Wonen | Dure schoonmaakproducten die echt beter zijn!

Wonen Dure schoonmaakproducten die echt beter zijn!

Wanneer je een beeldschoon interieur wil creëren, helpt het vaak ook mee  als het lekker opgeruimd en schoon is. Bij een mooi interieur waar je steil van achterover slaat denk je waarschijnlijk niet meteen aan schoonmaken. En al helemaal niet aan duurzaam, eco-friendly, vegan, heerlijk geurend en zonder schadelijke stoffen schoonmaken. En toch kan dit! Het is alleen wel prijzig, kan ik je alvast vertellen. In dit artikel laat ik je dure, vegan en milieuvriendelijke schoonmaakproducten zien die écht veel beter zijn dan wat er in de supermarkt ligt!

Wonen | Dure schoonmaakproducten die echt beter zijn!

Voordat ik begin, zal ik even meteen vertellen dat ik de Ha-Ra producten die ik heb geprobeerd, zelf heb gekocht. Ik ben niet gesponsord. Normaal zet ik het ook onder mijn artikelen wanneer het een samenwerking betreft. Maar omdat ik nu al in de titel aangeef dat dit echt goede producten zijn, was ik eventjes bezorgd dat dit misschien als gesponsord over zou komen. Ik zag deze producten voorbij komen in een Youtube filmpje van collega-blogger Rachèl Kromdijk en was meteen geïnspireerd. Als ik geen zin heb om ons huis schoon te maken, geven haar schoonmaakvideo’s me altijd een boost.

Namen & prijzen van de producten

1. Raamreiniger Vario 32 cm in limited edition roze
2. Schoonmaakdoek Star in limited edition roze

Nummers 1 & 2 heb ik samen in de roze limited edition actie gekocht, voor € 69,90. Later kocht ik ook de

3. Blue reinigingspasta 200 ml voor € 18,60 en de
4. Multidoek voor € 5,90

Ik kreeg er heel lief de

5. Raab rollfix verzorgingsmiddel 75 ml van € 8,90 gratis bij van de Ha-Ra Nederland adviseur, als service. Superlief!

* Je kunt de producten kopen via Ha-Ra Nederland (een adviseur zal je dan helpen met al je vragen) of via Amazon. Meer daarover hieronder bij Conclusie & Verkrijgbaarheid.

Dure schoonmaakproducten die echt beter zijn!

Wat doen de producten

Raamreiniger: deze raamreiniger is een inwasser en wisser ineen. Met hoogwaardige vezels waar je het sop goed mee over de ramen kan verdelen,  de reiniger heeft een draaischakelaar (zie foto hieronder, handvat kun je dankzij de ergonomisch vorm draaien), zodat je in elke richting kan wissen. Ideaal! De 68% natuurrubber wisstrip kun je ook nog eens verschuiven zodat je echt goed in de hoekjes van de ramen kunt komen. Geschikt voor ramen, spiegels, autoruiten, douchewanden (plastic of glas), dakramen, serres.

Schoonmaakdoek Star: op de foto’s de doek met het roze randje. Te gebruiken voor alles wat blinkt en glimt! Maar ook geschikt om deuren, kozijnen en meubels mee schoon te maken. Het resultaat is echt schoon door het groot vuilopnemend vermogen. Het is een wat stugge doek die als je ‘m nat maakt lekker zwaar aanvoelt. Je kunt ‘m goed gebruiken als hulpmiddel om het aanrecht mee schoon te maken of als afneemdoekje gebruiken voor de wisser bij het ramen zemen. De streepvrije droging is super voor het schoonmaken van spiegels, glasoppervlakten en ramen. Kan in de wasmachine en is daarna weer klaar voor gebruik.

Blue reinigingspasta gebruiken in combinatie met de Multidoek: op de foto’s het doekje/lapje met de witte en blauw-witte vezels. Voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de spoelbak, kraan, RVS bestek, zilver, goud, kookplaat en de badkamer. Ik maak hiermee bijvoorbeeld de gootsteen goed schoon, door wat van de pasta op het doekje te doen en dan in circels in te wrijven. Hiermee kan ik in één keer reinigen, oppoetsen en ervoor zorgen dat er een extra laagje op het materiaal komt, zodat waterdruppels er afvallen. Na gebruik laat ik het doosje openstaan, zodat het goed kan drogen.

Ha-Ra Blue voldoet in Duitsland aan de PCCP voedingsmiddelencode.

Raab rollfix verzorgingsmiddel: dit reinigingsmiddel concentraat heeft een praktische roll-on-functie voor een directe toepassing op de Ha-Ra vezels (direct aan te brengen op de Multidoek of op de vezels van de raamreiniger). Extreem zuinig in gebruik (je hebt maar weinig nodig) en schuimt goed! Gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Ideaal voor op reis.

Op basis van plantaardige grondstoffen en tot 99% biologisch afbreekbaar.

Ha-Ra producten en raamwisser met draaischakelaar

De look & feel van de producten

Raamreiniger: dit is geen goedkoop ramenwissertje, maar een echte brede en professioneel aanvoelende raamreiniger. Ik vind ‘m er dubbel zo leuk uitzien in roze! Maakt het schoonmaken toch onbewust net iets gezelliger.

Schoonmaakdoek Star: dat roze randje helpt natuurlijk mee, maar deze doek is fijn om mee schoon te maken. Hij voelt alleen niet heel fijn aan (als een zemelap en dat vind ik nooit fijn aanvoelen op mijn huid). Ruw wanneer ‘ie droog is en voelt glad aan als ‘ie nat is. Goede grote maat (iets groter dan een geel keukendoekje).

Blue reinigingspasta: Het lijkt een beetje op een harde klei, maar in aanraking met water en het Multidoekje wordt de pasta zacht en is er goed mee schoon te maken. Wanneer je het droog op je huid uitsmeert, voelt het na een tijdje bijna aan als een stugge crème. Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit, love it!

Multidoek: De stof voelt zacht aan de handen. Niet echt een doek, meer een lekkere dikke lap stof die aan twee kanten te gebruiken is. De ene kant is blauw-wit en de andere kant wit.

Raab rollfix verzorgingsmiddel: ik kreeg een klein flesje van 75 ml met een roller waarmee je het zachte en doorzichtige verzorgingsmiddel aan kan brengen op doeken en vezels. Het kleine flesje is donkerblauw met witte letters en ligt fijn in de hand.

De geur

De geur van de Blue reinigingspasta is zoooooo lekker. Het doet me denken aan lekkere Franse landelijke zeep, dat naast een klassiek bad op pootjes, op een schoteltje ligt op het Franse platteland. Záááááálig. Normaal slaat de geur van schoonmaakmiddelen op m’n longen (ik heb astma), maar dit doosje kan ik gewoon de hele dag open laten staan, nergens last van.
L O V E  I T !

De Raab rollfix is iets sterker van geur, maar nog steeds mild vergeleken met andere schoonmaakmiddelen. Verdund met water (je hebt maar een beetje nodig) schuimt het goed en ruikt het lekker.

Het resultaat

Raamreiniger Vario 32 cm

Ik vind ramen zemen niet echt een leuk klusje, maar het inwassen is heel prettig met de vezels. Alsof je echt glazenwasser-materiaal in je handen hebt. I love it! Het wissen met het uitschuifbare rubbertje is heel handig, want met een ‘gewone’ trekker kom ik nooit goed in de hoekjes en met deze wel. De dikke vezels zorgen ervoor dat je de ramen goed kunt inzepen, en dat is gewoon zo fijn werken. Ramen zemen gaat zo lekker snel. Een favoriet! Hieronder een handige to-do lijst hoe je ‘m het beste kunt gebruiken:

– Neem eerst het raam licht af om het grove vuil te verwijderen. Zorg er altijd voor dat de vezel van grotere vuildeeltjes vrij blijft

– Raamreiniger met vezel omhoog. Maak de vezel van de Raamreiniger volledig nat onder stromend water

– Borstel 3-4 keer met Hans Raab Rollfix over de vezel en verdeel het product met je vingers totdat het schuimt

– Wrijf vervolgens met je hand over de vezels, tot dat bij een schuine houding van het apparaat er geen water meer druppelt

– Nu de Ha-Ra Raamreiniger met de vezel in een cirkelvormige beweging en met lichte druk over het gebied bewegen dat moet worden gereinigd

– Draai nu de Ha-Ra Raamreiniger zo om, zodat de rubberen strip boven is. Maak de rubberen strip droog met een droge Ha-Ra Star-doek. Vervolgens de rubberen strip met een lichte druk plaatsen aan de bovenzijde van het glas. Wanneer je de Raamreiniger van het glas haalt, moet je ervoor zorgen dat de vezels niet meer in contact komen met het glas

– Door het licht indrukken van de vezel kan worden voorkomen dat het kozijn aan de onderzijde nat wordt. De vloeistof wordt dan opgenomen door de vezel

– Elke keer voor het aanbrengen van de rubberen strip deze eerst drogen met de Ha-Ra Star-doek om strepen en oneffenheden te voorkomen

– Na gebruik kun je de vezel met de hand wassen. Kraanwater is voldoende om het goed schoon te maken.

Schoonmaakdoek Star

Ook al voelt ‘ie niet fijn aan (zowel droog als nat niet, maar ik heb iets met zeemlap-aanvoelende doeken), hij is heel praktisch en reinigt goed. Kun je bijna alles wel mee schoonmaken (ik gebruik ‘m zelf voor de keuken en om de raamreiniger – het rubbertje – ermee af te nemen). Het water absorbeert ‘ie prima!

Blue reinigingspasta

Ohhhh, de Blue! Ook een favoriet! Die geur, zo heerlijk! En de keuken wordt blinkend schoon. Wel goed naspoelen anders blijft er een witte waas achter. Hou het doosje wel in de keuken, want als je ‘m opendraait (klei wordt korrelig als het opgedroogd is) komen de korrels overal. Ik heb er net weer even aan geroken voor de review en het ligt nu een beetje op mijn toetsenbord.

Multidoek

Werkt echt heel fijn samen met de Blue pasta. Met de blauw-witte kant (korte haren) breng ik de pasta op (vuile) oppervlakten aan en met de witte kant (lange zachte haren) maak ik het schoon. Fijn om met de witte kant in circels de pasta in te wrijven.

Raab rollfix verzorgingsmiddel

Schuimt goed en een fijn middel om mee schoon te maken. Ik heb het gebruikt in de badkamer en voor de ramen (op de vezels van de raamreiniger) en omdat het een milde geur heeft, wordt het schoonmaken gewoon een iets fijnere klus voor mij.

Conclusie & verkrijgbaarheid

Deze roze lijn was dus een Limited Edition. In andere kleuren zijn ze nog gewoon te krijgen! Onder andere bij Ha-Ra Nederland of Amazon:

Ha-Ra set van raamreiniger, verzorgingsmiddel 500 ml en Stardoek
*let op, de raamreiniger in deze set is de standaard, niet de Vario

Professionele raamreiniger Vario 32 cm blauw

Schoonmaakdoek Star met rand in antraciet

Doosje Ha-Ra Blue 200 ml

Rollfix gevuld 500 ml verzorgingsmiddel
(Let op: het flesje in deze blog dat ik kreeg om te proberen was 75 ml, maar die wordt zo te zien nergens verkocht).

Waar ik van hou is wanneer schoonmaakmiddelen lekker ruiken en er makkelijk en snel mee te werken is. Met alle producten die ik besteld heb, is dat het geval. Na het gebruik van agressieve middelen uit de supermarkt heb ik vaak last van mijn longen en jeuk aan mijn handen als ik geen handschoenen heb gebruikt. Met Ha-Ra hoef ik geen handschoenen te dragen.

Ik zou hier dus serieus nog veel meer van willen hebben en kopen, míts de prijs omlaag gaat. Het is zuinig en duurzaam, maar dan nog blijven het dure luxeproducten. Voor schoonmaakmiddelen wil ik dit er wel één keer, maar niet elke keer aan uitgeven. De productiekosten zijn denk ik hoog (ik heb afbeeldingen gespot waarop de doeken met de hand gemaakt worden achter een naaimachine), en de grondstoffen die ervoor gebruikt zijn wellicht schaars. Toch hoop ik dat er een dag komt dat de prijs net zo laag kan zijn als de producten in de supermakt. Want dan weet ik dat het de winkels uit zou vlíegen en mensen de andere merken links zouden laten liggen. En je laat als merk dan ook een prachtige, milieu- en diervriendelijke vegan en duurzame voetafdruk achter op de wereld. En dat is toch waar je als merk hopelijk een beetje naar toe kunt en wil gaan…

Ha-Ra schoonmaakproducten

 

*dit artikel bevat affiliate linkjes
**Voor handige extra informatie over de producten
heb ik de Ha-Ra Nederland website geraadpleegd

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

12 Reacties

 1. Ilse
  13 juni 2020 / 09:10

  Wauw! Ik heb echt een hekel aan schoonmaken, maar deze producten zijn toch echte beauty’s. Leuke en duidelijke review!

 2. Caroline
  14 juni 2020 / 12:28

  Dit ziet er heel goed uit. Mooie sfeervolle foto’s heb je erbij geplaatst. Zo wordt het nog aantrekkelijker om eens aan de poets te gaan.

 3. Laure
  14 juni 2020 / 16:59

  Snap ik dat je ze niet altijd wil kopen. Leuke review! Ik heb nog nooit schoonmaakmiddelen op amazon gekocht!

 4. 14 juni 2020 / 17:35

  Het is inderdaad niet goed, maar wel fijn dat je ze zo fijn vind

 5. Angie
  14 juni 2020 / 19:41

  Van deze foto’s krijg ik spontaan zin om schoon te maken ;) Duurzame, eco-vriendelijk en vegan wordt toch steeds meer de norm, dus als je dit op kunt brengen, zeker de investering waard. Mooie website trouwens!

 6. 15 juni 2020 / 10:10

  Oh, ik krijg spontaan zin in poetsen zo! Goeie om zo langzaam aan ook daar te gaan vervangen

 7. 15 juni 2020 / 15:08

  Door jouw review en mooie foto’s, krijg ik bijna zin om schoon te maken. Bijna. ?

 8. Jasmina
  15 juni 2020 / 15:30

  Oow dat maakt schoonmaken ineens een stuk leuker

 9. 20 juni 2020 / 20:45

  Super handig en wat zijn de designs mooi! Daarmee wil je heel graag schoonmaken.

 10. 22 juni 2020 / 11:02

  Die Blue Pasta heb ik al veel goede dingen over gehoord, toch maar eens proberen!

 11. 27 juni 2020 / 12:26

  Ik vind je foto’s zo mooi. Schoonmaken oogde nog nooit zo stijlvol en mooi : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *