Woontrend | Droogbloemen

Woontrend - Droogbloemen

Ik ben sinds vorig jaar helemaal dol op de droogbloemen woontrend. Na de zomer ben ik altijd een klein beetje down omdat ik enorm moet wennen. Die omslag van het weer. Blijft een dingetje. Ik ben dol op de herfst hoor, maar het kost even wat meer tijd om eraan te wennen nu ik ouder word. Op Instagram zag ik steeds vaker prachtige droogboeketten langskomen en ik werd daar oprecht heel blij van. Ik begon voorzichtig met twee boeketten, maar nu kom je ze bij ons thuis op veel plekken tegen. Dé tip tegen de winterblues!

Woontrend | Droogbloemen

Droogbloemen zijn prachtige eyecatchers in je woning. Ze geven de donkere dagen kleur en gezelligheid na het verdwijnen van de kerstboom. En het is een mooie manier om alvast naar de lente toe te leven. Je kunt ze zelf drogen maar ook kant en klaar kopen. Wat ik ook heel bijzonder vind is dat ze een vintage, washed-away-look hebben, in plaats van die felle kleuren die je in een vers bloemenboeket ziet. Het felle maakt plaats voor het zachte, romantische.

Van alle tijden

Ik lees de laatste tijd vaak online, dat droogbloemen terug zijn van weggeweest. Maar gedroogde bloemen zijn eigenlijk van alle tijden. In het midden-oosten zijn beenderen gevonden van een overleden man uit de prehistorie. Bovenop de botten lag een bosje gedroogde bloemen, waarschijnlijk door een bekende of een geliefde van de man bij hem neergelegd. Ook zijn er altijd wel mensen die bloemen drogen, denk maar aan een trouwboeket die een bruid als herinnering wil bewaren. Het is dus zeker niet ouderwets of stoffig, maar echt prachtige en tijdloze woondecoratie.

Dark Blue Bouquet - Smell and Spice

Mijn droogbloemen verslaving…ehhh…verzameling

Ik heb mezelf nu een droogbloemen-koop-verbod opgelegd, omdat de keuken en de woonkamer inmiddels vol staan met droogbloemen. Maar kijk dan hoe prachtig het is! Ik vind het ook een stuk duurzamer dan steeds weer verse bloemen neerzetten. Ik heb mijn verse-bloemen-abonnement dan ook even on hold gezet. Ook prachtig, maar nu even niet. De foto boven deze blog is van een boeket gedroogde bloemen genaamd Mia en heb ik vorig jaar herfst gekocht. En de closeup van de blauwe beauty hierboven komt uit een Dark Blue Bouquet. Is toch net een schilderij tegen die bruine achtergrond van onze muur?! Zo mooi! Hieronder meer foto’s van mijn droogbloemen verslaving…ehhh…verzameling!

Collage droogbloemen

Droogbloemen op ons huwelijk

Ook op ons huwelijk hebben we mijn liefde voor droogbloemen doorgetrokken. Dit zijn bijvoorbeeld de Papi Pala bloemetjes die we op onze trouwkaart gehecht hadden en opstuurden naar onze gasten. Ik heb bij de webshop extra bloemetjes besteld, zodat ik ze ook thuis mooi kan neerzetten om na te genieten van die mooie dag.

Gedroogde bloem Papi Pala - Cotton Bird

Droogbloemen stylen

Het stylen is echt een makkie. Wanneer je een mooi samengesteld droogboeket koopt, kun je die simpel in een mooie vaas zetten. Een retro of doorizchtige vaas, dat maakt niet uit. Van droogbloemetjes kun je ook gemakkelijk de steeltjes breken als ze niet te dik zijn. Zo kun je verschillende hoogtes creëeren in een vaasje, dat supermooi en stijlvol staat. Ook verschillende soorten vaasjes bij elkaar geven een extra leuk effect.

Bloemen zelf drogen

Zelf drogen is ook een eitje: pak een zwaar boek en leg de bloemen die je wil drogen tussen de bladzijden op wat keukenpapier (tegen het vlekken). Na drie weken zijn de bloemen klaar, goed gedroogd en ready-to-use.

Hoe je voor droogbloemen zorgt

Dat je zo’n mooi gedroogd boeketje in huis hebt, wil niet zeggen dat je er dan maar niets meer aan hoeft te doen. Ze gaan jaren mee, maar zijn er ook niet voor altijd. Wanneer ze er armoedig uit beginnen te zien kun je ze gaan vervangen. Maar met een paar simpele stappen zorg jij dat je fleurige droge vriendjes lang mooi blijven:

 • Houd ze uit de zon
 • Houd ze binnen
 • Zorg dat ze op een droge plek staan. Droogbloemen kunnen niet tegen vochtigheid
 • Gebruik haarlak. Nadat ik mijn gedroogde trouwboeket ontving en zag dat die nogal uitviel, heb ik de Franse webshop om advies gevraagd. Zij raadden mij aan om haarlak te gebruiken. Even goed op het boeket sprayen en laten drogen. Daarna nog 1 tot 2 keer herhalen en je kunt een stuk langer van je gedroogde boeket/bloemen genieten
 • Stoot er niet te vaak tegenaan, want dan vallen de bloemen uit
 • Stof droogbloemen voorzichtig af met bijvoorbeeld een Swiffer. Gebruik geen harde stofdoek!
 • Als je een droogbloemen-krans voor kerst hebt gemaakt, berg die dan op in een stevige doos. Meeste kans dat je er een jaar later nog van kunt genieten
 • Bewaar droogbloemen in een doos, niet op een stoffige zolder of in een vochtige kelder. Ze doen het beter in een opbergkast op de gang (is op kamertemperatuur) bijvoorbeeld.

Closeup Gedroogde Papaver - Bries aan Zee

Mooi & makkelijk

Ik hoop dat ik je met deze blog en foto’s heb kunnen inspireren. Droogbloemen zijn een fantastische en snelle manier om je woning mooi, zacht en romantisch te decoreren. Mijn favoriete online shops voor droogbloemen op dit moment zijn Bries aan Zee, Smell and Spice en Cotton Bird. De styling- en onderhoudtips heb ik online gevonden en zijn onder andere van Bries aan Zee.

 

 

Wat vind jij van deze woontrend
die eigenlijk van alle tijden is?

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

15 Reacties

 1. 3 februari 2020 / 11:08

  Het is ideaal omdat het niet dood gaat inderdaad en het ziet er mooi en stoer uit!

 2. 9 februari 2020 / 12:09

  De droogbloemen die je laat zien zijn verrassend mooi eigenlijk! Dat had ik niet verwacht!

 3. 9 februari 2020 / 12:46

  Super mooi ook met die warme kleuren, echt gezellig!

 4. Felice Veenman
  9 februari 2020 / 12:58

  droogbloemen kunnen zo mooi zijn! Vroeger droogde ik zeook wel. Mijn bezwaar er tegen is dat het op termijn van die stofnesten worden…die ik dan met pijn in het hart weggooi

 5. 9 februari 2020 / 14:05

  Wat een prachtige bloemen. Ik zou ze ook graag willen hebben in huis. Lijkt me super mooi.

 6. 9 februari 2020 / 16:24

  Ik had bij droog bloemen een veel oubolliger imago-idee, maar deze zien er echt top uit!

 7. 9 februari 2020 / 20:44

  Ik vind ze heel mooi! Weet alleen niet of ik er dan nu ook allergisch voor ben. Ik had ook iets leuks gezien op insta, had er een screenshot van gemaakt. Zal het naar je toesturen via IG! Echt iets voor jou.

 8. 9 februari 2020 / 22:20

  Wat een mooi resultaat je droogbloemen! Ik ben niet zo van de bloemen, dus al helemaal niet van de droogbloemen, maar bij anderen vind ik het wel mooi, hihi. Het is juist heel speciaal als je droogbloemen hebt, zoals inderdaad een bruidsboeket, dat heeft ook emotionele waarde. En wat een bijzonder verhaal over die overleden man uit de préhistorie.
  Ik wens je veel plezier toe met je hobby, maar inderdaad, niet doorslaan :-).

 9. Laura
  10 februari 2020 / 07:36

  Wat een fijne tips en mooi artikel. Ik heb 1 gedroogde bloem thuis. De roos van de uitvaart van mn opa. Deze staat in een brede lijst met daarbij een mooie tekst.

 10. Mandy
  10 februari 2020 / 15:40

  Oh wauw! Ziet er echt heel mooi uit, hele mooie fotos ook

 11. 11 februari 2020 / 17:25

  ik ben gek op bloemen en op droogbloemen helemaal want die gaan niet dood haha.

 12. 14 februari 2020 / 10:08

  Ik vind droogbloemen ook mooi en heb ze ookin huis. Toch heb ik graag een vers boeketje vanwege de geur.

 13. 26 februari 2020 / 17:58

  Ik had laatst ook een vaasje met prachtige droogbloemen. Helaas heeft de kleuter die ‘dode’ bloemen in de prullenbak gepropt haha

 14. 22 april 2020 / 07:23

  Wat jammer van je droogbloemen koopverbod, haha! Wel begrijpelijk hoor, je kunt eindeloos variëren. Hele leuke blog! Droogbloemen zijn vanaf april ook in onze webshop te koop: droogbloemenwebshop.nl. Droogboeketten, tarwe gras maar ook Pampas pluimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *