Yay, ik word slank! #6

Yay, ik word slank 6 - imfeelinggood.nl

Het afvallen gaat in de zomermaanden bij mij met ups en downs. In de winter heb je de feestdagen, het binnen willen blijven om te cocoonen en het slechte weer dat mij weerhoudt om naar de sportschool te gaan. In de zomer zijn dat de typische zomerdingen die mijn plan in de weg staan: het samenkomen met vrienden, een glaasje wijn hier en een glaasje wijn daar en de vele afspraken die je maakt om zo veel mogelijk lekker buiten te zijn…onder het genot van een hapje en drankje ja…zucht…maar naast die seizoensperikelen heeft mijn afvalmethode ook andere nadelen die ik ervaar…

Laat ik beginnen met opnieuw even te vertellen wat mijn persoonlijke afvalmethode is, om daarna de nadelen die ik ervaar met jullie te delen.


MIJN AFVALMETHODE

Ik heb ‘m al eerder besproken in “Yay, ik word slank! #3”. Je kunt ‘m de “Roué Verveer-methode” noemen, of “Afvallen de I’m Feeling Good-style”…maar ik heb er eigenlijk voor mezelf een betere naam voor bedacht:

De aangepaste afvalmethode die ik hierboven omschrijf, noem ik de
“3 x 3 x 3 x 1-methode”: Ik eet 3 gezonde/normale maaltijden per dag, inclusief 3 gezonde tussendoortjes per dag (vers fruit) en daarnaast sport ik 3 keer per week in de sportschool. De kilo’s vliegen er dan echt af bij mij! In combinatie met veel water drinken hè! Ik drink persoonlijk twee liter water per dag, náást al het andere drinken. De 1 in de methode staat voor die ene dag. THE DAY! Maar daarover meer onder het kopje “Voordelen”!


NADELEN:

– Je lichaam krijgt in een kort tijdsbestek ineens een overload aan vetten, suikers en E-nummers binnen! En dat merk je. Ik merk het aan mijn darmen die beginnen te mekkeren na dit BINGE EATEN (want dat is het feitelijk)…en mijn tanden zijn ook niet blij na al die suikers! Mochten er mensen zijn die het niet vinden kunnen dat ik het over 1 x per maand BINGE EATING  heb in combinatie met afvallen: schat, calm your titties. Ik was vroeger dagelijks aan het bingen, dus dit werkt voor mij. Dit hoeft niet voor jou te werken. Doe vooral waar JIJ je goed bij voelt!

 

“En dan mag je ineens alles.
Niet echt alles natuurlijk, want dan plof je, maar je snapt me.”

 

 

– Deze methode is nogal zwaar en niet gemakkelijk! Je moet het vol kunnen houden. De hele maand niks lekkers eten, geen koekje, geen chocolaatje, niks niet, echt bikkelen tot het gaatje en dán…eindelijk…maar 1 dag lekker eten. En dan mag je ineens alles.
Niet echt alles natuurlijk, want dan plof je, maar je snapt me.

 

– Soms heb je een maand vol met verjaardagen, ken je die???? Oh my god, food EVERYWHERE, bij iedereen waar je langsgaat…probeer dan maar eens deze methode strak aan te houden #uitdaging

– Het is heel moeilijk om na die ene dag van Middeleeuws proppen, weer normaal “3 x 3 x 3” te doen. Mijn lichaam is totaal ge-reset, dus het vergt wel degelijk discipline om na 24 uur weer om te schakelen.

 

“Het is de eeuwige balans zoeken.”

 

– Een praktisch nadeel: hoeveel lekkers kun je kopen voor maar 1 dag als al je smaakpapillen staan te duizelen in de SNOEP-CHIPS & CHOCOLA-paden van de supermarkt? Ook dit is een lastige. Het is de eeuwige balans zoeken. Wat neem ik wel mee, wat niet…en desnoods aan het einde van de dag lekkers weggeven…ja, echt, my heart breaks dan hoor!

 

En dan tenslotte de voordelen! Want die zijn er ook natuurlijk! ♥

 

VOORDELEN

– De “1” in mijn “3 x 3 x 3 x 1-methode” staat voor “THE DAY”!!! DE DAG! Die ene dag in de maand…ik heb mijn salarisdag daarvoor uitgekozen…Op die ene dag mag ik van mezelf ALLES ETEN! YESSSSSS!

– Met deze methode vliegen de kilo’s er bij mij af! En helemaal in combinatie met 2 liter water erbij per dag!

– Ik leer weer genieten van lekker eten! Die smaaksensatie die ik voel wanneer de chips, het snoep en de chocolade na een maand mijn mond betreden…WAUW! En het smaakt ook nog eens VEEL lekkerder wanneer je het maar 1 dag per maand eet.

– Soms heb ik er een maand tussen zitten dat ik het helemaal niet lekker vind! De vetten van de patat zijn dan ineens echt too much en ik voel dat mijn lichaam het er niet mee eens is. Na 1 maand al. Dan ben ik er al heel snel klaar mee, geef ik het lekkers aan de buren en kan ik dus een maand later zeggen dat ik 2 maanden geen rotzooi naar binnen heb gewerkt!

– Door het sporten ben ik in korte tijd een ander mens geworden! Had ik eerst door mijn overgewicht veel pijn in mijn lage onderrug en knieën, nu sta ik fit op uit bed en ben ik niet meer stijf als ik opsta na gezeten te hebben. Ik kan makkelijker trappen lopen, ben zelfs met een kettlebell aan de slag gegaan en ben sterker aan het worden. Ik ben GEEN sportmeisje!

 

Tot de volgende, dan vertel ik jullie in welke staat ik verkeer voor, tijdens en na het sporten, hahahaha!

 

Disclaimer: ik ben geen dieet-expert. Ik vertel in mijn column puur welke methode voor mij werkt. Deze hoeft niet voor jou te werken. Ga voor een juiste methode voor jou bijvoorbeeld langs bij een specialist :-)

 

 

Wat zijn jullie afslank methoden?

 

Happy Week alvast!

 

XOXO
Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’Instagram
PinterestTwitterYoutube


Misschien wil je dit ook lezen?

Yay, ik word slank! #1
Yay, ik word slank! #2
Yay, ik word slank! #3
Yay, ik word slank! #4
Yay, ik word slank! #5

Delen:

8 Reacties

 1. 24 juli 2016 / 20:57

  Klinkt sls een goede methode! Zet hem nog even op!

  • Amina
   Auteur
   24 juli 2016 / 21:04

   Dank je wel lieve Emma! Doe ik!!! Wel moeilijk af en toe, maar ik zet door! xoxo

 2. 24 juli 2016 / 21:04

  Knap hoor Amina, wat een zelf discipline!!! Ik denk ook niet dat er één perfecte methode bestaat, iedereen moet een manier vinden waar je je prettig bij voelt. Ik zou het persoonlijk niet kunnen, 1 dag per maand voor al het lekkers. Ik kies iedere dag 1 lekkernij uit en neem daar dan een beetje van. Weer een ander soort discipline :-)
  Sporten begin ik ook steeds leuker te vinden. Nu op vakantie gebruik ik een stappenteller, we lopen zo 15.000 passen per dag!

  • Amina
   Auteur
   25 juli 2016 / 08:18

   Wat leuk dat je sporten steeds leuker begint te vinden Anne-Marie! Wandelen is supergoed voor je, dat deed ik hiervoor. En hoe knap dat je elke dag iets lekkers kan eten om er dan op tijd mee te stoppen??!!! Geweldig als je dat kan! Fijne vakantie beauty! xoxo

 3. 27 juli 2016 / 19:41

  Wat goed Amina!!! Jij bent goed bezig. Afvallen is lastig. Ik wilde er 3 kilo af (ik wil niet slank worden, ben van de rondingen), maar ben er dik 3 bijgekomen door de medicatie. Nu moet ik er 6 af om op het gewicht te komen dat ik wil hebben. Ik vind het altijd knap als mensen het zo goed volhouden.

  Die snackdag heb je goed bedacht. Die ga ik ook invoeren, dan kan ik het misschien beter volhouden. x

  • Amina
   Auteur
   28 juli 2016 / 09:41

   Dank je wel Tamara!! Het is soms heel moeilijk, maar die kilootjes die eraf gaan zijn mijn motivatie! Wat leuk dat je die cheatdag ook gaat invoeren! Heel veel succes meis! xoxo

 4. 29 juli 2016 / 15:44

  Knap hoor dat je dit strenge regime een maand volhoudt! Toen ik wilde afvallen at ik van alles iets minder (één boterhammetje minder bij de lunch, wat minder aardappels en wat meer groenten, pas een wijntje op vrijdagavond in plaats van al op donderdagavond etc.) Daarnaast bewoog ik ook drie keer per week. Toen viel ik langzaam maar zeker af, maar daarna bleef het er ook af, want die gewoontes waren zo makkelijk vol te houden dat ik er gewoon bij ben gebleven. (Behalve het sporten op het moment, oops haha!) Ik kan niet een maand lang geen lekkernijen nemen. Maar ben ook geen binge-eter, zit snel vol. Dus het weekend is voor mij de tijd om lekker wat te snoepen. Door de weeks neem ik ook niks na het avondeten meer. Succes met afvallen!

  • Amina
   Auteur
   29 juli 2016 / 23:16

   Dank je wel Astrid! Wat heerlijk dat jij maat kunt houden! Bij mij is het met heel veel dingen alles of niets ? xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *