vooral bij Vegans. Net gezien dat er ook 2 Biomed producten via Bol.com te koop zijn. Dit merk wordt big! Dit jaar is mij weer gevraagd om 5 producten te testen! De resultaten van ieder product afzonderlijk review ik gezellig in dit blog…Ik kan er 5 losse blogs tegenaan gooien, maar ik heb er net als vorig jaar weer een gezellig half boekwerk van gemaakt! Genoeg heerlijk leesvoer voor een koude en kille herfstavond bij de verwarming of de open haard dus! Enjoy!

Biomed review & swatches! Ga ik Botox gebruiken?

ORGANISCH IN PLAATS VAN CHEMISCH

De filosofie van Biomed is een mooie: “De wereld is op weg naar een steeds duurzamere en gezondere, meer evenwichtige levensstijl – onze dagelijkse huidverzorging speelt daarbij ook een zeer belangrijke rol. BIOMED organische en medische huidverzorging streeft ernaar om alle gevaarlijke en schadelijke stoffen weg te nemen om zo een 98,9% puur natuurlijk en biologisch product aan te bieden.”

Voordat ik de producten thuisgestuurd krijg, lees ik de presentatie door van Biomed die mij toegestuurd is en die mij ook dit keer als muziek in de oren klinkt:

KLINISCHE TESTEN  
DERMATOLOGISCH GETEST  
98,9% NATUURLIJK  
OOK VOOR GEVOELIGE HUID  
 
X GEEN PARABENEN
X GEEN PHENOXYETHANOL
X GEEN MINERALE OLIËN
X GEEN SYNTHETISCH PARFUM
X NIET GETEST OP DIEREN
 
Jullie weten dat ik enorm veel van dieren hou. Ja, ik weet het, ik eet nog wel vlees en draag nog steeds leren tassen en schoenen, maar ik probeer er verder goed rekening mee te houden. Ik eet bijvoorbeeld nog maar max 2 keer per week vlees. Die vega hamburgers zijn awesome! Dus als we in de beautywereld ook rekening kunnen houden met de diertjes, is dat alleen maar top! Daarom test ik dit merk graag. De producten zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid en ze bevatten geen parabenen, phenoxyethanol, parafine, petroleum of synthetische parfum en zijn dus óók niet op dieren getest. Parabenen zijn trouwens chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben. Klinkt niet fijn. Zijn ze ook niet. Qua inkoop zijn ze niet duur en daarom worden ze nog steeds veel gebruikt, maar gelukkig niet in het Biomed assortiment. Alle producten van BIOMED zijn klinisch (vrijwillig door mensen) en dermatologisch (vrijwillig op mensen) getest en zijn +/- 99% natuurlijk.

Ik heb deze skincare producten nu ruim een maand geprobeerd. Ik weet uit ervaring dat je huid echt aan nieuwe producten moet wennen, dus ik heb mijn huid goed de tijd gegeven, om het reëel te kunnen beoordelen. Eén product vind ik heel spannend om te testen…Biotox! Ga ik voor het eerst botox gebruiken?

SWATCHES

swatches-biomed-products-2016Swatches van de 4 verschillende producten!

Forget Your Age Eyemask is een oogmasker, Forget Your Age Face Mask is een gezichtsmasker, Vein Vanish is een middel tegen spataderen en Biotox is een alternatief voor botox (!) en op dit moment een hot topic bij Biomed. Ingrow Gone is een product dat ingegroeide haren na het scheren tegengaat en heb ik niet geswatched, omdat het compleet doorzichtig is en vloeibaar. Laten we de producten eens stuk voor stuk bekijken:

BIOMED FORGET YOUR AGE EYEMASK
– antiveroudering oogmasker –

 De verpakking
De witte crème zit in een mooie dunne en witte, zachte plastic tube. De look is simpel en wit. Het materiaal van de verpakking voelt kwalitatief goed aan. De dop is zilverkleurig van kleur en loopt mooi in een punt, net als Fresh Eyes van Biomed.

 biomed-forget-your-age-eyemask


Wat zegt Biomed over dit product

Lift de contouren, vult de rimpels, collageeneffect zonder injecties door middel van Bio Filling Spheres. Dit zijn gedehydrateerde bollen die direct zwellen in water.

Resultaten:
– 31% in totale oppervlakte van de rimpel
– 27% vermindering van de totale lengte van de rimpel
.

Mijn ervaring
Wanneer heb ik nou tijd om een oogmasker aan te brengen?” Een vraag die ik mijzelf heel vaak stelde, totdat ik laatst bij de Douglas een hele fijne tip kreeg: ’s morgens wanneer je uit de douche komt meteen aanbrengen op de gereinigde huid rondom je ogen en 10 minuutjes in laten werken terwijl je bijvoorbeeld ontbijt of je haren doet! Geweldig! Nooit eerder aan gedacht! Ideaal te combineren met Forget Your Age Face Mask door ze tegelijk aan te brengen. Wordt niet hard. Prikt niet. Een beetje plakkerig. Voelt heerlijk aan op de huid en ruikt lekker. Na het afspoelen voelt de huid rondom m’n ogen iets frisser aan.

De voor 98,9 % puur natuurlijke ingrediënten

Aqua, Kaolin, Glycerin, Butyrospermum Parkii, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Polyglyceryl-3  Dicitrate/Stearate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol.

 

Wat? Forget Your Age Eyemask – antiveroudering oogmasker
Hoe vaak? Dit oogmasker van Biomed mag je een of twee maal per week dik aanbrengen en na 10 minuten zachtjes afspoelen. Breng daarna een oogcreme aan voor een optimaal resultaat.
Waar? Online verkrijgbaar bij Biomed
Prijs? € 14,99  voor 15 ml
Op ons I’m Feeling Good Lijstje? Ja, heerlijk product!

 

biomed-forget-your-age-face-mask

BIOMED FORGET YOUR AGE FACEMASK
– antiveroudering gezichtsmasker –

De verpakking
Zit weer hygiënisch in een witte zachte tube. Nee, inderdaad, het is niet gezellig zuurstokroze. Maar een soort Medisch meets Chic! Ik houd daar wel van…een goede tegenhanger voor al mijn girly beautyproducten! Alle producten worden trouwens in stevige doosjes geleverd die je op de header foto ziet.

Wat zegt Biomed over dit product

Hetzelfde als bij het oogmasker: Lift de contouren, vult de rimpels, collageeneffect zonder injecties door middel van Bio Filling Spheres. Dit zijn gedehydrateerde bollen die direct zwellen in water.

Resultaten:
– 31% in totale oppervlakte van de rimpel
– 27% vermindering van de totale lengte van de rimpel
.

Mijn ervaring
Dit masker is dus perfect tegelijk aan te brengen met het oogmasker. Een of twee keer per week dik aanbrengen op een gereinigde huid. De structuur is dikker dan het oogmasker en kleiachtig. Deze crème ruikt niet heel lekker in tegenstelling tot het oogmasker, maar goed, klei ruikt ook doorgaans niet lekker. Wordt niet hard, wat ik erg prettig vind en ligt dikker op de huid dan het oogmasker. Prikt niet. Voelt heerlijk aan, lekker fris. Geur blijf ik apart vinden, toch niet heel lekker, naar een soort zoete klei. Mijn gezicht voelt wel echt heerlijk fris aan na het afspoelen, alsof er weer een fris nieuw laagje op m’n gezicht ligt! Yaaasssssss!

De voor 98,9 % puur natuurlijke ingrediënten

Aqua, Glycerin (vegetable), Caprylic/Capric Triglyceride, Pentylene Glycol, Phenylethyl Resorcinol, Bisabolol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Citric Acid, Xantham Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

 

Wat?  Forget Your Age Face mask – antiveroudering gezichtsmasker
Hoe vaak? Dit gezichtsmasker van Biomed mag je een of twee maal per week dik aanbrengen en na 10 minuten zachtjes afspoelen. Ideaal te combineren met het oogmasker door ze tegelijk aan te brengen.
Waar? Online verkrijgbaar bij Biomed, maar ik kan alleen geen link geven! Het product is online nergens te vinden!
Prijs? € 19,99 voor 40 ml
Op ons I’m Feeling Good Lijstje? Ruikt niet lekker en het product is online nergens te vinden, maar het resultaat na het afspoelen is fabulous!

 

BIOMED VEIN VANISH
– lotion tegen spataderen –

De verpakking
Zit in een mooie stevige witte tube, die vrij groot is vergeleken met de andere producten. Wat misschien op den duur wel handig is, is als Biomed de losse schroefdoppen op de tubes vervangt door een klik-dop. Maar dit is een detail.

biomed-vein-vanish
Wat zegt Biomed over dit product

Vein Vanish remt de verschijning van bestaande aderen dankzij collageenvezels.

Mijn ervaring
Een fijne dikke crème die heel fijn aanvoelt op mijn huid. Goed uitsmeerbaar. Ruikt heerlijk, warm en zoetig. Ik geloof wel degelijk dat het de verschijning van nieuwe bloedvaten remt. Het is bij mij ook niet méér zichtbaar geworden. Ik denk echter niet dat het de zichtbaarheid (lees roodheid) van bestaande aderen kan verminderen. Dat laatste was bij mij niet het geval. Misschien dat daar meer tijd voor nodig is.

De voor 98,9 % puur natuurlijke ingrediënten

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Persea Gratissima (Avocado), Oil, Alcohol Denat.
Glyceryl Stearate-SE, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Menthyl Lactate
Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Chlorella Vulgari, Tocopherol, Citric Acid.

 

Wat?  Vein Vanish – lotion tegen spataderen
Hoe vaak? Dat staat niet in de bijsluiter. Wel dat je het dik en zachtjes moet aanbrengen met ronddraaiende bewegingen op de aangedane huid. Goed insmeren totdat de crème volledig is opgenomen.
Waar? Online verkrijgbaar bij Biomed
Prijs? € 19,99  voor 90 ml
Op ons I’m Feeling Good Lijstje? Ja, goeie crème dit!

 

BIOMED INGROW GONE
– verwijderaar van ingegroeid haar –

biomed-ingrow-gone

De verpakking
Deze verpakking vind ik niet mooi. Het zit in een stevig plastic flesje met een niet al te mooie grijze dop, waardoor het meer de uitstraling heeft van een navulflesje dan een op zichzelf staand product. Ook vind ik de afbeeldingen die op het flesje staan niet zo realistisch…de tekeningen die erop staan zijn totaal niet realistisch. Ik snap dat een vrouw niet staat te trappelen om met ingegroeide haartjes op de foto te staan, maar dit ziet er naar mijn mening een beetje apart uit!

Wat zegt Biomed over dit product

Volgens Biomed heeft dit product een antivochtophopende functie, een antioxiderend en celvernieuwend effect, levert het een optimale vochtinbrenging en verbetert het het proces van celvernieuwing- en versterking.

Mijn ervaring
Ik gebruik momenteel scheermesjes onder de douche, waarbij ik soms nogal last heb van ingegroeide haartjes bij mijn bikinilijn. Dit spul ruikt zo ontzettend chemish, echt heel heftig, maar het werkt als een TREIN! Soms prikt het een beetje net na het opbrengen, maar ik heb een hele gevoelige huid en heb er zo goed als geen last van gehad. Dit is mijn lievelingsproduct van de 5!

De voor 98,9 % puur natuurlijke ingrediënten
Alcohol Denat, Aqua, Salicylic Acid, Glycerin, Sodium Lactate, Sodium PCA, Sodium Glycolate, Sodium Citrate, Sodium Malate, Lactic Acid, Glycolic Acid, Malic Acid, Citric Acid.

Wat?  Ingrow Gone – verwijderaar van ingegroeid haar
Hoe vaak? Om ingegroeid haar te verwijderen: ’s morgens en ’s avonds aanbrengen met een wattenschijfje over de aangedane huid wrijven. Om ingegroeid haar te voorkomen: breng aan op het haar vóór het ontharen en breng het 2 maal per week aan op de aangedane plekken.
Waar? Online verkrijgbaar bij Biomed
Prijs? € 20,00  voor 90 ml
Op ons I’m Feeling Good Lijstje? Absoluut! Sterk spul en het ruikt enorm heftig, maar de ingegroeide haartjes zijn bij mij zo goed als weg! LOVEIT!

 

BIOMED BIOTOX
– stop met rimpelen, blijf lachen (alternatief voor botox)

De verpakking
Mooi zilverkleurig glasflesje met pipet. Erg mooie eyecatcher ten opzichte van de witte tubes. Maar dat doosje! Jongens, jongens, dit ziet er zo niet uitnodigend uit met die slang. Ok, hij valt lekker op en het moet een Tempeladder voorstellen, maar persoonlijk nodigde het mij totaal niet uit om het te gaan proberen…brrr…

biomed-biotox


Wat zegt Biomed over dit product

Biomed Syn®-Ake creme
Het alternatief voor Botox.

– Bootst de werking van de tempeladder na
– Vermindert de zichtbaarheid van de samentrekking van spiercellen
– 98% Natuurlijk
– Dermatologisch en klinisch getest
– Ook geschikt voor de gevoelige huid

Resultaten:
89% van de vrijwilligers zag een verzachtend effect.
73% van de vrijwilligers zag een antirimpeleffect.

Mijn ervaring
Ik vond het eerlijk gezegd eerst nogal eng om dit product te testen. Na wat research online gedaan te hebben, bleek dat dit een product is dat het gif van de tempeladder nabootst. Dit is puur synthetisch dus. Gelukkig. Op dit moment heb ik zéker de behoefte niet om mezelf met botox in te spuiten, alhoewel ik me kapot erger aan mijn rimpelfrons! Misschien is dit een goed alternatief? Biotox is een transparante dikkige vloeistof die heel fijn is om aan te brengen, want ik was een beetje bezorgd dat het spul in m’n ogen zou lopen omdat ik dit ook rondom m’n ogen (kraaienpootjes) en tussen mijn wenkbrauwen moet aanbrengen (die vréselijke fronsplek). Maar het glijdt dus niet weg wanneer je het opbrengt. Het ruikt niet heel lekker, een beetje zurig en het prikt een beetje na het opbrengen. Mijn huid is nogal sticky nadat het door de huid is opgenomen. Ik vind de vloeistof wel heel handig aan te brengen door middel van het pipetje en de structuur die de vloeistof heeft. De werking van Biotox is tot nu toe wel ok. Mijn lijntjes zijn ietsjes minder hard geworden, vooral die tussen mijn wenkbrauwen. Maar mijn huid wordt er knettervet van! Mijn gezicht is een sticky mess in de ochtend en met mijn toch al vette huid is dat geen pretje. Dus ok, maar of ik het hierna nog een keer zou kopen? Ik twijfel!

De voor 98,9 % puur natuurlijke ingrediënten
Syn®-Ake, Aqua, Glycerin, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid.

Wat? Biotox – Stop met rimpelen, blijf lachen (alternatief voor botox)
Hoe vaak? Dit moet je 2x per dag opbrengen op een schone huid. Je kunt het aanbrengen op expressielijntjes (voorhoofd, kraaienpootjes, neusvleugels, liplijntjes). Daarna kun je vervolgen met je dagelijkse skincare routine.
Waar? Online verkrijgbaar bij online apotheek eFarma
Prijs? € 39,99  voor 30 ml
Op ons I’m Feeling Good Lijstje? Ik twijfel heel erg…mijn lijntjes worden minder hard, maar mijn huid wordt daarentegen weer zo vet…ik zeg dan toch ja…omdat het toch wel iets doet bij me.

 

biomed-collage-products-2016

CONCLUSIE

Ik ben minder positief over Biomed dan vorig jaar. Maar dat ligt niet aan de producten! Die zijn voor het merendeel weer zeer effectief. Ruiken lekker. Trekken goed in. Doen hun werk goed. Nee, ik ben niet positief over de informatie die er online te vinden is (of beter niet te vinden is) over deze set producten. Bij mijn vorige blog ging dat veel makkelijker, soepeler. Dit keer heb ik heel veel zelf uit moeten pluizen, moeten Googlen en dat zou voor een toch wel groot skincare merk als deze niet nodig moeten zijn. Ik zou de Forget Your Age Face Mask zó moeten kunnen vinden, gewoon in 1 keer na een klap op mijn enter knop, zodat ik ‘m kan kopen! Op dit moment is hij dus nergens te vinden..en een verkeerd plaatje bij een artikel kan echt een keer gebeuren, maar dan ook 0 uitleg erbij over het product, alleen een plaatje dat niet te lezen is? Ik weet zeker dat Biomed beter kan dan dit! De producten: over het algemeen heel goed! De marketing? Work in progress zou ik zeggen…

 

ALLE MIN- EN PLUSPUNTEN

Nog even alle min- en pluspunten op een rijtje:

Jammer dat op de website van Biomed bij Forget Your Age Eyemask een plaatje staat van de Eyecream…dit is een heel ander product en dit werkt verwarrend. Ook moet daar inmiddels gewoon goede productinformatie staan en geen plaatje van de tekst op het doosje, dat bij het vergroten nog steeds niet duidelijk te lezen is.
 Helaas geldt voor Vein Vanish hetzelfde…op de website van Biomed staat geen handige productinformatie, behalve een onleesbare tekst op een doosje…het product zelf werkt wel goed!
– – Ten tijde van het schrijven van deze review is online niet te vinden waar je Forget Your Age Face Mask kunt kopen…zelfs niet op de website van Biomed! Oops! De prijs en de informatie over het gebruik ervan weet ik dan ook door een presentatie die ik opgestuurd heb gekregen…maar dit is wel echt een gemiste kans qua marketing!

++++ Ingrow Gone doet voor mij wat nog geen enkel ander product is gelukt op het gebied van ingegroeide haartjes. My fav van de 5!
+++ Forget Your Age Eyemask en Forget Your Age Face Mask zijn producten waar je je huid echt mee kunt verwennen!
+++ alle producten zijn NIET op dieren getest! B I G  L O V E voor Biomed!

++ Op dit moment is Biotox het paradepaardje van Biomed en ik moet zeggen dat het voor een alternatief voor botox best een ok product is.

BIOMED VOLGEN

Volg Biomed op Facebook en op Instagram!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

|| Dit artikel is in samenwerking met Biomed ||
Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd

Delen:

1 Reactie

  1. Bianca
    16 mei 2019 / 16:22

    Ik erger mij dus ook heel erg aan mijn rimpelfrons… super irritant elke keer weer. Ik zit er daarom dus aan te denken om een Botox te nemen. Niet dat ik krijg iets in me spuit maar de behoefte om die rimpelfrons te zien is veel groter. Ik zie hier ook andere ideeen voorbij komen die ik zal gaan analiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *