★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 9 “Finalist”

Wie is de Mol aflevering 9 Finalist

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! En nog lange 5 dagen voordat we weten wie het is! Maar eerst even deze korte terugblik op de negende aflevering. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 9 “Finalist”

Eerste deel finale

Olcay, Jan en Ruben zijn in een barretje aan het nagenieten. Onder het genot van een drankje. Ze zitten in de finale. Simone wordt nog even leuk nagedaan door Jan. Zijn eerste kennismaking met haar was blijkbaar heftig: “Hey, geen tijd voor grappen vriend!” schijnt ze gezegd te hebben. Hahaha! Ze maken na al deze blijdschap een flinke autorit naar de Abastumani Observatory.

Maneschijn

De eerste opdracht. In dit observatorium is het de bedoeling drie gebouwen te vinden waar het mol-logo op staat. In elk van die gebouwen staan enorme telescopen. Daarmee moeten ze de maan zoeken. En ik hoor trouwens Dexter-muziek aan het begin van de opdracht…oh dat was zo’n goede serie. En het past hier zó goed bij! Prachtige opdracht ook. Zulke mooie koepels, telescopen, de volle maan. En dit groepje van vier. Met Art erbij. Wat zijn ze leuk met elkaar. En wat had ik he-le-maal NIKS met deze mensen in de eerste afleveringen. Maar nu…je gaat echt een beetje van ze houden…ze vinden alledrie trouwens binnen de tijd de maan.

Verdiend: € 1000-,
Nu in de pot: € 15.250

Verbergen

De tweede opdracht. Met drie Lada Niva’s apart van elkaar door een werkelijk adembenemend landschap rijden. De ongerepte natuur van Tabatskuri. My god…Wat is Georgië toch een fantastisch mooi land. Het is alleen erg ver weg en ik heb vliegangst. Iemand nog tips voor een supergoede vliegangstcursus trouwens? Anyone?

Terug naar de opdracht. Tijdens die solorit moeten ze vragen beantwoorden over hun auto. Elke vraag staat steeds op een bordje langs de weg. Daaronder hangen twee puzzelstukken waar antwoorden op staan. Dus wel het juiste antwoord kiezen, anders passen die stukken straks niet in elkaar. Op de puzzelstukken staat in het Georgisch waar ze geld kunnen vinden! Oeh! Lekkere opdracht weer! Eén uur de tijd. Ze schakelen uiteindelijk dus heel slim de lokale bevolking in om hun te helpen. Ruben en Olcay dan. Jan is ergens in da middle of nowhere. Ze redden het niet binnen de tijd, want ze moesten na de ontcijfering naar een ander dorpje rijden genaamd Moliti (hoe verzin je het) waar geld op hun lag te wachten. En ze zijn ook nog eens he-le-maal verregend. Ai ai ai. Zuur. Goed werk van de Mol. Jan that is. Denk ik.

Er had verdiend kunnen worden: € 1500-,
Nu in de pot: € 15.250

Laatste dag

De laatste dag van Wie is de Mol! En het is tijd voor de finaletest. Maar: er moet een route afgelegd worden door een soort enorme kasteeltuin met historische gebouwen voordat de test gemaakt kan worden. Onderweg kun je drie routes kiezen: de kortste route naar de test, een iets langere route naar geld of de langste route…dan kom je oog in oog te staan met…DE MOL! Juist ja. Oog in oog met de mol staan…kan dus…hier…gewoon. In deze finaletest. Woohoooooooooo!

Tijd voor de laatste test. Veertig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol

 • Jan kiest de route van het geld en de test. Het geld wordt trouwens alleen maar verdiend als je ook daadwerkelijk de winnaar van Wie is de Mol bent. Jan denkt dat Ruben de mol is en vult dat in bij de test
 • Olcay gaat voor de kortste route naar de test. Ze kan de weg niet makkelijk vinden. Volgens mij hoor ik hier muziek uit de serie Lost. Jaaaaa, love it! Olcay denkt ook dat Ruben de mol is en vult dat in bij de test
 • Ruben gaat voor het geld en de test. Hij denkt dat Jan de mol is. En vult dit in bij de test. Yep! You’re right Ruben! Denk ik…

WIE IS HET???

Wie de Mol aflevering 9 kandidaten

Na dit spectaculaire laatste spel gaan de 3 kandidaten apart van elkaar naar een hotel. Ze hebben alledrie hun eigen kamer en zien elkaar niet. Een willekeurige zender op tv staat aan wanneer ineens het Mol-logo in beeld verschijnt. Full circle! Zo begon de eerste aflevering ook. Art begint met het welbekende ‘laatste praatje’. Dan spreekt hij de kandidaten persoonlijk aan. Dat vind ik raar. Dat dat zo gebeurt. Want dat is eigenlijk altijd gezellig bij elkaar. Zo gaan we toch de mol niet bekend maken?

Ah! Fijn! Mijn half autistische brein is weer gerustgesteld: in de allerlaatste uitzending van volgende week zal de mol zich live bekendmaken tussen het publiek in het Vondelpark. Vet!!! Maar jezus: nog een week wachten!

Dikke complimenten voor deze drie kandidaten. Wat zíjn ze goed, wat dóen ze het goed en wat zit er eentje ons weer dik in de maling te nemen. En Art. Jij kunt als geen ander vertellen en presenteren! Love it!

Opgevallen

Tijdens Maneschijn:

 • Olcay en Jan werken samen, babbelen met elkaar buiten in plaats van over de porto. Maar Jan is de mol Olcay…niet handig!
 • Ruben doet weer heel vaag. Hij wil ineens afwijken van de afspraak, door meteen aan het begin naar een ander gebouw te willen lopen dan is afgesproken. Olcay steekt daar een stokje voor
 • Olcay doet er zooooo lang over om het derde gebouw te vinden

Tijdens Verbergen:

 • Ruben doet weer zooooo onhandig hè…Hij heeft ook maar drie puzzelstukjes in plaats van vier. En hij verliest er onderweg twee. Maar ik heb tunnelvisie. Op Jan!
 • Jan lijkt steeds de juiste puzzelstukken te pakken. Echter: hij geeft in beeld de goede antwoorden. Maar we zien niet precies wélke stukken hij pakt. Jan, you’re busted, hahaha!
 • Olcay heeft een leuke theorie over je toeren kunnen zien: met de handrem omhoog gas geven. Hahaha! Tip van mij: doe maar niet mensen…is niet echt gezond voor je auto :-)
 • Ik verdenk Jan ook omdat hij Ruben en Olcay naar de ontmoetingsplek met Art wil lokken. Naar het dorpje toegaan is handiger. Aangezien er in het Georgisch staat waar het geld te vinden is

Tijdens de Finaletest:

 • In dit stadium denken de kandidaten te weten wie de mol is. Maar toch vind ik het jammer dat niemand ervoor kiest om oog in oog met de mol te staan…was zo leuk voor ons kijkers geweest!

Ik speel met vriendinnen in de Wie is de Mol app. Mijn puntenverdeling is:

Nog steeds al mijn 700 punten (vorige week blijkbaar niet goed ingestuurd damn it!) VOL op JAN!!!!!

Tot volgende week maandag! Dan vertel ik nog even alles over het laatste deel van de finale! CAN.NOT.WAIT!!!

 

 

HAPPY WEEK!

Wie is
jouw mol?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

14 Reacties

 1. 6 maart 2018 / 07:59

  Altijd weer leuk om te zien hoeveel plezier mensen kunnen beleven aan dit programma! En leuk dat je dit kunt delen met anderen!

 2. 6 maart 2018 / 08:26

  Vind ik zelf ook een top programma. Binnenkort in België start er weer een nieuw seizoen en zit ik ook aan mijn tv gekluisterd. ?

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 15:06

   Oh cool! Is het bij jullie ook zo dat er soms nogal onbekende kandidaten meedoen? Of zijn het altijd hele bekende?

 3. 6 maart 2018 / 12:28

  Gisteren heeft mijn zoon me de spelregels uitgelegd..ik snap nu eindelijk waar het spel om draait..ik geef toe: soms leef ik onder een steen

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 15:05

   Hahahaha, wat een leuke reactie Felice! Nee joh! Ik weet ook niet alles xxx

 4. 6 maart 2018 / 15:55

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het programma zelf niet volg en geen idee heb waar het over gaat. Wel erg fijn om zo’n review erbij te kunnen pakken. Dit praat je volgens mij aardig bij :-) x

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 15:04

   Hahaha, snap ik. Maar ik denk wel dat als je er eenmaal inzit, je verkocht bent! Als je al te veel programma’s kijkt, tip: niet aan beginnen dan ;-)

 5. 7 maart 2018 / 16:32

  Ik moet dit ook gaan kijken, denk ik. Iedereen heeft het erover, haha!

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 21:05

   Jaaaa, je kunt ze ook online terugkijken volgens mij op npo gemist. En anders tot volgend jaar wachten ;-)

 6. 7 maart 2018 / 19:45

  Haha lang leve Wie is de mol?! Ik vind het ook een tof programma en zit ook in de WIDM poule op de app. Ik denk dat Jan de mol is, maar ben al zo vaak van gedachten veranderd.

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 21:06

   Jaaa, heerlijk hè! Die app werkt niet altijd even lekker, vind je ook niet?

 7. 7 maart 2018 / 20:53

  Ik volg het programma al heel lang niet meer, want ik veel kandidaten ken ik niet meer haha. Maar ik vond het altijd wel echt super leuk!

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 21:08

   Jaaa, had ik vorig jaar. Toen kende ik er zo weinig! Mooie blog heb jij trouwens lady! Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *