Health | 5 x Tips tegen griep

Tips griep

Ben je geveld door de griep en voel je je ellendig? Helaas is uitzieken nu het belangrijkste. Er is geen quick fix voor. Maar ik heb wel 5 goede tips (en een extra tip) tegen griep waarmee je je snel een stuk beter zal voelen!

Tips tegen griep

Met de 4 tips hieronder kun je de griep een beetje verlichten. De 5e tip kan helpen om griep in de toekomst als minder heftig te ervaren.

Tip 1. Veel slapen en rust nemen

Griep is echt enorm besmettelijk. Het is een ziekte van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door griepvirussen (influenza) die de neus, keel en soms ook de longen infecteren. Het is iets anders dan een zware verkoudheid.

Tip 2. Veel drinken

Zorg ervoor dat je veel drinkt. Het hoeft niet alleen maar water te zijn. Vruchtensap en thee zijn ook prima. Water is echter het beste. Drink 1 ½ tot 2 liter water per dag. Zo hou je je ademhalingssysteem gehydrateerd. Als je (vastzittend) slijm hebt, kan dat helpen.

Tip 3. Paracetamol en Citrosan

Als ik griep heb zweer ik hierbij: Paracetamol en Citrosan. Paracetamol is de bekende koortsverlagende pijnstiller. Citrosan is een hete citroendrank die vitamine C bevat. In Citrosan zit ook Paracetamol, dus let op de dagelijkse hoeveelheid die je mag hebben. Het is niet heel lekker, maar als ik een grote mok op heb voel ik me wel altijd een stuk beter. Je kunt het kopen bij Etos. De citroendrank van het Etos huismerk is ook best prima en een stuk goedkoper. Voor de keelpijn helpt zoute drop of een ijsje (niet te veel!).

Tip 4. Licht eten

Het is verstandig om met griep licht te eten. Vaak heb je ook niet eens trek. Maar mocht je toch willen eten, hou het dan licht. Zoals beschuitjes, een cracker, kwark en een klein beetje fruit. Dat soort dingen. Zwaar eten zorgt voor een volle buik. Je lijf heeft energie nodig om griep tegen te gaan. Veel eten daar bovenop verteren is nu niet handig. Zeker niet als je door de griep al veel last hebt van je buik en maag.

Tip 5. Jezelf lekker warm en droog houden

Je lijf moet hard werken om je beter te maken. Virussen en bacteriën gaan beter op koude temperaturen. Wanneer je jezelf warm en droog houdt, help je je lijf het virus weg te werken. Lekker onder de warme dekens blijven dus.

Extra griep tips: de griepprik

Griep krijg je door een griepvirus. Omdat er verschillende soorten griepvirussen zijn die steeds veranderen, kun je elk jaar opnieuw griep krijgen. Twee keer per jaar voorspellen deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) welke griepvirussen het komende seizoen zullen rondgaan. Met die voorspelling stellen ze het griepvaccin samen. Hierin zitten stukjes griepvirus die onschadelijk zijn gemaakt. Na de griepprik bouwt het lichaam afweer op tegen deze stukjes virus. Zodra je in aanraking komt met een griepvirus, zorgen deze afweerstoffen ervoor dat je niet of minder ziek wordt.

Griep krijgen kun je niet voorkomen. Maar ik heb astma en daarom haal ik ieder jaar de griepprik. Dat betekent niet dat ik nooit meer griep zal krijgen, maar wel dat wanneer ik ‘m krijg, hij minder heftig verloopt. En dat is top natuurlijk!

 

Heb jij nog een goede tip om griep te verlichten?

 

* Dit artikel bevat affiliate links.

 

Liefs, Amina

Logo I'm Feeling Good

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

Delen:

5 Reacties

  1. 7 december 2023 / 12:53

    Wat een fijne en handige tips geef je! Er zit inderdaad niets anders op dan uitzieken. Je hoort het nu ook weer veel om je heen, mensen die de griep hebben.

  2. Kijkje in huis en tuin
    7 december 2023 / 16:52

    Wat een fijne tips, ik was laatst niet helemaal lekker, slapen helpt bij mij erg goed.

  3. 7 december 2023 / 19:25

    Op mijn werk zijn ook diverse zorgvragers wat grieperig/verkouden. Echt de tijd van het jaar weer

  4. 8 december 2023 / 14:42

    Toch even naar buiten gaan vind ik altijd fijn. Zeker als je heel lang in bed hebt gelegen.

  5. Claire
    8 december 2023 / 19:54

    Wat een fijne en goede tips! Gember doet voor mij ook altijd wonderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *