Tastea 30 dagen detox kuur & kortingscode voor mijn volgers!

Tastea 30 dagen detox kuur & kortingscode voor mijn volgers!

Het is begin juli en ik kijk in mijn inbox of ik nog mailtjes heb ontvangen. Ah, een leuke mail van een merk genaamd Tastea. Of ik een van de producten wil proberen en mijn mening daarover wil delen op I’m Feeling Good. Ik neem een kijkje op de site. Het merk en wat het uitstraalt spreekt me al meteen aan, dus ik zeg ja. Ik kies op aanraden van Tastea de Detox thee die ik 30 dagen lang test. Hoe ik dat ervaren heb en of het ook werkt lees je in dit artikel! Ga er even lekker voor zitten, want aan het eind krijg je ook nog een hele mooie Tastea kortingscode!

Tastea 30 dagen detox kuur & kortingscode voor mijn volgers!

Waarom Tastea

Wat zegt Tastea over dit product?

“Tastea is jouw start voor een gezonder, fitter en gelukkiger leven! De verschillende luxe & 100% natuurlijke thee blends kunnen jou op elk stadium van jouw leven ondersteunen. Start daarom vandaag nog en taste the goodlife! De verschillende 100% natuurlijke theekruiden combinaties kunnen jou op elk stadium van jouw leven ondersteunen. Start daarom vandaag nog en taste the goodlife!”

Tastea detox thee en theebeker

De producten

Ok, dit klinkt heel erg goed! Kort na het contact met Tastea krijg ik een heel mooi pakketje thuisgestuurd. In zwart zacht papier haal ik een mooie theebeker en 2 luxe theeblikken uit de doos. Er zitten 2 extraatjes voor me bij: een flyer met een kortingscode voor mijn volgende aankoop en een roze strandbal met het Tastea logo erop! Wat ontzettend lief!

De Ingrediënten

Detox Morning

Groene thee, China gunpowder, groene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart,Taraxacum, Spirulina en Guarana.

Tastea 30 dagen detox Morning Tea

Detox Evening

Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan en bonenkruid.

Tastea 30 dagen detox Evening Tea

Let op

De thee kan sporen bevatten van noten, sulfieten, soya & lactose.

Inhoud & gebruik

De 30 dagen kuur bestaat uit een speciale ochtend blend (Detox Morning) en een avond blend (Detox Evening). De inhoud is 75 gram per blik, totaal 2 blikken van 150 gram. Per kopje dien je 2,5 gram thee te gebruiken. Dat betekent dat je per blik precies 30 kopjes thee kunt zetten. Precies zolang de kuur duurt. Ik heb echter gemerkt dat je nog minder thee nodig hebt. De hoeveelheid van 2,5 gram maakte mijn thee iets te sterk.

De beker heeft een handig zeefje zodat je geen losse thee meer in je mond krijgt. En hij is dubbelwandig: je verbrandt je handen niet en de thee blijft langer warm. Informatie op de website: “Waarschuwing: draai de dop bij gebruik van kokend water niet direct op de beker. Dit in verband met hoge druk. Laat de thee even afkoelen of voeg een scheut koud water toe. Niet schudden.”

Ja. Dat heb ik geweten. Ik wilde namelijk voor een leuke Instagram-foto de thee in de beker goed zichtbaar hebben. Dus ik sta vol met die beker schudden. Met kokend water erin…Én de dop blijkbaar niet helemaal goed dicht gedraaid…OMG! Ik had de waarschuwing op de doos van de beker dus niet goed gelezen. Daar staat duidelijk op dat je de dop er niet direct op moet doen na kokend water gebruikt te hebben. Flink geschud met een half open dop…Het kokende water spoot uit de beker en ik heb mijn hand goed verbrand. Eerst water, de rest kwam later, dus ik heb er gelukkig maar eventjes last van gehad. Maar het is wel opletten geblazen dus!

Tastea 30 dagen detox

Wat het voor je doet

 • Dit is een detox kuur;
 • Met een detox thee drijf je giftige stoffen af. Hierdoor kan er gewichtsverlies ontstaan, echter verschilt het resultaat per persoon;
 • Boosten van je immuunsysteem;
 • Verbeteren van de huid;
 • Afdrijven van vocht;
 • Verminderen van opgeblazen gevoel;
 • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid;
 • Verhogen van je weerstand;
 • Ondersteuning bij je stofwisseling;
 • Ondersteuning voor een goede nachtrust;
 • Onderdrukken van honger gevoel.

Hoe drinken

De Detox Morning kun je het beste drinken in de ochtend. De Detox Morning bevat onder andere theïne waardoor deze thee je aan een goed begin van de dag kan helpen. Drink de Detox Morning niet na 17:00 uur, omdat de blend dan een nadelig effect kan hebben op de Detox Evening, welke een goede nachtrust ondersteunt.

 • Zowel voor de Detox Morning als de Detox Evening gebruik je een theelepel kruiden en ongeveer 200 ml gekookt water;
 • De Detox Morning dien je 2 tot 3 minuten te laten trekken. Langer mag altijd;
 • De Detox Evening dien je 7 tot 10 minuten te laten trekken. Langer mag altijd;
 • Wanneer je de tastea theebeker gebruikt, kun je de blend in de beker laten zitten.

Mag je dit altijd drinken?

Tastea raadt aan om na elke kuur van 30 dagen, zeven dagen rust te nemen. Hierdoor raakt je lichaam niet gewend aan de theekruiden waardoor deze optimaal blijven werken.

Mijn ervaring

Morning Tea

Heerlijk frisse, groene thee. Lekkere citroen-abrikoos smaak. Een thee die je niet te lang moet laten trekken, anders wordt-ie bitter. Ik voel de thee kort na het drinken ervan echt z’n werk doen…voel het goed in mijn maag en buik. Geen vervelend gevoel en het duurt ook niet heel lang. Ik moet wel veel meer naar het toilet dan normaal. En ik ga al best vaak van nature. Maar zo worden wel de afvalstoffen afgevoerd. Ook voel ik me minder opgeblazen en is mijn hongergevoel stukken minder. Yasssss!

Evening Tea

Wauw, wat een beauty van een thee zeg! De groene gekrulde blaadjes (Verbena) zijn prachtig! Deze groene thee is erg lekker. Meer kruidig dan de Morning Tea en door de warme smaak (onder andere gecreëerd door sinaasappelschil en mandarijn) doet hij me aan een lekkere winterthee denken. Het heeft meer effect op mijn maag en buik dan de Morning Tea merk ik, maar het stoort me verder niet. Ik voel een nog zwaarder gevoel op mijn buik. Honger ervaar ik daardoor veel later dan normaal. Heel fijn, want er mogen wel een paar kilootjes af! Ook bij deze is het vaker naar het toilet geblazen, maar omdat het goed werkt neem ik dat helemaal voor lief. Je wilt detoxen of je wilt het niet hè! ;-) Wat ik extra fijn vind aan de Evening Tea is dat er Valeriaan in zit. Dit werkt rustgevend en dat merkte ik ook echt. Ik slaap veel beter.

Theebeker

De theebeker en ik zijn pas veel later vriendjes geworden. Het drong pas na de eerste keer gebruiken en verbranden tot me door dat we hier aan het werk zijn met jawel: kokend water. Note to self: dit is geen flesje met koud water waar je even mee gaat sporten. De beker met kokend water dus eerst laten afkoelen en níet heen en weer schudden. En al helemaal niet met een niet goed afgesloten dop…OMG! Nee, ook niet voor dé juiste Instagram-foto. Of om die mooie thee- en bloemblaadjes goed te laten zien! De inhoud van de beker: 400 ml. De beker is trouwens ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld fruitwater, koffie, sap, smoothies en meer! En lekvrij!

Tastea Morning Tea

Conclusie

Ik ben heel enthousiast over deze detox kuur. Ik voel me na het drinken ervan veel minder opgeblazen. Ook voel ik me fitter na die 30 dagen! Tijdens de kuur heb ik minder vaak gesnaaid. Dit detox pakket ga ik daarom zeker vaker bestellen. Ik ben 3 kilo kwijt geraakt na deze 30 dagen, maar ik weet niet of dat nou door de thee of door het 3 x sporten per week komt. Waarschijnlijk een combinatie van de twee.

Wat echt geweldig is aan de thee is de fantastische kwaliteit. Het is geen fijngemalen poeder, maar het bestaat uit prachtige theeblaadjes en bloemetjes die mooi opzwellen in heet water. Lekkere smaak ook.

Wees voorbereid op meer bezoekjes aan het toilet! Ontgiften die hap!

De theebeker is bij juist gebruik ontzettend fijn met die filter! Geen losse bladeren in mijn mond, yesss! Een echte eyecatcher én lekvrij!

Nog even de plus- & minpunten op een rijtje:

Pluspunten

 • Door de dubbelwandige theebeker verbrand ik mijn vingers niet meer aan de thee;
 • De beker is makkelijk schoon te maken en eenvoudig in gebruik voor meerdere doeleinden. Enorm handig voor losse kruidentheeën. Je krijgt geen theegruis meer binnen door de filter;
 • De theebeker is BPA-vrij, lekvrij, fijn om naar te kijken en hip;
 • De theebeker heeft een geheime bodem waar je extra kruidenthee, vitaminen of zoetstof in kunt bewaren. Zó cool!
 • De beker is perfect om koude drankjes langer koud te houden zonder condensatie;
 • De smaken van de thee zijn heerlijk;
 • De thee is heel zuinig in gebruik. Ik had minder dan de voorgeschreven 2,5 gram per keer nodig. Eén schepje is meer dan genoeg. Als ik teveel neem wordt het ook alleen maar sterker en bitter;
 • De thee is van hele goede kwaliteit;
 • Ik heb veel minder honger na het drinken van deze thee;
 • Ik voel me minder opgeblazen en ik voel dat de thee z’n werk goed doet. Ik ga ook veel meer naar het toilet (afvoeren van afvalstoffen);
 • 100% natuurlijk;
 • Werkt niet laxerend.

Minpunten

 • De dubbele wand van de theebeker is waanzinning handig en irritant tegelijk. Ja, ik verbrand mijn handen inderdaad niet meer en de thee blijft goed warm. Maar ik kan daardoor ook niet meer goed inschatten hoe heet de thee nu precies is. Dus je bent best een tijd voorzichtig aan de thee aan het nippen…En heet water blijft heet water, dus ik heb mijn tong een paar keer goed verbrand. Je ‘leert’ hier uiteindelijk wel beter mee om te gaan naarmate de kuur vordert;
 • Ik miste een handig boekje met uitleg over een aantal dingen. Als Tastea dit bewust gedaan heeft voor het milieu (papierbesparing), kudos voor ze, maar misschien dat er dan wel iets van een milieuvriendelijk flyertje of zo bij kan met essentiële informatie of een verwijzing naar de relevante FAQ-pagina. Want ik miste echt informatie over het gebruik van de theebeker. En zéker ook over het gebruik van de thee: hoeveel kopjes Morning en Evening Tea ik per dag mocht drinken bijvoorbeeld…Dat staat bij de FAQ’s onderaan. Ik zou dat zelf echt helemaal naar boven halen;
 • Op de website wordt geclaimd dat je Tastea overal mee naar toe kan nemen. Ik zou dit zelf iets nuanceren, door er iets bij te zetten als “(…) maar zorg wel dat dit veilig gebeurt”. Het vervoeren kan ook zeker wel, maar dan moet je ‘m goed rechtop houden en er niet mee schudden. Het rechtop vervoeren staat helemaal onderaan de productpagina. Ik zou dat zelf veel meer naar boven halen omdat ik dit echt essentiële informatie vind. Ook zou ik nog duidelijker maken dat na gebruik van kokend water, de dop er echt niet direct opgedraaid mag worden.

Zoals je kunt lezen zijn er veel meer plus- dan minpunten en ik ben dan ook heel enthousiast! Er zijn wat ’technische’ dingen waar je op moet letten, lees daarom goed alle informatie over de producten en de FAQ’s door op de website. Dan ben je helemaal up-to-speed! En dan nu: de kortingscode!!!

Tastea theebeker

Genieten van Tastea Morning Tea op mijn balkon!

 

Wat: Tastea 30 dagen detox

Prijs: € 39,95 voor Detox Morning & Detox Evening samen

Wat: Tastea theebeker

Prijs: € 19,95

Kortingscode voor mijn volgers!

Tastea is zo lief geweest om mijn volgers een kortingscode aan te bieden! Met de code imfeelinggood (kleine letters aan elkaar) krijgen lezers van I’m Feeling Good namelijk 10% korting op alle Tastea producten m.u.v. de Package deals (aanbiedingen).

 

Deze kortingscode is 2 weken geldig: van
19 augustus t/m 2 september 2017! Geniet ervan!
(deze kortingscode is verlopen)

 

HAPPY DETOXING!

Ga jij de 30 dagen
detox kuur
bestellen?

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

 

* Dit is een inspirerende samenwerking met Tastea.
Door samen te werken met merken
kan I’m Feeling Good blijven bestaan.
Thanks voor de support.

Delen:

10 Reacties

 1. Mach
  19 augustus 2017 / 08:02

  Hey!
  Klinkt goed!
  Geen littekens over gehouden op je hand? Hoop van niet. Ga zeker even op hun website kijken!!!
  Groetjes!!! ?

  • Amina
   Auteur
   19 augustus 2017 / 14:46

   Hi Machteld! Dank je wel! Nee, ik ben ongeveer een uur in totaal ermee bezig geweest…elke keer als ik weer dat nare brandgevoel op voelde komen, meteen weer onnder koel water gehouden. Het is wat rood, maar meer niet gelukkig! Echt wel stom ook, om ermee te gaan shaken alsof het een flesje koud water is hahaha! Oh tof, vergeet de kortingscode dan niet hè ;-) Liefs! xxx

 2. 19 augustus 2017 / 20:49

  Ja ik heb het ook en super tevreden mee :-)

  • Amina
   Auteur
   20 augustus 2017 / 10:54

   Hi Saskia! Goed om te horen. Ik ga ook zeker door met de Detox…dat opgeblazen gevoel niet meer hebben is me zoveel waard! Dat dat met een thee verholpen kan worden, awesome! xxx

 3. 22 augustus 2017 / 22:33

  Oeh dat klinkt super interessant! Ik ga eens op hun site kijken <3

  • Amina
   Auteur
   23 augustus 2017 / 16:19

   Dank je wel! Laat me weten wat je ervan vindt! xxx

 4. laura
  25 januari 2018 / 16:34

  super lekkere thee,ben er pas mee begonnen en blijf ervan drinken haha!
  Na deze kuur zeker andere smaken bijbestellen.
  Echte aanrader

  • Amina
   Auteur
   28 januari 2018 / 00:32

   Jaaaa, vind ik ook! Thanks voor het lezen Laura! Liefs

 5. jessica
  11 februari 2018 / 16:53

  HI,

  Wil de detoz thee ook gaan bestellen en evt. de skintight. Kan je deze tegelijk drinken of dien je deze na elkaar te drinken. Ik kan dit nergens na lezen.

  • Amina
   Auteur
   11 februari 2018 / 19:08

   Hi Jessica! Dank je wel voor je reactie. Ik heb geen idee. Ik heb de Detox morning en evening getest, niet de skintight. Ik zou ze even bellen of mailen. xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *