Yay, ik word slank! #7

Yay, ik word slank! #7 - imfeelinggood.nl

Dat is wel een dingetje hoor, 3 keer per week sporten! Ik zou je heel graag willen vertellen dat het makkelijk is en dat ik stralend naar de sportschool ga: ’s morgens vroeg om 8u ben ik al een van de eersten in de gym…met mijn gloednieuwe trendy fitness-outfit aan…mijn frisse gezicht met wat basis make up er op, mijn kettlebell van 10 kg die ik heel makkelijk met me meezwaai…het uurtje dat voorbij vliegt en ik bijna baal dat het alweer voorbij is…en de frisse wind die door mijn haren gaat wanneer ik bezweet maar gelukkig in de auto naar huis rijd! Ja…dat zou ik je kunnen vertellen…Hier een omschrijving hoe het bij mij in werkelijkheid gaat…


VOOR HET SPORTEN

OMG???!!! Gaat de wekker NU al? ’s Morgens sta ik met spierpijn op…ik KÁN niet meer…maar echt gewoon NIET meer…totaal gesloopt door het sport-programma dat ik eergisteren heb afgewerkt. Ik sta makkelijker naast mijn bed dan toen ik nog niet sportte, dat wel, maar die pijn…HALLO! VRESELIJK! Ik wil vooruit lopen maar het is alsof mijn been-naar-voren-zwaai-kracht met de helft is afgenomen. In plaats van normaal te lopen, lijkt het wel of ik bij iedere stap een micro-pauze neem, om vervolgens weer met moeite door te gaan. Ik maak die pauze niet eens bewust zelf, mijn lichaam zegt dus “HELL NO!!!”…Ineens besef ik me dan ook nog dat het vandaag WEER sportschool dag is…oh nee, klopt dat wel???! Die pijn voelt alsof ik gisteren nog geweest ben…ja…sh*t…ik moet vandaag weer…(VLOEK #1)…

 

 

Nadat ik uitstelgedrag
tot kunst verheven heb,
stap ik mijn auto in…”

Ik stap onder de douche. Het warme water brengt wat troost, maar ik douche toch niet echt op mijn gemak omdat ik weet dat ik weer moet sporten…na het douchen kijk ik eens goed in de spiegel…mijn wallen worden met de dag erger omdat ik door het warme weer weinig slaap…mijn ogen zien er moe uit…en dat haar! Jezus! Mijn krullen veren niet lekker mee, maar zitten stug en futloos bovenop mijn hoofd verwilderd bij elkaar geklemd in een Invisibobble…ja mensen…dát dan weer wel…

 

IN DE SPORTSCHOOL

Nadat ik uitstelgedrag tot kunst verheven heb, stap ik mijn auto in…mijn haar nog steeds lekker verwilderd en mijn gezicht make up-loos…een laagje basis make up???? Hahahaha, dikke doei hè! Mijn sportkleding is ook niet om over naar huis te schrijven. Omdat ik verwacht dat de ki-lo’s eraf zullen vlíegen stel ik het kopen van nieuwe kleren steeds maar weer uit. Ik sta dus in een halfgare legging op de crosstrainer, terwijl ik de slanke “Ik sta al vanaf mijn 4e jaar elke dag in de sportschool”-Babes voorbij zie wandelen in leuke, vlotte fashionable gear…zucht…

Nee, echt even serieus…??!!! Heb ik nou een slijtage gat in mijn legging? Oh joh, lekker in de buurt van mijn lies ook? (VLOEK #2 t/m 95)…

Al na 5 minuten gutst het zweet van mijn lijf…ik moet nog 55 minuten! Na een rondje crosstrainen, kettlebell-zwaaien, squatten, planken, de kipfiletjes-onder-mijn-armen-moeten-weg-oefeningen en weer eindigend met crosstrainen, begeef ik me half versuft naar mijn auto…een man komt me tegemoet lopen…hij moet nog…”Lekker gesport?” vraagt hij…”Ehm, ja, heerlijk was het!” roep ik automatisch…ik ga me niet laten kennen natuurlijk! Pfff!

In de auto moet ik een handdoekje neerleggen omdat het niet hygiënisch is wanneer mijn autostoel al die liters vocht moet opvangen…mijn haren uit het raam in de wind??? NO WAY! AIRCO AAN! HARD! Keelpijn? Jammer dan, die hitte moet uit mijn lijf, NU!!!! In de auto kan ik mijn ogen maar moeilijk openhouden…Zo moe en zoooooveel honger!!!IK WIL MCDONALD’S!!!! NUUU!

 

 

“Ja zo meisje, Amina gaat
eerst even douchen”.

 

Thuis aangekomen kom ik de 3 trappen naar boven maar moeilijk op…ik kom in een soort roes boven voor mijn deur tot stilstand…Lilly miauwt bij de deur…haar getetter dreunt in mijn kop…”Ja zo meisje, Amina gaat NU eerst even douchen”.

Na de kat geaaid, gekroeld, verzorgd en aandacht gegeven te hebben (nou ja gegeven, ik werd in een hoek gedreven en gedwongen!!! Nee, ECHT!!!), gaat Lilly tevreden naar buiten…Ik ga douchen.


THE DAY AFTER

Spierpijn de volgende dag??? (VLOEK #95 t/m 356)…


Disclaimer:
dit blog is behoorlijk aangedikt…neem ‘m niet té serieus hè ;-) xoxo

 

Hoe vaak gaan jullie
per week naar
de sportschool?

 

Happy Weekend!

XOXO
Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’Instagram
PinterestTwitterYoutube


Misschien wil je dit ook lezen?

Yay, ik word slank! #1
Yay, ik word slank! #2
Yay, ik word slank! #3
Yay, ik word slank! #4
Yay, ik word slank! #5
Yay, ik word slank! #6

Delen:

4 Reacties

 1. 4 september 2016 / 07:58

  Dat heb je weer geweldig opgeschreven ;-)
  Het klinkt misschien stom maar ik zie de sportschool echt als een uurtje ontspanning enntijd voor mezelf. Ik ben altijd maar druk druk druk, mijn hoofd zit altijd vol, en die twee uur in de week kan ik echt even lekker mijn verstand op 0 zetten

  • Amina
   Auteur
   4 september 2016 / 22:11

   Hi Anne-Marie! Dank je wel, wat lief! Is het ook, het is heerlijk om te sporten! xxx

 2. 19 september 2016 / 20:24

  Haha leuk geschreven. Ik ga niet maar denk er elke dag wel eens aan ;-)

  • Amina
   Auteur
   20 september 2016 / 12:27

   Dank je wel schat! Hahahaha, eraan denken is al een hele stap ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *