Yay, ik word slank! #9 – The Struggle is real

Yay, ik word slank 9 - The Struggle Is Real

Mijn laatste Yay, ik word slank heb ik eind november vorig jaar geschreven. Drie maanden geleden. De drive en de motivatie zaten er toen nog goed in. Ik wílde afvallen. Maar waar ik heel gevoelig voor ben zijn de feestdagen. Dat alle winkels vol liggen met lekkers. En ik vind dan ook echt alles lekker. En ik houd mezelf dan ook altijd voor dat ik 1 januari weer braaf ga beginnen. En dat alleen nu dan even alles mag!

Nu is het bijna maart &
The Struggle is Real.

Nu is het bijna maart & The Struggle Is Real. Want ik mag van mezelf nog steeds alles. De 1e week van januari ging top. Ging er weer helemaal voor. Ook weer naar de sportschool. Maar dát was zwaar en viel enorm tegen. Ik had zoveel pijn na die 1e week dat ik dacht Ok, eerst weer wat kilo’s kwijt en dan wel weer sporten. De supermarkt lag ook nog steeds vol met lekker eten dat nu in de aanbieding was. Zucht…Maar erger nog: ik was weer compléét verslaafd aan suikers en vetten. Door 1 maand(!) losgaan.

Vriendinnen van me zitten alweer helemaal in hun afvalflow. Hebben een doel, sporten hard en gaan ervoor. Ik zit, herstel, líg liever op de bank te Netflixen met een zak chips op mijn buik. Laat mij maar gewoon even, denk ik dan. Mijn issue met eten is dat het overal verkrijgbaar is, ik het overal om me heen zie en ik het overal voor gebruik: voel ik me kut, dan eet ik. Voel ik me super, dan eet ik. Heb ik iets naars meegemaakt, dan eet ik. Heb ik iets te vieren, dan eet ik ook. Het maakt gewoon geen fuck uit wat er aan de hand is; ik eet. En veel. En ik vind het allemaal even lekker.

Maar Amina, misschien wéét je niet hoe je af moet vallen? Jawel hoor, sterker nog: ik weet precies wát ik moet doen om af te vallen. Ik heb al veel manieren geprobeerd, heel veel methodes op de hoop WERKT NIET VOOR MIJ gegooid, ben naar dietisten gegaan en heb allerlei lijstjes ingevuld, boeken gelezen en een abonnement op de Weight Watchers gehad. Ik weet precies hoe mijn lichaam op welk eten en op welke afval-manier goed reageert en op welke niet. Als ik wil, kan ik met 2 weken 5 kilo kwijt zijn. Na 1 week ben ik al ongeveer clean en hoef ik geen zoetigheid en geen hartige troep meer. Mijn lijf hunkert er al heel snel niet meer naar.

Maar dat is het probleem…ik WIL nu niet. Ik wil gewoon genieten van heerlijk eten. Me volstoppen met chips, snoep en chocolade. Met saucijzenbroodjes, roti kip, pasta, rijst, patat, McDonald’s en meer van alles dat niet goed is. En ik wéét wat ik doen moet…maar de knop is denk ik te vaak aan en dan weer uitgezet…Alsof ik mezelf niet meer serieus neem wanneer ik weer eens zeg: NU GA IK ERVOOR!

Gisteren zag ik een prachtige docu op Netflix. Het 1e deel van het 3e seizoen van Chef’s Table. Ik heb van de eerste 2 seizoenen alles gezien. Dit 1e deel gaat over een Boeddhistische non, die tempel-eten maakt voor haar gasten en haar zusters. Alles natuurlijk, alles biologisch, alles duurzaam, alles vegetarisch, uit eigen tuin, alles met respect voor de natuur gemaakt en alles volgeladen met bewustwording en positieve energie. De tranen stonden erna in mijn ogen. Sowieso heb ik een enorm zwak voor de Boeddhistische stroming. Dat is een levenswijze die van alle geloven en stromingen het dichtst bij mij staat en het dichtst in de buurt komt van de persoon die ik wil zijn.

Wanneer ik een maand bij Jeong Kwan zou vertoeven, zou dat enorm goed voor mij zijn. Dat weet ik gewoon. Voor mijn ik, voor mijn zijn, voor mijn geest, voor mijn bewustwording en voor mijn lijf. De kilo’s zouden eraf vliegen. Dat gaat dus op de Bucketlist… maar voor nu bestel ik sushi en ga ik morgen weer beginnen :-)

Alhoewel ik twijfelde of ik dit artikel moest plaatsen, denk ik dat het ook goed is om de andere kant van het afvallen te laten zien. Het is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn op de weg naar mijn gewenste maatje 42. Maar dat komt vást wel weer!

 

HAPPY WEEK!

Hoe pak jij
de afval-draad
weer op?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Misschien wil je dit ook lezen?

Yay, ik word slank! #1
Yay, ik word slank! #2
Yay, ik word slank! #3
Yay, ik word slank! #4
Yay, ik word slank! #5
Yay, ik word slank! #6
Yay, ik word slank! #7
Yay, ik word slank! #8

Delen:

5 Reacties

 1. 27 februari 2017 / 22:26

  Ik kan me voorstellen dat vooral het begin echt heel lastig is, maar je klinkt wel heel gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan :) You can do this! Zet hem op!

  • Amina
   Auteur
   28 februari 2017 / 00:50

   Dank je wel voor je reactie Romy! Dank je wel, doet me goed! Ja, gaat vast lukken! xoxo

 2. 3 maart 2017 / 21:52

  Na dit te lezen ben ik blij dat het mij allemaal lekker makkelijk afgaat, ik ben verslaafd aan sporten en nu op vakantie eet ik erg ongezond, maar ik sta op de skies, dus het gaat er ook wel weer vanaf, beweeg de hele dag haha, slecht excuus, maar als ik thuis ben mis ik helemaal niet de zoetigheid, ik kan prima zonder.
  Hopelijk kan jij de draad ook weer oppakken en kom je snel weer in een gezonde spirit en gezond kan ook heel erg lekker zijn. :)

  • Amina
   Auteur
   4 maart 2017 / 00:05

   Wat heerlijk dat je verslaafd bent aan sporten zeg. Wat doe je precies Emma, cardio in combi met kracht? Dat deed ik vorig jaar nog braafjes 3x per week…was heerlijk inderdaad…Komt vast weer goed! Ik hoop snel;-) xoxo

 3. Naomi
  19 maart 2017 / 11:26

  Probeer je vooral niet alles te verbieden. Probeer elke dag een doel te zetten en zet niet te grote doelen.
  Begin bijvoorbeeld met 5 kg afvallen in 1 maand. Begin met 1 keer per week sporten enzo en beloon je zelf dan ook met iets als je je doel hebt behaald.
  Wees in ieder geval alsnog trots op je en laat je hoofd niet vallen. Ga op zoek naar gezonde recepten die lekker zijn maar ook gezond. Net zoals een lekkere cake kan je makkelijk vervangen voor een gezonde cake.

  Heel veel succes en be proud of your self!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *