Personal | Sail Amsterdam 2015

Sail Amsterdam

Oehhhhhhh leuk! Een nieuw onderdeel op mijn blog, de I’mFG! Photo Diary! Persoonlijke blogs met (hopelijk) mooie foto’s zodat jullie een beetje sfeer met me mee kunnen proeven! De plek waar ik heen ga of het moment dat ik vastleg moet natuurlijk ook wel een lekker I’m Feeling Good-gehalte hebben. Sit back and enjoy! Mijn leukste foto’s van Sail Amsterdam 2015!

Sail Amsterdam

Eerst mijn vriendinnetje ophalen!!! Ik heb me goed voorbereid met een flesje water, luchtige kleding en makkelijke schoenen, maar ik ben me dus wel vergeten in te smeren! Niet handig met 30 graden in Amsterdam. Maar ik heb er zin in!

My dear friend Sjaan en myself Sail Amsterdam
Wat is Sail Amsterdam?

Sail Amsterdam  is een groots evenement dat elke 5 jaar plaats vindt. Ongeveer 600  Tall Ships, Nederlandse historische én moderne schepen meren af in en rond de IJhaven in Amsterdam. In de spotlights staan natuurlijk die internationale Tall Ships, enorm grote zeilschepen die heel indrukwekkend zijn om te zien. Sail begon dit jaar met een 8 km lange Sail-In Parade en eindigde met een stijlvolle uittocht tijdens de Thank You-Parade. Met lief vriendinnetje Sjaan was ik op de laatste eventdag bij Sail.

IJ in Amsterdam

Gezelligheid

Deze foto heb ik gemaakt vanaf de veerpont naar de andere kant van het IJ. Gezelligheid op die pont: een trompettist vermaakte ons met Amsterdamse liedjes en bij het aanmeren (dat eventjes iets langer duurde) zette hij “En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet” in, hahaha!

Sweet dog enjoying Sail Amsterdam
Foto van de dag

Ik vind dit de mooiste foto van de dag! Ja inderdaad, heeft niks met boten te maken, hahahaha! Maar hij is van een superschattig hondje (ik denk ook een van mijn faves zo te zien, een Border Collie) dat zo aan het genieten was en naar de boten keek! Hoe dan! Zo mooi. Ik ben gek op dieren dus dit moment…loved it.

Collage Sail Amsterdam

Sail Amsterdam waterside
Sail Amsterdam 2015 impression

Tallships

Driemasters, viermasters, zó indrukwekkend!!! Een dagje op of aan het water vind ik altijd heel ontspannend. We hadden gewoon geen last van de drukte om ons heen, omdat je focus op het water en de schepen ligt! Ik zeg over 5 jaar weer doen!!!

Tallship Sail Amsterdam

Swedish tallship
Het zweedse Tallship “Götheborg” met zijn 58 meter vond ik enorm indrukwekkend!!! De matrozen in de masten waren zo druk en vooral heel hoog bezig! Je moet het maar kunnen en vooral durven!!!

IMG_2249

Tallship Gloria is bijna 65 meter lang en heeft hele enthousiaste bemanningsleden! Dit schip komt uit Columbia en stond hoog op het verlanglijstje van de organisatie van Sail. De uittocht met heerlijke muziek en het gezwaai van de matrozen was superleuk.

Sail Amsterdam 2015

Dit jaar zijn er 2,3 miljoen bezoekers geteld! De sfeer is top, de schepen waanzinnig en het mooie weer maakte het helemaal compleet! Ik ga in 2020 weer! Ondanks de blaren, de spierpijn én mijn verbrande huid!

 

Ben jij ook fan van Sail Amsterdam?

Fotografie: I’m Feeling Good

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *