How to: Instagram Highlight Covers maken in de kleuren van je feed

Instagram Highlight Covers maken in de kleuren van je feed

Ik vind het soms jammer dat ik geen screenshots meer heb van mijn Instagram profiel van 2015. Toen ik ermee begon. Wat zag dat eruiiiiiit! Een vriendin spoorde me aan om Instagram te gebruiken en ik vond het allemaal maar gedoe en kei ingewikkeld. Ik had FB en dat vond ik wel goed zo. Ik was helemaal niet van dat ‘onlinen’. Nu, 6 jaar later, is het de allereerste app die ik open bij mijn koffie ’s morgens. I LOVE it. Als ik hoor dat mensen in mijn vriendenkring nog niet op Insta zitten of iets niet snappen, moet ik me inhouden het niet voor ze op te zetten of het meteen uit te leggen. En ik schaam me allang niet meer als ik in een winkel een leuke story maak. Sinds kort heb ik iets veranderd in mijn feed: de highlight covers hebben nu de kleuren van de foto’s in mijn feed gekregen. Hoe je dat ook snel gemakkelijk zelf kunt doen, leg ik je in dit artikel uit.

How to: Instagram Highlight Covers maken in de kleuren van je feed

Al eerder schreef ik blogs hoe je zelf je eigen Instagram Highlight Covers kunt maken en waar ik mijn kant en klare highlight covers kocht.

Lees hier: How to: je eigen Instagram highlight covers maken

Lees hier: Waar ik mijn leuke kant en klare Instagram Highlight Covers koop

Instagram feed imfeelinggood

Instagram Highlight Covers maken in de kleuren van je feed

Ik laat je in 5 makkelijke stappen zien hoe je je Instagram Highlight Covers (die circeltjes met stories erin tussen je bio en je foto’s) maakt in de kleuren van je feed. Ik zie dit veel bij content creators die bijvoorbeeld met interieur of online design bezig zijn. Heel mooi vind ik het en ik heb er recent voor gekozen om het ook zo te doen. Het geeft namelijk een mooi en rustig geheel tussen je bio en feed en mensen zien in één oogopslag wat ze aan kleuren en stijl kunnen verwachten.

Wat heb je nodig

 1. Je mobiele telefoon
 2. De Adobe Lightroom Mobile app
 3. Een aantal foto’s die op de app staan, die de kleuren bevatten die kenmerkend zijn voor je feed en die je als highlight covers wil hebben. That’s it.

ps: ik heb een Android telefoon. Het kan zijn dat het op andere telefoons iets anders werkt.

Stap 1. Bepaal de kleuren van je feed

Dat kun je bijvoorbeeld doen door een filter uit te kiezen die je mooi vindt voor je foto’s, die de kleuren creëren die je erg mooi vindt. Of daadwerkelijk kleuren te fotograferen die je in je feed wil hebben. Zoals ik dat heb gedaan. Ik probeer altijd bepaalde kleuren in mijn foto’s terug te laten komen. Zoals taupe, zachtroze, bruin-oranje en wit. Echte neutrals dus.

Stap 2. Deel vanuit Adobe Lightroom de foto direct naar je Instagram Stories

Dit doe je door in de foto op het Share icoontje te klikken (een soort klokwijzers met bolletjes erop). Dan naar Share to…Instagram Stories.

Instagram Highlight Covers Imfeelinggood

Stap 3. Kies nu je kleur

Je bent nu in je Stories. Kies boven het ‘krabbeltje’ (tweede icoontje van rechts) en druk vervolgens linksonder op het pipetje. Ga op de kleur in de foto staan die je wil hebben. De kleur van je keuze verschijnt nu om het pipet icoontje heen. Leg je wijsvinger op het scherm (maakt niet uit waar zolang het op de foto is) en blijf het even ingedrukt houden. Het hele scherm kleurt nu in je gekozen kleur. Yes, dat is goed. Klik op het vinkje en tenslotte op het download pijltje (4e van rechts bovenin).

Stap 4. Maak een nieuwe highlight + cover of vervang een bestaande cover

Ok, de foto met de kleur is nu dus opgeslagen. Klik op het kruisje links bovenin en kies Discard. Je bent nu weer in de Adobe Lightroom app. Doe stap 2, 3 en 4 tot hier nu steeds opnieuw, totdat je tevreden bent met het aantal kleuren dat je hebt opgeslagen.

Stap 5. De cover editen met de nieuwe kleur / nieuwe cover met de kleur maken

Als je met de vier stappen klaar bent, kun je weer naar de Instagram app gaan. Er zijn dan drie mogelijkheden:

 1. Je hebt nog helemaal geen highlight covers. Dan kies je de lege cover met het plusje dat ‘New’ heet en klik daarop. Je hebt al wel een Instagram Story nodig om die in deze highlight te plaatsen. Je kunt wanneer je ‘New’ hebt gekozen Stories kiezen die je daarin wil hebben staan. Maak die selectie, kies Next en geef je Highlight een naam (je kunt nu namelijk typen). Kies nu meteen voor Edit Cover. Ga naar het foto gallery icoontje. Kies de kleur die je gemaakt hebt en tik bovenin rechts op de pijl naar rechts en dan op Done en weer op Done. De cover staat nu tussen je bio en je foto feed in. Leuk hè!
 2. Je hebt al wel highlight covers maar je wil een nieuwe maken. Scroll dan naar rechts door je highlights heen naar het einde en ga dan verder met stap 1 hierboven.
 3. Je wil een al bestaande highlight cover vervangen door een nieuwe met kleur. Ga op een highlight staan en kies rechtsonderin (in de story dus) voor de drie puntjes met More en kies daarna Edit Highlight. Kies dan voor Edit Cover. Scroll naar links. Druk op het foto gallery icoontje en kies de de kleur van je keuze. Druk dan rechts bovenin op de pijl die naar rechts wijst en daarna op Done en weer op Done. Klaar! Je highlight cover is vervangen door een kleur! Woohoo!

Feed kleuren Instagram I'm Feeling Good

How to: Instagram Highlight Covers maken in de kleuren van je feed

En dat is het. Simpel toch? Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit artikel en ik ben heel benieuwd wat je van de kleuren vindt van mijn foto’s en covers. Laat je het even weten in de comments? Dank je wel!

ps: Inmiddels heb ik in 2022 mijn Instagram highlight covers weer veranderd. Daarover snel meer :-)

 

Volg jij me al op Instagram?

Delen:

6 Reacties

 1. 22 april 2021 / 14:14

  •.Ziet er super mooie uit.
  Leuk om te weten.

 2. 23 april 2021 / 16:59

  Ik heb het even uitgetest en is inderdaad erg leuk – moet er nog eens over denken hoe ik het zal toepassen :)

 3. Mandy
  19 mei 2021 / 00:43

  Oh dat ziet er super mooi uit!! Mijn feed is een chaos dus en de highlights van mijn stories ook lol. Kan zoiets ook niet echt doen omdat ik geen specifieke kleuren heb.

 4. 20 mei 2021 / 10:23

  Wat een handige tips. Ik heb bij de highlight covers foto’s staan van wat er in die highlight te zien is

 5. 23 mei 2021 / 14:30

  Je hebt echt een perfecte feed vind ik. Zo sereen. En we moeten naar niemands feed van jaaaaren geleden haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *