Yay, ik word slank! #1

Yay, ik word slank #1 imfeelinggood.nl

Twee weken geleden plaatste ik een foto van mijn gezonde avond-snack op de FB-pagina van I’m Feeling Good. Ik stelde bij die foto de vraag Wie is er nog meer aan het afvallen? en tot mijn verbazing heeft dat bericht 1069 personen bereikt en kreeg ik leuke reacties van dames die ook hard bezig zijn. Dit leeft bij jullie! En daarom wil ik mijn persoonlijke afvalavontuur met jullie delen door middel van een serie blogs. Totdat ik er ben…kan lang duren dus hahahaha! Misschien heeft iemand er iets aan, kan ik iemand inspireren en kunnen we elkaar helpen om niet naar maatje 38 te gaan, maar om ons weer lekker in ons vel te voelen! Warning: het zal met ups & downs gaan, dus verwacht geen korte serie! ;-)

Ergens vind ik het heel fijn dat ik mijn afvalperikelen ga delen met jullie. Een soort stok achter de deur of zo…mezelf laten gaan en dan een blog schrijven met hoe zwaar afvallen wel niet is kan dan natuurlijk niet…

Tuurlijk zijn er mensen die het prettig vinden om zwaar te zijn. Dat had ik in het begin ook! Ik had allerlei redenen om het aankomen totaal niet serieus te nemen. De smoesjes strooide ik moeiteloos in het rond: Ik krijg er grotere borsten van YAY!!!! of: Als ik hard ga sporten kan ik heus wel alles blijven eten! Joehoeeeee!

 

Ik snap niet dat er
fashion designers zijn
die
de junkie-look verheerlijken

Ook dacht ik toen dat vollere vrouwen veel mooier waren dan van die dunne cracker- en salade-etende wannabe-catwalk modellen

Ik wil trouwens wel even clear hebben dat ik daar nu heel anders over denk hè…Ok, ik vind J-Lo’s en Beyonce’s nog steeds heel mooi en ik snap niet dat er fashion designers zijn die de junkie-look verheerlijken, echt niet, maar ik realiseer me wel dat er vrouwen en modellen zijn die gewoon heel erg skinny zijn en daar niets aan kunnen doen! Ik ben trouwens in mijn tienertijd en begin 20’s ook heel skinny geweest en dat is echt niet altijd leuk. Ook heb ik zelf een paar vriendinnen die niet aankomen, wat ze ook eten en dat niet relaxed vinden. Het lijkt heaven, maar is het dus niet altijd…vrouwen die heel dun zijn willen soms juist dolgraag aankomen…

Wat ik ook graag clear wil hebben is dat deze blogserie dus niet bedoeld is voor dames die zich ontzettend heulemaal toppie en goed in hun vel voelen terwijl ze veel te zwaar zijn. Ik zou zeggen: Good for you! Seriously! Maar ik heb dat gevoel niet meer. Ik vind te zwaar zijn een last, vervelend en het lijkt mij niet de bedoeling van mijn eigen lijf. Wil ik dan naar maatje 38? Nee. Maar wel naar maatje 42. En ik ga serieus uit mijn zolderraam Woooohooooooo schreeuwen wanneer ik dat bereikt heb! Of dat gaat lukken? Geen idee. Ik ben al veel afgevallen maar ben van plan nog veel verder te komen!

 

Positief blijven denken toch?
I’m Feeling Good?
Nou dan!!!

Ik hoop dat jullie me vergezellen op die reis…want zo moet ik het zien! Een mooie quote vind ik ook: “It’s not about the destination, it’s about the JOURNEY”. Dus ik ga proberen te genieten van die reis…ahum…ik moet dit echt onthouden wanneer ik weer aan een selderij- en komkommer smoothie zit te lurken…

Oh ja…die titel…ik heb echt zitten twijfelen over de titel…IFG’s afvalblog, Amina’s afvalblog…ik vond het zo ongezellig staan of zo…ik weet niet…ik wilde er in mijn stijl iets lekker enthousiasts van maken…dus vandaar! Positief blijven denken toch? I’m Feeling Good? Nou dan!!!

Tot de volgende Yay, ik word slank!, dan vertel ik meer over het omslagpunt, het moment waarop ik dacht Nu is het genoeg!

 

XOXO Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Misschien wil je dit ook lezen?

Yay, ik word slank! #2
Yay, ik word slank! #3
Yay, ik word slank! #4

Delen:

6 Reacties

 1. Mach
  4 april 2016 / 21:15

  Ben heel benieuwd naar je omslagpunt! You go girl!
  Greetz.

  • Amina
   Auteur
   5 april 2016 / 01:00

   Ahhh, dank je wel Mach! To be continued! xxx

 2. 4 april 2016 / 23:11

  Goed bezig!! Ik las je Facebookbericht, en ik denk dat het zeker leeft onder de vrouwen. Ik wil ook heel graag afvallen, ik heb zelf ook maatje 44.

  • Amina
   Auteur
   5 april 2016 / 01:05

   Thanks Mellanie! Zet ‘m op ook hè! Hopelijk zal de serie je ook een beetje motiveren! En jij motiveert mij nu ook weer, want ik wil ook richting die maat! xxx

 3. 5 april 2016 / 18:37

  Yay ik word slank is sinds 1 maart ook mijn motto! Na een eeuwig gevecht tegen de kilo’s heb ik in november besloten een maagverkleining te laten doen en op 1 maart ben ik geopereerd. Het is echt vallen en opstaan nu, moet haast opnieuw leren eten, maar het gaat goed. Slank zal ik wellicht nooit worden maar iedere kilo er af is er eentje! En ik ben er nu al 13 kwijt! Ik zal het ook uit de ramen schreeuwen mocht ok op een dag in maatje 44 passen. En ondertussen blijf ik gezellig foodbloggen ;-)

  • Amina
   Auteur
   5 april 2016 / 19:59

   Wauw Anne-Marie, wat ben je al veel afgevallen! Wat goed! Ik heb begrepen dat zo’n operatie echt heel heftig is. Sterkte met herstellen dame! Zet ‘m op! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *